ΚΟΥΙΖ

Ποιος θα υπολογίσει την οφειλή του Κώωτση 20% επί των αποδοχών του προς το φιλόπτωχο ταμείο του ιερού ναού Παναγίας Γιάτρισσας, σύμφωνα με την προεκλογική του δέσμευση;
(101111)




Είπαν…

«Αν είχαν μυαλό δεν θα προσδιόριζαν δημοτικό συμβούλιο την ημέρα εορτασμού του ιστορικού ναού των Ταξιαρχών στην Περαχώρα, με συνέπεια να μην μεταβεί η δημοτική αρχή στην περιφορά της ιερής εικόνας.» Την παράδοση τήρησαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Γκιώνης, Σωτήρης Πέρρας, Μαρία Πρωτοπαππά, τα οποία αποχώρησαν πριν τη λήξη της συνεδρίασης και μετέβησαν στο χωριό με καθυστέρηση την ώρα της λιτάνευσης. Λέγεται ότι έπεσε πολύ σπρώξιμο για να μπορέσουν να φθάσουν πίσω από την εικόνα, όπου συνήθως βρίσκονται οι αρχές και οι τοπικοί παράγοντες.
Μέλη της δημοτικής αρχής φρόντισαν να παραστούν την επομένη ακριβώς ημέρα στην πρωινή εορταστική Θεία Λειτουργία.
(101111)




ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΤΑΣ ΕΚΑΝΑΝ
ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝΤΟΣ ΘΕΑΤΗ ΚΩΩΤΣΗ!

Με τον τρόπο που εξελίσσονται τα γεγονότα σε μείζονα θέματα που αφορούν το δήμο Λουτρακίου, σε λίγο καιρό κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει ότι η δημοτική αρχή απλά παρίσταται και διεκπεραιώνει διακοσμητικό ρόλο. Αλλά κι όταν πάρει απόφαση να εμπλακεί δημιουργεί μπάχαλο κι αφήνει πίσω της «χάος».
Από τις αρχές του χρόνου το loutraki-press είχε διειδεί ότι η δημοτική αρχή του Κώωτση και ο συνδυασμός Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω, από την εμπειρία που είχε αποκομισθεί σε διάστημα μόλις δύο μηνών ότι θα τρέχουν και δεν θα τα προλαβαίνουν, πίσω από πρώτης προτεραιότητας γεγονότα.
Με την πάροδο του χρόνου και το κλείσιμο του πρώτου εννεαμήνου, ι Κώωτσης και οι άνθρωποί του δεν κάνουν τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από το να επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις του loutraki-press, τις οποίες οι μεν φίλα προσκείμενοι προσδοκώντας σε μία εξυπηρέτηση έσπευδαν να χαρακτηρίσουν κακοπροαίρετες κι εμπαθείς, οι δε ψύχραιμοι πρώιμες και παρακινδυνευμένες. Όμως, η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται…
Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει ο δήμος Λουτρακίου και τον έχει φέρει ι Κώωτσης με τη δημοτική του αρχή και τους κατώτερους των περιστάσεων συμβούλους του, πολίτες ανεξαρτήτου ιδιότητας, προσπαθούν αυτόφωτα να προωθήσουν ιδέες και ενέργειες, προκειμένου να δώσουν λύσεις σε ζέοντα προβλήματα του τόπου.
Παρ’ όλα αυτά ι Κώωτσης, αδυνατεί να αντιληφθεί αυτά που συμβαίνουν είτε είναι αυτήκοος μάρτυς, είτε του διαμηνύονται, με αρνητική συνέπεια για το προφίλ του δήμου Λουτρακίου να αναγκασθούν να φθάσουν μέχρι και την υποκατάστασή του, για να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη λύση.
Σε τούτη τη χρονική στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πρωτοβουλίες που έρχονται να καλύψουν κενά κι ελλείψεις που αφήνει με την παρουσία του ι Κώωτσης και η δημοτική του αρχή.

Δωρεάν πετρέλαιο για τη μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου
Στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί για τη δημοτική περιουσία και την πρόσφατη επένδυση άνω των € 5.000.000 που έχουν δαπανηθεί για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου, η αξιωματική αντιπολίτευση που σχεδόν ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο έργο, πήρε την υπόθεση πάνω της.
Έτσι, η δημοτική σύμβουλος της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών Μαρία Πρωτοπαππά, συνοδευόμενη από το συνυποψήφιό της εξ Ισθμίας Τάκη Στέφα, μετέβησαν στη μεγαλύτερη βιομηχανία της Νότιας Ελλάδας, την Motor Oil και ζήτησαν βοήθεια σε «μαύρο χρυσό» προκειμένου να δώσουν λύση και να λειτουργήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου, έστω και με τη μικρή πισίνα των 25 μέτρων.
Στην επίσκεψή τους έγιναν δεκτοί και συνομίλησαν με το διευθυντή Δημήτρη Κανελλόπουλο, ο οποίος έκανε αποδεκτό το αίτημά τους και ζήτησε να υποβληθεί από το δήμο Λουτρακίου επίσημο αίτημα.
Το γεγονός, η δημοτική σύμβουλος το δημοσιοποίησε στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, με τον ηθοποιό Κώωτση να διατείνεται ότι θα την πάρει την επομένη τηλέφωνο, προκειμένου να υποβληθεί το αίτημα και να δοθεί λύση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, αν και ολοκληρώνεται η τρίτη ημέρα από τη δήθεν αντίδραση του Κώωτση, η Μαρία Πρωτοπαππά αναμένει ακόμη στο τηλέφωνό της, αλλά μάλλον θα ’χουν κόψει το τηλέφωνο του Κώωτση;
Δεν είναι ικανός ν’ αντιδράσει και για ένα θέμα, που του το έχουν σερβίρει έτοιμο στο πιάτο.

