ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη του Λουτρακίου μεταξύ των φορέων και επαϊόντων που διαπιστώνουν η υπόθεση καρναβάλι να φυλλοροεί, αναλογιζόμενοι τις επιπτώσεις για την προοπτική στον τόπο.
Χθες βράδυ, πραγματοποιούντο διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, δεδομένου ότι η δημοτική αρχή αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος του εν λόγω εγχειρήματος.
Δημοτικοί παρατηρητές, γνωρίζοντας άριστα τον Κώστα Λογοθέτη, την κατάσταση αυτή την απέδιδαν στην αδυναμία του αξιολόγησης και λήψης άμεσα της ενδεδειγμένης απόφασης. Θεωρούσαν ατυχή και την επιλογή του προσώπου ως προέδρου της Επιτροπής Καρναβαλιού κι έλεγαν χαρακτηριστικότατα παρακολουθείστε τα video που έχουν αναρτηθεί σε τοπικά blogs. Από το ύφος και μόνο, αλλά και τις θέσεις που παίρνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Καρναβαλιού Γιώργος Δέδες, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς που οδηγείται η κατάσταση.
Πάρα πολλοί τις αντιδράσεις του Κώστα Λογοθέτη τις απέδιδαν στο γεγονός ότι έχει πει πάρα πολλά ναι, έχει δεσμευθεί σε πάρα πολύ κόσμο, με συνέπεια να λειτουργεί διαλυτικά, μη επιτρέποντας να χτισθεί κάτι που ξεκινάει να δημιουργηθεί.
Ακόμη, πάρα πολλές ενστάσεις εκδηλώνονται για πρόσωπα που βλέπουν να περιφέρονται στην Ιάσωνος, των οποίων η παρουσία έχει αρχίσει να ενοχλεί έντονα, δεδομένου ότι αδυνατούν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν ακόμη και τα στοιχειώδη. Έχουν ήδη αρχίσει από τώρα δημοτικοί υπάλληλοι να ομιλούν για πολύ γέλιο που έχει να πέσει.
Συγκεκριμένα, κάποιος εξ’ αυτών, απευθυνόμενος στο loutraki-press ανέφερε ότι όσον αφορά το προηγούμενο καθεστώς γράφατε για την «παιδική χαρά του παλατιού» στο εσωτερικό της Ιάσωνος. Σήμερα δεν την βλέπετε την «παιδική χαρά» ότι έχει βγει στο δρόμο και δεν φυλάγετε, διερωτήθηκε; Δεν αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος ότι τον εκθέτουν; Τι άλλο περιμένει να συμβεί; Θέλει να τρέχει να σβήσει τη φωτιά που πρέπει να είναι δεδομένο ότι θα του την ανάψουν;

Η αγωνία για την τύχη του
Αντικείμενο συζήτησης ήταν και η μεθόδευση που έχει ακολουθηθεί μέσα σε διάστημα ενός μηνός και οι αλλαγές που έχουν γίνει, συνοδευόμενες από την ανάλογη λάσπη.
Ιδιαίτερη αναφορά γινόταν στο τσαλάκωμα και τη μείωση της προσωπικότητας που έχει εξαπολυθεί κατά του αντιπροέδρου του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Νίκου Λόη, από μέλη του συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά. Ενώ αρχικά, προφανώς τηρώντας τα προσχήματα, ο δήμαρχος τον έχρισε πρόεδρο της Επιτροπής Καρναβαλιού, στη συνέχεια το «ξανασκέφτηκε» γιατί του έβαλαν λόγια, τον θεώρησε κατώτερο των περιστάσεων και τον «καπέλωσε» με τον Γιώργο Κοντό. Για τη δημοτική αρχή και τους πολιτικούς εγκέφαλους - συμβούλους του Κώστα Λογοθέτη κι αυτός εκρίθη κατώτερος των περιστάσεων, μέχρι να καταλήξουμε στο ταλέντο της πολιτικής, τον άκρως έμπιστο του Κώστα Λογοθέτη, αντιδήμαρχο Γιώργο Δέδε.
Υπολείπονται λιγότερο από πέντε εβδομάδες, ακόμη δεν έχει συσταθεί η Επιτροπή Καρναβαλιού και η υπόθεση πηγαίνει από τον Άνα στον Καϊάφα.

