ΚΟΥΙΖ

Ποιά είναι πλέον τα υπονοούμενα που αφήνονται στην πόλη γενικότερα και τα πολιτικά στέκια ειδικότερα για την τύχη της γνωμοδότησης Τσοβόλα και σε τι αποσκοπεί η τακτική που ακολουθεί ι Κώωτσης;
(021111)




Είπαν…

«Ι Κώωτσης πριν σου φέρει το καίριο κατά τη γνώμη του κτύπημα, προσπαθεί να σε προσεγγίσει με φιλικό τρόπο είτε απευθείας, είτε μέσω τρίτων και στη συνέχεια να σου τραβήξει κάτω από τα πόδια το χαλί, την ώρα που θα νομίζεις ότι απολαμβάνεις της εύνοιάς του. Ήδη τον έχουν αντιληφθεί κι αναμένουν μ’ ανοικτές αγκάλες την επόμενη κίνησή του…»
(021111)




Ι ΚΩΩΤΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ… ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
ΑΝΕΚΡΟΥΣΑΝ ΠΡΥΜΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΩΣ ΓΙΩΡΓΟ!

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Η αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα και τι αρνητικό ή ακόμα και δραματικό μπορεί να βρει από το πουθενά το δήμο Λουτρακίου, είναι αυτό που απεκόμισε ο κάθε καλόπιστος παρατηρητής, παρακολουθώντας μέσω διαδικτύου την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Έμπειροι δημοτικοί παρατηρητές και πρώην κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες σε επικοινωνία χθες το βράδυ με το loutraki-press παρομοίαζαν τον Κώωτση σαν το Γιώργο Παπανδρέου και τη δημοτική του ομάδα να βολοδέρνει όπου δη χωρίς πυξίδα και προσανατολισμό και λένε «ναι» για να υπάρχουν και μόνο!
Ο δήμος Λουτρακίου με τον Κώωτση και τη δημοτική του ομάδα να κρατιούνται στο τιμόνι και μαζί τους όλους αυτούς που έχει μαζέψει γύρω του, έχοντας βουλιάξει το σκάφος βρίσκονται πριν το τελευταίο κάβο πριν βγουν στην ανοικτή θεριεμένη θάλασσα, ενώ όλοι τους είναι παραζαλισμένοι από τη μέθη της εξουσίας. Μια μέθη που δεν τους επιτρέπει πλέον να αντιλαμβάνονται ότι το νερό έχει φτάσει μέχρι το λαιμό, αλλά μάλλον φαντάζονται ότι βρίσκονται στην πισίνα του καραβιού κι απολαμβάνουν το «μπανάκι» τους εν πλω...

Οποιος πλέον μπορεί να διαβάζει, να αναλύει και να ψυχολογεί τον Κώωτση, σε συνδυασμό και με την εμπειρία που έχει πλέον αποκομισθεί μέχρι σήμερα, διαπιστώνεται ότι οι πολίτες έχουν να κάνουν μ’ έναν άνθρωπο που δεν λέει κατ’ αρχήν την αλήθεια. Κατά δεύτερο λόγο, μοιράζοντας αφειδώς υποσχέσεις, προσπαθεί να χορτάσει και να ικανοποιήσει είτε το ακροατήριό του, είτε το συνομιλητή του, ενώ στο κεφάλι του υπάρχουν οι δεύτερες σκέψεις για να εξυπηρετήσει άλλους σχεδιασμούς και σκοπιμότητες, που μόνο ο ίδιος γνωρίζει μ’ ένα πολύ στενό και κλειστό κύκλο που εμπιστεύεται απόλυτα, δεδομένου ότι ο σκοπός τους είναι ο ίδιος και μοναδικός. Πιο συγκεκριμένα στο δήμο Λουτρακίου δεν ξέρει που να στηριχθεί ή καλύτερα δεν εμπιστεύεται απολύτως κανένα, ενώ το ίδιο δεν συμβαίνει και στη Λουτράκι Α.Ε., στην οποία εμπιστεύεται μόλις δύο πρόσωπα, τα οποία ο ίδιος πρότερα απαξίωνε με ευτελείς χαρακτηρισμούς. Ο ένας είναι ο νομικός Κορίνθου «συγγενής» - κουμπάρος Δημήτρης Κονομόδης και ο έτερος ο φοροτεχνικός ξάδελφος κατά τον Κώωτση όπως τον παρουσίαζε, κάτι όμως που αρνείται ο ίδιος ο Δημήτρης Λογοθέτης;..

