ΚΟΥΙΖ

Μήπως ι Κώωτσης έστειλε το εξώδικο στην Club Hotel Casino Loutraki και τον Αντώνη Στεργιώτη, για να μην ξαναπάει σε διαχειριστικό συμβούλιο ή ετοιμάζεται να στείλει κι άλλα δικόγραφα;
(011211)




Είπαν…

«Ξέρετε ποιούς εμπιστεύεται ι Κώωτσης πιο πολύ απ’ όλους στη Λουτράκι Α.Ε.; Τον ξάδερφό του Κώστα Δόσχορη και το λέγοντα πάντοτε "ναι" στα θέλω του αυτοκράτορα Δημήτρη Πέτρου
(011211)




Ο ΠΙΚΡΟΣ ΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ

Το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι σε καφέ της κεντρικής λεωφόρου ερωτήθηκα από τον Γιώργο Κοντό στην πολιτική κουβέντα που αναπτύχθηκε στην ομήγυρη, αν έχω συναντηθεί με τον Κώωτση;
Στο πρώτο ερώτημα δεν απάντησα, αποφεύγοντάς το και ισχυριζόμενος ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο Γιώργος Κοντός επανήλθε με δεύτερη πιο πιεστική ερώτηση στην οποία και πάλι δεν απάντησα, ενώ στην τρίτη μου έδειξε πλέον ότι είχε γνώση της συνάντησής μου με τον Κώωτση, γνωρίζοντας παράλληλα ότι παρευρισκόταν και ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος.
Φυσικά, η γνώση αυτή δεν άντεχε σ’ άλλη αντίσταση, δεδομένου ότι υπεισέρχεται το γελοίον του πράγματος, με συνέπεια να αναγκασθώ να την ομολογήσω.
Μέχρι εκείνη την ώρα η συνάντηση των τριών μας -κι όχι τεσσάρων όπως κάποιοι λανθασμένα ισχυρίζονται, εκτός αν αναφέρονται σ’ άλλη συνάντηση με την οποία ουδεμία σχέση έχω και δεν γνωρίζω, ενδεχομένως να ακολούθησε την απογευματινή δική μας συνάντηση- δεν είχε φύγει από το στόμα μου και δεν τη γνώριζε κανείς, έτσι τουλάχιστον πίστευα.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά, φυσικό κι επόμενο ήταν να τη διαδώσω σ’ όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κύκλο, γιατί διαπίστωνα την προσπάθεια ευτελισμού μου και κατ’ αυτόν τον τρόπο έπρεπε να προστατευθώ, γιατί εξ’ αρχής δεν είχα καμία απολύτως εμπιστοσύνη προς το συνομιλητή μου, τον Κώωτση, όταν ο ίδιος μ’ έχει εξαπατήσει μη έχοντας κρατήσει το λόγο του, πολύ δε περισσότερο, δεν έχει σεβασθεί την υπογραφή του.
Την πρώτη φορά, μπράβο του, μπόρεσε και μ’ εξαπάτησε καθ’ ότι συνέβαλα θετικά για ένα κοινό σκοπό που πίστευα. Επομένως, αυτός δεν επέδειξε ειλικρίνεια κι εντιμότητα στο πρόσωπό μου. Αν παρασυρόμουν για δεύτερη φορά, θα έφταιγα εγώ και θα με είχε πιάσει κότσο…
Με τη συμπεριφορά του δε απέναντι στον Δημήτρη Κοντό και τον Χαράλαμπο Δοσσαρά, αλλά και τους μέχρι σήμερα χειρισμούς του με την καταιγίδα των ψεμάτων που εκστομεί, πρέπει να ομολογήσω ότι προσωπικά δεν του εμπιστεύομαι από το μήνα Αύγουστο, ούτε την αποστολή card postal.
Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνάντηση, επέμενε πάρα πολύ καιρό να με πείσει, ο γνωστός του Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, αλλά η στάση και υποδοχή που μου επεφύλαξε ι Κώωτσης, έδειξε ότι του είχε επιβληθεί άνωθεν(;..) να γίνει η συγκεκριμένη συνάντηση. Ι Κώωτσης δυσφορούσε σ’ ολόκληρη τη διάρκειά της και το κυριότερο δεν διέθετε διάθεση και δεν είχε πρόθεση εξεύρεσης κοινού τόπου.
Αυτό που εισέπραξα, είναι ότι για άλλη μια φορά δεν επεδείκνυε ειλικρινή πρόθεση, παρά μόνον αν κατάφερνε να με παραμυθιάσει, δίνοντάς μου ελπίδες ότι θα με προσλάβει στο δήμο, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι κάτι τέτοιο δεν μ’ ενδιαφέρει, γιατί απλά όποιος κάνει το λάθος να συνεργασθεί μαζί του, το μόνο που έχει εξασφαλισμένο είναι να εκτεθεί.
