ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ &
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δράστης και πάλι, ποιος άλλος;
Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος μεταξύ άλλων και για τον Πολιτισμό Γιώργος Δέδες, με εντολή δημάρχου. Τα πολιτικά πρόσωπα πριν δράσουν, σκέφτονται και τις επιπτώσεις των πράξεών τους. Δεν είναι άβουλα όντα, ούτε και στρατιώτες που εκτελούν την εντολή ανωτέρου, γιατί κι αυτό έχει ένα όριο.
Στο Λουτράκι έγινε κι αυτό!
Οι πτυχιούχοι άνθρωποι των Τεχνών στον τόπο, έχουν συγκροτήσει μια ιδιωτική αστική ανώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Εκτός Αθηνών», στην οποία δεν μπορεί να συμμετέχει κάποιος που δεν διαθέτει πτυχίο ΑΕΙ. Κατ’ επέκταση δεν μπορεί σ’ αυτήν να συμμετέχει στο διοικητικό της συμβούλιο κανένα πολιτικό πρόσωπο. Σκοπός της είναι η προώθηση και η ανάπτυξη του θεάτρου, της μουσικής και του κλασσικού μπαλέτου, υποστηρίζοντας κατ’ ουσία τις δράσεις του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου (ΠΠΚΛ).
Πριν ακριβώς μία εβδομάδα, στο πλαίσιο του καταστατικού της «Εκτός Αθηνών», πραγματοποιείτο η γενική της συνέλευση για την ανάδειξη του νέου διοικητικού της συμβουλίου, δεδομένου ότι το προηγούμενο είχε ολοκληρώσει τη θητεία του.
Η γενική συνέλευση, πραγματοποιείτο σε χώρο του ΠΠΚΛ, αλλά διεκόπη αιφνιδίως(!) από την παρέμβαση του αντιδημάρχου Γιώργου Δέδε, ο οποίος μετέφερε μήνυμα του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη ότι δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση μιας ανώνυμης ιδιωτικής εταιρείας -που δεν έχει κέρδη και περιθώρια για άλλου είδους… πράγματα, άρα παράνομος και αθέμιτος πλουτισμός- με αποτέλεσμα να διακοπεί αιφνιδίως.
Η Ρούλη Δρίτσα παρενέβη λέγοντας ότι αν αυτή η ενέργεια εκπορευόταν από τον Γιώργο Γκιώνη, ελαφρά τη καρδία θα τον αποκαλούσατε φασίστα. Σήμερα, αντιλαμβάνεσθε ποια είναι η θέση η δική σας;
Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σήμερα, με στόχο να εκλεγεί το επταμελές διοικητικό της συμβούλιο με ποσόστωση στη συμμετοχή δύο μελών από κάθε τομέα που έχει δράση.
Η «Εκτός Αθηνών» ιδιαίτερη δράση έχει αναπτύξει με το θέατρο κι έχει υποβληθεί ολοκληρωμένος φάκελος τόσο προς το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και στο υπουργείο Παιδείας για την ένταξή του σε προγράμματα χρηματοδότησης, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Τι εξυπηρετεί η «Εκτός Αθηνών»
Η «Εκτός Αθηνών», έχει συγκροτηθεί με σκοπό να μπορεί να υποστηρίζει τις ανάγκες των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου, που εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν και να αντιμετωπισθούν απευθείας από το ΠΠΚΛ.
Δηλαδή, αν δεν υπήρχε η «Εκτός Αθηνών» του ΠΠΚΛ, δεν θα μπορούσαν να πληρώνονται ηθοποιοί, σκηνοθέτης και καθηγητές μουσικής και κλασικού μπαλέτου.
Δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται κάποιες άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί μεγάλο μέρος του καλοκαιρινού πολιτιστικού προγράμματος.
Η εταιρεία ως Α.Ε. λειτουργεί σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τις προβλέψεις του νόμου και κατ’ επέκταση έχει θεωρημένα βιβλία για τα έσοδα και τα έξοδά της. Τα έσοδα φυσικά υπολείπονται των εξόδων, αλλά καλύπτονται με διαφανή τρόπο στο πλαίσιο δράσης του ΠΠΚΛ και ανάπτυξης του Πολιτισμού.