Ι Κώωτσης θα πάει με τα συμφέροντα ή θα ευνοήσει τον τόπο;
Έτοιμο στο πιάτο του Κώωτση προσφέρει η Πρωτοβουλία Πολιτών την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, δια του επικεφαλής της Δημήτρη Καραπατά και τις άοκνες προσπάθειες που έχει επιδοθεί και φέρνουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα για την κατασκευή του έργου, το οποίο θα ευνοήσει τον τόπο και θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών του.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αλλά και φορείς της πολιτείας έχουν ανάψει το πράσινο φως για την κατασκευή του έργου, ενώ τα πρώτα χαμόγελα αισιοδοξίας έρχονται από τη μείωση του κόστους μελετών και κατασκευής, κατόπιν των προκαταρκτικών πρωτοβουλιών κι ενεργειών που προέβη η ΕΡΓΟΣΕ, ύστερα από τις πιέσεις και τις αλλεπάλληλες οχλήσεις του Δημήτρη Καραπατά.
Κατ’ αρχήν το κόστος της μελέτης προβλέπεται να περιορισθεί μόλις στις € 25.000 και το πιθανότερο είναι να καλυφθούν από κονδύλια της περιφέρειας Πελοποννήσου, λαμβανομένου υπόψη ότι είναι γνωστή και η πρόθεση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη να κατασκευασθεί το έργο.
Κατά δεύτερο λόγο, το κόστος του έργου θα διαμορφωθεί με τις αναθεωρήσεις των κοστολογίων προς τα κάτω στα € 12.000.000 και θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κατασκευή θα γίνει με τον ορθόδοξο παγκόσμιο συγκοινωνιακό τρόπο μέσων σταθερής τροχιάς. Δηλαδή θα κατασκευασθεί σταθμός μετεπιβίβασης με τον αρτηριακό άξονα πριν την παράκαμψη προς Λουτράκι στη θέση Παράδεισος - Φιλοθέη, στάση στην οδό Παπανικολάου και τερματικός σταθμός στην οδό Αιγαίου.
Η ολοκλήρωση της μελέτης θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα έξι μηνών, αλλά θα απαιτηθούν άλλοι έξι μήνες για την ολοκλήρωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, οπότε σ’ ένα χρόνο από σήμερα το έργο μπορεί να υποβληθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ και να ξεκινήσει η κατασκευή του σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Επισημαίνεται ότι ερώτημα για την προοπτική και την τύχη του έργου έχουν υποβάλλει οι Οικολόγοι Πράσινοι δια του συμβούλου τους Λάμπρου Μπούκλη και το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.
Λαμβανομένου υπόψη ότι την περίοδο αυτή οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου μελετούν τη διάνοιξη της οδού Κορίνθου πλάτους περίπου σαράντα μέτρων, που αναμένεται ν’ αλλάξει την εικόνα του Λουτρακίου και στο παραλιακό μέτωπο, καλόν και σκόπιμον, αλλά και ωφέλιμον για την πόλη του Λουτρακίου θα ήταν να πείσουν κάποιοι να το αντιληφθεί μπας και αντιδράσει επιτέλους ι Κώωτσης;
Ζητούμενο είναι αν ι Κώωτσης θα ευθυγραμμισθεί με την προαναφερόμενη προοπτική και στρέψει την πλάτη του στα συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που κινούνται σε βάρος της πόλης του Λουτρακίου κι ασκούν πιέσεις για κατασκευή στάσης στη Γαλότα;
Πάντως, αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια στην εμμονή κι επιμονή του Δημήτρη Καραπατά, ο οποίος έχει επιτύχει να αφυπνίσει και να ενεργοποιήσει κόσμο, σε σημείο που να απαιτείται πλέον μόνον μία κίνηση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου.

