Ι ΚΩΩΤΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, Νο 2

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Ότι συμβαίνει από το Γιωργάκη σε εθνικό επίπεδο, κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε τοπικό από τον Κώωτση.
Ο Γιωργάκης έχει βάλει τη χώρα υπό οικονομική κατοχή και σε επιτροπεία, έτσι ώστε να λεηλατηθεί, χωρίς κανείς να μπορεί να αντιδράσει και να ισχυρισθεί ότι τούτα εδώ τα χώματα βρε αδελφέ είναι ελληνικά και δικά μας. Παράλληλα, έχει οδηγήσει τους Έλληνες πολίτες στην πλήρη εξαθλίωση με σκοπό είτε να πωλούν περιουσιακά τους στοιχεία σ’ ευτελείς τιμές για να μπορέσουν να διασώσουν τα πλέον απαραίτητα, είτε όσοι δεν μπορέσουν να τα υπερασπισθούν λόγω της ανέχειας να χάσουν ακόμη και το κεραμίδι που στέγαζαν το κεφάλι τους.
Ι Κώωτσης, αν και με μεγάλη ευκολία λίγες ημέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του κατήγγελλε δια των άφρονων «παπαγαλακίων» του τους δύο προκατόχους του δημάρχους, καθώς επίσης και τον νυν πρόεδρο του «Προμηθέα», για ρεμούλες και σκάνδαλα, ποτέ δεν μπήκε στην προσπάθεια να αποδείξει κάτι.
Τακτική και μεθοδολογία των ανίκανων; Λάσπη. Λάσπη. Λάσπη.
Η ευκαιρία να υπερασπισθεί τα συμφέροντα και τις προοπτικές του τόπου του δόθηκε πολλές φορές. Σε όλες τις περιπτώσεις το συμφέρον του τόπου το έχει αφήσει να πλανάται… κάπου στο σύμπαν. Αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου την «πάγωσε», γνωμοδότηση Τσοβόλα την αντιμετώπισε ως πυροτέχνημα, διέσυρε τον τόπο πανελλαδικά με τους λεονταρισμούς του για τη Soussaki Logistics, ενώ όταν ο τόπος βαλλόταν και δυσφημιζόταν για τον πλούτο του - το νερό, περιφερόταν ως θεατής, λες κι αυτά που συνέβαιναν αφορούσαν κάποιον άλλον δήμο. Ή ακόμη εκχωρούσε σε ιδιωτικά συμφέροντα, αυθαίρετα, δημοτική περιουσία, όταν μάλιστα προϋπάρχει και… γέφυρα με «συγγενικό» του πρόσωπο!
Ι Κώωτσης -κατά το λεφτά υπάρχουν του Γιωργάκη που γνώριζε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά ήθελε να βάλει την Ελλάδα στο ΔΝΤ για να εκδικηθεί μάλλον χώρα και πολίτες προς χάριν των ξένων μεγάλων συμφερόντων- υποσχόταν στους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑΘ, αν και γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν μπορούσε να τακτοποιήσει τίποτε, ότι θα τους εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.
Ο Γιωργάκης με τα καμώματά του έχει καταφέρει ως Εγκέλαδος να ταρακουνάει συθέμελα το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα προς χάριν κάποιων συγκεκριμένων κερδοσκόπων, ενώ ι Κώωτσης με τα δικά του καμώματα έχει καταφέρει να απειλείται με λουκέτο η λειτουργία της Λουτράκι Α.Ε. που είναι το βασικό περιουσιακό στοιχείο του δήμου, με τους περιφερειακούς παράγοντες να τον έχουν στοχοποιήσει και κάθε λίγο και λιγάκι να βγάζουν ένα λαγό από το καπέλο και ο δήμος Λουτρακίου να μην μπορεί να χαράξει γραμμή προς ποία κατεύθυνση και προς τα πού να κινηθεί.
Ο Γιωργάκης, αν και παραμένει με τον κάθε τρόπο γαντζωμένος στην εξουσία χωρίς να αντιλαμβάνεται σε ποια περιπέτεια έχει βάλει τη χώρα, αλλά σήμερα το βράδυ κρίνεται η τύχη της κυβέρνησής του, ωστόσο, για τον Κώωτση, λόγω των συνταγματικών προβλέψεων, δεν απειλείται η πρόωρη αποχώρησή του από το δημαρχιακό θώκο. Κάτι που τελικά κάνει κακό στον τόπο γιατί σε διαφορετική περίπτωση, θα μπορούσε ο καθένας να ελπίζει ότι μπορεί να χαραχθεί μια άλλη θετική και εποικοδομητική προοπτική για τον τόπο.
(041111)




ΚΩΩΤΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ Ο ΓΙΑΛΟΣ, ΑΠΛΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΤΑΙ…

Ι Κώωτσης αριστερά και δεξιά διατείνεται, όπως φθάνουν τις τελευταίες ημέρες οι πληροφορίες στο loutraki-press ότι: «Δεν με φθάνουν όλα τα άλλα, έχω και τον Ηλιακόπουλο να με βρίζει κάθε ημέρα.»
Αλλά ας ξεκαθαρίσουμε κάτι και να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όπως έγιναν κι εξελίχθηκαν…
Πρώτον, ουδέποτε ο γράφων έχει εξυβρίσει τον ίδιο τον Κώωτση προσωπικά και την οικογένειά του -άλλωστε δεν είναι του χαρακτήρος, της αγωγής και της παιδείας του να το πράττει- όπως ψευδώς διατεινόταν στην πόλη κατά την προσφιλή του τακτική, ισχυριζόμενος τερατολογίες σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες προκειμένου να δώσει έμφαση, αλλά τις διέψευδαν οι συνομιλητές του.
Κι αν όντως ο γράφων τον είχε εξυβρίσει, δικηγόροι του από την Αθήνα και το περιβάλλον των ανεγκέφαλων της Ιάσωνος που αρχειοθετούν οθόνες αναρτήσεων, περιμένουν με το δάκτυλο στη σκανδάλη προκειμένου να επιδοθούν σε μηνύσεις και αγωγές. Μπορεί, ενδεχομένως, μια πληροφορία στα πολύ δύσκολα θέματα που αναδεικνύονται και ουδέποτε στο παρελθόν να έχουν αναδειχθεί σε επίπεδο δήμου Λουτρακίου -για τους λόγους που όλοι γνωρίζουν με τα τοπικά Μέσα- να μην είναι εκατό τοις εκατό ακριβής, ωστόσο, αφενός υπάρχει φωτιά και το γεγονός μπορεί να μην αποδίδεται ως έχει, για να μην γίνει αντιληπτή η διαρροή, αφετέρου, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πρόθεση ούτε να αναδεικνύονται ψεύδη, αλλά ούτε και να διαστρεβλώνεται η πραγματικότητα και ακόμη περισσότερο να μην δημιουργούνται εκ του μη όντως εντυπώσεις.
Το loutraki-press, έχει αποδείξει στα τρία και πλέον χρόνια της λειτουργίας του ότι πάντοτε σπεύδει να δημοσιοποιήσει μια διαφορετική άποψη ή αντίδραση, προκειμένου να αποκαταστήσει την πραγματικότητα κι αν έχει σφάλει να ζητήσει δημόσια και με απόλυτη ειλικρίνεια συγνώμη.
Δεύτερον, τη σημερινή στάση των δύο πλευρών -Κώωτσης με το γράφοντα- την έχει διαμορφώσει ο ίδιος, δεδομένου ότι το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να αποσπάσει την υπογραφή της προεκλογικής συνεργασίας και στη συνέχεια να τον εξαπατήσει!
Αντιλαμβανόμενος ο γράφων το χαμηλό επίπεδο αξιολόγησης και κρίσης που διαθέτει ι Κώωτσης, του παρέχει το ελαφρυντικό ότι εισάκουσε κι ενέδωσε στα κελεύσματα των εντελώς κατώτερων των περιστάσεων και παντελώς ανίκανων πολιτικά ανθρώπων που τον περιέβαλαν και τον εξυμνούσαν -κάτι άλλωστε που έχει ανάγκη και το απολάμβανε- βάζοντας απέναντι και στοχεύοντας αν όχι με τις ευλογίες του, τουλάχιστον με την ανοχή του, τον Ηλιακόπουλο.
Έτσι, δεν έγινε τυχαία, ι Κώωτσης να έχει μαζέψει γύρω του ως αξιωματούχους και συμβούλους ότι χειρότερο σε πολιτικό δυναμικό κυκλοφορεί στην τοπική πιάτσα, με συνέπεια να γελάει με τα καμώματά τους και να μην πιστεύει στ’ αυτιά του, ακόμη και ο τελευταίος πολίτης.
Κώωτση, ο γράφων, τίμησε την υπογραφή συνεργασίας και κράτησε το λόγο του ότι θα είναι πρώτος απέναντί σου στα κάγκελα αν ενέργειες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνεις δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα του τόπου και δεν προωθούν ένα διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας που θα στηρίζεται στην απόλυτη διαφάνεια.
Δυστυχώς, Κώωτση, σ’ έχουν πάρει πρέφα και σχολιάζουν με αρκετή δόση ειρωνείας τις εξαγγελίες σου για διαφάνεια, άνθρωποι που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν να αρθρώσουν κουβέντα.
Γιατί Κώωτση, ανθρώπους που είχαν πίστη και ήθελαν να συμβάλλουν να πορευθείς με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, τους άδειασες, γιατί σ’ έβαζαν και σε οδηγούσαν στον πολύ δύσκολο δρόμο υπεράσπισης των συμφερόντων του τόπου.
Εσύ δυστυχώς, είχες -όπως φαίνεται από τις μέχρι σήμερα πρακτικές σου- κι έχεις άλλες επιλογές κι άλλες επιδιώξεις.
Σήμερα, μ’ όλους αυτούς που έχεις μαζέψει γύρω σου, όσο κι αν εξαγγέλλεις να τα’ αλλάξεις όλα, κατ’ ουσίαν δεν θες ν’ ακούς τις ενοχλητικές φωνές. Σ’ εξυπηρετεί η εύκολη και χωρίς κόπο ρότα των ανικάνων, που σας οδηγεί όλους μαζί κατευθείαν στο βυθό, αφού το πλήρωμά σου, ακόμη κι όταν πάει να δέσει τα κορδόνια του δένει τ’ ένα παπούτσι με το άλλο...
Λοιπόν, τι να αλλάξεις και που να πας Κώωτση;
Π. Η.
(041111)




ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Με τέσσερα θέματα στην ημερήσια διάταξή της συγκαλείται την Δευτέρα το πρωί στις 10 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Λουτρακίου.
1 Ανάκληση ή μη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος «Καφετέρια - Μπαρ - Εστιατόριο», με την επωνυμία «Cocoon», ευρισκομένου επί της οδού Ποσειδώνος 2 στο Λουτράκι, ιδιοκτησίας της ΡΥΘΜΟΣ Ε.Π.Ε.
2 Ανάκληση ή μη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος «Αναψυκτήριο χωρίς παρασκευαστήριο», ευρισκομένου στην «Κρυφή παραλία Καλαμακίου» Ισθμίας, ιδιοκτησίας ΑΤΖΑΡΑ Νικολάου.
3 Περί της λειτουργίας πτηνοτροφικής μονάδας από την «Χ. Β. Τσαούσης - Ευρωπτηνοτροφική Α.Ε.» και χοιροτροφικής μονάδας από τον Κ. Κατσουρίνη στην περιοχή Εξαμίλια.
4 Εισήγηση επί της μεταφοράς αφετηρίας - τέρματος λεωφορείων ΚΤΕΛ στην πόλη του Λουτρακίου.
(041111)




ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Την Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου, σε συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης της περασμένης Δευτέρας με τα δώδεκα + ένα θέματα, αυτό της πισίνας, στο οποίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Γκιώνης, «έπνιξε» στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου τον Κώωτση.
Η συνεδρίαση της Δευτέρας θα ξεκινήσει στις 17:00, ενώ με το θέμα της ώρας έναρξης έγινε κι ένα ψιλομπάχαλο, που δείχνει τη δραματική κατάσταση που έχει περιέλθει η δημοτική αρχή.
Πάντως, θα έχει ενδιαφέρον να δοθεί συνέχεια στη συζήτηση σε σχέση με την τύχη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, αλλά να υπάρξει κι επιμονή να αναδειχθεί αν υπάρχει κάποιος που ωφελήθηκε οικονομικά, από τη δωρεάν εκχώρηση σε ιδιωτική επιχείρηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου ή τελικά το όφελος ήταν μόνον για την επιχείρηση;
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1 Λήψη ή μη Απόφασης για την αξιοποίηση της χρήσης του κολυμβητηρίου Λουτρακίου.
2 Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων - εξόδων δημοτικού προϋπολογισμού (γ’ τρίμηνο 2011).
3 Χορήγηση ή μη αδειών εμφιάλωσης & εμπορίας νερού, για το 2011.
4 Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης προμήθειας τμηματικών προϋπολογισμών της υπ’ αριθ. 3/2011 μελέτης «Συντήρηση, επισκευή και προμήθεια ανταλλακτικών για τα οχήματα του Δήμου».
5 Απευθείας ανάθεση εκτέλεσης προμήθειας 4ου & 6ου τμηματικού προϋπολογισμού της υπ’ αριθ. 18/2011 μελέτης «Προμήθεια οικοδομικών υλικών».
6 Καθορισμός ποσοστού αποζημίωσης εξόδων κίνησης των εισπρακτόρων του Δήμου μας.
7 Λήψη Απόφασης περί επιβολής διοικητικού προστίμου στους παραβάτες του άρθρου 5 του Ν. 2323/95, όπως έχει αντικατασταθεί και ισχύει.
