ΚΟΥΙΖ

Γιατί στο Λουτράκι κάποιοι πουλάνε ακόμη και τη ψυχή τους, φυλάνε με υπερηφάνεια κατουρημένες ποδιές, για μια καρέκλα που στην ουσία δεν σου προσδίδει τίποτα και δεν σ’ αναβαθμίζει ως προσωπικότητα;
(051012)




Είπαν…

«Έγκριτος νομικός της Κορίνθου προκαλεί τον "εξοχότατο" να βάλει στοίχημα € 2.000, ότι από τη στιγμή που ο σύμβουλος - δώρο του στον "εξοχότατο" έχει αρχίσει να κινείται αυτόνομα κι όχι υπηρετώντας τα συμφέροντα του Λουτρακίου, ο νομικός θα αναδειχθεί περισσότερο ωφελημένος από τις διαδικασίες που θα τρέξουν…»
(051012)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΧΗΜΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΕΧΕΙ ΚΑΛΕΣΕΙ Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΣΤΟ ΣΧΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Σε… «πάρτι των μετρήσεων» θα μεταβληθεί αύριο το πρωί η ανοικτή ενημερωτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου «Τα Γεράνεια», που πραγματοποιείται λόγω των ανησυχιών που επικρατούν στο χωριό, με αφορμή τα ευρήματα των αναλύσεων για το νερό του δικτύου υδροδότησης της ΔΕΥΑΛ-Π.
Στο Σχίνο είναι προγραμματισμένο να μεταβεί ι Κώωτσης με τη γνωστή και μη εξαιρετέα ακολουθία του και το γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΛ-Π Τάσο Μαστραντωνάκη. Όπως εκτιμάται δεν θα παρευρεθεί ο οιονεί εχθρός του κατά τον «αυτοκράτορα» πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ-Π Χαράλαμπος Δοσσαράς, που ως πολιτικό πρόσωπο θα έπρεπε να είναι παρών και να χειρισθεί την υπόθεση σε πολιτικό επίπεδο, δεδομένου ότι έχει ενδελεχή γνώση της υπόθεσης, έναντι του Κώωτση. Καλόν θα είναι, ως πρόεδρος, να αναλάβει την πρωτοβουλία, να παρίσταται και να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο κοινό, αγνοώντας επιδεικτικά την απαξίωση που μεθοδεύει σε βάρος του ι Κώωτσης.
Λάδι στη φωτιά της ανησυχίας των κατοίκων για την ποιότητα του νερού του δικτύου υδροδότησης, έχει ρίξει και ο πρόεδρος από «Τα Γεράνεια» Αλέξανδρος Κινδιλίδης, ως εκλεκτός του Κώωτση, του οποίου τα ευρήματα των αναλύσεων εμφανίσθηκαν υψηλότερα από αυτά που παρουσιάζει η ΔΕΥΑΛ-Π.
Από τη ΔΕΥΑΛ-Π εκτιμάται ότι θα ζητηθούν οι περιοδικές μετρήσεις και ειδικότερα τουλάχιστον οι υποχρεωτικές από τον Ιούλιο του 2011, των οποίων η εταιρεία ύδρευσης του δήμου υποχρεούται εκ του νόμου να τηρεί μετρήσεις αναλύσεων στο αρχείο της.
Σε κατοίκους και παραθεριστές του Σχίνου επικρατεί έντονος προβληματισμός, δεδομένου ότι τα ευρήματα αναλύσεων σ’ ένα κοινό υδροφόρο ορίζοντα, παρουσιάζουν εντελώς ανομοιογενή και μεγάλης απόκλισης εικόνα, γεγονός που ενισχύει έτι περαιτέρω την ανησυχία τους.
Με την υπόθεση του Σχίνου, φαίνεται ότι ι Κώωτσης είναι αυτός που έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις τα νερά του γυρίζουν πάνω σου και σε πνίγουν. Αιτία, ο λάθος τρόπος αντιμετώπισης και χειρισμού της υπόθεσης από όλους, λόγω της αλαζονείας που προσδίδει η ισχύς της εξουσίας.
Η υπόθεση έχει πλούσιο παρασκήνιο, ενώ επειδή τα πολιτικά πρόσωπα του δήμου Λουτρακίου δεν πείθουν, για το λόγο αυτό ι Κώωτσης έχει εξασφαλίσει, όπως ισχυρίζεται, τη συμμετοχή και καθηγητού Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Σχίνο έχουν γίνει από κατοίκους και παραθεριστές πάρα πολλές μετρήσεις, ενώ εικάζεται ότι οι πλέον ανησυχητικές θα παρουσιασθούν στη δημοτική αντιπροσωπεία, έτσι ώστε να δώσει τις εξηγήσεις της με σκοπό να καθησυχασθούν οι ανησυχίες. Πάντως, καλόν θα είναι ι Κώωτσης να αποφύγει να κάνει κάποια απόπειρα διασκέδασης των εντυπώσεων που έχουν δημιουργηθεί.
Δεν είναι απίθανο, λόγω της προκλητικής στάσης της δημοτικής αρχής και τους τους κακούς χειρισμούς έναντι των κατοίκων και των παραθεριστών, η διάσταση που έχει πάρει το θέμα κι έχει ξεφύγει από το στενά τοπικό επίπεδο, να δούμε αύριο στο χωριό κάμερες και απεσταλμένους δημοσιογράφους μέσων πανελλαδικής κυκλοφορίας που καλύπτουν θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον.
Επιπρόσθετα, καθ’ ότι η απόφαση πολιτική, θα ζητηθεί να γίνει χειροπιαστή η τελευταία δέσμευση του Κώωτση στη γενική συνέλευση του συλλόγου στις 5 Αυγούστου 2012, για τη μεταφορά νερού από τα Πίσσια.
(051012)




