ΚΟΥΙΖ

Το εξώδικο του Κώωτση στον Αντώνη Στεργιώτη ήταν διατεταγμένο, προκειμένου στη συνέχεια να αξιοποιηθεί χρησιμοποιούμενο στη δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών ή όχι;
(301111)




Είπαν…

«Κανείς δεν πολεμάει το φτωχό παιδί, ούτε το ζηλεύει γιατί έγινε δήμαρχος. Ι Κώωτσης είναι αυτός που από τη μία καθημερινά αναιρεί τον εαυτό του, ενώ από την άλλη, κάνει τα πάντα για να δημιουργεί ορκισμένους εχθρούς».
(301111)




Ι ΚΩΩΤΣΗΣ… ΡΙΧΝΕΙ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΑ «ΒΑΛΣΑΜΩΜΕΝΑ ΠΟΥΛΙΑ»

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Στις αρχές καλοκαιριού του 2010, ι Κώωτσης επεδίωξε συνάντηση πρώτης γνωριμίας κι ανταλλαγής απόψεων με το γράφοντα -λόγω της επαγγελματικής ιδιότητάς του, η οποία, ωστόσο, δεν ασκείται στο Λουτράκι- ενόψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου 2010, για την οποία υπήρξε άμεση ανταπόκριση.
Θα περίμενε κανείς, ότι θα συναντιόντουσαν δύο πρόσωπα με στόχο αφενός να γνωρισθούν καλύτερα, αφετέρου το πολιτικό πρόσωπο να αναδείξει στο δημοσιογράφο τους στόχους και τις επιδιώξεις του, μέσα από την προσπάθειά του να κατακτήσει την τοπική εξουσία.
Στη συνάντηση αυτή, ο γράφων αιφνιδιάστηκε, δεδομένου ότι σε μία συνάντηση διαπροσωπικής γνωριμίας, όταν ο ένας από τους δύο προσέρχεται συνοδευόμενος από τρίτα πρόσωπα, τρία τινά συμβαίνουν:
- Ή ευθύς εξ’ αρχής αμφισβητεί το συνομιλητή του και είναι προκατειλημμένος απέναντί του. Τότε για πιο λόγο πας σε μια συνάντηση που δεν υπάρχει λόγος;
- Ή σύρεσαι σε μια αγγαρεία, την οποία περιέργως πώς, ο ίδιος είχες προκαλέσει, επιλέγοντας πολλά πρόσωπα, προκειμένου η συνάντηση να είναι φιλολογική και ποτέ να μην αγγίξει θέματα ουσίας.
- Ή δεν διαθέτει ο ίδιος αυτοπεποίθηση και παρουσιάζεται με το επιτελείο του προκειμένου να συνδράμουν και να πείσουν για τις προθέσεις του το συνομιλητή τους.
Ως επιτελείο του, άμεσους και πλέον στενούς του συνεργάτες, ι Κώωτσης παρουσίασε τους Δημήτρη Κοντό και τον Μπάμπη Δοσσαρά. Εκείνη η πρώτη συνάντηση γνωριμίας της μίας ώρας για έναν καφέ με τους τρεις, εξελίχθηκε σε μία οκτάωρη συνάντηση, στην οποία πρώτα και κυρίαρχα αναδείχθηκαν τα προφανέστατα ελλείμματα τόσο της δυναμικότητας και γνώσης, όσο και της προσωπικότητας του Κώωτση.
Το ρόλο του αναχώματος και του αποπροσανατολισμού, έτσι ώστε να μην γίνουν αντιληπτές από το συνομιλητή τους οι εγγενείς κι ουσιαστικές αδυναμίες του Κώωτση, ανέλαβε να παίξει με επιτυχία, αντιπαραβάλλοντας οξυδέρκεια, γρήγορη σκέψη και γρήγορη εναλλαγή των θεμάτων, ο Δημήτρης Κοντός.
Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε ούτε το εύρος των θεμάτων αιχμής και ήταν πρώτης προτεραιότητας για τον τόπο, ούτε είχε γνώση σε βάθος των όσων είχαν συμβεί και διαδραματισθεί στα τριάμισι περίπου χρόνια τότε, της δημοτικής αρχής Γκιώνη.
