ΚΟΥΙΖ

Ποιος είναι ο τέως δημοτικός σύμβουλος του δήμου Λουτρακίου που κλείνει τον πολιτικό του βίο, μέσω… Επιμελητηρίου Κορίνθου;
(031111)




Είπαν…

«Έχουν υπόψη τους ο διαχειριστής και ο γενικός τι γίνεται στο "guest service" και στη συγκεκριμένη ιεραρχία, όταν οι πελάτες ζητούν "εργαλείο" και η χρέωση ανέρχεται περίπου στα € 1.000, ενώ το κόστος του είναι μόλις € 300; Ποιοί έχουν πέσει σ' αυτού του είδους την ’κονόμα;»
(031111)




ΕΞΙ ΩΡΕΣ WAGNER ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ»

Μοναδικό θα είναι το υπερθέαμα που θα απολαύσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο το απόγευμα στην πλατεία του «Αλεξάνδρειου» Συνεδριακού Κέντρου για να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά την τρίτη κατά σειρά παράσταση της φημισμένης Metropolitan Opera.
Ο λόγος, ότι στην τηλεοπτική σκηνοθεσία, πέραν του υψηλοτάτου επιπέδου λυρικών καλλιτεχνών υπό τους ήχους των κλασσικών οργάνων των πλέον φημισμένων μουσικών, θα συμβάλλουν η δύναμη του "video art" υπό την επιμέλεια του Pedro Pires, με την τελευταία τεχνολογία των οπτικών εφέ και των 3D απεικονίσεων σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή σκηνική μηχανή του σκηνοθέτη Robert Lepage, που μέσα από οφθαλμαπάτες και οπτικά τρικ, το αποτέλεσμα δίνει μια μαγική αίσθηση, καθώς μεταμορφώνεται από μαγεμένο δάσος, σε ερωτική φωλιά… στη βουνοκορφή!
Σε αυτή την παραγωγή, όπερα σε τρεις πράξεις από λιμπρέτο, το κοσμικό όραμα του Wilhelm Richard Wagner, εστιάζεται στις πρώτες κατακτήσεις του ήρωά του «Siegfried», ο οποίος είναι ένας χαρακτήρας ατρόμητος και ταυτόχρονα αγνός που έχει την ικανότητα να μετατρέψει τη σκοτεινή υπόθεση σε κωμωδία.
Στο πρόσωπό του Siegfried αντικατοπτρίζεται ο ιδανικός ήρωας, εκείνος που μπορεί και αφήνει το δικό του, ξεχωριστό στίγμα, μέσα από την κάθε του πράξη. Ταυτόχρονα όμως, ο θεατής ανακαλύπτει και την τρυφερή του πλευρά. Ο Siegfried λαχταράει τη συντροφιά, αναζητάει την παρέα, ακόμα και στη φύση. Η γενναιότητά του και η ατρόμητη προσωπικότητά του είναι ένα κράμα δύναμης και ευαισθησίας. Είναι αγνός και για αυτό μπορεί, τόσο απλά, να επικοινωνεί με όλη τη φύση.
Η σύνθεση σκηνικού και λόγου με υπέρ-ρεαλιστικά στοιχεία, αποτυπώνουν τις δύο αντίθετες όψεις του κόσμου του. Η σκοτεινή και η φωτεινή πλευρά, παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια του Siegfried.
Τα στοιχεία του υπέρ-ρεαλισμού χαρακτηρίζουν αυτή την παραγωγή, αφού είναι απαραίτητα για την πιο πειστική ανάδειξη του φυσικού κόσμου και την καλύτερη απόδοσή του. Η αίσθηση της φύσης είναι απαραίτητο να υπερτερεί, ώστε να μπορεί να ταξιδέψει τον θεατή στον δικό της κόσμο.
Την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, ενισχύει σημαντικά και η ορχήστρα υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Fabio Luisi, καθώς ενδυναμώνει τα συναισθήματα και διεγείρει τις αισθήσεις. Ο θεατής μέσα από αυτή την προσέγγιση, πρέπει να νιώσει το μυστήριο και τον κίνδυνο, ταυτόχρονα με την ομορφιά και τη γαλήνη που συνυπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο.
Το εξαιρετικό cast των διακεκριμένων καλλιτεχνών αποτελείται από: τον Αμερικανό τενόρο Jay Hunter Morris στον ομώνυμο ρόλο, με συμπρωταγωνίστριά του τη συμπατριώτισσά του σοπράνο Deborah Voigt στο ρόλο της «Brunnhilde», (Μπρυνχίλντε), που είναι και το «έπαθλο» του Siegfried. Τον «Περιπλανώμενο» Wanderer, ερμηνεύει ο Ουαλός μπασο-βαρύτονος Bryn Terfel.
Την Erda υποδύεται η Ιρλανδή mezzo-soprano Patricia Bardon, τον Mime ερμηνεύει ο Βαυαρός τενόρος Gerhard Siegel και τον Alberich ο Αμερικανός μπασο-βαρύτονος Eric Owens.
Το σκηνοθέτη και σκηνογράφο Robert Lepage πλαισιώνει ο βοηθός Neilson Vignola, ενώ τα σκηνικά είναι του Carl Fillion και τα κουστούμια του Francois St-Aubin. Τη διεύθυνση φωτισμού έχει ο Etienne Boucher.
Είναι απαραίτητο να διευκρινισθεί ότι λόγω των τριών πράξεων, η παράσταση του «Siegfried» θα διαρκέσει περίπου έξι ώρες και η ώρα έναρξης θα είναι στις 18:00.
(031111)