(101111)




ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ

Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή στις 18:00, με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξή της, η δημοτική κοινότητα Λουτρακίου Περαχώρας.
Τα θέματα που θα εισαχθούν προς ψήφιση είναι τα ακόλουθα:
1 Εισήγηση για ηλεκτροδότηση σταθμού καταγραφής σεισμικών δονήσεων (Αρεμάδα).
2 Εισήγηση περί καθορισμού ανώτατου αριθμού αδειών, κατά κατηγορία επαγγελμάτων, που πρόκειται να χορηγηθούν το επόμενο έτος και προσδιορισμό ισάριθμων, συγκεκριμένων θέσεων για την άσκηση υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων, βάσει του Ν. 3377/2005.
3 Εισήγηση για χορήγηση ή μη προέγκρισης άδειας ίδρυσης και λειτουργία καταστήματος παντοπωλείου (παραδοσιακά τυποποιημένα είδη - μέλι - παξιμαδάκια - λουκούμια) κ.λπ. βιολογικά είδη, της Μάνος Ι.Τ. - Λάμπρου Φ.Μ. Ο.Ε. το οποίο θα λειτουργήσει επί της οδού Παναγίας Γιάτρισσας 39 στο Λουτράκι.
4 Εισήγηση για χορήγηση ή μη άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων έτους 2011 για το κατάστημα καφετέρια με την επωνυμία WAVES ιδιοκτησίας της Λ & Π. Αθανασούλας Ο.Ε. το οποίο λειτουργεί στο Λουτράκι επί της οδού Ποσειδώνος.
5 Εισήγηση για χορήγηση ή μη παράτασης ωραρίου λειτουργίας μουσικών οργάνων έτους 2011 για το κατάστημα καφετέρια με την επωνυμία WAVES ιδιοκτησίας της Λ & Π. Αθανασούλας Ο.Ε. το οποίο λειτουργεί στο Λουτράκι επί της οδού Ποσειδώνος.
6 Περί βεβαίωσης ωρών απασχόλησης πρακτικογράφου κατά τις συνεδριάσεις της δημοτικής κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας για τον μήνα Οκτώβριο 2011.
(101111)




«ΠΡΑΣΙΝΗ» ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

Ημερίδα με θέμα «Σουσάκι Αγ. Θεόδωροι, Η οικολογική προοπτική» για την προσεχή Κυριακή στις 10:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Θεοδώρων διοργανώνει το Πράσινο Ινστιτούτο των Οικολόγων Πράσινων Κορινθίας.
Στην ημερίδα θα αναπτυχθούν τέσσερις διαφορετικές ενότητες που καλύπτουν το φάσμα των δραστηριοτήτων μιας πόλης της υπαίθρου.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν και οι εισηγητές που θα τα προβάλλουν είναι:
«Επικίνδυνα Απόβλητα: Πολιτικές για την Πρόληψη και την Ολοκληρωμένη Διαχείριση τους».
Μαρία Βιτωράκη, χημικός μηχανικός, καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επιστήμης.
«Aναγκαιότητα βιομηχανικών πάρκων στην Κορινθία».
Λάμπρος Μπούκλης, φυσικός MSc περιβαλλοντολόγος, περιφερειακός σύμβουλος της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά
«Ενέργεια - απορρίμματα: Η εναλλακτική προοπτική για τον δήμο Λουτρακίου & Αγ. Θεοδώρων».
Βασίλης Γιόκαρης, φυσικός - μηχανικός μεταλλουργός, σχεδιασμός – αδειοδότηση - κατασκευή έργων ΑΠΕ, δημοτικός σύμβουλος δήμου Τρίπολης.
«Στροφή στην οικονομία της υπαίθρου στους Αγ. Θεοδώρους».
Άρης Ηλίας, γεωπόνος - σύμβουλος βιολογικής καλλιέργειας.

(101111)




ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «21/2 ΦΟΝΟΙ
& ΕΝΑ BULLDOG»ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Το θεατρικό έργο «2 1/2 Φόνοι & ένα Bulldog» του Ευγένιου Λαμπίς που βασίζεται στη φαρσοκωμωδία "η υπόθεση της οδού Λουρσίν", ανεβάζει η θεατρική συντροφιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Λουτρακίου, για έξι Σαββατοκύριακα από μεθαύριο Σάββατο 12 Νοεμβρίου, μέχρι και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.
Στη διασκευή της θεατρικής συντροφιάς, οι συγγραφείς παίρνουν τους συγγραφείς - πρωτομάστορες του είδους (Λαμπίς, Φεϋντώ, Μαριβώ) και τους κάνουν πρωταγωνιστές !..
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):
Υπαστυνόμος Σαρντού: Kωνσταντίνος Κουζούπης.
Ιουστίνη: Mαριλέτα Κυριαζή.
Νορίν: Ελένη Ζερβού.
Πωλέτ: Mαργαρίτα Αλεξίου.
Αύγουστος: Ηλίας Ανδρέου.
Πιερ: Γιώργος Γεωργόπουλος.
Κος Μαριβώ: Άγγελος Βλάσσης.
Σκηνοθεσία: Άγγελος Βλάσσης.

(101111)

Return top