ΚΟΥΙΖ

Ποιός ή ποιά δημοτική σύμβουλος, σε αντιδιαστολή ή όχι με τις φερόμενες πολιτικές πεποιθήσεις, αν και είναι ενδεδυμένος/η με τον μανδύα του κεφαλαίου, συνηθίζει να εμφανίζεται στο πόπολο με λαϊκό προφίλ;
(081111)




Είπαν…

«Βάζουν στο τραπέζι την τύχη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, αν κι ένας δήμος δεν ομιλούν για ενιαίο σχέδιο(!..) ενώ μεταξύ άλλων αναφέρονται και στο μεγάλο έργο της διάνοιξης της Κορίνθου που είναι υπέρ του δέοντος επιβεβλημένη και αναγκαία για να μετασχηματισθεί και να αναδειχθεί κάποια στιγμή επιτέλους το παραλιακό μέτωπο του Λουτρακίου. Ξεχνούν όμως ότι καθοριστικός παράγων για την τύχη της Κορίνθου είναι ο ΟΣΕ. Τι θα κάνουν μ’ αυτή την υπόθεση που ακούει στο όνομα προαστιακός και η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έχει κάνει τίποτε, αλλά απεμπολεί και το έργο;»
(081111)




ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΗΣ!

Ο τραγέλαφος της δημοτικής αρχής του συνδυασμού Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω, δεν έχει προηγούμενο, καθ’ ότι καθημερινά κάνουν τα πάντα, ενώ καταβάλλουν προσπάθεια να πείσουν την κοινή γνώμη ότι δεν ξέρουν που βαδίζουν.
Με την παντελή έλλειψη πολιτικής σκέψης εισάγουν κι ανοίγουν στο δημοτικό συμβούλιο θέματα που τους εκθέτουν, αναδεικνύοντας το παιδαριώδες ενεργειών και πρωτοβουλιών, καθ’ ότι από τις πρακτικές τους αυτό που συνάγεται είναι για τον εντυπωσιασμό και όχι για την ουσία.
Ως άτακτος λόχος, αφού ο επικεφαλής Κώωτσης απλώς προΐσταται και το εμφανές έλλειμμά του προσπαθεί να το εκμεταλλευθεί και να το αξιοποιήσει ο καθένας για προσωπικό του όφελος, αυτό που προκύπτει είναι ότι τα πάντα γίνονται χωρίς στρατηγική και σχεδιασμό, παρά το γεγονός ότι συνυπάρχουν και πρώην ένστολοι.
Η εισαγωγή προς συζήτηση του θέματος του δημοτικού κολυμβητηρίου, πέραν του γεγονότος ότι ενδεχομένως κάποιος ή κάποιοι ωφελήθηκαν από τη δωρεάν εκχώρησή του και μπορεί να είναι μόνο η επιχείρηση, είναι αδιανόητο να περνάει αβρόχοις ποσί και να μην ανοίγει μύτη, για τη δωρεάν εκχώρηση δημοτικής περιουσίας. Επομένως, στο βασίλειο της Δανιμαρκίας, υπάρχει και κάτι σάπιο;
Κατά δεύτερο λόγο, οι παρόντες κρατούντες την τύχη του τόπου δεν διαθέτουν πλήρη κι αναλυτική ενημέρωση για τα περιουσιακά στοιχεία, τα πλεονεκτήματα και τις καινοτομίες που διαθέτουν, έτσι ώστε από μόνοι τους να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μία αξιολόγηση και στη συνέχεια να απευθυνθούν για το αυτονόητο της διενέργειας μιας οικονομικοτεχνικής μελέτης.
Παρήλθαν δέκα μήνες διαχείρισης της εξουσίας, το αποτέλεσμα για τη δημοτική αρχή, όπως άλλωστε συμβαίνει σ’ ολόκληρο σχεδόν το φάσμα των δραστηριοτήτων της, είναι το μηδέν ή λίγο πάνω απ’ αυτό, καθ’ ότι η έμφαση από τον Κώωτση και τα εξαπτέρυγά του δίνεται μόνον στην επικοινωνία και την ηθοποιία, χωρίς να υπάρχει πραγματική κι ενδελεχής ενασχόληση με την ουσία των υποθέσεων.
Εξάλλου, αυτό καταμαρτυρούν και στο loutraki-press στελέχη του δήμου Λουτρακίου, που στην κυριολεξία έχουν εξοργισθεί και λένε δεν πάει άλλο με το μπάχαλο σε καθεστώς αποσύνθεσης που επικρατεί στη διοικητική δομή του δήμου. Ισχυρίζονται ότι το σημερινό καθεστώς δεν συνέβαινε ποτέ στο παρελθόν, ακόμη και στην προηγούμενη δημοτική αρχή που κάποιοι πισώπλατα κάρφωναν συναδέλφους τους ή θεωρούσαν εαυτούς περί πολλού και προκαλούσαν το γέλωτα και την κατανόηση των εργαζομένων.
Σήμερα τα πράγματα, είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι θα μπορούσε να φαντασθεί ο καθένας.