ΜΕ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΕΡΓΩΝ ΑΛΛΩΝ Η ΙΑΣΩΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ
ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ!

Όταν είσαι ανίκανος να παράξεις έργο, προσπαθείς με… ξένα κόλλυβα να κάνεις μνημόσυνο ή πιο ορθά να καπηλευθείς το έργο άλλων για να εντυπωσιάσεις σαν «αυτοκράτορας» τους «ιθαγενείς» σου, έχοντας την αίσθηση ότι τα πλήθη εντυπωσιάζονται και καταπίνουν κουτόχορτο.
Λίγο πολύ, αυτή είναι η αίσθηση που επικρατεί στην Ιάσωνος και σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press μ’ αυτή τη νοοτροπία αντιμετωπίζονται οι περισσότερες των υποθέσεων από τα κοκκινοπράσινα «χμερ» της αυλής του μεγάλου «αυτοκράτορα».
Χθες το μεσημέρι, στη μία, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των ΜΜΕ παρελήφθη το παρακάτω δελτίο Τύπου του δήμου Λουτρακίου, στο οποίο γινόταν λόγος για την εξέλιξη των εργασιών στο Θώδειο Στάδιο.
Το βράδυ που αναγνώσθηκε το δελτίο Τύπου, προξενήθηκε εντύπωση στο γράφοντα, γιατί δεν έφερε το λογότυπο του «Προμηθέα», αλλά του δήμου Λουτρακίου. Λόγω της φιλίας του γράφοντος με τον πρόεδρο του «Προμηθέα» ερωτήθηκε γιατί το δελτίο Τύπου το έχει εκδώσει ο δήμος Λουτρακίου. Ο Νίκος Λόης δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου, γεγονός που ξεκάθαρα σημαίνει ότι «αυτοκράτορας» κι «εξαπτέρυγα» δεν τον υπολογίζουν, ενώ ο ίδιος ο Νίκος Λόης παρεκάλεσε να μην αναδειχθεί το θέμα για να μην γίνει ζημιά στο δήμο.
Σίγουρα, αν επρόκειτο να γίνει ζημιά ούτε ο γράφων θα το δημοσιοποιούσε. Ωστόσο, εδώ πρέπει να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη για την ποιότητα μερίδας του πολιτικού προσωπικού που «υπηρετεί» την Ιάσωνος ή πιο ορθά την καρέκλα τους με το μισθό τους και την πάρτη τους, να τους λάβει σοβαρά υπόψη τους ενόψει των προσεχών εκλογών του 2014, προκειμένου να τους ανταμείψει ανάλογα, αρχής γενομένης από τον ίδιο τον Κώωτση και στη συνέχεια τα «εξαπτέρυγά» του.

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ιάσωνος
Σε συνέχεια των εργασιών για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Στάδιο ‘Χ.Θώδης’, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», ολοκλήρωσε στις 3/10/2012 την τοποθέτηση του φυσικού χλοοτάπητα.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη τοποθετήθηκαν κλιματιστικές μονάδες ψύξης - θέρμανσης υψηλής απόδοσης στην αίθουσα γυμναστικής του Σταδίου, ολοκληρώθηκε η εκτέλεση των τεχνικών εργασιών (χωματουργικές - αποστράγγισης και πρασίνου), διενεργείται η προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα ειδών στίβου (στρώμα ύψους, ορθοστάτης ύψους αλουμινίου, πήχης ύψους αγώνων, βαλβίδα σφαιροβολίας) και ειδών γυμναστικής (αλτήρες, ορθοστάτης βαρών, αγωνιστική μπάρα ολυμπιακού τύπου) για την κάλυψη των αναγκών των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς ξεκίνησε η ανακατασκευή του γηπέδου καλαθοσφαίρισης - πετοσφαίρισης, εντός του περιβάλλοντα χώρου στο εσωτερικό του Σταδίου “Χ. ΘΩΔΗΣ”, ώστε ο αγωνιστικός χώρος να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό στο αγωνιστικό κοινό.
(051012)
Return top