ΚΟΥΪΖ

Ποιος θεσμικός παράγοντας με γνώση εκ των έσω, έλεγε ότι αν αλλάξει το επιτόκιο του δανείου που έχει πάρει η πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε., κάποιοι πάνε για χοντρό μεροκάματο; Είναι αλήθεια ή ψέματα;





ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ… ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ
ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ


Γκρίνια, μουρμούρα, απογοήτευση είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα που ακούγονται στην πολιτική πιάτσα για τη νέα δημοτική αρχή.
Πολιτικοί παρατηρητές τα αποδίδουν στους ρυθμούς που έχει υιοθετήσει ο Κώστας Λογοθέτης και κυρίως στα ναι που υποστηρίζουν ότι έχει πει και δεσμεύσεις που θεωρούν ότι έχει αναλάβει σε κόσμο που τον υπερψήφισε στις πρόσφατες εκλογές.
Πρόκειται για ένα κλίμα που καθημερινά διευρύνεται με συνέπεια να γίνεται απειλητικό, αλλά και με έντονο τον κίνδυνο να σκεπάσει την όποια καλή πρόθεσή του.
Είναι στο χέρι του δημάρχου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων να αποτρέψει το χαμηλό βαρομετρικό που φαίνεται να πλησιάζει την τοπική πολιτική σκηνή και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με κινήσεις ανατροπών και ρήξεων, καθιστώντας αισθητό το ειδικό πολιτικό του βάρος. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν γίνουν οι σωστές και επιτυχημένες επιλογές συμβούλων που θα έχουν όρεξη για πολύ δουλειά να προσφέρουν έργο κι όχι να εισπράξουν τη μηνιαία αποζημίωση.
Ήδη ο Κώστας Λογοθέτης έχει αποκομίσει μία πρώτη αρνητική εμπειρία από κάποιους που στελέχωσαν και φάνηκαν «πρόθυμοι» στο προεκλογικό γραφείο, αλλά εκ του αποτελέσματος αναδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Όπως είναι φυσικό, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Ο Λογοθέτης κρατά ανοικτό(;) το χρονοντούλαπο
Τέως αξιωματούχοι της προηγούμενης δημοτικής αρχής που έλαβαν από την κοινωνία την άγουσα της αποστρατείας και οι ίδιοι αδυνατούν να το αντιληφθούν, επιδίδονται σε συγκρίσεις του χθες με το σήμερα.
«Είναι αδιανόητο για υγιώς σκεπτόμενους ανθρώπους ότι σκέφτονται την επάνοδό τους στην εξουσία. Η σκέψη τους αυτή φαντάζει ως εφιάλτης στο πιο αποκρουστικό όνειρο». Την επισήμανση αυτή έκανε χθες πρώην θεσμικός παράγοντας προσμετρώντας τα τόσα δεινά που έχουν επιφέρει στον τόπο. «Πρέπει να ντρέπονται τόνιζε χαρακτηριστικά. Οι άνθρωποι όχι μόνο δεν έχουν μέτρο, αλλά αντίθετα τεράστιο θράσος»! Δεν αντιλαμβάνονται, διερωτάτο, σε τι κατάσταση έχουν φέρει το δήμο; με τον κίνδυνο να είναι ορατός αν δεν πραγματοποιηθούν άκρως προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις τα πάντα να τιναχτούν στον αέρα;
Την ευθύνη αυτή την αποδίδουν στον Κώστα Λογοθέτη που δεν επιταχύνει τους ρυθμούς στην πλήρη ανάληψη των καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή, με συνέπεια να αφήνει ανοικτό το χρονοντούλαπο με τους σκελετούς, στους οποίους δημιουργούνται φαντασιώσεις.

Προσπάθειες δημιουργίας τεχνητών αντιδράσεων
Χαρακτηριστικό είναι ότι στελέχη της αντιπολίτευσης που δεν εξελέγησαν, πλησιάζουν πρώην μέλη του συνδυασμού τους που σ’ αυτές τις εκλογές είχαν ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Λογοθέτη και τους ερωτούν αν τους βόλεψε κάπου, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν έχει γίνει κάτι. Σκοπός τους, είναι βάσει της τακτικής των παράνομων διορισμών που ακολούθησαν οι ίδιοι ως διοίκηση του δήμου, να προκαλέσουν αντιδράσεις για άρρωστες πρακτικές σε βάρος του προσώπου του νέου δημάρχου.
Πρόκειται κυριολεκτικά για μια άρρωστη νοοτροπία, την οποία η κοινωνία επιβάλλεται να ξορκίσει, διαγράφοντας παντελώς από την τοπική πολιτική σκηνή τα μέλη αυτού του συνδυασμού με τα «βαριά» ονόματα! Μαζί τους και τους νέους που συγχρωτίσθηκαν με την ίδια άρρωστη νοοτροπία του βολέματος, της μηνιαίας αντιμισθίας και της υποτέλειας προς το καζίνο.

(140111)

Return top