«Πέφτουν να πνιγούν» μόνοι τους στο Δημοτικό Κολυμβητήριο
Τα θέματα που άνοιξαν με το υγρό στοιχείο δείχνουν κι αποδεικνύουν ότι η επικινδυνότητά τους δεν έχει προηγούμενο, γιατί ανοίγουν το στόμα κι αδυνατούν να αντιληφθούν παρενέργειες κι επιπτώσεις των λεγομένων τους.
Με τις πρακτικές τους μόνον το δημόσιο αίσθημα προκαλούν.
Όσον αφορά την τύχη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, αποδείχθηκε ότι δεν γνωρίζουν τι είναι αυτό που έχουν στα χέρια τους, όταν ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για να λάβουν την άδεια λειτουργίας του...
Κανείς δεν είναι υπέρ να εκχωρείται, να εκποιείται ή και να δανείζεται η δημόσια περιουσία. Όμως, αν το λειτουργικό της κόστος είναι υπερβάλλον των δυνατοτήτων ενός φορέα κι εν προκειμένω του δήμου Λουτρακίου, θα πρέπει να αξιοποιηθεί λαμβάνοντας υπόψη πάρα πολλές παραμέτρους, όπως τα οικονομικά στοιχεία -λειτουργικό κόστος, πιθανές πρόσθετες επενδύσεις, αποσβέσεις- αλλά και την προστιθέμενη αξία που μπορεί να δώσει στον τόπο, σύμφωνα πάντοτε με τον προσανατολισμό που υποστηρίζει η τέως δημοτική αρχή, αλλά και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον που επιδεικνύεται.
Χθες, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, το επιχειρηματικό ενδιαφέρον, έχοντας γνώση της παντελούς άγνοιας της δημοτικής αρχής, ήταν παρόν κι εκδήλωσε την πρόθεση ότι μπορεί κι έχει τη δυνατότητα να το λειτουργήσει, δεδομένου ότι θα φέρει διανυκτερεύσεις στο Λουτράκι. Απλά εμπράγματες εγγυήσεις για ένα νεότευκτο έργο κόστους άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ θα δοθούν; Έχουν υπολογισθεί από τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες; Πριν λοιπόν γίνει μια πλήρης και τεκμηριωμένη οικονομοτεχνική μελέτη και να υπάρχουν απτά τα αποτελέσματά της με υποδείξεις ελιγμών κι επιλογών για τη δημοτική αρχή οι όποιες κουβέντες και να γίνονται είναι στον αέρα και γιατί όχι να μην εγείρουν της κάθε είδους υποψίες. Αν απαιτείται τώρα χρόνος; Να απαιτηθεί και το κόστος των επιπτώσεων να πιστωθεί στα «βαλσαμωμένα πουλιά» του Κώωτση.

Πάντως, ως δημοτική αρχή δεν παίζονται. Άνοιξαν ένα θέμα, δημιούργησαν τόσο θόρυβο σε βάρος τους για να αντιληφθούν ότι το αυτονόητο ήταν η σύνταξη τεχνοοικονομικής μελέτης.

