ΚΟΥΙΖ

Ποιος παράγοντας διεμήνυσε στον Κώωτση να μην ανησυχεί για την τύχη της Γνωμοδότησης Τσοβόλα στη Δικαιοσύνη γιατί την έχει τακτοποιήσει;
(091012)




Είπαν…

«Κώωτση, το σύμβουλο στον έδωσαν και τον έβαλαν δίπλα σου για να μάθει το Λουτράκι τι έχει γίνει, να κινηθεί ανάλογα και να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα. Εσένα όχι μόνο σου πήραν πίσω το σύμβουλο, αλλά σ’ έχουν πείσει και δεν υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα του τόπου με τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα ως πρώτος του πολίτης και συμπεριφέρεσαι σαν να πέρασες και ο ίδιος στην απέναντι πλευρά;»
Τελικά Κώωτση θα υπερασπισθείς τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου ή θα ξεπουληθεί ολόκληρος ο τόπος;
(091012)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΙΣΣΑΚ ΜΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΓΓΛΙΑΣ

Όλα δείχνουν ότι το Λουτράκι, αφενός λόγω του φυσικού του κάλλους, αφετέρου λόγω της εγγύτητάς του με την Αθήνα, καθώς επίσης και με το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αποτελεί πόλο έλξης αθλητικών ομοσπονδιών για τη διεξαγωγή όχι μόνον εγχωρίων πανελληνίων πρωταθλημάτων, αλλά και διεθνών συναντήσεων, ακόμη και σε επίπεδο εθνικών ομάδων.
Ο λόγος για το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης (χάντμπολ), που ενδιαφέρεται να πραγματοποιηθεί στην πόλη η αναμέτρηση της εθνικής ομάδας μας με την αντίστοιχη της Αγγλίας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κυπέλου, με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 30 Οκτωβρίου 2012.
Λόγω λιτότητας στο ταμείο της ομοσπονδίας δεν υπάρχει μία, με συνέπεια αυτό που αναζητεί να είναι η δωρεάν φιλοξενία, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Νίκο Λόη, να αντιλαμβάνεται το μήνυμα και να προσπαθεί να φέρει με το κάθε τρόπο κι αυτή τη διοργάνωση στο Λουτράκι, προκειμένου να αποκομίσει ο τόπος μεσομακροπρόθεσμα οφέλη.
Το δίλημμα για το Νίκο Λόη την Κυριακή το μεσημέρι ήταν που θα φιλοξενηθούν οι δύο αποστολές δωρεάν, εκ των οποίων η αγγλική θα παραμείνει τελικά για δύο ημέρες, ενώ η ελληνική για τέσσερις. Ο Νίκος Λόης εξασφάλισε, παρά τον τοίχο των εμποδίων που συνάντησε, να φιλοξενηθεί η αγγλική αποστολή στο ξενοδοχείο Marion του Ισαάκ Μουστόπουλου, ενώ βρισκόταν σε απόγνωση που θα φιλοξενηθεί η ελληνική αποστολή.
Ο Νίκος Λόης ρώτησε το γράφοντα, λόγω της γνωριμίας του με τον Βασίλη Μαντά αν έχει τα τηλέφωνά του απαντώντας του, ότι δεν πρόκειται καν να το σκεφθεί και θα απαντήσει αμέσως ναι. Κάτι άλλωστε που έγινε, μόλις τον κάλεσε ο Νίκος Λόης και του ζήτησε τη διευκόλυνση. Ο ιδιοκτήτης των τριών ξενοδοχείων αποκρίθηκε χωρίς κανένα απολύτως δισταγμό θετικά, ενώ έχει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει πλήρως τη σίτιση και των δύο αποστολών με τις ειδικές διατροφές.
Επειδή ο γράφων γνωρίζει προσωπικά τον Βασίλη Μαντά, πρόκειται για ένα επιχειρηματία ο οποίος ουδέποτε δεν έχει σκεφθεί για το ατομικό του συμφέρον και το συμφέρον των επιχειρήσεών του και μόνον. Μόνιμος προβληματισμός του πάντοτε είναι πώς θα επιτευχθεί ουσιαστική τουριστική ανάπτυξη στον τόπο με τη δημιουργία και των ανάλογων υποδομών. Μετά λύπης του βλέπει κι έχει πλέον κουρασθεί, να έχουν περάσει δεκαοχτώ χρόνια από την ημέρα που πήρε το πρώτο του ξενοδοχείο και στον τόπο να μην έχει γίνει απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.
Πρόκειται για ένα επιχειρηματία που κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος σε σχέση με τη νοοτροπία του Λουτρακίου και βάζει πάντοτε μπροστά το εμείς έναντι του εγώ που κυριαρχεί!
Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Μαντάς ανταποκρίνεται θετικά σε ότι του ζητείται που θα κάνει καλό στη φήμη και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου.
Μακάρι τη νοοτροπία του Βασίλη Μαντά να την υιοθετήσουν κι άλλοι στο Λουτράκι.
Γιατί μόνον μέσα από αυτή τη νοοτροπία μπορούμε να προσδοκούμε σε πρόοδο του τόπου, εκτός αν αυτά πλέον είναι ψιλά γράμματα… και κάποιοι, που δυστυχώς είναι πολλοί καταφέρνουν κι επιβάλλουν αντίθετες απόψεις!
(091012)




ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΠΥΡΟΣ ΓΙΑ ΣΠΥΡΟ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Υπό την προεδρία του Σπύρου Νικολάου θα συνεδριάσει την προσεχή Παρασκευή στις 18:00 στην παρθενική του παρουσία το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου, με πιο σοβαρό το τέταρτο θέμα ημερήσιας διάταξης.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, απαιτεί λεπτότατους χειρισμούς, νου και λογική που δεν διαθέτει η παρούσα δημοτική αρχή, δεδομένου ότι πρέπει να αντιμετωπισθεί με σύνεση και σωφροσύνη τόσο η θέση της εταιρείας στο διεθνή ανταγωνισμό, όσο και η διασφάλιση του περιβάλλοντος από τα έργα που θα γίνουν.
Απορίας άξιον είναι ότι η ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου της προσεχούς Παρασκευής είναι φορτωμένη από θέματα, ενώ σε γνώση τους υπάρχει το υπ’ αριθ. 4 θέμα. Αν ξεκινήσει να συζητείται και δεν αναβληθεί, καθ’ ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό, σοβαρότατο θέμα, ένα δημοτικό συμβούλιο, που θα περίμενε κανείς ότι μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα απαιτείτο σε πολιτισμένο επίπεδο πάρα πολύ χρόνος, όχι μόνον για ενημέρωση του σώματος από τον εισηγητή του θέματος, αλλά και να δοθούν απαντήσεις και διευκρινήσεις σε ερωτήματα και απορίες που θα τεθούν.
Εκτός πλέον, αν το δημοτικό συμβούλιο μαθημένο επί των ημερών του Κώωτση, να καταπιεί αμάσητο κι αυτό το θέμα, όπως άλλωστε όλοι μαζί έχουν καταπιεί(;) τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα και ο δήμος Λουτρακίου ή πιο ορθά η Λουτράκι Α.Ε. δεν διεκδικεί να βάλει στο ταμείο της από κεφάλαιο και τόκους περίπου € 10.000.000, για να μην δυσαρεστήσουν τους μεγαλοοφειλέτες του τόπου!
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1 Λήψη απόφασης για έγκριση ψηφίσματος διαμαρτυρίας κατά των νέων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.
2 Λήψη απόφασης για εξωδικαστικό συμβιβασμό και κατάργηση δίκης μεταξύ Δήμου και υπαλλήλων του για καταβολή του επιδόματος των € 176.
3 Λήψη απόφασης για εξωδικαστικό συμβιβασμό και κατάργηση δίκης μεταξύ δήμου και ΕΔΕ Παναγιώτη Δασκαλόπουλου.
4 Γνωμοδότηση επί της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου «Αγκυροβόλιο ανοιχτής θαλάσσης για την εκφόρτωση πετρελαιοειδών» στο υφιστάμενο διυλιστήριο της Μotor Οil ΕΛΛΑΣ στη θέση «Σουσάκι» Αγ. Θεοδώρων.
5 Γνωμοδότηση επί της μελέτης οριοθέτησης τμημάτων των χειμάρρων Ρ1, Ρ1.1 και Ρ2, εντός ιδιοκτησίας κληρ. Κίννα, στην περιοχή “Μύτικας” της Δ.Κ. Ισθμίας.
6 Γνωμοδότηση για α) τον καθορισμό ανώτατου αριθμού αδειών, κατά κατηγορία επαγγελμάτων, για την άσκηση υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων και τον προσδιορισμό συγκεκριμένων θέσεων για την άσκηση αυτών και β) τον καθορισμό ανώτατου αριθμού αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου τύπου Α΄ και τύπου Β΄, που θα χορηγηθούν το έτος 2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2323/95, όπως ισχύει, και του άρθρου 14 του ν. 4038/2012.
7 Αποδοχή και κατανομή εσόδων του άρθρου 27 του ν. 3756/2009 από οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου (μέρος δ’ δόσης). Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
8 Αποδοχή και κατανομή ποσού € 373.382,00 από ΣΑΤΑ (3η και 4η κατανομή 2011) για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων και ποσού € 24.290,00 από ΣΑΤΑ (2η κατανομή 2011) για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
9 Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους.
10 Καθορισμός του αριθμού και των ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στα νομικά πρόσωπα του δήμου για το έτος 2012.