Συνάντηση με τον Κώστα Λογοθέτη
Την περασμένη Πέμπτη τα μέλη της «Εκτός Αθηνών», συναντήθηκαν παρουσία του αντιπροέδρου του ΠΠΚΛ Νίκου Λόη, με το δήμαρχο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων Κώστα Λογοθέτη.
Εκεί του εκτέθηκαν τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες που έχει μπροστά της η εταιρεία, με το δήμαρχο να τα βλέπει βουνό και να αποφαίνεται: «Συνεχίστε και θα επανεξετάσουμε το θέμα στο μέλλον».
Ζητούμενο είναι, αν η νέα δημοτική θα συνεχίσει τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί στον Πολιτισμό ή θα αναστείλει κάποιες από αυτές με στόχο να αδρανοποιήσει την «Εκτός Αθηνών», από την οποία κανείς δεν πλουτίζει, ούτε ασκεί και καρπούται προσωπικών πολιτικών ωφελημάτων.
Εκτός αν ανακαλυφθεί κάποια άλλη μεθόδευση, υποκατάστατο της σημερινής, η οποία και πάλι δεν μπορεί να αφήνει ερωτήματα αν κάποιος πλουτίζει αθέμιτα ή καρπούται πολιτικά ωφελήματα;

Υ. Γ.: Χωρίς εμπάθεια, αλλά η καταγραφή των γεγονότων είναι το μείζον.
(240111)




ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ… ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Πραγματοποιείται σήμερα στις έξι το απόγευμα η δεύτερη συνάντηση των φορέων για τη διοργάνωση των φετινών αποκριάτικων εκδηλώσεων.
Η συνάντηση, επελέγη αυτή τη φορά να μην πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά σ’ αυτήν του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου.
Κατά πάσα πιθανότητα, στην Ιάσωνος θα αντελήφθησαν ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Πνευματικό Κέντρο του κάθε δήμου. Αν σκέφθηκαν και λειτούργησαν κάτω από αυτό το πρίσμα, τότε πώς έχει καπελωθεί το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Δέδε;
H χορηγία των ογδόντα χιλιάδων ευρώ της Club Hotel Casino Loutraki, σε ποιο ταμείο θα οδηγηθεί; Ενδεχόμενες πρόσθετες χορηγίες ποιο φορέας θα τις διαχειριστεί; Τα έξοδα από ποιόν φορέα θα πραγματοποιηθούν;
(240111)




ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΗΡΑΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Επιτέλους, έκανε και μια πράξη η προηγούμενη δημοτική αρχή για να μπορεί να νιώθει υπερήφανη για το έργο της.
Όπως άλλωστε έχει επισημανθεί από αυτό το ιστολόγιο, ο μόνος τομέας δράσης που διεσώθη η δημοτική αρχή Γκιώνη, ήταν ο τομέας του Πολιτισμού.
Από εκεί έρχονται και τα νέα, κάτι που ανάγνωσε και ο Γιώργος Γκιώνης στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης.
Με τις ενέργειές του το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου, επέτυχε να εντάξει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας –Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων 2007 - 2013 την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου Περαχώρας.
Η Πράξη χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του ποσού των 500.000€, η οποία θα εγγραφεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Δικαιούχος είναι η ΛΖ΄ Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου θα είναι 16 μήνες.
Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει υποβληθεί προβλέπονται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες:
Διαμόρφωση διαδρομής κίνησης επισκεπτών, 1.500 τ.μ, με δύο πλατώματα θέασης 220 τ.μ. και ενημερωτικές πινακίδες.
Διαμόρφωση δύο εισόδων με περιφράξεις του Αρχαιολογικού Χώρου.
Διαμόρφωση Χώρου Στάθμευσης.
• Κατασκευή κτηρίου εξυπηρέτησης επισκεπτών.
Επεμβάσεις στα Μνημεία και στο άμεσο περιβάλλον τους.
Στην προχθεσινή ανακοίνωσή της η «Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών» διευκρινίζει (προς τιμήν της) ότι η μελέτη εκπονήθηκε επί δημαρχίας του Παύλου Παύλου, εγκρίθηκε από το Κ.Α.Σ. στις 6-9-2004 και στη συνέχεια από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων.
Επικαιροποιήθηκε το 2008 επί δημοτικής αρχής Γκιώνη, μετά από επαφές που έγιναν με την γενική Γραμματεία Τουριστικής Ανάπτυξης και το υπουργείο Πολιτισμού.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η υλοποίηση της ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου του Ηραίου όχι μόνο προστατεύει ένα τόσο σημαντικό Μνημείο της Πατρίδας μας αλλά ταυτόχρονα το Ηραίον θα γίνει προσιτό και προσπελάσιμο για το κοινό, συντελώντας στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Άλλες δραστηριότητες
Επίσης, επί των ημερών μας ξεκίνησε και ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, ενώ παράλληλα ενεκρίθη η μελέτη Ανάδειξης του Αγίου Αθανασίου Πισίων από το Περιφερειακό Αρχαιολογικό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Εδώ η προηγούμενη δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι πιο φειδωλή και θα πρέπει να σέβεται τους προκατόχους της, καθ’ ότι για τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα έχουν ασχοληθεί πάρα πολλοί άνθρωποι δεκαετίες πριν και με όχι τόσο παραδεκτό και αποδεκτό τρόπο σήμερα βρέθηκαν κακώς, εκτός της συγκεκριμένης τριμελούς επιτροπής.
Με τον αποκλεισμό αυτό, είναι ως κάποιοι να προσπαθούν να διαγράψουν τις από δεκαετίες προσπάθειές τους για να δούμε ποιοι είναι τελικά αυτοί που θα προσπαθήσουν να τις καρπωθούν.
Οψόμεθα.
(240111)