Ο Δημήτρης Κοντός από την πλευρά του «ρουφούσε» γνώση κι ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν σ’ ολόκληρο το εύρος και είναι αιχμής για τον τόπο, εν αντιθέσει με τον Κώωτση που έδειχνε να βρίσκεται σ’ ένα ενοχλητικό περιβάλλον καθ’ ότι αδυνατούσε να το παρακολουθήσει, επιδεικνύοντας ότι είναι βαριά η συζήτηση περιστρεφόμενη μόνον γύρω από τα δημοτικά πράγματα!..
Το μείζον θέμα για αυτό που ετοιμαζόταν να διακδικήσει του ήταν ενοχλητικό!.. Τότε δεν διακρινόντουσαν οι προθέσεις του Κώωτση. Σήμερα ενισχύεται η άποψη κι εκτίμηση ότι από τότε υπήρχαν δεύτερες και τρίτες σκέψεις στο μυαλό του.
Η δεύτερη συνάντηση του γράφοντος με τον Κώωτση πραγματοποιήθηκε στην πρώτη επαφή για την εξέταση του ενδεχομένου συνεργασίας του Κινήματος Ενεργών Πολιτών με τον τότε συνδυασμό Με τους Πολίτες Μπροστά, ενώ ακολούθησε δεύτερη, τρίτη και στην τέταρτη επήλθε η οριστική συμφωνία συνεργασίας των δύο συνδυασμών. Εκεί ι Κώωτσης έδωσε το λόγο του που δεν σεβάσθηκε ποτέ, αλλά το κυριότερο δεν σεβάσθηκε ούτε και την υπογραφή του!
Σ’ ολόκληρο το διάστημα των περίπου δύο μηνών μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών αν και στις συναντήσεις αναγνώριζε κι ομολογούσε τις δυνατότητες του γράφοντος για συνεργασία και συμπόρευση στον κοινό στόχο, στην πραγματικότητα το απέφευγε επιδεικτικά.

Χαρακτηριστικό, ότι δεν ανακοίνωνε δημόσια ότι συντελεστής στη συμφωνία ήταν και ο γράφων, ενώ ι Κώωτσης δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια να αποτρέψει τη σχεδόν καθημερινή εξύβριση του γράφοντος μέσω ιστολογίων από τους ανεγκέφαλους κι ανίκανους συνεργάτες - εργαλεία του σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, όπως η προεκλογική.
Όπως προκύπτει, μετά από μήνες, αλλά και από την αρχή της θητείας του, ι Κώωτσης με το γράφοντα ποτέ δεν ήθελε πραγματικά τη συνάντηση και την επαφή, αλλά προέβαινε σ’ αυτή την επιλογή προκειμένου να κερδίσει είτε την ανοχή, είτε τη συμπάθειά του με τη μίνι κάθε φορά παράσταση που έστηνε ως κακός ηθοποιός.
Σ’ ολόκληρο αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, ι Κώωτσης αφενός ρίχνει «λάσπη» στο γράφοντα ισχυριζόμενος ότι οι αναρτήσεις του ιστολογίου είναι όλες ψευδείς - με γνώμονα την προσφιλή του τακτική κρίνει τους άλλους, αφετέρου κάνει τα πάντα να το απαξιώσει προτρέποντας τους δικούς του να μην το διαβάζουν προβάλλοντας τον προαναφερόμενο ισχυρισμό.