11 Καθορισμός νέων θέσεων περιπτέρων, βάσει των διατάξεων του Π.Δ. 37/09, στη δημοτική ενότητα Λουτρακίου - Περαχώρας.
12 Καθορισμός ή μη μίας (1) θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ επί της οδού Κ. Μπολέτη 4 στο Λουτράκι, για το υπ’ αριθ. ΚΡΝ 1226 αυτ/το ή για τροχήλατο αμαξίδιο.
13 Εισήγηση για ανάκληση εκμίσθωσης δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου επί της οδού Παπανικολή 8 στο Λουτράκι.
14 Διόρθωση της υπ’ αριθ. 334/1996 ΑΔΣ, περί εκκαθάρισης της υπ’ αριθ. 12/89 Πράξης Αναλογισμού.
15 Καθορισμός θέσεων πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΤΕΙ στο Δήμο μας.
16 Εξέταση αιτήματος της Energo Estate Ο.Ε. για κατασκευή στεγανών βόθρων για χρήση περιορισμένης διάρκειας σε ακίνητο ιδιοκτησίας δήμου μας στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων.
17 Έγκριση πίστωσης για μετατόπιση δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή «Κυρά – Βρύση» Ισθμίας. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
18 Έγκριση πιστώσεων για επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού στην περιοχή «Γαλότα» Ισθμίας. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
19 Έγκριση πίστωσης για επέκταση δημοτικού φωτισμού στην περιοχή «Άνω Καρμπουνάρι» Λουτρακίου. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
20 Έγκριση πίστωσης για επέκταση δημοτικού φωτισμού στην περιοχή «Κατουνίστρα» Λουτρακίου. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
21 Έγκριση πίστωσης για επέκταση δημοτικού φωτισμού στην περιοχή «Σκάρπα – Δροσιά» Λουτρακίου. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
22 Έγκριση πίστωσης για επέκταση δημοτικού φωτισμού στην περιοχή «Σουσάκι» Αγ. Θεοδώρων. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
23 Έγκριση πίστωσης για επέκταση δημοτικού φωτισμού στην περιοχή «Σέσι» Αγ. Θεοδώρων. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού.
24 Αποδοχή ποσού € 33.167,77€, προερχομένου από τακτική επιχορήγηση υπουργείου Εσωτερικών, για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Σχολείων του Δήμου (Β΄ κατανομή έτους 2012) και κατανομή αυτού στις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου.
25 Διάθεση πίστωσης για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.
26 Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: «Αγροτική οδοποιία στη Δ.Κ. Ισθμίας» (αρ. μελ. 27/2011).
27 Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: «Κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων οδού Ποσειδώνος - ΠΕΟΑΚ (περιοχή Χανικιάν)» (αρ. μελ. 52/2011).
28 Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: «Αγροτική οδοποιία στη Δ.Κ. Ισθμίας» (αρ. μελ. 27/2011).
29 Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: «Δημοτική οδοποιία στη Δ.Κ. Ισθμίας» (αρ. μελ. 13/2011).
30 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους ακαθαρίστων εσόδων ετών 2004 - 2007, επ’ ονόματι Ουρανίας Μωραΐτη.
31 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης ετών 1995 - 1999, επ’ ονόματι Αθανασίου Κασσαρά.
32 Διαγραφή ή μη οφειλών από απογραφικούς καταλόγους τελών ύδρευσης ετών χρήσης 1994 - 2003, επ’ ονόματι Μαρίας Παπαδημητρίου.
33 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους προστίμων του ΚΟΚ, ετών 2001 - 2009.
34 Εξέταση αιτήματος Στυλιανού Ευστρατιάδη για επιστροφή ποσού € 15,20 από τέλος ύδρευσης (1ο τετράμηνο 2011) στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.
35 Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Οκτώβριος 2012)
(091012)
Return top