Αβεβαιότητα και φόβος
Επειδή η πόλη αυτά τα παρατηρεί και τα καταγράφει, σήμερα είναι όλοι κουμπωμένοι και φοβούνται να εμπλακούν αναλαμβάνοντας ευθύνες, δεδομένου ότι αξιολογούν δύσκολη την επιτυχία! Πολύ δε περισσότερο, προβλέπουν να δημιουργούνται στην πόλη προβλήματα και δεν θέλουν να είναι μέρος τους. Γνωρίζουν ότι αύριο οι υπεύθυνοι θα αποποιούνται τις ευθύνες τους και θα δείχνουν αυτούς που προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν την ενάτη ώρα.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην θέλει να είναι πετυχημένο το καρναβάλι, λαμβανομένου υπόψη ότι είναι πανελλαδικός θεσμός και από την περαιτέρω ανάπτυξη της φήμης και της σπουδαιότητάς του προσδοκά το κοσμοπολίτικο Λουτράκι οφέλη, αντάξια του ονόματός του.

Πρωτοφανής μεθόδευση
Είναι πρωτοφανές το καρναβάλι να είναι υπόθεση του περιβάλλοντος του δημάρχου κι αυτό να μην έχει ανατεθεί όπως γίνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, ακόμη και στη γειτονική Κόρινθο, στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο.
Αυτός είναι ο αρμόδιος φορέας που θα πάρει την απόφαση για τη σύσταση της Επιτροπής, θα την επιλέξει, θα την εκλέξει ή οτιδήποτε άλλο κι έτσι θα προχωρήσει η συγκρότηση και διοργάνωση του.
Από το loutraki-press δεν υπάρχει αντιπολιτευτική διάθεση προς τη δημοτική αρχή καθ’ ότι το κάνει η ίδια υποσκάπτοντας τον εαυτό της. Το loutraki-press επισημαίνει δημόσια απόψεις και γνώσεις μήπως και εισακουσθούν, αναθεωρηθούν οι υφιστάμενες απόψεις και τελικά αναδειχθεί ωφελημένη η πόλη. Στη σημερινή δημοτική αρχή επιβάλλεται όλοι να καταλάβουν ότι το καρναβάλι δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός. Είναι υπόθεση ολόκληρης της πόλης.
Δυστυχώς, κάποια μέλη της δημοτικής αρχής φαίνεται να διαθέτουν παγκοσμίως το πλεονέκτημα να έχουν γεννηθεί μαθημένοι και παντογνώστες και δεν έχουν διάθεση, λόγω έλλειψης ωριμότητας σκέψης να ακούσουν το παραμικρό.
Τα μέλη της δημοτικής αρχής ας κατηγορούν από την πρώτη ημέρα το loutraki-press όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, αλλά τα ίδια έκανε και η δημοτική αρχή Γκιώνη, που σήμερα αποτελεί παρελθόν.
Το loutraki-press από τη συμφωνία ξεκίνησε εποικοδομητικά και θετικά, αλλά τα μέλη του συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά είναι αυτά που συμπεριφέρονται υβριστικά και απαξιωτικά. Ο γράφων σας κρούει καμπάνες για το καλό του τόπου πρώτα και πάνω απ’ όλα, αλλά αποδεικνύεται καθημερινά ότι δεν διαθέτετε την ικανότητα αυτό να το αντιληφθείτε.
Συνεχίστε σ’ αυτό το tempo και σε τρία χρόνια ακριβώς η επόμενη δημοτική αρχή θα αναδειχθεί με περίπατο… Πιστεύουμε να έχετε ακούσει με τη ευκολία η κοινωνία λέει και ειδικότερα οι νέοι, αν δεν μας κάνουν, οι επόμενοι...


