ΚΟΥΙΖ

Πόσους δικηγόρους θ’ αλλάξει ι Κώωτσης; Έχει πάρει απόφαση διοικητικού συμβουλίου για το εξώδικο που εστάλη από νέο δικηγόρο που θα παρέχει υπηρεσίες στη Λουτράκι Α.Ε.; Θα τον πληρώσει η Λουτράκι Α.Ε. και θα της κόψει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ή θα τον πληρώσει κάποιος τρίτος;
(191111)




Είπαν…

«Με ποιό σθένος ι Κώωτσης πηγαίνει αύριο στη Λίμνη Βουλιαγμένης να πανηγυρίσει τον ένα χρόνο νίκης, όταν έχει αποκεφαλίσει τον αρχιστράτηγο και το βασικό επιτελείο αυτής της νίκης; Αχαριστία, αδυναμία αναγνώρισης κι αφιλία, μάλλον θα πρέπει να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του και προκειμένου να επιτύχει την επανεκλογή του ως δήμαρχος δεν φείδεται να θυσιάσει τους πάντες και τα πάντα. Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούνται τα πάντα. Γι αυτό κάποιοι είναι καλό να το καταλάβουν όσο είναι καιρός κι ας μην αναμένουν τίποτε, γιατί απλά δεν συμπορεύονται τα συμφέροντά τους. Αυτός είναι και ο λόγος ότι οι άνθρωποι που τον περιβάλλουν έχουν ως απόλυτη προτεραιότητα το προσωπικό τους συμφέρον μόνον κι ας καεί και το παλιάμπελο!..»
(191111)




ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ι ΚΩΩΤΣΗ;

ΜΕ… «ΤΡΑΚΑ» ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ THERMAL SPA ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ο άλλοτε υπερήφανος και πλούσιος δήμος της Ελλάδας, λόγω της αναβλητικότητας, της αναποφασιστικότητας και του υψηλότατου βαθμού επικινδυνότητας από τους χειρισμούς του Κώωτση, έχει περιέλθει στην ανυποληψία κι έχει καταστεί περίγελος στο πανελλήνιο.
Όσο κι αν ι Κώωτσης ισχυρίζεται ότι βρήκε άδεια ταμεία από τον προκάτοχό του, είναι πλέον έντεκα μήνες στο τιμόνι της Λουτράκι Α.Ε. κι έχει απεμπολήσει ουσιαστικότατες ευκαιρίες, με συνέπεια το ταμείον της εταιρείας να είναι προ του μείον, αν και η γνωμοδότηση Τσοβόλα είναι αυτή που αν είχε κινηθεί έγκαιρα θα μπορούσε να έχει εξασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα στην εταιρεία;
Στη δεινή θέση που έχει φέρει ι Κώωτσης τη Λουτράκι Α.Ε., αναγκάσθηκε η εταιρεία να βγει στη ζητιανιά και να ζητάει πετρέλαιο με πίστωση από τα πρατήρια καυσίμων του δήμου Λουτρακίου για να εφοδιασθεί το Thermal Spa Λουτρακίου και μην κατεβάσει ρολά!
Κώωτση όπως το πας, είναι σίγουρο ότι δεν θα εισρεύσει χρήμα στην εταιρεία κι αν το πιστεύεις από πού, έτσι ώστε να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι, ο πρατηριούχος - οσονούπω ακολουθεί κι ο επόμενος, ο εργολάβος κι ούτω καθ’ εξής ή θα τα βουλιάξεις όλα;

(191111)




ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΧΩΡΗΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Ο ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Με το να βρίσκεται πάντα σε αναντιστοιχία με το φρόνημα και τα συμφέροντα του πολίτη, ο Κώστας Λογοθέτης προσπαθεί να κάμψει την ανεξαρτησία του κι αρνείται ανεξήγητα να πράξει τα αυτονόητα, τα ωφέλιμα και τα χρήσιμα.
Δεν οικοδομεί πάνω στο δίκιο, έχει πρόωρα εξοκείλει και προκαλεί πολιτικές στρεβλώσεις στον δήμο, επιδιώκοντας να επιβάλλει πλήρως τους δικούς του κανόνες.
Φαίνεται σαν να έχει διαλέξει την πλευρά των ισχυρών και την πλευρά της αδικίας.
Οι πολιτικές του Λογοθέτη σε μερικές περιπτώσεις αποτελούν τις πρώτες ύλες για τον φασισμό.
Δεν διστάζει για να επιβάλει τους διαφορετικούς πολιτικούς προσανατολισμούς, από εκείνους που υποσχέθηκε, να καλιεργεί τον φόβο στους πολίτες ή ακόμη ενδεχομένως και τον εκβιασμό, σε αγαστή συνεργασία με τα πειθήνια όργανα, τους έμμισθους μαρκουτσοφόρους, τα δημοσιογραφικά απόβλητα και τους κόλακες.
Τα μέλη της δημοτικής αρχής Λογοθέτη, εγκλωβισμένα στην ατομικότητα τους, προάγουν πάντα το εγώ τους και προσπαθούν πάση θησεία να μετατραπούν σε άτομα λαφυραγωγημένα. Αναρίθμητα τρωτά τους σημεία και παραδείγματα κυοφορούν την υποψία πως υποθάλπουν υπόγειες διαδρομές που οδηγούν στην διαπλοκή με τα συμφέροντα των λίγων. Αφού πρώτα αλλοίωσαν το φρόνημα του εκλογικού σώματος είναι φανερό πλέον ότι εκχωρούν τη λαϊκή κυριαρχία, εκποιώντας παράλληλα και το δημοτικό πλούτο με τη γνωστή πλέον μέθοδο της απαξίωσης.
Τα συμφέροντα, λοιπόν, των πολιτών φαλκιδεύονται από αυτόν τον δήμαρχο που λέει ότι είναι δημοκράτης, αλλά οι πράξεις του μαρτυρούν το αντίθετο.
Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η δημοτική αρχή του Λογοθέτη την διοίκηση του δήμου, θυμίζει περισσότερο κατάληψη της εξουσίας εξ εφόδου κι αγγίζουν τα όρια του πραξικοπήματος, καθώς απονομιμοποιείται για τον σκανδαλώδη τρόπο που διοικεί..
Ο δρόμος που έχει επιλέξει να πορευτεί είναι ολισθηρός και είναι κοντά στο να χαρακτηριστούν με τις αυτοκτονικές τους προσεγγίσεις και τις αβελτηρίες, πολιτικά δόλιοι, καθώς οι πολιτικές του Λογοθέτη δεν διακρίνονται από ισορροπία, αναλογικότητα, και διαφάνεια και βλάπτουν βάναυσα τα συμφέροντα του δήμου.
Στο ίδιο μήκος κύματος και αρκετοί του συνεργάτες, που θυμίζουν πρωτομάστορες του χάους, οχλοκρατία και οι τοποθετήσεις τους θρασείες που δημιουργούν φράξιες, ρίχνοντας τα συμφέροντα του τόπου στο βάραθρο.
Η κοινωνική αγωνία και η αμφισβήτηση είναι το αποτέλεσμα αυτών των αδιέξοδων επιλογών. Πολιτικές που ενδεχομένως υποκρύπτουν οικογενειοκρατία και απολυταρχία, αφού τα στεντόρεια μηνύματα των καιρών περιφρονούνται με τον πιο απεχθή τρόπο. Ποντάροντας ίσως και στο κουρνιαχτό των πολιτών ελέω και τις οικτράς πραγματικότητας που εξέθρεψε ο κυβερνών σχηματισμός στον οποίο αντιτάσσεται ο Κώστας Λογοθέτης.
Οι ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές του Λογοθέτη που δεν οριοθετούνται, σε σχέση με την επίλυση των προβλημάτων, δεν μπορούν να ευοδώσουν απτά και συναφή οφέλη. Με δήμαρχο τον Κώστα Λογοθέτη, ο πολίτης δεν ξεφεύγει από την μέγγενη των προβλημάτων, αλλά αντιθέτως οδηγείται σ’ αυτή για να σμπαραλιαστεί. Η τοπική κοινωνία είναι σίγουρο ότι θα αντιδράσει και θα ενεργοποιήσει τις ασφαλιστικές της δικλείδες και τους κοινωνικούς της αυτοματισμούς για να τους πειθαναγκάσουν να πράξουν το καθήκον τους.
Θα χαλυβδωθεί και θα υψώσει τείχη για να σταματήσει μια αμφιλεγόμενη δημοτική αρχή, η οποία δικαίως λοιδορείται και απαξιώνεται πολιτικά από τους δημότες.
Πρέπει εσπευσμένα να ανατραπούν οι σημερινοί πολιτικοί συσχετισμοί δυνάμεων στον δήμο μας και να ανακαθοριστούν, αξιώνοντας βέλτιστες λύσεις μέσα από την πολυπλοκότητα των κρίσιμων μεγεθών των προβλημάτων.
Η οποιαδήποτε εκπληκτική συζυγία με εξωθεσμικούς και με το πελατειακό σύστημα πρέπει να σμπαραλιαστεί. Τα προβλήματα δεν λύνονται από μόνα τους, αλλά απαιτούνται δημοκρατικοί αγώνες και συγκρούσεις.
Πρέπει πάση θυσία να ανακοπεί κάθε προσπάθεια της δημοτικής αρχής Λογοθέτη να κατακερματίσει και να ισοπεδώσει τις δυνάμεις του πολίτη μέσα από ακλόνητους και αταλάντευτους αγώνες.
Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η ανασύνθεση αναπαλαιωμένων πολιτικών υλικών γεννούν παρωχημένα μίγματα πολιτικών ακόμη πιο επικίνδυνα για τους πολίτες.
Η μέχρι τώρα στάση της δημοτικής αρχής του Λογοθέτη αφήνει σημάδια ανεξίτηλα στο δήμο που δύσκολα μπορούν να επουλωθούν.
Από την χαραυγή της θητείας τους, καταδικάζουν το συμφέρον του πολίτη ερήμην, ρίχνοντας το στο καιάδα και όταν πρόκειται γι’ αυτό σέρνονται ασθμαίνοντας.

