ΤΟΝ ΜΑΪΟ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο από το υπουργείο Πολιτισμού, όπερ και εγένετο, αναβλήθηκε η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που αφορά την κατάπτυστη, μεθοδευμένη και κατευθυνόμενη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τον Αρχαίο Δίολκο, που ως πρόσχημα εμποδίζει την κατασκευή του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου.
Το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ ανέβαλε τη συζήτηση γιατί το Ελληνικό Δημόσιο, εν προκειμένω το υπουργείο Πολιτισμού, δεν προσκόμισε φάκελο με τους ισχυρισμούς και τις αιτιάσεις τους, υποστήριξης της εξόφθαλμης και προκλητικής προς τον κοινό νου απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Ευτυχώς, επειδή η «Δικαιοσύνη είναι τυφλή», η αναβολή για τη συζήτηση ακύρωσης της απόφασης, προσδιορίστηκε για τον προσεχή Μάιο, ελπίζοντας όλοι προς το συμφέρον του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων να συζητηθεί η υπόθεση και να έχει ευτυχή κατάληξη. Δηλαδή, να μην εφευρεθούν και παρουσιαστούν κι άλλα προσκόμματα από το υπουργείο Πολιτισμού. Εκεί στην Μπουμπουλίνας καλόν θα είναι να αντιληφθούν ότι οι αναβολές εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα έναντι του Δημοσίου συμφέροντος.
Είναι αναγκαίο να επισημανθεί για άλλη μια φορά, ότι η Club Hotel Loutraki S.A. και ο Moshe Bublil που αυτή την περίοδο έχει το πάνω χέρι στην εταιρεία, να αντιληφθούν ότι προς συμφέρον της καλώς εννοούμενης συνεργασίας, είναι να αρθούν τα ενδεχόμενα δήθεν εμπόδια και να προχωρήσει γοργά η υλοποίηση του έργου.
Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη νέα δημοτική αρχή και κυρίως για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε., αν θα διακρίνεται από πατριωτική νοοτροπία ή όχι. Αν διαθέτει την πολιτική ανδρεία να κάνει δηλαδή τη διαφορά υπέρ των συμφερόντων του τόπου ή θα είναι όμοιο στο yes men με τα προηγούμενα; Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. έχει βαριά κληρονομιά για διεκδικήσεις από την Club Hotel Casino Loutraki, αλλά οι απερχόμενοι το έχουν εγκαταλείψει με σαθρή οχύρωση στη διεκδίκηση των συμφερόντων του τόπου.
Ελπίζεται, γι’ αυτό άλλωστε υπερψηφίστηκε ο Κώστας Λογοθέτης, τα πάντα να δουν το φως της δημοσιότητας και να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη το ρόλο του κάθε συμβούλου και πώς υπερασπιζόταν τα συμφέροντα του τόπου;

(130111)




ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ THERMAL SPA ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Το ένα μετά το άλλο σκάνε τα προβλήματα στη δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη, ως κληρονομιά των προκατόχων της, γεγονός που δημιουργεί τεράστια προβλήματα, αλλά παράλληλα αναδεικνύει και την ανικανότητα σ’ ολόκληρο το μεγαλείο των προκατόχων της.
Η απερχόμενη διοίκηση της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. με ευθύνη Γιώργου Γκιώνη και των συν αυτώ, δηλαδή όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου που έχουν ενταχθεί -πλην ενός- στο ψηφοδέλτιο του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών», άφησαν ή καλύτερα αφήνουν από την 25η Ιανουαρίου το Thermal Spa χωρίς το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσει απρόσκοπτα. Και τούτο, γιατί λήγουν οι συμβάσεις μεγάλου αριθμού προσωπικού, ενώ στο άμεσο διάστημα τα έξοδά του θα τρέχουν ανελλιπώς, βυθίζοντας την Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε., που θα υπολειτουργεί.
Στο αρνητικό καθεστώς αυτό θα βρίσκεται μόλις για ένα δίμηνο, γιατί το Μάρτιο που λήγουν και οι υπόλοιπες συμβάσεις, τότε εκ των πραγμάτων θα μπει λουκέτο, γιατί απλά δεν θα υπάρχει προσωπικό να το λειτουργήσει, έστω και στοιχειωδώς. Αυτή η προοπτική δεν μπορεί να αποτραπεί, γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή έχει προκηρύξει τις απαιτούμενες θέσεις για τη διεξαγωγή διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ τον προσεχή Μάρτιο και στη συνέχεια να ακολουθήσει μετά ένα μήνα περίπου η πρόσληψη των επιτυχόντων.
Πρώην θεσμικός παράγοντας που ενημερώθηκε γι’ αυτό το γεγονός, σχολίαζε ότι ενδεχομένως θα σχεδίαζαν παράνομες προσλήψεις εξυπηρέτησης προεκλογικών ρουσφετιών, επικαλούμενοι ως άλλοθι την έλλειψη προσωπικού μπρος στην ανάγκη να παραμένει ανοικτό το Thermal Spa και να λειτουργεί απρόσκοπτα, χωρίς ωστόσο, σχεδιασμό και αναπτυξιακή προοπτική. Το μόνο που ήταν ικανοί, σχολίασε ο πρώην θεσμικός παράγοντας, ήταν να βουλιάζει στα χρέη ο δήμος.
Καλόν θα είναι κατέληξε ο πρώην θεσμικός παράγοντας, όλα αυτά να τα αντιληφθεί η κοινωνία και οι ψηφοφόροι και σ’ όλους αυτούς να μην ξαναδώσουν ούτε για αστείο τη ψήφο τους. «Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά και να ξεχάσουμε το άρρωστο χθες, από το οποίο για χρόνια δεινοπάθησε, αλλά θα δεινοπαθεί και προσεχώς ο τόπος».

(130111)
Return top