ΚΟΥΙΖ

Γιατί ι Κώωτσης δεν προσλαμβάνει επίσημα το πρόσωπο που του αυξάνει την αυτοπεποίθηση και του δίνει τις αναγκαίες κατευθύνσεις και προτιμά να το έχει να δρα από το παρασκήνιο;
(241111)




Είπαν…

«Ι Κώωτσης νομίζει ότι μας δουλεύει όλους; Πάει στις Βρυξέλλες να μάθει για τον τρόπο λειτουργίας των κοινοτικών προγραμμάτων, αφού πλέον παράμαθε... πώς λειτουργεί ο δήμος που τον βουλιάζει; Εκτός, αν τον φώναξαν, να δείξει και σ' αυτούς, πώς θα βουλιάξουν και τις Βρυξέλλες;»
(241111)




Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ
ΤΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΣΑΝ ΗΘΟΠΟΙΟΣ…

Δύο τουλάχιστον φορές στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, αναγκάσθηκε στην παρέμβαση του, καθώς επίσης και στις αντεγκλήσεις μαζί του, να αποκαλέσει ψεύτη -σιγά το νέο- τον Κώωτση, ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου.
Ο Παύλος Παύλου του επιτέθηκε εκ νέου γιατί δεν του παραδίδει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε., αν και του έχει προσκομίσει εισαγγελική παραγγελία, καθ’ ότι προφανώς θ’ έχει έννομο συμφέρον, με τον Κώωτση να ισχυρίζεται ότι δεν τα δίνει γιατί φοβάται να μην τα δει κρεμασμένα στα περίπτερα όπως έγινε και με τη γνωμοδότηση Τσοβόλα.
Ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης έδειχνε ότι δεν είχε διάθεση να συνεχίσει το θέμα, με το λαλίστατο ι Κώωτση να τον προκαλεί θεωρώντας ότι με το συγκεκριμένο ρολάκι ως ηθοποιός, θα επιτύχει κατά την προσφιλή του τακτική να εντυπωσιάσει τα πλήθη -ποια πλήθη άραγε που έχουν διώξει τον κόσμο από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου- δημιουργώντας θετικές εντυπώσεις στα σημεία υπέρ του.
Έτσι προκάλεσε τον Παύλο Παύλου, ο οποίος τον αποκάλεσε ψεύτη, γιατί του είχε υποσχεθεί ότι θα του τα δώσει, με τον Κώωτση στη συνέχεια να ισχυρίζεται ότι έτσι τον συμβούλευσε ο νομικός της εταιρείας;..

Ο Παύλος Παύλου του αντέτεινε ότι νομικός στη Λουτράκι Α.Ε. δεν υπάρχει νομικός στην εταιρεία μετά την καρατόμηση του Γιώργου Πέτρου, με τον Κώωτση να ισχυρίζεται ότι είναι ο «συγγενής» και κουμπάρος του Δημήτρης Κονομόδης.
Με ποια απόφαση διοικητικού συμβουλίου και με ποια διαδικασία ΑΣΕΠ προσελήφθη ως νομικός σύμβουλος ο Δημήτρης Κονομόδης, μόνον ι Κώωτσης μπορεί να το εξηγήσει και να το απαντήσει, δεδομένου ότι δεν έχει προηγηθεί τέτοιου είδους διαδικασία!
Ι Κώωτσης ψέλιζε ότι πρόκειται για ανώνυμη εταιρεία και οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου δεν μπορούν να κυκλοφορούν και να είναι δημόσιες.
Σίγουρα η Λουτράκι Α.Ε. είναι ανώνυμη εταιρεία, ωστόσο είναι αμιγώς δημοτική και κατά συνέπεια οι αποφάσεις που δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται είναι αυτές που έχουν σχέση με τον ανταγωνισμό και την παρουσία νέων προϊόντων στην αγορά.
Επειδή η θεματολογία μέχρι σήμερα δεν εμπεριέχει τέτοιου είδους αποφάσεις, όσα ισχυρίζεται ι Κώωτσης είναι προφάσεις εν αμαρτίαις κι απλώς επιδιώκει να έχει τη δημοτική εταιρεία παραμάγαζό του, προκειμένου να λειτουργεί αυθαίρετα κι ανεξέλεγκτα, καθώς επίσης να διορίζει και να αλλάζει τους δικηγόρους σαν τα πουκάμισα.
Ο Παύλος Παύλου, πάντως, του ανανέωσε τη συζήτηση για τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε., όπου ι Κώωτσης ετοιμάζει να διορίσει στρατό δικηγόρων!