Υ.Γ.: Γεννιέται κρυφά μια μοναξιά γραφής, φέγγει μια ακτίνα αλήθειας…

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

(191111)




ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάρι ο γράφων να σφάλει και η εκτίμησή του να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κάποιοι μάλλον «τσίπικα» προσπαθούν να αυξήσουν το εισόδημά τους μέσω δημοτικών συμβουλίων. Δεν εξηγείται αλλιώς, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών να πραγματοποιούνται δύο δημοτικά συμβούλια, χωρίς κανένα απολύτως θέμα ουσίας…
Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 με μόλις επτά θέματα, ενώ το νέο διοικητικό συμβούλιο έχει προσδιορισθεί για την προσεχή Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011, στις 17:00.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:
1 Επιλογή χώρων για την κατασκευή ανοιχτών χώρων αθλοπαιδιών στη Δημοτική Κοινότητα Λουτρακίου - Περαχώρας.
2 Χορήγηση ή μη στην ΥΔΡΙΑ Μεταλλικά Νερά ΑΕΒΕ άδειας εμφιάλωσης & εμπορίας νερού, για το 2011.
3 Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.
4 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους Τελών Νεκροταφείου, ετών 2000 - 2009, στη δημοτική κοινότητα Ισθμίας, επ’ ονόματι κληρονόμων Γεωργίου Οικονομίδη.
5 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους Τελών Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), για το έτος 2008, στη δημοτική κοινότητα Ισθμίας, επ’ ονόματι Θεόδωρου Γεωργόπουλου.
6 Αποδοχή ένταξης του έργου: «Κατασκευή 2/θέσιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου (Ο.Τ. 131)» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι» (με κωδ. MIS 360276). Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
7 Αποδοχή ποσού #14.866,68# € προερχόμενου από το Υπουργείο Εσωτερικών για κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας μόνιμου προσωπικού ΚΕΠ Δήμου μας και κατανομή αυτού.
8 Διάθεση πίστωσης για επιστροφή ποσού, λόγω οριστικής εκκαθάρισης οφειλών της ιδιοκτησίας (154) της υπ’ αριθ. 8/97 Πράξης Αναλογισμού.
9 Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: «Βελτίωση - ανακαίνιση Ε.Ο. Περαχώρας - Λ. Βουλιαγμένης και νέα χάραξη τμήματος Επαρχιακής Οδού Περαχώρας - Τμήμα Β’ & Δ».
10 Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: «Ανάπλαση Κ.Χ. στο Λουτράκι» (αρ. μελ. 60/2010).
11 Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου: «Αντικατάσταση τοιχίου οδού Σαρωνικού» (αρ. μελ. 1/2009).
12 Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής έργου: «Ολοκλήρωση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης» (αρ. μελ. 21/2007).
13 Εξέταση αιτήματος ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΗ Μιχαήλ για διαγραφή οφειλών από Τέλος Ακαθαρίστων Εσόδων έτους 2005 (βεβ. κατ. 670/09) και από αντίστοιχο πρόστιμο (βεβ. κατ. 671/09)
14 Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Δεκέμβριος).
(191111)
Return top