8 Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.
9 Διάθεση πίστωσης για επιστροφή ποσού, λόγω οριστικής εκκαθάρισης οφειλών της ιδιοκτησίας (154) της υπ’ αριθ. 8/97 Πράξης Αναλογισμού.
10 Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 153/2011 Α.Δ.Σ. περί σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου και ΠΕΣΥΔΑΠ για παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών σχετικά με στείρωση και περίθαλψη αδέσποτων ζώων.
11 Έγκριση - παραλαβή μελέτης «Ακτομηχανική μελέτη της παραλίας του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Θεοδώρων».
12 Έγκριση πίστωσης για ηλεκτροδότηση αναμεταδότη τηλεοπτικών καναλιών στον Σχίνο της Τοπικής Κοινότητας Πισίων. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
13 Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Νοέμβριος).
(041111)




ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Συνεδριάζει την προσεχή Τετάρτη η Επιτροπή Απογραφής για την ολοκλήρωση της διαδικασίας Απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του δήμου Λουτρακίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄), της υπ’ αριθμό 74445/29.12.2010 (ΦΕΚ 2029/27.12.2010 τεύχος Β’) Απόφασης ΥΠ.ΕΣ.Α&Η.Δ., καθώς επίσης και του Οδηγού απογραφής έναρξης νέων δήμων που συντάχθηκε από την ΕΕΤΑΑ, κατά τις διατάξεις της υπ’ αριθμό 5 12/01/2011 εγκυκλίου του ΥΠΕΣΑ & ΗΔ.
(041111)




ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ 40ΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ

Έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας με δωρεάν σπιρομέτρηση διοργανώνουν για τις 18/11/2011 ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας , Αλληλεγγύης & Παιδείας «Μέριμνα», σε συνεργασία με την Πνευμονολόγο Σοφία Κατσιμπούλα, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας.
Ο έλεγχος αφορά κυρίως άτομα που: είναι καπνιστές άνω των 40 ετών και ανησυχούν για την πνευμονική λειτουργία τους.
Η εξέταση διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου καθώς επίσης και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011 και ώρες 12:00 - 15:00 στο ιατρείο της «Μέριμνα» - Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π. Ελ. Βενιζέλου 4 στο Λουτράκι.
Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) είναι μία προοδευτική νόσος των πνευμόνων, που οφείλεται στο κάπνισμα και συνήθως παραμένει αδιάγνωστη. Είναι η τέταρτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.
Παρ’ όλα αυτά, το ευρύ κοινό, αλλά και πολλοί επαγγελματίες Υγείας, αγνοούν τους κινδύνους και τη σοβαρότητα της... «σιωπηλής ασθένειας».
O «κλασικός» τσιγαρόβηχας, η μικρή, αλλά καθημερινή παραγωγή πτυέλων των καπνιστών και το λαχάνιασμα, δεν είναι, τελικά τόσο «αθώα» συμπτώματα...

(041111)
Return top