Ωστόσο, τα γεγονότα, κακώς για τον Κώωτση, καλώς για το loutraki-press, επιβεβαιώνουν το ιστολόγιο στις πολύ δύσκολες -ως θέματα- πληροφορίες που δημοσιοποιεί, δεδομένου ότι πρόθεση τόσο του ιστολογίου, όσο και του γράφοντος δεν είναι η διοχέτευση «λάσπης» -γνώριμη συνταγή των γκαιμπελίσκων συνεργατών του, εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια- αλλά η δημοσιοποίησή τους για την ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Επαναλαμβάνεται κι επισημαίνεται ότι πρόθεση του loutraki-press δεν είναι η παραπληροφόρηση ή η συκοφαντική δυσφήμιση κάποιου προσώπου γιατί αυτή η πρακτική δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ιδιοσυγκρασία του χαρακτήρα του γράφοντος. Σε περίπτωση δημοσιοποίησης ψευδούς ή ανυπόστατης ή και τα δύο μαζί είδησης, αυτό θα οφείλεται σε καθαρή και σκόπιμη παραπληροφόρηση του γράφοντος, δεδομένου ότι ποτέ δεν έχει διάθεση να συνεργήσει σε τέτοιου είδους βρόμικα παιχνίδια. Φυσικό κι αυτονόητο είναι ότι ο θιγόμενος θα αποκατασταθεί πάραυτα στον υπέρτατο βαθμό, ζητώντας το loutraki-press κι ο γράφων προσωπικά, ταπεινά συγνώμη από θιγόμενο πρόσωπο για τη βλάβη, χωρίς πρόθεση που του προξένησε, πράγμα που έχει συμβεί ως ώρας, μόνον για θέματα ήσσονος σημασίας, αλλά από τη στιγμή που κάποιος θιγόταν, η ηθική του γράφοντος επιβάλλει την αποκατάστασή του.
Από την πλευρά του, ι Κώωτσης, που με μεγάλη ευκολία ρίχνει «λάσπη» στο loutraki-press και το γράφοντα, προκειμένου να ικανοποιεί τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του στον εχθρό που τους έχει φτιάξει, λαμβανομένου υπόψη ότι ουδέποτε έχει στείλει επιστολή διαμαρτυρίας ή έχει επικοινωνήσει να διαμαρτυρηθεί. Ακόμη, ι Κώωτσης, στο πλαίσιο και την τακτική που ακολουθεί, της απαξίωσης του ιστολογίου, αν πραγματικά θιγόταν, μέσω του γραφείου του, θα προέβαινε σε ανακοίνωση για το θέμα που τον θίγει ή θα το διοχέτευε σε αργυρώνητο χαφιεδίσκο και φασιστοειδές, δίκην κονδυλοφόρου, με τον οποίο βρίσκεται σε ευθεία συνεννόηση.
Απ’ όλα αυτά, όμως, τίποτε…
Ο καθένας από εκεί και πέρα βγάζει τα συμπεράσματά του.
(301111)




ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΚΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
- ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΜΕ ΤΟ loutraki-press

Καλώς ή κακώς, κάκιστα, για το περιεχόμενο της δημόσιας τοποθέτησης του φίλου Γιώργου Κοντού, ο γράφων το πληροφορήθηκε τηλεφωνικά και στη συνέχεια επισκεπτόμενος τα δύο ιστολόγια που το ανήρτησαν dimotika sxolia και loutraki 1, ενώ τα μεσάνυχτα διαπιστώθηκε ότι είχε αποσταλεί και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του loutraki-press.
Η ουσία της δημόσιας τοποθέτησης του φίλου Γιώργου με τίτλο «Η πράξη το μόνο κριτήριο της αλήθειας», στα σημεία που εμπλέκει το γράφοντα θα απαντηθεί αύριο, αλλά είναι αναγκαίο να γίνουν κάποιες διευκρινίσεις προκειμένου να γνωρίζει και η τοπική κοινωνία τι πραγματικά συμβαίνει, καθ’ ότι από χθες ελήφθησαν τα μηνύματα για τα ανεγκέφαλα «παπαγαλάκια» του Κώωτση που έπιασαν δουλειά, ξαμολώντας τα στην «πιάτσα».
Κατ’ αρχήν επιβάλλεται να διευκρινισθεί ότι ο γράφων δεν είναι ανόητος να διαψεύσει ένα γεγονός, όπως προ μηνών είχε κάνει πρώην αξιωματούχος αιρετός του δήμου Λουτρακίου. Γιατί, απλά, αν τη διάψευση στη συνέχεια ακολουθήσει κάποια φωτογραφία ως αποδεικτικό στοιχείο -που πολύ φοβούμαι ότι πρέπει να υπάρχει- τότε γίνεσαι «ρόμπα».
Επομένως, ένα γεγονός ποτέ δεν διαψεύδεται, όταν μάλιστα έχει πραγματοποιηθεί σε δημόσιο χώρο.
