Ο ΡΟΥΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ
ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Επιτακτική καθίσταται πλέον η ανάγκη ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων να τοποθετηθεί και να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις προθέσεις του όσον αφορά την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι και ειδικότερα στην οδό Αιγαίου.
Η δημοσιοποίηση των διιστάμενων θέσεων - ερωτήσεων των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, μετά και την αναστάτωση που έχει επιφέρει στη νομαρχιακή οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κορινθίας, αναγάγει το θέμα της έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου εντός της πόλης του Λουτρακίου, σε μείζον τοπικό πολιτικό θέμα στην παρούσα φάση.
Υπό αυτές τις συνθήκες, φυσικό κι ευνόητο ήταν οι σύμβουλοι του Κώστα Λογοθέτη σε συνεργασία με το επικοινωνιακό του επιτελείο να δημοσιοποιήσουν τη θέση του δημάρχου ή της δημοτικής αρχής, ξεκαθαρίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ποια είναι η πολιτική του δήμου που θα ακολουθηθεί για το συγκεκριμένο θέμα.
Μήπως λοιπόν, η νέα δημοτική αρχή επιβάλλεται να επισημάνει προς πάσα κατεύθυνση ποια είναι η θέση της, ποια είναι η πολιτική της στο συγκεκριμένο θέμα, να την ακούσουν και οι τοπικοί βουλευτές, έτσι ώστε να λαμβάνουν κι αυτοί υπόψη τους το συμφέρον του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα;
Γιατί, όχι μόνον οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, αλλά ο κάθε βουλευτής και πολιτευτής όλων των κομμάτων θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του το συμφέρον του τόπου από τον οποίο αιτείται η υπερψήφισή τους. Θα πρέπει και η κοινωνία να εμπεδώσει ότι πλέον δεν είναι ωφέλιμο να προσέρχεται στην κάλπη ως αγέλη, αλλά να κρίνει, να αξιολογεί και να επιλέγει εκείνον τον εκπρόσωπό της και το κόμμα που θα συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής της.
Κάτω από αυτό το πρίσμα, το loutraki-press θεωρεί ότι ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, αφού τα ανακλαστικά των συμβούλων του υπολείπονται των περιστάσεων, να βγει ο ίδιος μπροστά, άλλως πολύ φοβούμεθα ότι από leader της πολιτικής του και των εξελίξεων θα κινδυνεύσει να γίνει ουραγός τους.
Ο κίνδυνος αυτός θα πρέπει να τον υποψιάσει από το γεγονός ότι την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, προσυπογράφουν πρόσωπα της τοπικής πολιτικής σκηνής, καθώς επίσης και φορείς. Δεν πιστεύουμε ότι θα είναι φρόνιμο ένας νέος δήμαρχος να σύρεται σε συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο είτε από τη συλλογή υπογραφών μελών του δημοτικού συμβουλίου, είτε για παράδειγμα από τη συγκέντρωση υπογραφών εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, για ένα θέμα που αποτελεί προεκλογική του δέσμευση. Διαφορετικά, οδηγεί μοιραία σε σκέψεις που αποδομούν το πολιτικό του προφίλ.

(270111)




ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


Την παρθενική του συνεδρίαση στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή για την Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση ο θεσμός του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας.
Στην πρώτη του συνεδρίαση ο πρόεδρος του συμβουλίου Γιώργος Μπάκος φέρει προς συζήτηση επτά θέματα. Να τους ευχηθούμε καλή δουλειά, καλή αρχή και καλή επιτυχία στο πρωτόγνωρο έργο που αναλαμβάνουν.
Ωστόσο, θα έπρεπε να έχουν επιδείξει πιο γρήγορα ανακλαστικά, με την ευκαιρία που δόθηκε από τις ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο και να υπερασπισθούν στις προεκλογικές τους θέσεις.
Τα θέματα που θα συζητηθούν αύριο είναι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στις 18.30 είναι:
1 Πρόταση τροποποίησης ονόματος δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με προσθήκη του ονόματος Περαχώρα.
2 Αίτηση χρήσης χώρου για περιοδικές συνεδριάσεις τακτικών συμβουλίων της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας στην Περαχώρα..
3 Πρόταση για τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και πινακίδων κατεύθυνσης για το Thermal Spa Λουτρακίου.
4 Εισήγηση για προέγκριση άδειας ίδρυσης καταστήματος ιχθυοπωλείου επί της Ελ. Βενιζέλου 79, Λουτράκι, στο όνομα Χατζηαντωνίου Σταύρος.
5 Πρόταση για σύσταση γραφείου εθελοντισμού υπό την αιγίδα, τον συντονισμό και την οργάνωση του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας.
6 Λειτουργία δημοτικού γραφείου Λουτρακίου - Περαχώρας 1 ημέρα την εβδομάδα στην Περαχώρα.
7 Πρόταση ανάληψης ενεργειών για αποφυγή πλημμυρών λόγω όμβριων υδάτων στην περιοχή κάτωθεν και παραπλεύρως του Κέντρου Υγείας.

Καλή αρχή.

(270111)
Return top