Η ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝΤΑΙ;

Χθες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του ιστολογίου έφθασε η ακόλουθη επιστολή, η οποία ως οφείλεται βάσει της δεοντολογίας δημοσιοποιείται, γιατί το loutraki-press δεν έχει απολύτως τίποτε να φοβηθεί!

Η επιστολή
«Εσείς ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος από ότι λέγετε, εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω, Αν δεν το ξέρετε σας πληροφορώ ότι:
Ο κύριος Λογοθέτης ο Δήμαρχος αλλά και το επιτελείο του έχει αναλάβει τα καθήκοντα του μόλις 23 ημερολογιακές ημέρες.
Τα άτομα των οποίων αναφέρεται τα ονόματα εκ των οποίων το ένα είναι εκλεγμένος στον συνδυασμό του και από ότι μαθαίνω θα έχει και επιτελική θέση, αλλά και εσείς τι απαιτήσεις έχετε προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις αλλά και οι απαιτήσεις των Δημοτών οπος λέτε?
Δώστε του λίγο πίστωση χρόνου και εάν τότε με όσα θα δείτε και θα μάθετε δεν ικανοποιηθείτε τότε να κάνετε αρνητικά σχόλια και θα είναι αποδεκτά από τον κόσμο.
Σήμερα τα σχόλια τα οποία κάνετε έχουν αρνητικό χαρακτήρα, δηλαδή ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι χτυπήματα κάτω από την μεσοί και κατακρίνουν εσάς και όσους αναφέρεται στην ανάρτηση σας της 23/01/2011 με επικεφαλίδα:
ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ… ΧΑΡΑΚΙΡΙ
Χάρης Μαρίνης»


