Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ € 42 ΕΚΑΤ.
ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ € 48 ΕΚΑΤ. ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΔΩΔΕΚΑΕΤΙΑ!


Σοκ και δέος προκαλεί η προεκλογική τοποθέτηση του επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλου Παύλου που αποδεικνύεται αληθής ως προς τα κονδύλια που διαχειρίστηκε ο Γιώργος Γκιώνης στην Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. - πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε.
Προεκλογικά, οι περισσότεροι θεωρούσαν υπερβολή τους ισχυρισμούς Παύλου Παύλου περί διαχείρισης στην τετραετία εκ μέρους του Γιώργου Γκιώνη € 42 εκατ., όταν ο ίδιος σε μια δωδεκαετία είχε διαχειριστεί € 48 εκατ.!
Η πραγματικότητα, δυστυχώς, για τον τόπο είναι αυτή και οι ισχυρισμοί Παύλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα και αποτυπώνουν πλέον το αδιέξοδο που έχει περιέλθει σήμερα η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε.
Ζητούμενο είναι που πήγαν τόσα χρήματα, γιατί τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στον τόπο δεν ανταποκρίνονται σε καμία των περιπτώσεων στο κόστος των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν κατασπαταληθεί;

Προσπαθούν να διασκεδάσουν την αμείλικτη πραγματικότητα
Αν και τα στελέχη του μορφώματος της «Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών» προφασίζονται ότι λεφτά υπάρχουν στην Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε., αυτό είναι μύθευμα για το άμεσο μέλλον, έτσι ώστε να μπορέσει η εταιρεία να ανταποκριθεί των υποχρεώσεών της.
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά το ποσό των € 500.000 περίπου από ΦΠΑ που είναι και η πραγματικότητα -κι όχι € 1,5 εκατ. που προφασίζεται ο Γιώργος Γκιώνης- δεν πρόκειται να επιστραφούν πριν το τέλος του α΄ εξαμήνου 2012, ενώ η επιχορήγηση του € 1,5 εκατ. προβλέπεται να εισρεύσει στην εταιρεία μετά το τέλος του α΄ τετραμήνου. Όσον αφορά τα παρακρατούμενα περίπου € 2,3 εκατ. (συμπεριλαμβανομένου του £ 1.000.000) από την εμπορική τράπεζα που έχει εκχωρήσει το δάνειο των € 7 εκατ., κανείς αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να ισχυρισθεί τι ποσό μπορεί να αποδεσμευθεί για να εισρεύσει στα ταμεία της εταιρείας.
Οι υποχρεώσεις της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. είναι άμεσες και επιτακτικές και με ευχολόγια ή υποθέσεις δεν μπορεί να ικανοποιηθεί καμία απαίτηση, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται είτε για τη μισθοδοσία των εξήντα επτά υπαλλήλων, είτε για διαταγές πληρωμής που μπορεί να εκδώσει ο εργολάβος με τις επιταγές των € 4,5 εκατ.

Απλήρωτοι θα μείνουν οι υπάλληλοι και για τον Ιανουάριο
Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η πραγματικότητα είναι ότι η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. δεν θα μπορέσει να καταβάλλει τη μισθοδοσία των εξήντα επτά υπαλλήλων στο τέλος του Ιανουαρίου, αν δεν δοθεί άμεση λύση με την εμπορική τράπεζα που παρακρατεί τα κεφάλαια της εταιρείας.
Ωστόσο, και να λυθεί το άμεσο πρόβλημα, για την Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε., οι οιωνοί με τα υπάρχοντα πάντοτε δεδομένα είναι απογοητευτικοί για τη συνολικότερη τύχη της εταιρείας, λόγω των ζημιών που επιφέρει το Thermal Spa Λουτρακίου.

Η «καυτή πατάτα» στα χέρια του Κώστα Λογοθέτη
Δημοτικοί παρατηρητές και πρώην θεσμικοί παράγοντες, στη γνώση των οποίων έχει περιέλθει η δεινή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. έθεταν τον εξής προβληματισμό: «Όταν τα κορυφαία στελέχη της Club Hotel Casino Loutraki διέρρεαν ότι αν απολυθούν εκατό εργαζόμενοι τι θα κάνει ο Κώστας Λογοθέτης που επιμένει στην κατασκευή της μαρίνας και να μην μετατραπεί η κοινοπραξία σε Α.Ε., μήπως τελικά φρόντισαν η “καυτή πατάτα” να περάσει, με τη σύμφωνη γνώμη Γκιώνη, στα χέρια του Κώστα Λογοθέτη, οπότε χωρίς άλλη εναλλακτική λύση ή έλλειψη δυνατότητας ευελιξίας, εκών άκων να προβεί σε άτακτη υποχώρηση από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις έναντι των συμπολιτών του, με πρόσχημα να διασωθεί η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε.»
Οι ίδιοι παρατηρητές στέκονταν ιδιαίτερα στον εγκλωβισμό που επιδιώκεται να δημιουργήσουν στον Κώστα Λογοθέτη όσον αφορά το ύψος του επιτοκίου για το υπόλοιπο των € 4,2 εκατ. «Ελπίζουμε», τόνιζαν, «ο Κώστας Λογοθέτης να μην αποτελέσει την κακή συνέχεια των προκατόχων του κι αποδειχθεί μία από τα ίδια. Αρκετά επιβαρύνθηκε ο τόπος από την αλόγιστη πρακτική Γκιώνη. Δεν υπάρχει λόγος το επιτόκιο του υπολοίπου του χρέους να επιβαρυνθεί κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Αν ο σημερινός δήμαρχος έχει αποφασίσει να πορευθεί στα χνάρια του προκατόχου του, θα τύχει της ίδιας αντιμετώπισης όπως συνέβη τη 14η Νοεμβρίου 2010», κατέληγαν με νόημα, στέλνοντας παράλληλα και μήνυμα στον Κώστα Λογοθέτη για τον τρόπο που πρέπει να πορευθεί στα τριάμισι χρόνια μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

(050111)




ΚΟΥΪΖ

Για ποιό πρόσωπο θηλυκού γένους η αξιοποίησή του σε έμμισθη θέση από τον Κώστα Λογοθέτη, αποτελεί casus belli από δημοτικούς παρατηρητές, αλλά και ψηφοφόρους για οξύτατη αντιπολίτευση και αντιπαράθεση πριν ακόμη ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα στο δήμο και τις εταιρείες του;

(050111)
Return top