ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ
ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ


Ενώπιο ενωπίω των προεκλογικών του δηλώσεων και δεσμεύσεων φέρουν το δήμαρχο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων οι εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις και επίκαιρες ερωτήσεις που έχουν καταθέσει στην εθνική αντιπροσωπεία οι κυβερνητικοί βουλευτές Κορινθίας, για την τύχη και το μέλλον του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, που είναι καθοριστικό για την έλευση του σύγχρονου συγκοινωνιακού μέσου στην πόλη του Λουτρακίου.
Από την πλευρά της η Πρωτοβουλία Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο με τα άμεσα αντανακλαστικά ζητά με ανακοίνωσή της από το δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη να πάρει θέση σε τέσσερα καθοριστικής σημασίας ζητήματα για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, επισημαίνοντάς του ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμη και να χαθεί οριστικά το έργο.
Ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, στο πνεύμα των προεκλογικών του εξαγγελιών, επιβάλλεται να κάνει γνωστές προς τους δύο βουλευτές Αικατερίνη Φαρμάκη Γκέκη και Άγγελο Μανωλάκη, τόσο την προσωπική του πολιτική, όσο και τις ειλημμένες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.
Ευθέως και χωρίς περιστροφές, ο Κώστας Λογοθέτης επιβάλλεται να τους επισημάνει ποιο είναι το συμφέρον του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων κι ως βουλευτές του νομού Κορινθίας, πάνω σ’ αυτό να κινούνται, να προβάλλουν και να υπερασπίζονται.
Σε διαφορετική περίπτωση, που οι δύο πρώτοι βουλευτές για καθαρά δικούς τους λόγους εμμένουν στο πνεύμα των επίκαιρων ερωτήσεων που κατέθεσαν πριν λίγες ημέρες στη Βουλή των Ελλήνων, είναι ευνόητο ότι δεν θα πρέπει να δυσαρεστηθούν σε περίπτωση που οι πολίτες του Λουτρακίου δεν επιδείξουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό τους.
Ο Κώστας Λογοθέτης είναι δήμαρχος του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, όχι δήμαρχος του κυβερνώντος κόμματος και κατά συνέπεια θα προασπισθεί ως οφείλει, θα σεβασθεί και θα εφαρμόσει τις ειλημμένες αποφάσεις, καθ’ ότι ο δήμος έχει συνέχεια και δεν είναι «νεογνό».

Οι διαφορετικές απόψεις των βουλευτών
Τις διιστάμενες απόψεις των κυβερνητικών βουλευτών, αναδεικνύει η Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, με τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων του τρίτου εξ’ αυτών, του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη.
Εδώ στην κυριολεξία αποκαλύπτεται αλαλούμ και διαπιστώνεται η κυβερνώσα παράταξη να μην έχει ενιαία γραμμή και θέση, αλλά ο κάθε βουλευτής να κινείται σύμφωνα με τα μηνύματα που λαμβάνει.
Από την πλευρά του ο Πάνος Μπεγλίτης σύμφωνα με τη δήλωσή του αντιλαμβάνεται ότι: «Αποδείχτηκε σύντομα ότι η απόφαση για τη δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης στην περιοχή του Ισθμού για την εξυπηρέτηση της πόλης του Λουτρακίου, ήταν μια βιαστική και πρόχειρη απόφαση που δεν μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά».
Απεναντίας οι άλλοι δύο βουλευτές στις επίκαιρες ερωτήσεις τους, εντελώς ανεξήγητα προβάλλουν εντελώς άστοχα τη δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης για τον προαστιακό σιδηρόδρομο στην περιοχή του Ισθμού Κορίνθου, στη θέση πλησίον του super market Α - Β Βασιλόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι του 2007 για τη δημιουργία του σταθμού στην προαναφερόμενη θέση πανηγύριζαν τόσο ο τέως δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης όσο και ο προκάτοχός του Παύλος Παύλου, χωρίς ενδεχομένως προηγουμένως να έχουν αξιολογήσει πιο είναι το πραγματικό συμφέρον για τον τόπο.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο
Η Πρωτοβουλία Πολιτών Λουτρακίου για τη σύνδεση της πόλης με τον προαστιακό σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης και δημοτικούς συμβούλους εκλεγμένους και επιλαχόντες, ανεξαρτήτως δημοτικών συνδυασμών, διαμαρτύρονται έντονα και καταδικάζουν απερίφραστα την κίνηση των βουλευτών του νομού Αικατερίνης Φαρμάκη Γκέκη και Άγγελου Μανωλάκη να καταθέσουν «ανεπίκαιρη» ερώτηση για σταθμό προαστιακού στην περιοχή του Ισθμού και στη θέση Βασιλόπουλος.
Η κίνηση αυτή των βουλευτών, έρχεται σε αντίθεση με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες του πρώην δήμου Λουτρακίου Περαχώρας που προηγήθηκαν όπως της δημοσίας διαβούλευσης και των αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου, αλλά και τις υποδείξεις των ειδικών, που άπτονται των σιδηροδρομικών ζητημάτων. Συγκοινωνιολόγων, τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, αλλά και του αποτελέσματος μελέτης της εταιρείας ΟΝΤΡΑΚ.
Με το σταθμό στον Βασιλόπουλο μπαίνει σε κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου στην περιοχή του Λουτρακίου, καθυστερεί την έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι για τουλάχιστον μια δεκαπενταετία ακόμη στην καλύτερη περίπτωση και στην χειρότερη κινδυνεύει να χαθεί οριστικά το έργο, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος καταπάτησης της σιδηροδρομικής υποδομής της πόλης και απαξίωσής της εξαιτίας της πολύχρονης παύσης των δρομολογίων.
Κατόπιν των ανωτέρω, καλούμε άμεσα τη δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη.
1 Να καταδικάσει την κίνηση αυτή των βουλευτών και να προστατέψει τα συμφέροντα του δήμου.
2 Να υπερασπιστεί και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και όλων των φορέων της πόλης.
3 Να δεσμευτεί ώστε να μην γίνει σταθμός στο Βασιλόπουλο, αλλά στην διακλάδωση των γραμμών του προαστιακού για Λουτράκι στη θέση Παράδεισος - Φιλοθέη.
4 Να ανακοινώσει άμεσα το χρονοδιάγραμμα όλων των αναγκαίων ενεργειών για να τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση του δημάρχου για έλευση του προαστιακού στην οδό Αιγαίου.

