ΚΟΥΙΖ


Κώωτση, μήπως ενθυμείσαι ποιός έχει εισηγηθεί η Περαχώρα να ανακηρυχθεί ιστορική πρωτεύουσα του δήμου Λουτρακίου;
(031012)




Είπαν…

«Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Κακαβά από την Ιάσωνος, κοκκινοπράσινος αξιωματούχος "χμερ" έλεγε ότι ξεκαθαρίζουν οι "γκρίζες ζώνες" και αποκαθίσταται το ιδεολογικοπολιτικό τοπίο.»
(031012)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟ ΕΙΚΟΣΑΗΜΕΡΟΥ ΤΡΙΩΝ ΑΝΔΡΩΝ;

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Την ώρα που ι Κώωτσης και ο μέντοράς του απολαμβάνουν τον ύπνο του δικαίου, στην πλάτη τους συμβαίνουν πράγματα και θάματα που έχουν άμεση και καθοριστική σχέση για την τύχη και την προοπτική του τόπου και των πολιτών του.
Πρόκειται για συνάντηση τριών ανδρών, των οποίων τα ονόματα είναι γνωστά, στο loutraki-press, αλλά για ευνόητους λόγους δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιηθούν, καθ’ ότι στο Λουτράκι πρόσωπα κι επιχειρήσεις όταν αποκαλύπτεται εμπλοκή τους στα πολιτικά πράγματα, επιδίδονται σε αγωγές και μηνύσεις, χωρίς να έχουν θιγεί, επί προσωπικού, αλλά δεν ανέχονται την πολιτική κριτική.
Ζήτω η «αγωγοδημοκρατία»!
Φυσικά, το συγκεκριμένο γεγονός ι Κώωτσης το πληροφορήθηκε με καθυστέρηση περισσότερη των δέκα ημερών από έναν εκ των μυστικοσυμβούλων του, σύμφωνα πάντοτε με τις πληροφορίες του loutraki-press.
Στη συνάντηση λοιπόν αυτή, που πραγματοποιήθηκε από πρωτοβουλία τοπικού παράγοντα, ο οποίος έχει βλέψεις να είναι υποψήφιος δήμαρχος, συμμετείχαν ένας επιχειρηματίας κι ένας manager.
Αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν πώς θα διασωθεί περιουσιακό στοιχείο του Λουτρακίου λόγω των υψηλών υποχρεώσεων στον εργολάβο, με συνέπεια να παρεμβαίνει ο manager και να ισχυρίζεται ότι θα παρέμβει ο ίδιος, θα χρηματοδοτήσει τις απαιτήσεις του εργολάβου και δεν θα υπάρξει κίνδυνος.
Φυσικά, όλα αυτά, δεν γίνονται με το αζημίωτο, ούτε ο manager τρελάθηκε, ούτε και οι ιδιοκτήτες της εν λόγω επιχείρησης.
Σε τέτοιες περιπτώσεις που βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο κι άλλος προσφέρεται να σου βγάλει το βρόγχο από το λαιμό, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ανταλλάγματα και το κόστος για τον τόπο θα είναι ακόμη πιο δυσβάσταχτα.
Ειρήσθω εν παρόδω όλοι ζούμε τι τραβάει η Ελλάδα και τι τραβάμε όλοι οι Έλληνες, εξαιτίας του Γιωργάκη -μόνον αφελής δεν ήταν- που την έβαλε με σκοπιμότητα μέσα στο στόμα της διεθνούς τοκογλυφίας, με συνέπεια σήμερα να θέλουν να μας πάρουν ακόμη και την Ακρόπολη!
Σύμφωνα με τους άριστα γνωρίζοντες τον εν λόγω manager, οι περιπτώσεις αυτές είναι βούτυρο στο ψωμί του, δίνει με πολύ μεγάλη ευκολία το «τυράκι» κι απολαμβάνει το maximum των απαιτήσεών του.
Στο Λουτράκι αυτό δεν είναι και δύσκολο να συμβεί, όταν μπροστά στις προσωπικές επιδιώξεις, μερίδα της πλειοψηφίας δεν την ενδιαφέρει και δεν τη νοιάζει το κοινό καλό, που αυτό κανονικά έπρεπε να είναι η προτεραιότητα, να είναι το ζητούμενο, να αποτελεί το σκοπό και το επιδιωκόμενο.
Το περιεχόμενο των συμφωνιών του τοπικού παράγοντα με τον manager έχει διοχετευθεί στο loutraki-press, αλλά όπως προαναφέρθηκε δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, δεδομένου ότι θα φωτογραφίζονται πλέον και τα πρόσωπα.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες αυτές, το κόστος των συμφωνιών αυτών θα είναι δυσβάσταχτο κι επώδυνο για το Λουτράκι, ενώ τα πράγματα έφθασαν εδώ, καθ’ ότι ι Κώωτσης λειτούργησε κατά τόσο επικίνδυνο και αφελή παράλληλα τρόπο -λόγω έλλειψης κρίσης και αξιολόγησης- σαν να εκτελούσε και να υλοποιούσε κατά γράμμα το σχεδιασμό τους.
Αυτό που προέχει, είναι να δημοσιοποιηθεί από τους εμπλεκόμενους, ακόμη κι από τον Κώωτση που πλέον είναι κοινωνός σε μεγάλο μέρος το περιεχόμενου αυτών των συμφωνιών -όπως μεταφέρθηκε στο loutraki-press- γιατί δεν είναι δυνατόν επειδή πολλά πολιτικά πρόσωπα υπολείπονται αναστήματος, το Λουτράκι να αναδεικνύεται και «κερατάς και δαρμένος».
Διαπιστώνουν όλοι με απορία, ότι σε άλλη περίπτωση που ο δήμος Λουτρακίου έχει απαιτήσεις σύμφωνα με τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα ύψους περίπου € 10.000.000 από κεφάλαιο και τόκους, κανείς να μην συγκινείται, κανείς να μην ευαισθητοποιείται, κανενός και καμίας να μην ιδρώνει το αυτί, για να μην στενοχωρήσουν τους μεγαλομετόχους της Club Hotel Loutraki S.A.
Όπως επίσης και στην περίπτωση της κατασκευής του Τουριστικού Λιμένα Λουτρακίου πέραν από τους φορείς και τους έγκριτους νομικούς Κορίνθου Περικλή Μπαλοδήμο και Νίκο Λόη, ποιόν ή ποιάν έχετε ακούσει να ασχολείται και να θίγει το θέμα; Δεν είναι ένα τυχαίο έργο. Πρόκειται για επένδυση που θα αγγίξει τα περίπου € 100.000.000. Κανενός και καμίας δεν ιδρώνει το αυτί και σ’ αυτή την περίπτωση… πέραν από κάτι «φωτοβολίδες» για το θεαθήναι!
Τελικά, όλοι αυτοί με ποιόν είναι;
Με το Λουτράκι ή με τα συμφέροντα των μεγαλομετόχων της Club Hotel Loutraki S.A.;
Ο γράφων και το loutraki-press θέλουν όσο τίποτα άλλο να είναι με τα συμφέροντα του Λουτρακίου, αλλά για να πείσουν θα πρέπει να προβούν σ’ όλες απαραιτήτως τις σύννομες ενέργειες διεκδίκησης και ικανοποίησης των απαιτήσεων, υπέρ της Λουτράκι Α.Ε. και του δήμου Λουτρακίου γενικότερα!
(031012)
Return top