ΚΟΥΙΖ

Ποιος είναι ο πρώην ένστολος που θέλει να γράφει δελτία Τύπου και θυμίζουν αστυνομικό δελτίο συμβάντων;
(051111)




Είπαν…

«Μας έχει πνίξει στο σκοτάδι ι Κώωτσης τρίτο βράδυ και φοβόμαστε να περπατήσουμε στα στενά. Θέλει να είμαστε κλειδωμένοι στα σπίτια μας για να μην δούμε την καταστροφή που συντελείται στο άδειο τα βράδια Λουτράκι;»
(051111)




ΚΩΩΤΣΗ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ
ΣΤΗΝ ΙΑΣΩΝΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΕΨΕΙ;

Το πρόβλημα για τον Κώωτση με την πολιτική σάρα, μάρα και το κακό συναπάντημα που έχει μαζέψει στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος, αφενός δεν έχει προηγούμενο, αφετέρου οι άνθρωποι είναι άκρως επικίνδυνοι και μπορούν από τη μια στιγμή στην άλλη να βάλουν μπουρλότο και να τινάξουν το δήμο Λουτρακίου στον αέρα και στη συνέχεια να οδηγηθεί σε τεράστιες περιπέτειες, ενώ οι ίδιοι δεν θα έχουν αντιληφθεί τίποτε και θα είναι ευχαριστημένοι που εισπράττουν το μηνιαίο μισθό τους.
Αυτοί οι άνθρωποι επειδή είναι προσωπικές επιλογές του Κώωτση, εκφράζουν τον ίδιο τον Κώωτση και κατ’ επέκταση για τις πράξεις τους υπεύθυνος είναι ο ίδιος όχι μόνο πολιτικά, αλλά και ποινικά αν γίνει το κακό, που να το απευχόμεθα μ’ όλους αυτούς που έχει μαζέψει.
Προχθές, Πέμπτη, το loutraki-press διερωτάτο: «Κώωτση τι τους ποτίζεις στο γραφείο Τύπου, γιατί μάλλον μεθυσμένοι(;) πρέπει να είναι όταν συντάσσουν οι προφέσορές σου στην επικοινωνία τα σχετικά δελτία. Τους έχεις για να ενημερώνουν ή να παραπληροφορούν τον κόσμο, αλλά αφού κάνουν τεμενάδες στον «αυτοκράτορα», δεν βαριέσαι… για να συμπληρώνεται ο μεγαλοϊδεατισμός μας;»
Και δεν ήταν μόνον αυτό. Προχθές, αφού η ανάρτηση του loutraki-press προκάλεσε αντιδράσεις αποκαλύπτοντας το μπάχαλο της δημοτικής αρχής ειδικότερα και γενικότερα, θα περίμενε κανείς ότι θα έσπευδαν την ίδια ημέρα να κάνουν τη διόρθωση και να αποκαταστήσουν την πραγματικότητα. Έλα όμως εμπάθεια και εγωκεντρισμός του τίποτα πηγαίνουν μπροστά, χαρακτηρίζουν και τυφλώνουν τη δημοτική αρχή με συνέπεια το μόνο έργο της με αποτέλεσμα να είναι η διεύρυνση του μπάχαλου!
Με μία ημέρα καθυστέρηση, χθες δηλαδή, εξέδωσαν δεύτερη διορθωτική ανακοίνωση -τρίτη κατά σειρά για το ίδιο θέμα- που ναι μεν αποκαθιστούν την πραγματικότητα όσον αφορά την ώρα, ωστόσο, συνεχίζουν να παραπληροφορούν, όσον αφορά τους πρωταγωνιστές.
Λόγω της εμπάθειάς τους, οι προφέσορες της επικοινωνίας του Κώωτση, δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο να προσέξουν τα λάθη τους από την ανάρτηση του loutraki-press και να τα διορθώσουν. Συνεχίζουν λοιπόν, να παραπληροφορούν τον φιλόμουσο κοινό ότι τον σ’ αυτή την παραγωγή, όπερα σε τρεις πράξεις από λιμπρέτο, το κοσμικό όραμα του Wilhelm Richard Wagner, στο ρόλο του ήρωά του «Siegfried» θα είναι ο Αμερικανός τενόρος Gary Lehman, ενώ στην πραγματικότητα θα πρωταγωνιστήσει ο συμπατριώτης του Jay Hunter Morris στον ομώνυμο ρόλο.
Μπάχαλο, τα «μεθυσμένα παλικάρια» του Κώωτση -μην τους αλλάζεις τα ποτήρια- τα έχουν κάνει και με το διευθυντή ορχήστρας. Επαναλαμβάνουν στο κείμενο ότι θα είναι ο αποχωρήσας πλέον, τέως μουσικός διευθυντής της Metropolitan Opera James Levine, ενώ θα τη διευθύνει ο Ιταλός αρχιμουσικός, δεύτερος της τάξη στη Metropolitan Opera Fanio Luisi, τον οποίο, ωστόσο, αναφέρουν στους συντελεστές.
Κώωτση, καλά το πάτε και μας κάνετε να γελάμε…
(051111)




Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Ο δήμαρχος των φαντασιώσεων, παρά το γεγονός ότι έντεκα μήνες τώρα έχουμε ορυμαγδό δηλώσεων, αυτός και το κονκλάβιο του μειδιάζουν κατά του έργου του προαστιακού. Ωστόσο, ο Κώστας Λογοθέτης, δημόσια, επιμένει ότι είναι υπέρ αυτής της δεσμεύσεως του και δουλεύει για αυτήν.
Στο παρασκήνιο, όμως, δεν έχει ανακοινώσει καμία του κίνηση μέχρι τώρα. Τώρα πώς είναι δυνατόν ο θιασώτης δήμαρχος να κάνει λόγο για διαφάνεια, μόνον ο ίδιος το γνωρίζει.
Χθες το βράδυ, ο Κώστας Λογοθέτης, έκανε άλλη μια θρασύτατη προσπάθεια να συσκοτίσει τους δημότες και να κρυφτεί πίσω από άδειες λέξεις, κάνοντας λόγο για δήθεν άδικες κατηγορίες που εκτοξεύονται εναντίον του για το θέμα του προαστιακού. Δημιουργώντας νέο μεγάλο κωμμειδύλλιον, που σε αγαστή συνεργασία με τις ανορθολογικές και επικίνδυνες πολιτικές του, προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την εφήμερη εξουσία του.
Με το παρόν κείμενο, θα κατακρημνισθούν οι πολιτικές συμπληγάδες που στήνει ο Λογοθέτης για να συνθλίψουν την αλήθεια, με σκοπό να τη σκιάσουν και να βαθύνουν ακόμη περισσότερο την ανισομετρία ανάμεσα στους ισχυρούς και τους πολίτες, οι διασταλτικές πολιτικές του ιδίου και της δημοτικής του αρχής.
Κεφαλαιώδη ερωτήματα:
- Υπάρχει δημότης που πιστεύει τον Λογοθέτη ότι θέλει τον προαστιακό όταν ξέρει ότι το βράδυ της εκλογικής του νίκης, κραύγαζε για ένα μεγάλο έργο (επέκταση σχεδίου πόλης) όταν στο πρόγραμμα του έχει άλλα δύο, (μαρίνα και προαστιακό);
- Ποιός μπορεί να πιστέψει τον Κώστα Λογοθέτη, όταν -παρά την στενή συνεργασία που είχε με την Πρωτοβουλία Πολιτών για την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι και συνέβαλε τα μέγιστα για την εκλογή του- μετά την εκλογική του νίκη πάει σε μια εν κρυπτώ συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών;
Όταν ομογάλακτοι βουλευτές του Λογοθέτη μεταφέρουν στο κοινοβούλιο απόψεις που έρχονταν σε αντίθεση με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες του δήμου και τις εισηγήσεις των ειδικών παρά την καθολική αντίδραση της πόλης, ο Λογοθέτης δεν αντιδρά για να σταματήσει αυτό που στην εφημερίδα πρώτη χαρακτήρισε ο ίδιος εγκληματικό λάθος. Και εντέχνως, προσπάθησε να το πιστώσει στον τέως δήμαρχο για να μην έχει το πολιτικό κόστος, ο ίδιος!