Έπονται υπογραφές:
Δημήτρη Καραπατά, επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λουτρακίου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, που αριθμεί περισσότερα από δύο χιλιάδες μέλη.
Νίκου Λόη δημοτικού συμβούλου από το Κίνημα Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου και μαζί του οι Λάκης Τσούγκος και Πάνος Ηλιακόπουλος συνεργαζόμενοι Με τους Πολίτες Μπροστά, καθώς και ο επιλαχών του συνδυασμού Παρασκευάς Παύλου.
Μαρίας Πρωτοπαππά, δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού «Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών» και μαζί της οι επιλαχόντες Αθανάσιος Γεωργίου και Μπάμπης Γεωργίου (τέως δημοτικοί σύμβουλοι) και ο Αθανάσιος Παπαθανασίου.
Γιώργου Κοντού και Δημήτρη Κυριάκη επιλαχόντων δημοτικών συμβούλων με την Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση (τέως δημοτικών συμβούλων), καθώς και του Γιώργου Παπαγεωργίου, προέδρου της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Αγ. Θεοδώρων.
Γιώργου Μάρκελλου, πρώην προέδρου δημοτικού συμβουλίου, τέως δημοτικού συμβούλου.
Ιωάννη Κόντη και Δημήτρη Παππά, προέδρου και γραμματέα αντίστοιχα του Συλλόγου Ξενοδόχων Τουριστικών Ξενοδοχείων.
Γιώργου Μαρίνη, προέδρου Εμπόρων και Επαγγελματιών Λουτρακίου.
Γιώργου Οικονόμου, προέδρου του Συλλόγου Επαγγελματιών και Τουριστικών Επιχειρήσεων Λουτρακίου «Ξένιος Ζευς».
Γιώργου Παύλου, προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λουτρακίου.

Η δήλωση του αν. ΥΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη
«Η πρόσφατη κινητοποίηση και δημοκρατική διαβούλευση της τοπικής κοινωνίας και των παραγωγικών τάξεων του Λουτρακίου για την άμεση σιδηροδρομική σύνδεση με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, επαναφέρει επιτακτικά στην επικαιρότητα ένα κρίσιμο ζήτημα για το αναπτυξιακό μέλλον του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής αλλά και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
»Το επαναφέρω τώρα, γιατί πιστεύω ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής που θα συμβάλλει καταλυτικά στην ανάπτυξη του δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας και θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής και των πολιτών.
»Όλο και περισσότερο γίνεται φανερό στην πράξη, ότι ο σχεδιασμός που επιλέχθηκε τελικά για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα στην σύνδεση με το Λουτράκι, λειτουργώντας ουσιαστικά ως αποτρεπτικός παράγοντας για την ομαλή μεταφορική εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών και κατοίκων.
»Το Λουτράκι έχει ανάγκη την άμεση σύνδεση με τον Προαστιακό και είναι θετικό το γεγονός ότι στην διαβούλευση της 5ης Ιουλίου 2009, φάνηκε ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την χωροθέτηση του τερματικού σταθμού. Το υπουργείο Μεταφορών, και ο ΟΣΕ έχουν την ευθύνη να προχωρήσουν άμεσα στον επανασχεδιασμό στην υλοποίηση του έργου της σιδηροδρομικής σύνδεσης του Λουτρακίου με τον Προαστιακό αφού η χρηματοδότηση μπορεί να εξασφαλισθεί από τους πόρους του ΕΣΠΑ.
»Τελικά αποδείχτηκε σύντομα ότι η απόφαση για τη δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης στην περιοχή του Ισθμού για την εξυπηρέτηση της πόλης του Λουτρακίου, ήταν μια βιαστική και πρόχειρη απόφαση, που δεν μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
»Από την πλευρά μου ως βουλευτής του νομού μας, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποστήριξη του δίκαιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας του Λουτρακίου. Το έργο, δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο».
(260111)
Return top