Λεονταρισμοί και πυροτεχνήματα χωρίς να βλέπουν την επόμενη ημέρα
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ήταν η χορήγηση αδειών εμφιαλώσεως στις τυποποιητικές μονάδες εμπορίας νερού του δήμου Λουτρακίου στη δύση του έτους.
Το πρόβλημα για μέρος των συγκεκριμένων τυποποιητηρίων συνίσταται στο γεγονός ότι οφείλουν αρκετά κεφάλαια τόσο προς την ΔΕΥΑΛ-Π από την εμπορία του προϊόντος, όσο και από το δημοτικό τέλος που καταβάλλεται για κάθε παραγόμενο μπουκάλι στο δήμο Λουτρακίου.
Πρόκειται για μια αμαρτωλή ιστορία που δεν αναδείχθηκε επί των ημερών της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά κρατάει χρόνια. Η σημερινή οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει για τις εν λόγω επιχειρήσεις τη δυνατότητα όχι μόνον να επιτυγχάνουν θετικά αποτελέσματα, αλλά να διευρύνουν το παθητικό λειτουργία τους και να οδεύουν σε απευκταίες καταστάσεις.
Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρισθεί ότι το loutraki-press δεν είναι υπέρ των δύο σταθμών, τα κορόιδα που πληρώνουν και είναι συνεπείς και οι «ξύπνιοι» που βρίσκουν τη λύση να επιβιώνουν. Κι αυτό το θέμα όπως εισήχθη, κατ’ ουσία δύο τινά επιτρέπει να συμβούν, γιατί αυτοί που τραβάνε το σχοινί στ’ άκρα το μόνο που θα κάνουν είναι να το σπάσουν και να μείνουν με τα κλειδιά των συγκεκριμένων τυποποιητηρίων στο χέρι…
Η κάθε επιχείρηση με το μαχαίρι στο λαιμό θα προσέλθει να διαπραγματευθεί προκειμένου να κερδίσει χρόνο, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, άσχετα αν ο επιχειρηματίας έχει όλη την καλή πρόθεση, ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί.
Στην ουσία; Αλληλοκοροϊδία αμφοτέρων των πλευρών.
Και σ’ αυτό το μέτωπο με πρώτη και κύρια τη δημοτική αρχή θα πρέπει κι επιβάλλεται να προηγείται η σοβαρότητα και το θέμα να αντιμετωπισθεί διεξοδικά και σε βάθος, με ανάλυση των στοιχείων και αναζήτηση προσανατολισμού για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων που θα προσδιορισθούν, οι οποίοι θα ανταποκρίνονται στο εφικτό κι όχι στο επιθυμητό.
Επιπρόσθετα, θα πρέπει κάποια στιγμή ν’ ανοίξει επιτέλους στο δήμο των νερών, το θέμα της πολιτικής νερού, για όλα τα είδη του και τις διαστρωματικές εκμεταλλεύσεις κι αξιοποιήσεις του.
(081111)




ΣΚΕΦΘΗΚΑΤΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ;

Την επαναχάραξη διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου συναποφάσισαν δήμος Λουτρακίου και ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), έτσι ώστε να μη θιγούν ιδιοκτησίες, αλλά και προστατευόμενες ζώνες και αρχαιολογικές περιοχές.
Με τη νέα χάραξη που σχεδίασαν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου σε συντονισμό με τη ΔΕΣΦΑ, ο αγωγός φυσικού αερίου μετά τους Αγ. Θεοδώρους θα τοποθετηθεί παράλληλα με την εθνική οδό μέχρι τα διοικητικά όρια του δήμου Λουτρακίου.
Κώωτση, μήπως έχεις σκεφτεί να έλθει φυσικό αέριο και στο Λουτράκι ή κοστίζει ακριβά όπως ισχυρίζεσαι για άλλα έργα προκειμένου να τα αποφύγεις, αν και τα είχες εξαγγείλει προεκλογικά και παρέσυρες τους δημότες να σε πιστέψουν και να τους αποσπάσεις τη ψήφο τους;
(081111)
Return top