Τι περιμένει τελικά και δεν μιλάει ο Γιώργος Κακαβάς;
Ο Παύλος Παύλου προκάλεσε και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Κακαβά, ως πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε. να τοποθετηθεί για τον πραγματικό ρόλο της παραίτησής του, με τον Γιώργο Κακαβά να αντιτείνει ότι αυτά δεν είναι της παρούσης και θα συζητηθούν στην ώρα τους.
Είναι ανεξήγητο και δημιουργεί προβληματισμό πώς εννοεί και για πότε προσδιορίζει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τη συγκεκριμένη ώρα, όταν ήδη πιστώνεται πλέον πολιτικό κόστος για τη σιωπή του στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς επίσης και τις πλάτες στήριξης που παρέχει στον Κώωτση.

Η τοπική κοινωνία, τουλάχιστον οι εμπλεκόμενοι με τα κοινά, αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά κι όλα αυτά, αποτελούν καθημερινά το αντικείμενο συζήτησης στην πολιτική πιάτσα, πράγμα που γνωρίζει από πρώτο χέρι ο Γιώργος Κακαβάς.
(241111)




ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΜΠΟΥΚΛΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ!

Ευτυχώς που όλοι οι τρίτοι ενδιαφέρονται για την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι πέραν της ίδιας της δημοτικής αρχής.
Μετά το σαφέστατο προσανατολισμό που έχει η περιφέρεια Πελοποννήσου για την κατασκευή του έργου στον τόπο, νέες πρωτοβουλίες ανέλαβε ο «πράσινος» περιφερειακός σύμβουλος της Συμπολιτείας του Μοριά Λάμπρος Μπούκλης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press ο Λάμπρος Μπούκλης χθες το πρωί μετέβη στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην ΕΡΓΟΣΕ προκειμένου να συντονισθούν διευθύνσεις της εταιρείας, με την αρμόδια διεύθυνση τόσο της περιφέρειας όσο και της αντιπεριφέρειας Πελοποννήσου κι αν ανταποκριθεί κι ο δήμος Λουτρακίου, δεδομένου ότι εκεί όλοι κρατούν επιφύλαξη κι αναμένουν να δουν να αντιδρά ουσιαστικά και θετικά.
Αξιοσημείωτο είναι κι έκανε μεγάλη εντύπωση, ότι στην ΕΡΓΟΣΕ που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο δήμο Λουτρακίου, δεδομένου ότι τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη και κατασκευή της παρακαμπτήριας γραμμής, ρωτούσαν ποιός είναι ο σημερινός δήμαρχος Λουτρακίου, ο οποίος κατά τ’ άλλα στην… παράγκα ισχυριζόταν ότι αδικείται με το θέμα του προαστιακού κι έχει αναλάβει πρωτοβουλίες.
Ι Κώωτση, με φαντασιώσεις, ψέματα και την πολιτική σαβούρα που σε περιβάλλει να παραμένει ισχυρή, δεν αλλάζουν όλα…
(241111)




ΚΩΩΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ...
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ… Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ!

