ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ
ΤΗΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»


Την ώρα που η Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. απειλείται με ολοκληρωτική καταστροφή και κινδυνεύουν τα περιουσιακά της στοιχεία να βγουν στο σφυρί, το μόρφωμα της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» κι όσοι προσυπέγραψαν την τετραετή θητεία της, με ανυπέρβλητο θράσος κατηγορούν τη σημερινή δημοτική αρχή.
Πραγματικά προκαλεί έκπληξη η ανακοίνωση του συνδυασμού που έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιο Δημοτικά Σχόλια Λουτρακίου Περαχώρας & Αγ. Θεοδώρων, που κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι δεν επιδιώκει τη συναίνεση, αναφερόμενη στις ψηφοφορίες για τα μέλη δύο επιτροπών, ενώ τεχνηέντως επιδιώκει να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και δεν λέει λέξη γιατί τα στελέχη της που δεν υπερψήφισαν το νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργο Κακαβά.
Σκοπεύουν να μπουν στον κόπο να εξηγήσουν πώς ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς έλαβε ολιγότερους ψήφους από τον αντιπρόεδρο του σώματος Σωτήρη Πέρρα που είναι στέλεχός τους; Μήπως έκαναν επίδειξη δύναμης;
Μήπως ο Γιώργος Γκιώνης θέλει να εξηγήσει στην κοινή γνώμη πώς συμπεριφέρθηκε στην ίδια διαδικασία του 2006 στην τότε προτεινόμενη από το συνδυασμό της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Εβίτα Κούτμου και με το έτσι θέλω επέβαλαν το σημερινό μέλος του συνδυασμού τους Μαρία Πρωτοπαππά; Φυσικά, οι εν λόγω «δημοκράταροι» όπως πολλάκις έχουν κατηγορηθεί από τα ίδια τα στελέχη του συνδυασμού τους για τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά τους, δεν έχουν να πουν λέξη για το συγκεκριμένο θέμα. Τουλάχιστον η νέα δημοτική αρχή σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι ανέλαβε τέτοιου είδους πρωτοβουλία.

Τα επικίνδυνα…
Το δυστύχημα είναι ότι επιδιώκουν να επιδείξουν δυναμική παρουσία στα δρώμενα του Καλλικρατικού δήμου την ώρα που την πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε. την έχουν ρίξει στο γκρεμό και μόνο από θαύμα μπορεί να σωθεί, ανάλογα με το που… θα προσγειωθεί.
Έχουν την ανυπέρβλητη αμετροέπεια και ομιλούν, την ώρα που έχουν παραδώσει εν λευκώ την Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. στα χέρια της εμπορικής τράπεζας που ελήφθη το δάνειο, η οποία κατά το δοκούν αποφασίζει για τη ροή των πόρων προς την εταιρεία. Η εξαιρετικά αυτή δυσμενής κατάσταση για την εταιρεία οφείλεται στο γεγονός ότι ο Γιώργος Γκιώνης -επικεφαλής του συνδυασμού τους κι άρα συμφωνούν και συντάσσονται μαζί του- έχει εκχωρήσει τη δέσμευση κεφαλαίων σε ισόποσο του υπολοίπου του δανείου, ενώ παράλληλα η εν λόγω τράπεζα έχει το ελεύθερο να προβεί και στην υποθήκευση περιουσιακών στοιχείων.
Τα στελέχη του μορφώματος της «Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών» έχουν υπόψη της ότι αν η τράπεζα προχωρήσει σε υποθήκευση περιουσιακού στοιχείου ή κάποιος εργολάβος - πιστωτής προχωρήσει στο σφράγισμα επιταγής για τη διασφάλιση της απαίτησής του, κινδυνεύει να χαθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του € 1,5 εκατ.;
Ο Γιώργος Γκιώνης πριν προχωρήσει σ’ αυτές τις πρωτοβουλίες είχε λάβει απόφαση διοικητικού συμβουλίου κατ’ αρχήν και στη συνέχεια να φέρει το θέμα στη γενική συνέλευση της εταιρείας;
Από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και αυτό το διάστημα ο Γιώργος Γκιώνης γιατί κόπτεται να αυξηθεί το επιτόκιο του δανείου; Θέλει να βουλιάξει ακόμη περισσότερο στα τάρταρα την Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε.;

