ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ




Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΗΣ ΦΙΜΩΣΗΣ
ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΟΠΡΑΣΙΝΩΝ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ

Στα τρία maximum τα τέσσερα λεπτά θα εξαντλούνται οι παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων στα προ ημερησίας διάταξης θέματα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
Μια απόφαση που ελήφθη στη χθεσινή συγκέντρωση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας με το νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και με τη σύμφωνη γνώμη του Κώωτση, να αναλύει το νέο καθεστώς που πρόκειται να εφαρμόσει από σήμερα κιόλας.
Πρόκειται για μια απόφαση που έλαβαν χωρίς αντίρρηση τα «βαλσαμωμένα πουλιά» της πλειοψηφίας προκειμένου να προστατευθεί ο αυτοκράτορας, γιατί ας μην διαφεύγει της προσοχής μας, ο νέος πρόεδρος του σώματος Σπύρος Νικολάου, από τη μέχρι σήμερα παρουσία του παραπέμπει στην εκτίμηση ότι υπολείπεται κατά πολύ ικανοτήτων και δυνατοτήτων του προκατόχου του Γιώργου Κακαβά.
Πρόκειται για μια απόφαση που ξεχειλίζει και διέπεται από πλήρη Δημοκρατία, καθώς η φίμωση, είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Η απόφαση αυτή δεν ελήφθη χθες, αλλά απλώς τα «βαλσαμωμένα πουλιά» είπαν ναι στις αποφάσεις του μέντορα και του Κώωτση, προκειμένου να βάλουν ένα φρένο στη συνεχή έκθεσή του μέχρι βαθμού γελοιοποιήσεως κάποιες φορές. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press στις αποφάσεις αυτές είχε αποφασίσει ο μέντορας μετά την αποχώρηση του Γιώργου Κακαβά, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποιος μεταξύ των «βαλσαμωμένων πουλιών» που θα μπορούσε να τον προστατεύσει τόσο αποτελεσματικά, όπως ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Εξ’ ου και ο λόγος που στην ημερήσια διάταξη έχουν επιλεγεί και εισαχθεί από την περασμένη εβδομάδα τριάντα τέσσερα θέματα, καθ’ ότι υπήρχε ο σχεδιασμός της φίμωσης.
Σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις που έλαβαν χθες το βράδυ τα «βαλσαμωμένα πουλιά» ι Κώωτσης και Σπύρος Νικολάου δεν πρόκειται να απαντήσουν και θα κάνουν γαργάρα, τις προκλήσεις που έχει τους εκθέσει ανεπανόρθωτα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ-Π Χαράλαμπος Δοσσαράς.
Ακόμη, ι Κώωτσης, δεν πρόκειται να απαντήσει για το 20% του μισθού τους, που θα έδιναν όλοι οι αμειβόμενοι στο φιλόπτωχο ταμείο της εκκλησίας, έχοντας κι επιβεβαιώνοντας στην ουσία την προεκλογική εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.
Από εδώ και πέρα ι Κώωτσης δεν θα απαντάει στα θέματα προ ημερήσιας διάταξης, θα λέει θα απαντήσω στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και στην ουσία καταγγελίες κι ερωτήματα θα τα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, όπως κάνει μήνες τώρα, γράφοντας στην ουσία στα παλαιότερα των υποδημάτων του το εκλογικό σώμα δια των αντιπροσώπων του.
Με την απόφαση που θα ανακοινωθεί σήμερα, ζητούμενο είναι τι πράξει και πώς θα αντιδράσει η αντιπολίτευση -ειδικότερα ο πολιτικός του συνέταιρος με το συνδυασμό του- που στην ουσία αυτή φιμώνεται, καθώς επίσης και ο συνεργαζόμενος δημοτικός σύμβουλος του Κινήματος Ενεργών Πολιτών, πρόεδρος του «Προμηθέα» Νίκος Λόης.
Σίγουρα, θα είναι τελικά, πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η πρώτη παρουσία του νέου προέδρου Σπύρου Νικολάου στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και απ’ ότι φαίνεται θα ξεκινήσει με το αριστερό, καθ’ ότι και ο ίδιος… αριστερών πεποιθήσεων.
(121012)
Return top