ΣΕ ΔΙΕΛΚΥΣΤΙΝΔΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ
ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ή ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΙΩΝΗ;


Μπορεί η μισθοδοσία των υπαλλήλων της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε. πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε. να είναι ουσιαστική και σοβαρότατη υπόθεση, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα θέμα χαμηλής πολιτικής. Το ζητούμενο εδώ για την Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. είναι τι θα γίνει με τα θέματα υψηλής πολιτικής.
Τέτοια είναι, καθοριστικά και για το μέλλον της εταιρείας, οι σχέσεις με την Club Hotel Loutraki S.A. και τον εκφραστή των συμφερόντων της Moshe Bublil, η αναστροφή της ζημιογόνας πορείας του Thermal Spa Λουτρακίου, η αξιοποίηση του επίσης ζημιογόνου Αλεξάνδρειου Συνεδριακού Κέντρου, ο εξοστρακισμός των πιέσεων για αλλαγή με επαχθέστατους όρους για τον τόπο του επιτοκίου στο δάνειο που έχει συνάψει η εταιρεία, οι υποχρεώσεις που απειλούν την επιβίωση της εταιρείας.
Σ’ αυτό το σίγουρα δυσκολότατο πλαίσιο που αναλαμβάνει να οδηγήσει τον τόπο ο ίδιος ο Κώστας Λογοθέτης με τη δημοτική αρχή του, αλλά και όσους έχει επιλέξει ως συνεργάτες του, επιβάλλεται και πρέπει πάνω και πρώτα απ’ όλα η πλήρης διαφάνεια σε λόγους κι έργα να αποτελέσουν τη Λυδία λίθο.

Το παιχνίδι τελείωσε…
Όπως τις επιτυχίες και τις ορθές ενέργειες των συνεργατών του θα τις πιστώνεται ο ίδιος, έτσι ακριβώς θα χρεώνεται και θα επιβαρύνεται το προφίλ του για λάθη και παραλείψεις τους.
Ο Κώστας Λογοθέτης γνωρίζει ότι οι ρόλοι άλλαξαν, αλλά μένει να αντιληφθούν και να συνειδητοποιήσουν ότι το παιχνίδι τελείωσε, τα πολιτικά αμούστακα παιδιά. Είναι αναγκαίο να γνωρίζουν από εδώ και στο εξής, κάθε απόφασή τους έχει κόστος για τον τόπο. Αν κινηθούν με την ίδια επιπολαιότητα -και ο δήμαρχος με τους παλαιούς δεν μπορέσουν να τους συγκρατήσουν εγκλωβιζόμενοι στα θέσφατά τους- απλά είχαν τύχη στη ζωή τους να παίξουν ρόλο στον τόπο τους, αλλά δεν διέθεταν την ωριμότητα να τη θωρακίσουν και την κλώτσησαν όπως οι προκάτοχοί τους, ολοκληρώνοντας τον πολιτικό τους βίο.
Ο Κώστας Λογοθέτης παρέλαβε το δήμο -ακόμη όχι την Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε.- σε μια κρίσιμη καμπή τους, ενώ τα πράγματα ακούγονται το ίδιο δυσάρεστα και για την πλευρά των Αγ. Θεοδώρων. Ο δήμαρχος έχει να διαχειρισθεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση, από την οποία απειλείται, είναι ορατός ο κίνδυνος -σύμφωνα με έμπειρους πρώην θεσμικούς παράγοντες- να αναδειχθεί σε θύμα της.
Ο Κώστας Λογοθέτης για να μπορέσει να αντεπεξέλθει αυτής της ζοφερής εικόνας και στα τρία μέτωπα, καθ’ ότι κάποιοι εκ των συνεργατών του υπολείπονται πολιτικής εμπειρίας, είναι επιβεβλημένο να κινηθεί σε μια εκ διαμέτρου αντίθετη φιλοσοφία με τον προκάτοχό του, για να μην έχει την τύχη του.