Ευθείες βολές κατά Γιώργου Γκιώνη και στελεχών του συνδυασμού του
Πρώην θεσμικοί παράγοντες που έχει περιέλθει πλέον σε πλήρη γνώση τους ολόκληρο το παρασκήνιο για το δάνειο και τους όρους του, σχολίαζαν στο loutraki-press ότι: «Οι τελευταίες πρωτοβουλίες του Γιώργου Γκιώνη, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ότι ενδεχομένως επιδιώκει να στείλει στον πάτο την Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε., για να εμφανισθεί στη συνέχεια η Club Hotel Loutraki S.A. δια του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της και συνάμα διαχειριστή της Club Hotel Casino Loutraki Αντώνη Στεργιώτη, να διαπραγματεύεται με ευτελές ποσό τη μετατροπή της κοινοπραξίας σε ανώνυμη εταιρεία, εκμεταλλευόμενος τη δεινή θέση της εταιρείας του δήμου».
Να επισημανθεί ότι τα ποσά που προσφέρει ο Αντώνης Στεργιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αφενός ψυχία για το μέγεθος του εγχειρήματος για το οποίο δεν έχει γίνει στοιχειωδώς οικονομοτεχνική μελέτη από διεθνή και αξιόπιστο οικονομικό σύμβουλο, αφετέρου σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να σώσουν την Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε., καθ’ ότι ο Γιώργος Γκιώνης με τις υπερβάσεις στα έργα και το κόστος στο Thermal Spa, έχει πετύχει με τα σημερινά δεδομένα να μη διαφαίνεται λύση και προοπτική για την εταιρεία.
Ωστόσο, λύσεις υπάρχουν τόσο για το υπόλοιπο του δανείου, όσο και για τη σωτηρία της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. και κατ’ επέκταση του Thermal Spa!
Δημήτρης Πρωτονοτάριος και Μαρία Πρωτοπαππά ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε., επειδή γνώριζαν τις πρωτοβουλίες του σημερινού επικεφαλής τους, όπως είναι φυσικό, με την προσχώρηση τους στο συνδυασμό προσυπέγραψαν την πολιτική του. Αυτόματα, πολιτικά, έχουν καταστεί συνυπεύθυνοι στην καταστροφική πορεία της εταιρείας και είναι έκθετοι απέναντι στους συμπολίτες τους.

Υ. Γ.: Να διευκρινισθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν νοείται από το loutraki-press και το γράφοντα ότι στη σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση στερείται η εντολή του κυρίαρχου λαού να ασκεί την ενδεδειγμένη κριτική και να αναδεικνύει λάθη και παραλείψεις της εξουσίας, αλλά επιβάλλεται να έχουν έστω και τώρα στην αντιπολίτευση -κάτι που δεν είχαν ασκώντας την εξουσία- μέτρο, ταπεινότητα και σύνεση.

(080111)




Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ
ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


Μετά τη σημερινή ανάρτηση, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, ανοίγοντας το προσωπικό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, διαπίστωσα ότι ο συνδυασμός του Γιώργου Γκιώνη λίγο πριν τα μεσάνυχτα μου είχε αποστείλει το δελτίο Τύπου με τίτλο «Για ποια συναίνεση ομιλούν».
Το loutraki-press παραθέτει αυτούσιο το κείμενο, καθ’ ότι ο σχολιασμός του γίνεται στην ακριβώς από πάνω ανάρτηση.
«Μετά το πέρας των εκλογών η Παρέμβαση Πολιτών έχει κατ’ επανάληψη αναφέρει αλλά και δημοσίως δηλώσει την πρόθεση για αμέριστη συνεργασία και συναίνεση με τη νέα δημοτική αρχή.
Ωστόσο θα επικαλεστούμε μια παροιμία που ο σοφός λαός λέει πως «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται»για να επισημάνουμε ότι κατά την διάρκεια της εκλογής των Επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής (2-1-2011) η νέα δημοτική αρχή στην πραγματικότητα απέδειξε πανηγυρικά ότι δεν επιδιώκει την συναίνεση και την συνεργασία.
Οι ψηφοφορίες δε που επακολούθησαν ως προς την συμμετοχή των μελών της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου για την εκλογή του προεδρείου του συμβουλίου των δημοτικών κοινοτήτων Λουτρακίου - Ισθμίας - Αγ. Θεοδώρων είναι τρανή απόδειξη των εκ των προτέρων συμφωνιών που έχουν γίνει με τον συνδυασμό της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης του Παύλου Παύλου.
Η Παρέμβαση Πολιτών δηλώνει ευθαρσώς πως θα συνεχίσει την δυναμική της παρουσία στα δρώμενα του νέου καλλικρατικού δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων στηλιτεύοντας τα κακώς κείμενα, αλλά και επαινώντας και συμπράττοντας στα καλώς τεκταινόμενα, έχοντας πάντα ως άξονα το όφελος των συνδημοτών και των κατοίκων του δήμου μας.
Είναι υποχρέωσή μας να μοιραστούμε τη σκέψη και τον προβληματισμό μας αυτόν, καθώς και να τον γνωστοποιήσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις και τους πολίτες του δήμου μας.»

(080111)
Return top