Κατά δεύτερο λόγο, θα γίνει υπομονή μίας ημέρας προκειμένου να επιστρέψει με το καλό από το εξωτερικό ι Κώωτσης στο γραφείο του, έτσι ώστε να του δοθεί η δυνατότητα αν το επιθυμεί να παρέμβει και να τοποθετηθεί μ’ όποιον τρόπο αυτός επιλέξει.
Κατά τρίτο λόγο, επειδή η «λάσπη» άρχισε ήδη να εκτοξεύεται από τον ανεμιστήρα επιβάλλεται να γίνουν οι απαραίτητες κι αναγκαίες διευκρινίσεις για να γνωρίζει η κοινωνία, δεδομένου ότι από αυτήν κρίνονται όλοι, μηδέ του γράφοντος εξαιρουμένου.
Ήδη ξεκίνησε να διαδίδεται ότι τη διαρροή της εν λόγω συνάντησης έχει γίνει από το γράφοντα ο οποίος την ανέφερε στον Δημήτρη Κοντό κι εκείνος στον αδελφό του Γιώργο Κοντό.
Οι εμπλεκόμενοι με τα τοπικά πολιτικά πράγματα έχουν γνώση ότι ανάμεσα στα δύο αδέλφια, πολιτικά υπάρχει χάος, αν αναλογισθεί κανείς για την επισήμανση του Γιώργου Κοντού «αμφιβόλου πορίσματος Τσοβόλα» που βάλλει ευθέως κατά του αδελφού του. Κατά συνέπεια κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.
Επιπρόσθετα, στα δύο προαναφερόμενα ιστολόγια έχει αποσταλεί τοποθέτηση από την «παράγκα» που προκαλεί τον επιστήθιο φίλο του Γιώργου Κοντού, Μιχάλη Πούλο να τοποθετηθεί δημόσια σε νομική βάση για τα όσα αναγράφει ο Γιώργος Κοντός περί αμφιβόλου του πορίσματος «Τσοβόλα».
Επισημαίνεται και υπενθυμίζεται προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται για πόρισμα, αλλά γνωμοδότηση με πολλά κενά, λόγω έλλειψης πρόσθετων στοιχείων κατά τη διαδικασία της νομικής έρευνας τα οποία περιγράφονται και ζητούνται για να προστεθούν. Γνωμοδότηση, που ως γνωστόν επιχειρεί ενδεχομένως να «πνίξει;» ι Κώωτσης, απεμπολώντας τα πρώτα διαπιστωμένα συμφέροντα της Λουτράκι Α.Ε. ειδικότερα και του δήμου Λουτρακίου γενικότερα.
Απαιτείται λίγη υπομονή μέχρι αύριο πρωί, που ο γράφων θα τοποθετηθεί ευθέως κι ανοικτά τόσο για τη συνάντηση, όσο και για την εκτιμούμενη διαρροή της. Κι αυτό γιατί ο γράφων είναι υπέρμαχος οι πολίτες να είναι ενημερωμένοι και να γνωρίζουν αλήθειες κι όχι μπαφιασμένοι και χορτασμένοι ψέματα, όπως γίνεται κατά την προσφιλή τακτική της δημοτικής αρχής.
Επιπρόσθετα, ο γράφων σεβόμενος τον εαυτό του, υπερασπιζόμενος την αξιοπρέπεια του -που γι’ αυτή άλλωστε ζούμε- δεν μπορεί να παίζει και να επενδύει στην πλάτη μιας κοινωνίας υποθηκεύοντας το μέλλον και τα συμφέροντα ενός ολόκληρου τόπου, με μόνο κριτήριο το ίδιο όφελος που είναι πάρα πολύ εύκολο να υπάρξει.

Η δημόσια τοποθέτηση του Γιώργου Κοντού
Αξίζει να αναφερθεί ότι η επίμαχη συνάντηση αποτελεί μέρος ενός πολιτικού κειμένου που αναφέρεται στη γενικότερη πολιτική παρουσία του Κώωτση.
«Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Ζούμε σε εποχές που μπαίνουν υπό αμφισβήτηση ηθικές αξίες σαν την αξιοπρέπεια, σαν τον παλιό καλό "λόγο τιμής", σαν την απλή ειλικρίνεια. Η κρίση που όλοι μας βιώνουμε δεν αγγίζει μόνο τα πορτοφόλια μας, αγγίζει τις αξίες μας τον τρόπο που ζούμε και συνυπάρχουμε ως κοινωνικά όντα.
Κινδυνεύουμε η κρίση να μας αφήσει χωρίς τα αναγκαία μέσα για επιβίωση, αλλά πιο πολύ κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς την ανθρωπιά μας και την αξιοπρέπειά μας.
Στο τελευταίο αυτό κατάντημα την μερίδα του λέοντος έχουνε εκείνοι που με ανειλικρινή τρόπο κατάφεραν να αναρριχηθούν στην δική μας εκπροσώπηση.
Την μερίδα του λέοντος για αυτό το κατάντημα έχουν εκείνοι που με εύκολες και ψεύτικες υποσχέσεις ζήτησαν και δυστυχώς πήραν την εξουσιοδότηση να διαχειριστούν τις τύχες μας.
Τέτοιας κατηγορίας ανθρώπους τελευταία συναντάμε και στα δημοτικά μας πράγματα:
Ανθρώπους, που υποσχέθηκαν Δημοκρατία κι αμέσως αφαίρεσαν το δικαίωμα ομιλίας των δημοτών στο δημοτικό συμβούλιο!..
Ανθρώπους, που στο όνομα του δήθεν πολιτικού πολιτισμού τους, μοίραζαν σαν προκηρύξεις «πορίσματα ενοχών» για τους αντιπάλους τους, χωρίς κανένα αντίκρισμα.
Ανθρώπους, που διακήρυτταν τις ίσες ευκαιρίες και την επόμενη ώρα προχωράνε σε σκανδαλώδεις "ρυθμίσεις" ημετέρων!..
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όπως είναι ήδη κατανοητό, αναφέρομαι στα έργα και ημέρες του πρώτου χρόνου διοίκησης του δήμου μας από την παράταξη των «πολιτών μπροστά».
Ο Κώστας Λογοθέτης εμφανίστηκε στο πολιτικό μας προσκήνιο υποσχόμενος νέα αντίληψη πραγμάτων που:
- Θα τοποθετούσε το δημότη πρώτο.
- Θα καθιέρωνε την διαφάνεια και την πλήρη ειλικρίνεια ως τις μόνες αρχές διοίκησης.
- Θα ανέβαζε τον πήχη του πολιτικού διαλόγου σε μια προσπάθεια συμπαράταξης όλων των δυνάμεων του τόπου.
- Θα συνεργαζόταν με τους συνεταίρους μας του καζίνο με στόχο την ανάπτυξη του δήμου.
- Θα… θα… θα…
Αντί αυτών, μέχρι σήμερα, έχουμε γίνει μάρτυρες εξυπηρέτησης μικροπαραταξιακών και συγγενικών συμφερόντων, είδαμε αγωνιώδεις προσπάθειες αμαύρωσης και κατασυκοφάντησης τοπικών πολιτικών αντιπάλων στο όνομα ενός αμφίβολου πορίσματος "Τσοβόλα" που με ευθύνη του δήμαρχου κυκλοφορεί σε δεκάδες αντίγραφα, ζούμε σπατάλες με "σκοτεινές" συμβάσεις των 10.000 ευρώ το μήνα από δήθεν συμβούλους, υφιστάμεθα φίμωση των δημοτών, γινόμαστε αναγνώστες κωμικοτραγικών σίριαλ για έξω-θεσμικές συναντήσεις του δήμαρχου με μετόχους του καζίνο κι όλα αυτά στο όνομα της δήθεν εξυπηρέτησης του τοπικού συμφέροντος.
Εκτιθέμεθα ως δήμος με σκιαμαχίες σε βάρος του περιφερειάρχη, για να εισπράξουμε τη δημόσια κατακραυγή. Αφήνουμε να αιωρούνται αναπάντητες καταγγελίες για την καθαρότητα του νερού της πόλης, για την μετατροπή της χωματερής σε οικολογική βόμβα και όλα αυτά εν μέσω της πλήρους απραξίας για ότι έχει να κάνει με την κρίση και τον μαρασμό κάθε δραστηριότητας στην πόλη.