Υ. Γ.: Χωρίς εμπάθεια. Καταγράφοντας τι λέει η πόλη. Τι γίνεται στην τοπική κοινωνία!
(310111)




ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ


Προβληματισμός και παραφιλολογία αναπτύσσεται γιατί ο Μπάμπης Δοσσαράς δεν ενεπλάκη στην κεντρική τοπική σκηνή και προτίμησε την περιφερειακή ενασχόληση, καθ’ ότι είναι το πιο πολιτικοποιημένο άτομο του συνδυασμού.
Πρόκειται για ένα από τα πιο έμπιστα πρόσωπα του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, που στάθηκε στην προεκλογική περίοδο και είναι διαρκώς δίπλα του, έχοντας επιλέξει να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, παράγοντας ουσιαστική και αποτελεσματική πολιτική.
Η εμπλοκή του Μπάμπη Δοσσαρά με την τοπική πολιτική σκηνή και με τα κοινά, ανάγεται δεκαετίες πίσω. Ως εκ τούτου γνωρίζει άριστα τα τοπικά προβλήματα, ποιες δράσεις πρέπει να αναληφθούν, αλλά και που επιβάλλεται να επικεντρωθεί η προσοχή της παρούσας δημοτικής αρχής, έτσι ώστε να αφήσει πίσω της έργο.
Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ θεωρεί ακρογωνιαίο λίθο για την μελλοντική πορεία του Λουτρακίου την προστασία των υδάτινων πόρων του και κυρίως του φυσικού μεταλλικού νερού. Έτσι, δεν βρίσκεται απροετοίμαστος στη θέση που ανέλαβε, αλλά έχει έτοιμο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα εκπονήσει άμεσα και με μικρό κόστος για τη διενέργεια ολοκληρωμένων επιστημονικών μελετών που θα διεξαχθούν από πανεπιστημιακά ιδρύματα, για να αντιμετωπισθούν προβλήματα που όλοι οι προκάτοχοί του αναφερόντουσαν, αλλά κανείς τους δεν έμπαινε στην ουσία.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από το φιλικό του περιβάλλον ο Μπάμπης Δοσσαράς θα ρίξει το βάρος του στην οριοθέτηση, προστασία κι εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σχεδιάζει την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του βιολογικού καθαρισμού, καθώς επίσης και την αξιοποίηση σε δευτερεύουσας χρήσης των υδάτων που σήμερα χάνονται. Ακόμη, ήδη ερευνά να μπει τέλος με τη δυσοσμία που πλήττει, ανεξαρτήτως εποχής, το Λιβαδάκι.
Ιδιαίτερη σημασία θα δώσει και στο δίκτυο κύριας υδροδότησης, προσπαθώντας να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις απώλειες υδάτινων πόρων.
Ο Μπάμπης Δοσσαράς έχει υπόψη του και θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στην ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού των Αγ. Θεοδώρων, λαμβάνοντας υπόψη και την τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί από το βιολογικό του Λουτρακίου.
Επίσης, μελετάται σε δεύτερο χρόνο να ενταχθεί σε ΕΣΠΑ και η δημιουργία ενός βιολογικού καθαρισμού στο Σχίνο, κατ’ αρχήν για τα παραλιακά καταστήματα και τις παράκτιες κατοικίες, με γνώμονα την προστασία της θάλασσας.
Στο Σχίνο, επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη έργο της ΔΕΥΑΛ -έχει σταματήσει η αρχαιολογία- που αφορά την απορροή όμβριων υδάτων. Το παράδοξο εδώ είναι με τη μελέτη που έχει διενεργηθεί και ο αγωγός βυθίζεται σε βάθος 1,7 m, που είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το ζητούμενο είναι πώς θα χύνονται αφενός τα όμβρια ύδατα στη θάλασσα, αφετέρου δεν αντιλαμβάνονται ότι η θάλασσα θα μπαίνει στον αγωγό και θα μεταβληθεί σε εστία μικροβίων;
Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα που προτίθεται να λάβει η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΛ με γνώμονα την προστασία του φυσικού πλούτου του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Σημαντικότερο έργο όλων όμως είναι οι δράσεις και τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία και τη διαφύλαξη ως κόρης οφθαλμού, του φυσικού μεταλλικού νερού.

(310111)
Return top