Η θέση του loutraki-press
Όποιος που εκτίθεται στο δημόσιο λόγο, φυσικό είναι να του ασκείται θετική ή αρνητική κριτική.
Έχω απόλυτη γνώση πόσων ημερών είναι η νέα δημοτική αρχή.
Δεν αναφέρονται ονόματα στην ανάρτηση του loutraki-press και καλόν θα είναι μιας και τα γνωρίζετε να μας τα δημοσιοποιήσετε.
Οι απαιτήσεις οι δικές μου, αλλά και των δημοτών όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε, είναι να πάρει θέση ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης ότι: «ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος θα έλθει μέχρι την Αιγαίου, όπως προεκλογικά εξήγγειλε, αλλά και όπως αναγράφεται στο προεκλογικό φυλλάδιο του συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά».
Είναι προφανές ότι παρακολουθείτε τα blogs και κατά συνέπεια θα έχετε υπόψη σας τις ερωτήσεις που έχουν καταθέσει οι δύο βουλευτές Κορίνθου του κυβερνώντος κόμματος, το πνεύμα των οποίων αντιστρατεύεται το συμφέρον του τόπου ή στην καλύτερη περίπτωση στέλνει τουλάχιστον δύο δεκαετίες πίσω την έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι.
Εκ των πραγμάτων, ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης θα έπρεπε να έχει αντιδράσει αυτοστιγμή, αναγκάζοντας τους δύο βουλευτές να επαναδιατυπώσουν τις ερωτήσεις του. Εντελώς πληροφοριακά σας επισημαίνω ότι την πρωτοβουλία αυτή την ανέλαβε ο γράφων, επικοινωνώντας με τη βουλευτή Κατερίνα Φαρμάκη Γκέκη, καθ’ ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούσα να διανοηθεί ότι πρόκειται για δεύτερη φορά ως τυχαίο περιστατικό!..
Το δεύτερο θέμα είναι η τύχη της μαρίνας.
Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι και για τα δύο θέματα ο Κώστας Λογοθέτης έχει δεσμευθεί δημόσια, αλλά και στο προεκλογικό φυλλάδιο.
Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Κινήματος Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου Νίκος Λόης, προκάλεσε το δήμαρχο για την υπόθεση της μαρίνας και δε του κόστιζε τίποτε η επανεπιβεβαίωση του θέματος.
Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας κι αν δεν το γνωρίζετε, σας επισημαίνω ότι τυγχάνω μέλος του Κινήματος Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου κι έχω προσυπογράψει με το δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη το πλαίσιο συμφωνίας του συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά με το Κίνημα Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου, όπου περιλαμβάνονται τα προαναφερόμενα δύο θέματα μεταξύ των έντεκα που συνέβαλαν στη συνεργασία των δύο πλευρών και αναδείχθηκε δημοτική αρχή ο συνδυασμός Με τους Πολίτες Μπροστά.
Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση ο γράφων δεν θα έκανε σχόλια με αρνητικό χαρακτήρα, όταν συνέβαλε στην ανάδειξη του συνδυασμού Με τους Πολίτες Μπροστά ως δημοτικής αρχής, άσχετα αν κάποιοι σκοπίμως και για δικούς τους λόγους επιθυμούν να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Αυτό που αντιλαμβάνομαι, από το σημείωμά σας είναι να αποκρύψω το γεγονός που υπέπεσε στην αντίληψή μου και την αντίδραση που εκδηλώνεται. Δηλαδή φίμωση της ενημέρωσης.
Αν ήθελα να κάνω όπως λέτε χτυπήματα κάτω από τη μέση, αδυνατείτε να αντιληφθείτε πόσοι τρόποι υπάρχουν, αλλά και τι στοιχεία μπορώ να αξιοποιήσω όχι που μου έχουν εμπιστευθεί, αλλά από γκάφες που γίνονται. Λοιπόν δεν το έχω κάνει και ούτε πρόκειται να το κάνω, δεδομένου ότι δεν το θεωρώ πολιτική θέση.
Από αυτό το ιστολόγιο ή απ’ όπου θα αρθρογραφήσω θα το κάνω με πολιτικό κείμενο, όπως έχω μάθει.
Αν κάποιοι με κατακρίνουν είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, αλλά ουδέποτε θα γίνω λογοκριτής των γεγονότων. Πρόθεσή μου και διάθεσή μου είναι τα πάντα στο φως, καταθέτοντας την άποψη μου και κάνοντας τον ανάλογο σχολιασμό.
Υπάρχει άπλετη πίστωση χρόνου, για το δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη, αλλά τα βασικά στοιχεία της συμφώνου των δύο πλευρών, αποτελούν κόκκινη γραμμή.
Όσον αφορά τα δύο στελέχη του συνδυασμού που εσείς εννοείτε, θα πρέπει έχουν υπόψη τους ότι προεκλογικά δεσμεύθηκαν έναντι της τοπικής κοινωνίας ότι ο προαστιακός θα έλθει μέχρι την οδό Αιγαίου.
Αν λοιπόν σήμερα έχουν αλλάξει θέση, έχετε υπόψη σας αυτό πώς λέγετε;

(240111)

Return top