Μόλις προσήλθα, με υποδέχθηκε με επιθετικότητα και υπαινίχθηκε αν φέρω μαγνητόφωνο προκειμένου να υποκλέψω τη συνομιλία μας. Του υπέδειξα ανοίγοντας το μπουφάν που φορούσα ότι αυτό μπορεί να το διαπιστώσει, ισχυρίσθηκε ότι δεν μ’ ενδιαφέρει ότι και να γράψεις και ξεκίνησε με επιθετικό τόνο. Έναν τόνο, που αν δεν παρενέβαινε ο Γιώργος Γιαννιτσόπουλος -την ώρα που ήμουν πανέτοιμος να αντεπιτεθώ σκληρά και σε υψηλότατους τόνους, έχοντάς με πλέον εκνευρίσει- ακόμη θα γελούσαν οι θαμώνες του συγκεκριμένου καταστήματος με γεγονότα από τα κατορθώματά του.
Τελικά, εκτονώθηκε η ένταση προσπαθώντας σ’ ολόκληρη τη διάρκεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ισχυριζόμενος ότι όσα αναγράφονται στο loutraki-press είναι όλα ψέματα. Ψέματα κατά τη φαντασία του, δεδομένου ότι το ένα μετά το άλλο γεγονός επιβεβαιώνουν τις αναρτήσεις.
Δυστυχώς για τον ίδιο, άλλη μια φορά, χρησιμοποιούσε το μεγάλο του όπλο, όπως νομίζει, τα ψέματα, αλλά πλέον έχει γίνει αντιληπτός με συνέπεια κι αλήθεια να λέει ποιός να τον πιστέψει άραγε;
Φυσικά ήταν και τραγική φιγούρα ως ηθοποιός καθ’ ότι διαπίστωνε ότι αδυνατούσε να με πείσει και να με συγκινήσει. Μετά από ώρα που το αντελήφθη, σταμάτησε την οποιαδήποτε προσπάθεια αντιλαμβανόμενος ότι δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε. Το μόνο που εκστόμισε και εκτιμώ ότι δεν πίστευε ήταν η πρόσκλησή του: «Έλα Πάνο να τ’ αλλάξουμε όλα». Η απάντηση - ερώτημά μου ήταν ακαριαία: «Με ποιους;» Φυσικά δεν πήρα απάντηση, γιατί δεν εκτιμάει ούτε συνεργάτες, ούτε συμβούλους.
Δυστυχώς, είχα χάσει αναίτια, περίπου μιάμιση ώρα από τη ζωή μου, γιατί πήγα σε μια συνάντηση που δεν είχε να μου προσδώσει απολύτως τίποτε και το γνώριζα πριν πάω. Αναγκαστικά παρήγγειλα κι ήπια έναν καφέ της παρηγοριάς, που μπορούσα να τον έχω πιει οπουδήποτε αλλού πιο ευχάριστα.
Έτσι, ακριβώς την επομένη, συνέχισα τις αναρτήσεις στο loutraki-press, αδιαφορώντας πλήρως για αυτή τη συνάντηση.
Η μόνη αναφορά μου μέχρι το περασμένο Σάββατο για τη συγκεκριμένη συνάντηση ήταν κάποια μηνύματα που έστελνα στον Κώωτση πίσω από τις γραμμές, χωρίς να γνωρίζω αν τα αντιλαμβάνεται, πολύ δε περισσότερο δεν τα είχε αντιληφθεί απολύτως κανείς από τους επισκέπτες του loutraki-press.
Δυστυχώς για το Λουτράκι, δυστυχώς για τους πολίτες του, δεν είναι μόνον ότι θα χαθούν ακόμη περίπου τρία χρόνια για τον τόπο, αλλά είναι ορατός ο κίνδυνος να επέλθουν καταστροφές καθ’ ότι ι Κώωτσης είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων και πρωτίστως δεν έχει προτεραιότητά του να αξιολογήσει, να θέσει προτεραιότητες και να υπερασπισθεί τα συμφέροντα του τόπου.
Πεποίθησή μου δε είναι, μετά και τους χειρισμούς του στη γνωμοδότηση Τσοβόλα, ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα συμφέροντα του τόπου, έχει άλλες σκέψεις στο μυαλό του κι ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Παρ’ όλα αυτά, η γνωμοδότηση Τσοβόλα έχει μπει σε μια πορεία κι όχι σε κάποιο χρονοντούλαπο και σύντομα θα αιφνιδιάσει… γιατί ενδιαφέρει η ουσία και το αποτέλεσμα κι όχι πώς να εντυπωσιασθούν τα πλήθη.