Γιατί είναι σίγουρο πια, ότι στο υπουργείο υποδομών πήγε να προωθήσει αυτό που ξεδιάντροπα παραδέχτηκαν και δημόσια τα παρακολουθήματα, οι κόλακες, τα εξαπτέρυγα, η πολιτική ουρά του δημάρχου: «Σταθμό στο σούπερ μάρκετ του Ισθμού και όχι στο Λουτράκι. Και όλα αυτά γιατί όταν προτάθηκε στον Λογοθέτη να ενημερωθεί ο αδιάβαστος πάνω σε αυτό το θέμα συνδυασμός του, ο υποστηρικτής του προαστιακού μας είπε «ναι» που κατά την αντίληψη Λογοθέτη, σημαίνει όχι!
Ο Κώστας Λογοθέτης δείχνοντας το ενδιαφέρον του για το εν λόγω έργο, εξαπολύει με μια κατάπτυστη επιστολή, πυρά κατά του έργου του προαστιακού και των πολιτών και όλων των φορέων που έχουν ταχθεί υπέρ του εν λόγω έργου.
Ο Κώστας Λογοθέτης εξανεμίζει τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας που του έχουν απομείνει, όταν ανακοίνωσε σε συνεδρίαση του ανώτατου θεσμικού οργάνου του δήμου, την έλευση στο Λουτράκι για τα μέσα Μαρτίου του τότε υφυπουργού Μεταφορών Σπύρου Βούγια, χωρίς να έρθει ποτέ κανείς.
Ενώ, κόλαφο αποτελεί, η απάντηση της Κομισιόν που κάνει λόγο για ανυπαρξία αιτήματος από το δήμο Λουτρακίου. Παρά ταύτα, οι ψευδεπίγραφοι ισχυρισμοί του Λογοθέτη, που έκαναν λόγο για δυστοκία ανεύρεσης πόρων για το έργο, θρυμματίζονται, καθώς η Κομισιόν χαρακτηρίζει το έργο δυνητικά επιλέξιμο για χρηματοδότηση.
Σε συνάντηση με τον περιφερειακό σύμβουλο Λάμπρο Μπούκλη, ο Κώστας Λογοθέτης ήταν ανακόλουθος και χωρίς επίγνωση των πράξεων του! Παραδέχεται ότι συνεργάτες του χρησιμοποιούν τα ίδια ασταθή επιχειρήματα που είναι ταυτόσημα με πρώην δημάρχου και σκοπό έχουν να δημιουργήσουν φόβο στους πολίτες και να τους συγχύσουν.
Στην ίδια συνάντηση ο Λογοθέτης λέει πως πρέπει να πείσουμε την τοπική κοινωνία πρώτα για την αναγκαιότητα του έργου και μετά από λίγο στην ίδια πάντα συνάντηση παραδέχεται πως από την στιγμή που οι πολίτες υπερψήφισαν τον συνδυασμό του που είχε τον προαστιακό, έχουν εγκρίνει το έργο.
Αλλά η μεγαλύτερη απόδειξη της «γυριστρούλας» πολιτικής του δημάρχου, θεμελιώνεται στο γεγονός πώς αντί να συνεργάζεται με τους πολίτες που τον πίστεψαν, τον στήριξαν και τον βοήθησαν να θρονιαστεί στην καρέκλα του δημάρχου, αυτός αντί να συγκρουστεί με τους εξωθεσμικούς που έχουν μετατρέψει την δημοτική του αρχή σε μαριονέτα (καταγγελία περιφερειάρχη Πελοποννήσου), συγκρούεται με τους πολίτες.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς είναι επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.
(051111)