Απίστευτα επιπόλαιες επιλογές που ούτε για λαϊκίστικη προπαγάνδα δεν κάνουν!..
Σε συμπλήρωση των πιο πάνω γεγονότων ήρθε τις τελευταίες ημέρες να προστεθεί μια νέα σελίδα ανεξήγητων πρωτοβουλιών του Κώστα Λογοθέτη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν λίγες ημέρες σε εστιατόριο της Αθήνας παρακάθισε σε δείπνο-συνάντηση παρόντων του ιδίου, του γνωστού δημοσιογράφου ιδιοκτήτη τοπικού blog Πάνου Ηλιακόπουλου και του γνωστού - άγνωστου αόρατου οικονομικού συμβούλου Γιώργου Γιαννιτσόπουλου με σκοπό την άρση των όποιων διαφορών μεταξύ τους και την ομαλή συνεργασία στο μέλλον.
Να σημειωθεί ότι σε ερώτησή μου προς τον Πάνο Ηλιακόπουλο, επιβεβαιώθηκε η συνάντηση, καθώς και οι συμμετέχοντες.
Με βάση την εν λόγω πληροφορία ο Κώστας Λογοθέτης πρέπει να απαντήσει σε ορισμένα καίριας σημασίας ερωτήματα:
1 Πρόκειται για απλή κοινωνική υποχρέωση η για προσπάθεια «εξαγοράς» σιωπής του αντιπολιτευόμενου Τύπου;
2 Ποιος είναι ο εμπνευστής και μεσολαβητής αυτής της συνάντησης;
3 Ποιος είναι ο ρόλος του αόρατου Γιώργου Γιαννιτσόπουλου και ποιανού τα συμφέροντα εκπροσωπεί; Να θυμίσω ότι πρόκειται για τον «αφανή» συνεργάτη των € 10.000 το μήνα από τα ταμεία της σχεδόν χρεοκοπημένης πρώην ΔΑΕΤ που η δήθεν διαφανής διαχείριση Λογοθέτη έχει επιβάλλει;
Θα παρακαλούσα το δήμαρχό μας να φωτίσει την κοινή γνώμη του δήμου μας για τις νέες του επιλογές και προθέσεις, αφού πλέον αγγίζουν ακόμη και αυτή την εύρυθμη συνεργασία με το καζίνο.
Δεν πιστεύω να διαφεύγει του δημάρχου μας ότι ο εν λόγω ακριβοπληρωμένος σύμβουλός του, έχει υποβάλλει αγωγή πολλών εκατομμυρίων στην κοινοπραξία άρα και στον δήμο!.. Ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετεί ο Κώστας Λογοθέτης όταν προσλαμβάνει τον ...εχθρό μας; Μήπως πρόκειται για ακήρυκτο πόλεμο του δήμαρχου προς το καζίνο; Έχει άραγε αναλογιστεί τις συνέπειες αυτής της τακτικής του ή πρόκειται ξανά για πυροτέχνημα τύπου "Τατούλη";
Όπως είναι ολοφάνερο:
Τέτοιες ενέργειες πλήττουν ανεπανόρθωτα την όποια εμπιστοσύνη των δημοτών προς τους εκάστοτε δημοτικούς εκπροσώπους.
Τέτοιες ενέργειες είναι που διακρίνουν τους αληθινούς ηγέτες από τους ευκαιριακούς λογοπλάστες, κοινώς παπαρδέλες.
Τέτοιες αδιαφανείς και πολλές φορές ανεξήγητες επιλογές εκθέτουν την πόλη και το δήμο μας.
Ο Κώστας Λογοθέτης έχει τον κύριο λόγο και την πλήρη ευθύνη αυτών των πρακτικών.
Όμως, σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσω και την συνυπευθυνότητα και των άλλων αρχηγών παρατάξεων του δημοτικού μας συμβουλίου, που αν και ζουν όλη αυτή την αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική πραγματικότητα, αντιδρούν ράθυμα σαν να θέλουν να περάσουν στα "μαλακά" αυτά τα θέματα.