ΚΩΩΤΣΗ ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ;..

Κώωτση τι τους ποτίζεις στο γραφείο Τύπου, γιατί μάλλον μεθυσμένοι(;) πρέπει να είναι όταν συντάσσουν οι προφέσορές σου στην επικοινωνία τα σχετικά δελτία.
Τους έχεις για να ενημερώνουν ή να παραπληροφορούν τον κόσμο, αλλά αφού κάνουν τεμενάδες στον «αυτοκράτορα», δεν βαριέσαι… για να συμπληρώνεται ο μεγαλοϊδεατισμός μας;
Την περασμένη Δευτέρα έσπευσαν να προαναγγείλουν την όπερα «Siegfried» του Wilhelm Richard Wagner, που θα ανέβει μεθαύριο στη σκηνή του «Αλεξάνδρειου» Συνεδριακού Κέντρου. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι εξέδωσαν και δεύτερο δελτίο Τύπου για το ίδιο θέμα με ορθή επανάληψη.
Κατ’ αρχήν παραπληροφορούν το φιλόμουσο κοινό για την ώρα έναρξης, δεδομένου ότι την τοποθετούν στις 19:00, ενώ η ορθή ώρα είναι στις 18:00.
Δεύτερον, κάνουν λάθος ως προς τους βασικούς συντελεστές της παράστασης, παρουσιάζοντας ως βασικό πρωταγωνιστή που υποδύεται τον Siegfried, τον Gary Lehman, ενώ στη συγκεκριμένη παράσταση θα πρωταγωνιστήσει ο Jay Hunter Morris.
Ακόμη, όσον αφορά το διευθυντή ορχήστρας -άλλος ένας καθοριστικός συντελεστής για την επιτυχία της παράστασης- προβάλλουν τον James Levine ο οποίος έχει αποσυρθεί από μουσικός διευθυντής, ενώ το ορθόν είναι ότι στο pontium της ορχήστρας της Metropolitan Opera, θα ανέβει ο δεύτερος τη τάξη στη Metropolitan Opera Ιταλός αρχιμουσικός Fanio Luisi. Είναι ο ίδιος μαέστρος, ο οποίος το περασμένο Σάββατο με τη μπακέτα του διηύθυνε την όπερα του «Don Giovanni».
Αν δούλευαν συνειδητά κι επικοινωνούσαν, στο ίδιο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, στους συντελεστές περιλαμβάνεται ο Fanio Luisi, αλλά φαίνεται ότι είχαν άλλου είδους επιρροές…
Επειδή τυγχάνει να είστε και αδαείς, ο λυρικός καλλιτέχνης ερμηνεύει το ρόλο και δεν είναι ο τραγουδιστής της παρακάτω ρούγας…
Κώωτση, και στα μικρά και στα μεγάλα είσαστε μιας άκρως επικίνδυνη για τον τόπο και τους πολίτες του δημοτική αρχή, δεδομένου ότι το μόνο μέλημά σας είναι να πέφτει ο μηνιαίος μισθός!..
Ευτυχώς, για το μέλλον του τόπου, η κοινωνία έχει βγάλει ήδη τα συμπεράσματά της…
(031111)
Return top