Την προσφιλή του τακτική να λέει ψέματα ανερυθρίαστα επιστράτευσε και χθες ο γνωστός και κατοχυρωμένος στη συνείδηση του δημοτικού συμβουλίου Κώωτσης, επιβεβαιώνοντας στο έπακρο την πρόβλεψη του loutraki-press ότι θα προσπαθήσει να καπηλευθεί τα πολιτικά οφέλη που προκύπτουν από την έλευση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.
Ο γράφων, πρέπει να ομολογήσει ότι με τίποτε δεν μπορούσε να φαντασθεί ότι ι Κώωτσης θα επινοείτο -μπορεί έργο να μην έχει να επιδείξει, αλλά στα ψέματα είναι άπαικτος και μοναδικός- να ισχυρισθεί ότι ήταν αυτός που συνέβαλε να γίνει η ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο.
Η αλήθεια και η πραγματικότητα, με την οποία απολύτως καμία σχέση δεν έχει ι Κώωτσης, είναι ότι όλα τα στοιχεία για τη σύνταξη και την υποβολή της ερώτησης εστάλησαν με τηλεομοιοτυπία στον εκπρόσωπο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννη Παρασκευόπουλο, από τον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι Δημήτρη Καραπατά. Πρωτίστως δε, πρόκειται για στοιχεία που ούτε οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου έχουν στην κατοχή τους.
Ζητούμενο είναι και κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί αν ι Κώωτσης ήθελε το έργο, πιθανώς και ο ίδιος να μη γνωρίζει τι πραγματικά ήθελε, αλλά το κυριότερο δεν έχει καμία απολύτως γνώση για την πορεία και την εξέλιξη του έργου.
Απλά τώρα που διαπιστώνει ότι είναι εφικτό να κατασκευασθεί και διαβλέπει ότι μπορεί να επωφεληθεί σε ψήφους, αρχίζει να καλλιεργεί το έδαφος ότι είναι αυτός που συνέβαλε να έλθει ο προαστιακός σιδηρόδρομος στο Λουτράκι!
Ποιόν θα πείσει όμως, όταν όλοι γνωρίζουν ότι χάρις στις άοκνες προσπάθειες του Δημήτρη Καραπατά έρχεται ο προαστιακός στο Λουτράκι, ενώ ι Κώωτσης μέχρι και την περασμένη Δευτέρα ήταν αλλού γι’ αλλού κι έξω από την αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου ομιλούσε για σταθμό στη θέση Βασιλόπουλος στην περιοχή του Ισθμού;
(241111)




ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ -Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Άκρως σοβαρό που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς κι απαιτείται συμβολή κι από τους άλλους επικεφαλής των συνδυασμών, γιατί ι Κώωτσης με τα ψέματα αδυνατεί να φέρει σε πέρας τη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι η τύχη της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου Α.Ε.
Η παρουσία των εργαζομένων στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σίγουρα κατέστησε κοινωνό το δήμο Λουτρακίου, ωστόσο θα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η Διώρυγα Κορίνθου να ενταχθεί η συντήρησή της μέσω ΕΣΠΑ ως νεότερο ιστορικό μνημείο.
Παράλληλα, απαιτείται να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες, έτσι ώστε η εκμετάλλευση να περάσει στη δικαιοδοσία κι έλεγχο του δήμου Λουτρακίου, δεδομένου ότι στο σύνολό του το μνημείο βρίσκεται στην επικράτεια του δήμου Λουτρακίου.
Επιπρόσθετα δε, από την εξέλιξη αυτή είναι πολύ πιθανόν πλέον να καταστεί δυνατόν να αναδειχθεί το αρχαιολογικό της ενδιαφέρον, με την διάσωση, αναστήλωση, συντήρηση και προστασία του Αρχαίου Διόλκου, τον οποίο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με τις ενδεχομένως «αργυρώνητες», αλλά σίγουρα κατευθυνόμενες και εξυπηρετώντας σκοπιμότητες αποφάσεις του, πνίγει το μνημείο προς όφελος συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.
Επίσης δε, είναι ευκαιρία μέσω ΕΣΠΑ να αναπλασθεί και να αναδειχθεί ο ευρύτερος αρχαιολογικός χώρος, δεδομένου ότι σε μικρή απόσταση υπάρχει και το αρχαίο νεκροταφείο!
(241111)
Return top