Έχω την άποψη ότι οι εποχές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πόλη, το δήμο, αλλά και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.
Η κρίση που υφιστάμεθα σε συνάρτηση με την έλλειψη σοβαρού πολιτικού λόγου και τις αδιέξοδες αποφάσεις, οδηγούν τους πολίτες σε ακραίες επιλογές.
Ελπίζω ο Κώστας Λογοθέτης και η πολιτεία του να μην γίνει η αιτία να μεταφερθεί αυτό το κλίμα και στο δήμο μας.
(301111)




ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Στην αυριανή πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία που συνδιοργανώνουν ΓΣΕΕ κι ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι δικηγόροι Κορίνθου, απέχοντας από τα καθήκοντά τους.
Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση που έλαβε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου, τα μέλη του θα απέχουν των αυριανών εργασιών τους, αφενός μεν, αλληλέγγυα και συμπαρατασσόμενα για μία ακόμη φορά προς τους εργαζόμενους που απεργούν, αφ’ ετέρου δε, διαμαρτυρόμενοι για τα κυβερνητικά μέτρα που οδηγούν σε εξάλειψη εργασιακών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών, στα -ψευδεπίγραφα- τέλη και εισφορές (επιτηδεύματος, αλληλεγγύης, ακινήτων) τα οποία είναι καταδήλως αντισυνταγματικά, αφού έχουν τον χαρακτήρα κεφαλικού φόρου, παραθεωρούν κι αγνοούν την φοροδοτική ικανότητα ενός εκάστου των πολιτών, όπως απαιτεί το Σύνταγμα, πλήττουν δε όλους τους δικηγόρους και πολύ περισσότερο τους νέους συναδέλφους.
Διαμαρτυρόμεθα για την επιχειρούμενη αδικαιολόγητη κι αντισυνταγματική αφαίρεση δικηγορικής ύλης με την ανάθεσή της σε αναρμόδια κατά το Σύνταγμα όργανα, που οδηγεί σε περαιτέρω συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών, δικαιϊκή ανασφάλεια και αναξιοπιστία αφού άγει σε κατάργηση του φυσικού δικαστή.
Εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στη νέα απόπειρα να επιτραπεί η ανεξέλεγκτη ίδρυση εταιριών, με έμμεση εισαγωγή της δεύτερης έδρας κι άλωση της ύλης από δικηγορικές μεγαλοεταιρίες - «χταπόδια», παρά τη σαφή αντίθεση τούτου προς το Ελληνικό και Κοινοτικό Δίκαιο, κατ’ απαίτηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων που, σε συνδυασμό με την απειλή της κατάργησης των ποσών αναφοράς και της παρακράτησης των εισφορών υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων μας, άγει σε πλήρη κατάργηση της εδαφικής αρμοδιότητας και εν τέλει στην εξαφάνιση, άλλως, απαξίωση των Δικηγορικών Συλλόγων ως ανεξάρτητων, ισχυρών και ενεργών κοινωνικών οντοτήτων.
Διαμαρτυρόμεθα για την άθλια κατάσταση των ταμείων μας, ιδιαίτερα δε του Ταμείου Υγείας, το οποίο ουσιαστικώς δεν λειτουργεί, έχοντας αφήσει ακάλυπτους τους ασφαλισμένους του, δικηγόρους, καίτοι είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους.
Τέλος, διατρανώνουμε την άρνησή μας να αποδεχθούμε τον καθημερινό βιασμό των συνταγματικών διατάξεων με μέτρα, αποφάσεις, ρυθμίσεις και τέλη που ποδοπατούν τα δικαιώματα των πολιτών με πρόσχημα την δήθεν «δημοσιονομική εξυγίανση» ή την «επιτάχυνση της δικαιοσύνης», με μέτρα όπως η διεύρυνση του αυτοφώρου για φορολογικές παραβάσεις, η επιβολή κεφαλικών φόρων, η επιβολή δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές.
Δηλώνουμε τη θέληση και την απόφασή μας να αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον κάθε άδικου και αντισυνταγματικού μέτρου που πλήττει το σύνολο της κοινωνίας και να υπερασπιστούμε την συνταγματική νομιμότητα.
(301111)
Return top