Καλώς ή κακώς, ι Κώωτσης, αρχής γενομένης από την ιδιοποίηση δύο επιταγών ευτελούς αξίας, σημαντικής ωστόσο, για απόρους, έχει από μόνος του διαγράψει την αυτονόητη έξωθεν καλή μαρτυρία την οποία έπρεπε να διαθέτει, αλλά και να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των πολιτών. Σε συνδυασμό με το μπαράζ των αναληθειών που ισχυρίζεται και προβάλλει και οι οποίες αποκαλύπτονται από δημοτικό συμβούλιο σε δημοτικό συμβούλιο, έχει ακυρώσει εξ’ υπαρχής την οποιαδήποτε καλή και θετική πρωτοβουλία θέλει να πάρει, καθ’ ότι έχει προκαλέσει την καχυποψία που εδραιώνεται και ριζώνει καθημερινά στη συνείδηση της κοινής γνώμης.
Οι δημοτικοί παρατηρητές αδυνατούν πλέον να αντιμετωπίσουν με τη δέουσα κι επιβαλλόμενη αθωότητα για προθέσεις και κινήσεις που επιβάλλεται να απολαμβάνει ο πρώτος πολίτης. Υποψιασμένοι, ψάχνουν για κάθε είδους φαντάσματα πίσω από κάθε του πρωτοβουλία που αναλαμβάνει και ειδικά όταν υπάρχει έστω κι από λάθος κάποιο στραβοπάτημα, τότε οι αμφιβολίες φουντώνουν, δεν αποδέχονται το στραβοπάτημα, αλλά το θεωρούν σκοπιμότητα, με συνέπεια υποθέσεις και εικασίες να οδηγούνται σε άλλες ατραπούς με περιεχόμενο άλλου είδους αντικείμενο...

Τα κύρια χαρακτηριστικά του Κώωτση, αναβλητικότητα - αναποφασιστικότητα - ανακολουθία έχουν προκαλέσει μπάχαλο σ’ όλες τις εκφάνσεις της δημοτικής αρχής, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά. Συγγενείς, φίλοι, συμφέροντα, όλοι βολεμένοι, αδιαφορούν για την τύχη του τόπου και το μόνο που ενδιαφέρει είναι πώς θα αυξηθούν οι μηνιαίες αποδοχές ή πώς θα απολαμβάνουν αποδοχών αυτοί που σήμερα είτε δεν δικαιούνται είτε βρίσκονται εκτός νυμφώνος.
Έννοια του Κώωτση είναι να αποκαταστήσει και να ικανοποιήσει τους τελευταίους εναπομείναντες δρομολογώντας κάποιες αλλαγές, άσχετα αν κάποιες από αυτές δεν θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να καλύπτονται και από νομιμότητα, γεγονός που μπορεί να ανοίξει νέο κύκλο γελοιοποίησης του δήμου σε πανελλήνια εμβέλεια.
Σ’ αυτή την τραγική κι αδιέξοδη θέση ι Κώωτσης έχει περιέλθει, γιατί δεν τον περιβάλλουν όχι μόνο πολιτικά πρόσωπα ούτε και πρόσωπα με πολιτική σκέψη, αλλά ευκαιριακοί χωρίς προσωπικότητα αυλικοί, των οποίων μόνο προσόν είναι ο διαγκωνισμός για το ποιος θα εξυμνεί με πιο βροντερό τόνο τον «αυτοκράτορα».
Σε διαφορετική περίπτωση, αντιδήμαρχοι, ειδικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα τον απέτρεπαν προστατεύοντάς τον ταυτόχρονα από παιδαριώδεις γκάφες.