Ο ΑΓΩΝΑΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
ΚΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ...

Με σχέδιο, με όραμα, με ανιδιοτελή αγάπη για την πόλη μας και με μεθοδική δουλειά, και φυσικά με μεγάλο απόντα το δήμαρχο, η Πρωτοβουλία Πολιτών για την έλευση του προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι δημιουργεί θρυαλλίδα εξελίξεων.
Μόνο κατά την διάρκεια του ενεστώτος έτους σε συνεργασία με σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα της τοπικής σκηνής, έχει προωθηθεί τρεις φορές το ζήτημα του προαστιακού στην Εθνική Αντιπροσωπεία, μια φορά στο Ευρωκοινοβούλιο, που αποτέλεσμα ήταν η σημαντικότατη δέσμευση της Κομισιόν για τη χρηματοδότηση του έργου.
Με συγκεκριμένους κύκλους της ΕΡΓΟΣΕ έχουν επιλεγεί τρεις διαφορετικοί τρόποι χρηματοδότησης της μελέτης του έργου έλευσης στο Λουτράκι του προαστιακού σιδηροδρόμου. Η αλληλογραφία που αναπτύσσεται μεταξύ της Πρωτοβουλίας Πολιτών, του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, αλλά και του επιφορτισμένου με το σιδηροδρομικό έργο οργανισμού, του ΟΣΕ, αποδεικνύουν ότι σ’ ολόκληρη αυτή τη διαδικασία ο δήμος Λουτρακίου, προέξαρχοντος του Κώστα Λογοθέτη, είναι βροντερά απών.
Με κινήσεις που μπλοκάρουν την οποιαδήποτε προσπάθεια παραπλάνησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, από συγκεκριμένους κύκλους της δημοτικής αρχής Λογοθέτη, έχουν αποσταλεί και είναι σε γνώση του πλέον όλα τα στοιχεία για τον προαστιακό σιδηρόδρομο.
Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών ήταν:
- Την περασμένη Τετάρτη, το θέμα του προαστιακού σε συνεργασία με σύμβουλο των Οικολόγων Πράσινων στην περιφέρεια Πελοποννήσου Λάμπρο Μπούκλη, να εισαχθεί κατόπιν ερωτήματός του προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο.
- Την ίδια ημέρα, κλιμάκιο έγκριτων συγκοινωνιολόγων, μεταβαίνει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για περισσότερες διευκρινήσεις στον ιδιαίτερο του υπουργού Πάνου Μπεγλίτη.
Τέλος σε αντίθεση με την ωκεάνια παραλυσία του δημάρχου, στην χαραυγή της θητείας του, η Πρωτοβουλία Πολιτών αντέδρασε συντονισμένα και απετράπη το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα δημιουργίας στάσης στον Ισθμό στη θέση Βασιλόπουλος, από βουλευτές του νομού που έβαλαν κατά των αποφάσεων της πόλης.
Με όλα τα προαναφερόμενα και ανεπίδεκτα πάσης παρερμηνείας, αβίαστα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ενώ οι εξελίξεις γύρω από τον προαστιακό τεκταίνονται, ο θιασώτης δήμαρχος σύρεται από τις εξελίξεις, ενώ πουθενά δεν προκύπτει ότι υπάρχει αληθινό ενδιαφέρον.
Και βάση θεμελιώδη νόμου των μαθηματικών εκ του όλου και το μέρος.

Ο κάθε πολίτης βλέπει τον Κώστα Λογοθέτη και τη δημοτική του αρχή να φυλλορροεί και να απέχει παρασάγκας από τα συμφωνηθέντα με τους πολίτες. Για άλλα εκλέχτηκε και άλλα κάνει.
Η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου δεν ανταποκρίνεται πια στο φρόνημα του πολίτη. Οι άνθρωποι του Λογοθέτη είναι που μας οδηγούν στο χείλος της αβύσσου. Που δημιουργεί όλες τις… ντιρεκτίβες προκειμένου να σκιάσουν την αλήθεια.
Η παρούσα κυοφορία τοπικών εξελίξεων, θα τους πειθαναγκάσει ή να πράξουν το καθήκον τους ή να τα μαζέψουν και να βγουν έξω από το δημαρχείο.
Το κωμμειδύλλιον με τους πολιτικούς που θυμίζουν νοσταλγούς του Μεταξά και του Μανιαδάκη, τελείωσε…

Υ.Γ.: Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες…
Δ. Κ.
(051111)




ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!

Από χθες ο κάθε δημότης, αλλά και ο κάθε πολίτης, θα πρέπει να νοιώθει υπερήφανος με τα άλματα προόδου που σημειώνει σε μια δύσκολη εποχή ο δήμος Λουτρακίου.
Οι προφέσορες της επικοινωνίας του Κώωτση σε ανακοίνωση που εξέδωσαν για την εναπόθεση βιομηχανικών αποβλήτων σε οικόπεδο, εντός επικράτειας του δήμου Λουτρακίου, τη σχετική ανακοίνωση την κλείνουν ως ακολούθως: «Η υπόθεση ερευνάται εργαστηριακά από τις δημοτικές αρχές, ενώ έχουν επιληφθεί του θέματος οι αστυνομικές και περιφερειακές αρχές.»
Ο καθένας δεν φαντάζεται από το συγκεκριμένο απόσπασμα της ανακοίνωσης, ότι ο δήμος Λουτρακίου διαθέτει εξειδικευμένο εργαστήριο κι έχει προχωρήσει σε σχετικές αναλύσεις; Αλήθεια, αυτές οι δημοτικές αρχές πόσες είναι; Ή μήπως ι Κώωτσης… άλλαξε τα ποτήρια και αποφάσισαν να ξαναμοιράσουν τους δύο πρώην δήμους;
Για την ιστορία, στην ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του Κώωτση επισημαίνει ότι στην περιοχή Αλμύρα των Αγίων Θεοδώρων πριν από τα διυλιστήρια και πάνω από την Εθνική οδό σε παρακείμενο αγρό υπήρξε εναπόθεση βιομηχανικών αποβλήτων από αγνώστους.
Ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης ενημέρωσε (φωτογραφίες έβγαλε, τις κάμερες τις κάλεσε;) το Α.Τ. Αγ. Θεοδώρων, τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δέδε, τους επιθεωρητές περιβάλλοντος και το τμήμα περιβάλλοντος της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας το οποίο διενήργησε επιτόπιο έλεγχο.
Ο αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Δημήτρης Δέδες θα υποβάλλει σήμερα μήνυση κατ’ αγνώστων.
Πάντως, επειδή κάνατε το αυτονόητο μήπως θα πρέπει να βγάλετε έξω και τη Φιλαρμονική;
(051111)




ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 1 - 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου επισημαίνει προς τις μητέρες, αλλά και τους γονείς γενικότερα τα οφέλη που προκύπτουν όχι μόνον για το νεογνό, αλλά και την ίδια τη μητέρα.
Ειδικότερα τα οφέλη από το θηλασμό για τη μητέρα είναι:
- Αισθάνεται μεγάλη ευχαρίστηση και αυτοπεποίθηση την ώρα που θηλάζει (λόγω παραγωγής ενδορφινών) και τονώνεται το μητρικό φίλτρο από τις ορμόνες του θηλασμού.
- Συσπάται η μήτρα και παλινδρομεί πιο εύκολα στο μέγεθος που είχε πριν την εγκυμοσύνη.
- Αυξάνεται ο μεταβολισμός τόσο, ώστε να ξαναβρεί γρήγορα τη φόρμα της.
- Προφυλάσσεται από γυναικολογικούς καρκίνους και από την οστεοπόρωση.
- Έχει άνεση κινήσεων αφού δεν χρειάζεται προετοιμασία.
- Κάνει οικονομία για το σπίτι της και εξοικονομεί ενέργεια, πράγμα ευεργετικό για τον πλανήτη μας.
Τα οφέλη για το νεογνό είναι:
- Το μητρικό γάλα είναι απαλλαγμένο από μικρόβια αφού δεν υπάρχουν μεσάζοντες.
- Περιέχει έτοιμα αντισώματα από τη μητέρα του που του χαρίζουν ανοσία τους πρώτους μήνες της ζωής του.
- Περιέχει επίσης ειδικά ένζυμα που διευκολύνουν την πέψη, πράγμα που σημαίνει λιγότερους κωλικούς.
- Προσφέρει όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες στη σωστή θερμοκρασία, αναλογία και ποσότητα.
- Μελέτες έχουν επισημάνει ότι τα παιδιά που θηλάζουν έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης, καθώς επίσης και μικρότερη πιθανότητα ν’ αναπτύξουν παιδικό, νεανικό διαβήτη και παχυσαρκία.
- Είναι πιο ήρεμο και ευχαριστημένο γιατί το γάλα υπάρχει στην άμεση διάθεσή του και περιέχει φυσικές ηρεμιστικές ουσίες (καλεομορφίνες) που δρουν κατευναστικά και αναλγητικά.
Το μητρικό γάλα είναι γάλα εξατομικευμένο που σώζει ζωές, όπως στην περίπτωση των προώρων!
Σημασία έχει η τοποθέτηση του νεογνού στο στήθος από το 1ο κιόλας μισάωρο από τον τοκετό.
Ο θηλασμός διδάσκεται και βοηθάει ν’ αποφευχθούν τεχνικές δυσκολίες. Γι’ αυτό μη διακόπτετε το θηλασμό για κανένα λόγο και αναζητήστε βοήθεια από επαγγελματίες Υγείας Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.
Στο Κ.Υ. Λουτρακίου παρέχονται συμβουλές θηλασμού και τηλεφωνικά, όπως επίσης δίδονται μαθήματα προετοιμασίας τοκετού.
Μανάδες θηλάστε τα μωρά σας!..
Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να έχει την πιο φυσική τροφή, γιατί ως γνωστό κάποια στιγμή η φύση εκδικείται!

(051111)
Return top