Y.Γ.: Συγνώμη για το πρώτο ενικό, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά η καταγραφή των συγκεκριμένων γεγονότων.
Πάνος Ηλιακόπουλος
(011211)




ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Σε κίνημα εξελίσσεται η συμμετοχή φορέων και πολιτών υπέρ της έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου εντός της πόλης στο Λουτράκι. Μετά τις 2.000 υπογραφές των πολιτών, τις δύο ειλημμένες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καθώς κι όλων των φορέων της πόλης, εμπόρων, ξενοδόχων, επιχειρήσεις τουριστικών επαγγελμάτων, εργατοϋπαλληλικό κέντρο, προστέθηκαν και το Επιμελητήριο Κορινθίας δια του προέδρου του Βασίλη Νανόπουλου.
Στο μεταξύ μ’ επιστολή του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου Γιάννης Παπαδάκης, τάχθηκε υπέρ του έργου.
Τα προαναφερόμενα στοιχεία, βρίσκονται στα χέρια του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας έκανε και την ακόλουθη δήλωση: «Θεωρώ ότι το έργο του προαστιακού είναι καθοριστικής σημασίας για το Λουτράκι και τις επιχειρήσεις του, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε. Οι χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες που θα φέρει στην πόλη, είτε από την Αθήνα, είτε απευθείας από το αεροδρόμιο, θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην οικονομία και τον τουρισμό, που το έχει ανάγκη η πόλη. Θα είμαστε συνοδοιπόροι με τους επαγγελματίες και τους κατοίκους του Λουτρακίου σε αυτή την προσπάθεια και διαθέσιμοι να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μας ζητηθεί», κατέληξε στη δήλωσή του ο Βασίλης Νανόπουλος.
Μ’ αυτή του την τοποθέτηση, αλλά και με την εξωστρέφεια και τη δημιουργικότητα που έφερε στο Επιμελητήριο Κορίνθου ο πρόεδρος του Βασίλης Νανόπουλος, αποδεικνύει γιατί αξίζει να βρίσκεται στην ίδια θέση και μετά τις προσεχείς εκλογές του επιμελητηρίου της Κυριακής 4/12/2011.

Υπέρμαχος του προαστιακού και ο ΣΕΓΕΣ
Υπέρ της έλευσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, γιατί τον έχει ανάγκη η πόλη και θα τονώσει την τοπική οικονομία, τάχθηκε σε δηλώσεις του πριν λίγες ημέρες και ο εκπρόσωπος του Σωματείου Επαγγελματιών Γαστρονομίας Εστίασης και Συμποσίου του νομού Κορινθίας Χρήστος Ντούσικος.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου
Ακολούθως, η επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου Γιάννη Παπαδάκη προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο έχει ως ακολούθως:
«Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων του δήμου Λουτρακίου είμαστε εδώ να επισημάνουμε τη σημασία που έχει για την πόλη μας να είναι συνδεδεμένη με το πλέον σύγχρονο και "πράσινο" μέσο, όπως είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος.
Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο πλανήτης συνταράσσεται από την παγκόσμια οικονομική κρίση, το Λουτράκι να μην εκμεταλλεύεται στο έπακρο, αφενός την εγγύτητά του με την Αθήνα και τα περίπου πέντε εκατομμύρια κατοίκων της, αφετέρου την απευθείας πρόσβαση στο κεντρικό αεροδρόμιο της χώρας "Ελ. Βενιζέλος", καθώς επίσης και το μεγαλύτερο λιμάνι, τον Πειραιά, που άλλωστε αποτελεί πύλη της Ευρώπης για τους προερχόμενους ταξιδιώτες από την Ανατολική Μεσόγειο.
Πρέπει να θεωρείται υπέρ του δέοντος σίγουρο ότι θα τονωθεί στο δήμο και την πόλη του Λουτρακίου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή η κίνηση με θετική συμβολή στην τοπική οικονομία από την αύξηση των επισκεπτών, λόγω του χαμηλού κόστους μετακίνησης που απαιτείται, έναντι του Ι.Χ. ή άλλων Μαζικών Μέσων Μεταφοράς.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου πιστεύει ότι μαζί με την τόνωση της ημερήσιας κίνησης, η έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου θα συμβάλλει και στην αύξηση των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της πόλης μας, δεδομένου ότι θα έχει συμπιεσθεί ένα σημαντικότατο κόστος, αυτό της μετακίνησης, με παράλληλη αύξηση της επισκεψιμότητας.
Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε και να διαφεύγει της προσοχής μας, ότι η έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου θα φέρει πιο κοντά και τους κατοίκους του δήμου Λουτρακίου με την πρωτεύουσα.
Τέλος, ευελπιστείται, ότι η έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου θα συμβάλλει σε σημαντικό ποσοστό στη μείωση του κυκλοφοριακού εμφράγματος που σημειώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες και ημέρες αργιών τους χειμερινούς μήνες, λόγω έλλειψης ουσιαστικών και αναγκαίων υποδομών.»
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις των βουλευτών του νομού μας Κώστα Κόλλια και Πάνου Μπεγλίτη αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργου Δέδε και του περιφερειακού συμβούλου Λάμπρου Μπούκλη, αλλά κυρίως για τη δέσμευση του περιφερειάρχη για την υλοποίηση του έργου φανερώνουν ότι το έργο βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση του.
Ορισμένοι που ο ρόλος τους είναι τεταγμένος σε αλλότρια συμφέροντα και δεν συνάδει με το δημόσιο συμφέρον και επενδύουν στο κουρνιαχτό των πολιτών, θα χάσουν. Οι πολίτες, οι φορείς απέδειξαν ότι βρίσκονται σε εκπληκτικά συζυγία και αποτελούν τον καλύτερο θύλακα της δημοκρατίας και της τάξης.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.
(011211)
Return top