Πρώτιστο μέλημα πλέον του Κώωτση πρέπει να είναι, πως θα διορθώσει την έξωθεν καλή μαρτυρία του και την τρωθείσα -από τις μέχρι σήμερα πρακτικές του- αξιοπιστία του, για να μπορέσει να πορευθεί μέχρι την παράδοση της εξουσίας, σε περίπου τριάντα τρεις μήνες. Το γεγονός ότι παραμένει και παραμένουν μαζί του όλοι μαζί γαντζωμένοι στην καρέκλα και το θώκο της εξουσίας, δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι απαλλάσσονται για τις επιπτώσεις των ευθυνών τους γιατί απλά δεν αντιλαμβάνονται τι πραγματικά συμβαίνει, αλλά και ποια δεινά επιφέρουν στον τόπο,.
Ι Κώωτσης από τη θέση που τον ανέδειξε η τοπική κοινωνία, δεν διευθετεί και δεν δίνει λύσεις σε προβλήματα του τόπου, ούτε τροχοδρομεί εξελίξεις που θα επιφέρουν μια διαφορετική κι αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο. Αντίθετα ανοίγει το ένα μετά το άλλο αναίτια μέτωπα, που σκάνε πάνω στη φήμη και την προοπτική του τόπου, ενώ απέναντι σε σημαντικές προκλήσεις αν και κατ’ αρχήν εμφανίζεται ως «γίγαντας» την κρίσιμη ώρα ενώπιος ενωπίω τρέμουν τα πόδια του και τα γόνατά του είναι… κομμένα.

Πεπειραμένοι παρατηρητές, πολιτικά πρόσωπα, άνθρωποι της οικονομίας, την ακτινογραφία του Κώωτση την έχουν κάνει από την πρώτη στιγμή που εμφανίσθηκε στην τοπική πολιτική πιάτσα ως υποψήφιος δήμαρχος κι όταν βρεθούν απέναντί του γνωρίζουν το ειδικό βάρος του συνομιλητή τους. Κάποιοι, όμως, από το περιβάλλον που έχει συγκροτήσει και κινείται στην Ιάσωνος, λόγω έλλειψης σοβαρότητας, αλλά με υπέρμετρο μεγαλοϊδεατισμό, του «φουσκώνουν» από τις βαθιές υποκλίσεις τα μυαλά και τον στέλνουν γυμνό στην κάθε μάχη, έχοντας εκ των προτέρων υποτιμήσει το συνομιλητή του. Έτσι, η κάθε μάχη εκ των προτέρων είναι άνιση, δεδομένου ότι κι αν υπάρχει προετοιμασία, αυτή κινείται σε λάθος κατεύθυνση.
Αυτός είναι και ο λόγος που όλες οι μάχες αποβαίνουν χαμένες, όταν μάλιστα τον αδειάζουν οι… έμπιστοί του -κατ’ αυτόν- άνθρωποι, άσχετα όταν επιστρέφει διατείνεται ότι τους έσκισα και τους κατατρόπωσα, γιατί τον έχουν αφήσει να αποχωρήσει μ’ αυτή την εντύπωση νομίζοντας ότι έχει κερδίσει, ενώ στην ουσία έχει απολέσει τα πάντα για τον ίδιο και τον τόπο…
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η Ελλάδα με δόλο και σκοπιμότητα μπήκε στην αγχόνη του ΔΝΤ, ευρισκόμενη σήμερα στο χείλος της ολικής καταστροφής, προς όφελος ισχυρότατων και συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, προς χάριν των οποίων απειλούνται όχι μόνο η ισορροπία στην ευρωπαϊκή, αλλά και η παγκόσμια οικονομία με χάος...
(021111)
Return top