ΤΟ ΣΑΘΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Κύριε δήμαρχε,
στις 14 Νοεμβρίου 2010 οι πολίτες προκειμένου να απαλλαγούν από τη δημοτική αρχή Γκιώνη, παρά το ισχνό 24%, σας εμπιστεύθηκαν και σας παρέδωσαν τα κλειδιά της πόλης.
Από τον προεκλογικό σας λόγο, ύφος και ήθος τους πείσατε να σας εμπιστευθούν και σας έδωσαν… το μαχαίρι και το πεπόνι, έτσι ώστε να διαχειριστείτε τις τύχες τους μ’ ένα ορίζοντα τριάμισι ετών. Σας έδωσαν την ευκαιρία να δοκιμάσετε αν είσαστε αντάξιος της εμπιστοσύνης τους ή θα προσανατολιστούν στην αναζήτηση του διαδόχου σας.
Ένας δήμαρχος για να μπορέσει να αντεπεξέλθει των απαιτήσεων απαιτείται να πλαισιώνεται από ένα επιτελείο που θα εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος, θα παρακολουθεί και θα υποβοηθεί το έργο του δημάρχου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν ομιλούμε για κλακαδόρους και… Φιλιππινέζες, αλλά για ανθρώπους που παράγουν πολιτική, προβάλλουν, αναβαθμίζουν και θωρακίζουν το image του δημάρχου.

Κώστα Λογοθέτη,
πολύ φοβούμαι ότι δεν έχετε ακόμη ανακαλύψει τους ανθρώπους που θα σας πλαισιώσουν και θα διαθέτουν τις παραπάνω προϋποθέσεις, παρά τις δικές σας θέλω να πιστεύω αγαθές προθέσεις, από τις προσωπικές διαβεβαιώσεις που μου δώσατε πριν ακριβώς τέσσερις μήνες.
Οι άνθρωποι που σήμερα διαγκωνίζονται να διαμορφώσουν το περιβάλλον σας, την ώρα δίκην Φιλιππινεζών που μετέφεραν το πεπόνι και το μαχαίρι της πόλης, έχουν κάνει λάθος, κρατούν από τη λαβή και δεν σας δίνουν το μαχαίρι κι εσείς με τις αγαθές προθέσεις προσπαθείτε να το πάρετε στα χέρια σας από την κάμα, για να μην τους δυσαρεστήσετε.
Αποτέλεσμα αυτού είναι, να έχετε αρχίσει να ματώνεται γιατί κινήσεις και πρακτικές των συγκεκριμένων ανθρώπων δεν θωρακίζουν το προφίλ του δημάρχου, αλλά αντίθετα το καθιστούν βορά σε κάθε λογής αντίπαλο. Είστε τυχερός, γιατί κάποιοι δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να αντιληφθούν τη θυσία που προσφέρουν οι συνεργάτες σας.
Σήμερα, καλώς ή κακώς, μάλλον κακώς, κάκιστα, στην πόλη του Λουτρακίου σύρονται στην κυριολεξία δύο ζητήματα, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν λυθεί εν τη γενέσει τους και δεν θα επέφεραν όλη αυτή τη φθορά που ήδη έχει αρχίσει να καταγράφεται σε βάρος σας. Ο λόγος για το φετινό καρναβάλι και την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου.

Κύριε δήμαρχε,
το loutraki-press και ο γράφων προσωπικά, δεν υπήρχε λόγος, ουδέποτε σκέφθηκαν να σας αντιπολιτευθούν, ούτε να σας δώσουν χτυπήματα κάτω από τη μέση, όπως για παράδειγμα για το τιμολόγιο που αναφερόταν σε αποδημητικά πουλιά (άνθρακες ο θησαυρός), η προμήθεια του παρκέ για το κλασσικό μπαλέτο (άνθρακες ο θησαυρός), ο κουμπάρος αλώνιζε στα εντάλματα πληρωμών (άνθρακες ο θησαυρός), ο κουμπάρος θα γίνει σύμβουλος (άνθρακες ο θησαυρός), ερωτήματα και νεφελώδη υπονοούμενα για την αστική μη κερδοσκοπική (άνθρακες ο θησαυρός).
Αυτά είναι τα πραγματικά χτυπήματα κάτω από τη μέση, που στόχο έχουν με τη λάσπη που εκτοξεύεται να σπιλώσουν και να πλήξουν προσωπικότητες και σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τις ίδιες αδυναμίες και ανεπάρκειες.
Στόχος μου -και το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, το πιστεύετε- είναι να τεθούν υγιείς βάσεις για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του δήμου Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων.
Το φιλόδοξο, αλλά πέραν του δέοντος ανεπαρκές περιβάλλον που έχει αυτοπροσδιορισθεί και σας περιβάλλει σε ημερήσια βάση, το μόνο που έχει επιτύχει με κινήσεις και πρακτικές είναι να σας εκθέτει ανεπανόρθωτα. Μια προεκλογική σας υπόσχεση, δέσμευση, αυτονόητη για την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου απειλεί να μετεξελιχθεί σε καιάδα της πολιτικής σας καριέρας, δεδομένου ότι οι εν λόγω λειτουργούν με γνώμονα το κομματικό κι όχι το τοπικό συμφέρον.
Αδυνατώ να αντιληφθώ πώς σας έχουν εγκλωβίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο και σήμερα να βρίσκεσθε σε μια θέση αναντιστοιχίας μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων κι εξελίξεων.

Κώστα Λογοθέτη,
σας χτυπώ τον κώδωνα του κινδύνου πριν ακόμη αναλάβετε, αλλά το αυτοπροσδιορισθέν περιβάλλον σας κάνει μεγαλύτερο ήχο και δεν σας επιτρέπει να ακούσετε. Ο οποιοσδήποτε υγιώς σκεπτόμενος νους, θεωρώντας ex officio ότι τηρείτε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, θα σας συνέστηνε να εκδώσετε μια ανακοίνωση, ένα δελτίο Τύπου στο οποίο θα αναφερόταν για παράδειγμα ότι: «Ο δήμος Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων έχει συνέχεια, υπάρχει ειλλημμένη απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου και οφείλουμε να τη σεβασθούμε, λαμβανομένου υπόψη ότι κινείται και στο πνεύμα των προεκλογικών μας δεσμεύσεων».
Θα είχατε αποτρέψει την παραφιλολογία που αναπτύσσεται και την κινητικότητα που προκαλείται στην πόλη, καθ’ ότι η τακτική αυτή έχει επιτύχει να δημιουργούνται ερωτήματα κι αμφιβολίες στο πρόσωπό σας, κατά πόσο παραμένει ειλικρινής η πρόθεσή σας για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην οδό Αιγαίου.
Η φημολογία θέλει, ο… εκτροχιασμός του έργου να είναι μεθοδευμένος, συντονισμένος και κατευθυνόμενος, γεγονός που είναι σε βάρος της πόλης και καλείσθε εσείς ως πρώτος πολίτης να υπερασπιστείτε.
Το loutraki-press δεν ξεσηκώνει κανένα, όπως υπονοούν οι συνεργάτες σας, αλλά έχουν γνώση οι φύλακες!

Υ. Γ.: Σκεφθείτε μόνον τι έπαθε ο Γιώργος Γκιώνης, από τους δήθεν ανθρώπους του.

(280111)
Return top