ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Ποιός θα πέσει το απόγευμα στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, γιατί όλα δείχνουν ότι θα έχει και παρατεταμένες πατητές…
Και στη διακοπείσα συνεδρίαση οι αντεγκλήσεις δεν έκαναν κανέναν σοφότερο, ενώ αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι το θέμα εισήχθη από το συνδυασμό της πλειοψηφίας Με τους συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω, για αλίευση σε… θολά νερά. Και τούτο, δεδομένου ότι η στοιχειώδης πρωτοβουλία θα ήταν να έχουν προχωρήσει στη διενέργεια μιας ολοκληρωμένης τεχνοοικονομικής μελέτης και να έχουν γνώση μετά τους δέκα μήνες που πλέον έχουν παρέλθει, το quo vadimus.
Κι αυτό γιατί η πλειοψηφία που εισήγαγε το θέμα δεν έχει πλήρη γνώση της σημερινής του κατάστασης, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει, καθώς επίσης και ποια είναι τα επόμενα έργα ουσιαστικής υποδομής που απαιτείται να κατασκευασθούν, έτσι ώστε να ελαφρύνουν και το υπερβάλλον κόστος λειτουργίας του.
Πάντως νωπή είναι ακόμη η δωρεάν εκχώρηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου σε ιδιώτη, ο οποίος προσπορίσθηκε οικονομικό όφελος από τη χρήση του, γεγονός που εντείνει την καχυποψία στην τοπική πολιτική πιάτσα, λαμβανομένου υπόψη ότι καλώς ή κακώς υπάρχουν «γέφυρες», γεγονός που εντείνει όχι μόνον την καχυποψία, αλλά δημιουργεί και ζοφερό κλίμα.
Η αντιπολίτευση θα πρέπει να εμείνει να πάρει σαφή απάντηση πως εκχωρήθηκε δωρεάν για εκμετάλλευσή της από ιδιώτη δημοτική περιουσία, όταν μάλιστα δεν έχει παραληφθεί το έργο. Επιπρόσθετα, η αντιπολίτευση δεν έπρεπε κι ούτε σήμερα θα πρέπει να ανεχθεί να κλείσει η κουβέντα με παιδαριώδης δικαιολογίες που εξοργίζουν ακόμη και ανεγκέφαλους με την εξοργιστική δικαιολογία: «απλά το επισκέφθηκαν» -ενώ είχαν αναρτηθεί σε ιστολόγιο φωτογραφίες προπόνησης αλλοδαπών ομάδων- και να καταπίνει το πασιφανέστατο ψεύδος, εξυπηρετώντας την πλειοψηφία να κλείσει εκεί η συζήτηση και να της δίνει διέξοδο να απεγκλωβιστεί από μία δύσκολη θέση.
Μάλλον θα πρέπει σήμερα να υπάρξει ασφυκτικότατη πίεση, να μην αφήσει και να μην συναινέσει η αντιπολίτευση στην εξέλιξη της συνεδρίασης, αν δεν λάβει σαφείς και ξεκάθαρες διαβεβαιώσεις για τους λόγους και τις σκοπιμότητες που εκχωρήθηκε δωρεάν προς εκμετάλλευση δημοτική περιουσία.
Όταν υπάρχει προσπορισμός, κέρδος, απαιτείται τα πάντα να είναι πάνω στο τραπέζι και να επικρατεί απόλυτη διαφάνεια. Στην προκείμενη περίπτωση, όπως επισημαίνει πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας κι αρκετά υποψιασμένος, έστω κι αν δεν υπάρχουν σύννεφα, η ίδια η δημοτική αρχή σηκώνει σύννεφο σκόνης από μόνη της…

(071111)
Return top