Όλα στο φως
Ο δήμαρχος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων επιβάλλεται μόλις ενημερωθεί, χωρίς να κρατήσει τίποτε για τον εαυτό του, να βάλει όλη την… πραμάτεια πάνω στο τραπέζι. Δηλαδή, να κάνει όπως έλεγε και προεκλογικά κοινωνούς και να τους καταστήσει ενήμερους όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.
Πρέπει να δημοσιοποιήσει αναλυτικά και σε βάθος, τι βρήκε, τι παρέλαβε και μ’ αυτά τα όπλα μέχρι που μπορεί να κινηθεί ο δήμος στο σύνολό του.
Κατ’ αρχήν πρέπει και μ’ ενδιαφέρον αναμένουν όλοι να ακούσουν γι’ αυτά τα περιβόητα δεκατρία εκατομμύρια ευρώ. Αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή αποτελούν ουτοπία.
Κατά δεύτερο λόγο να περιγραφούν οι βραχυπρόθεσμες ανελαστικές κι ελαστικές δαπάνες, οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις.
Τέλος, ποια είναι η «μαύρη τρύπα» της Τουριστικής Λουτρακίου Α.Ε., καθώς και το ζοφερό της μέλλον με τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Είναι γνωστό, ότι η εταιρεία δεν έχει μέλλον ούτε εξαμήνου! Τότε εκτιμάται ότι θα φθάσει ο κόμπος στο χτένι και ως καλός συνέταιρος θα εμφανισθεί δια των αντιπροσώπων του ο Moshe Bublil, να προσφέρει «χείρα βοηθείας» με αντάλλαγμα τη μετατροπή της κοινοπραξίας σε ανώνυμη εταιρεία. Θέλει ο Κώστας Λογοθέτης να είναι αυτός που θα θάψει το μέλλον και την προοπτική του τόπου του;
Αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ αναγκαιότητα η ενημέρωση και πλήρης γνώση της κοινωνίας τι ακριβώς παραλαμβάνει σ’ όλα τα επίπεδα από το Γιώργο Γκιώνη, για να μην αναδειχθεί ο ίδιος με τη σειρά του μιας χρήσεως…
Η κοινωνία προβληματίζεται αν ο Κώστας Λογοθέτης έχει τη διάθεση να εξαναγκάσει αυτούς που διαχειρίστηκαν ένα καράβι χρήματα σε Λουτράκι και Αγ. Θεοδώρους να πουν που πήγαν, γιατί η αξία των έργων επ’ ουδενί δεν ανταποκρίνεται.

Λύση υπάρχει, πολιτική ανδρεία;
Ευτυχώς, για το δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων, καθώς επίσης και την Τουριστική Λουτρακίου Α.Ε. λύση σωτηρίας και διάσωσης υπάρχει! Πρόκειται για το ποσό που αναδεικνύει η μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του έγκριτου νομικού Κορίνθου Περικλή Μπαλοδήμου. Κανείς δεν θα μπορούσε να φαντασθεί ότι ένας νομικός με την προϊστορία στη μάχιμη δικηγορία του Περικλή Μπαλοδήμου θα ρισκάριζε στο χιλιοστό να καθίσει στο σκαμνί του Εφετείου κατηγορούμενος για ψευδή καταμήνυση.
Επομένως, η πρόκληση ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο δήμαρχο του τόπου Κώστα Λογοθέτη αν διαθέτει το πολιτικό ανάστημα και την ανδρεία να διεκδικήσει κι άμεσα όσα δικαιούται ο τόπος. Μην το κάνουμε σαν τη Γερμανία που οφείλει στη χώρα μας τις πολεμικές αποζημιώσεις, κανένας μέχρι σήμερα πρωθυπουργός μας δεν τις έχει αξιώσει -γιατί άραγε;- και η Γερμανίδα καγκελάριος προκειμένου να μας δανείσει στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που διανύει η χώρα, μόνο την Ακρόπολη δεν έχει ζητήσει;

(060111)




ΚΟΥΪΖ

Ποιος πρώην θεσμικός παράγοντας με γνώση εκ των έσω, έλεγε ότι αν αλλάξει το επιτόκιο του δανείου που έχει πάρει η πρώην ΔΑΕΤ Α.Ε., κάποιοι πάνε για χοντρό μεροκάματο; Είναι αλήθεια ή ψέματα;
(060111)
Return top