ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι ο «κατάσκοπος» μέσα στο δήμο Λουτρακίου, σαν δήθεν σύμβουλος του Κώωτση;
(231012)




Είπαν…

«Κώωτση, δέκα μήνες πέρασαν κι ακόμη να συγκαλέσεις συγκέντρωση του διαταραγμένου και μεταλλαγμένου συνδυασμούς σου "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω", καθ’ όσον δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού χωράτε άνετα να την κάνετε δωρεάν, ακόμη και μέσα σ’ ένα van του δήμου Λουτρακίου.»
(231012)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΟΙ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ
ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΤΩΝ € 300.000 ΤΟΥ 2006

Μνήμες της προεκλογικής περιόδου του 2006 και τα κατορθώματα του Παύλου Παύλου με την υπερβολική κι εξόφθαλμη δαπάνη των περίπου € 300.000, ξύπνησε η επισταμένη και παρατεταμένη δενδροφύτευση φοινίκων τις τελευταίες ημέρες στο Λουτράκι, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία και προβληματισμό, την ώρα που η δημοτική αρχή κάνει λόγο ότι παρέλαβε ανυπέρβλητα ελλείμματα κι ούτω καθ’ εξής.
Παρά το γεγονός λοιπόν ότι μόνοι τους ισχυρίζονται ότι χρήματα δεν υπάρχουν στο ταμείο του δήμου Λουτρακίου, την ώρα μάλιστα που η κεντρική πόλη του Λουτρακίου σε πάρα πολλά σημεία της είναι βυθισμένη στο σκοτάδι και ιδιαίτερα η είσοδος της πόλης - φθάνει πλέον τον ένα χρόνο, επέλεξαν για δικούς τους λόγους να αντικαταστήσουν τα δένδρα στους κάθετους δρόμους μεταξύ Κορίνθου και παραλιακού πεζόδρομου από την Ιάσωνος μέχρι και την οδό Τομπάζη.
Την ίδια ώρα επισταμένες είναι οι εκκλήσεις του Γυμνασίου Λουτρακίου που ζητούν λίγο πράσινο στον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς επίσης και κάποια δένδρα για να κάθονται οι μαθητές στη σκιά τους, από την άνοιξη και μετά.
Είναι προφανές, ότι όλοι αυτοί στην Ιάσωνος παρουσιάζουν αδυναμία αξιολόγησης, ιεράρχησης κι επιλογής προτεραιοτήτων, εκτός αν συμβαίνουν άλλα πράγματα, που κανείς δεν μπορεί να βάλει στο μυαλό του.
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Θανάσης Μουζάκης -ο μόνιμος συνοδός του Κώωτση- είναι προφανές ότι έχει προβεί στην εξαγορά μεγάλου αριθμού δένδρων, καθ’ ότι η δαπάνη, μετά από πρόχειρο διαγωνισμό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, διαμορφώθηκε στις € 33.000 και περίπου στους έξι δρόμους εκτιμάται ότι θα φυτευθούν περίπου πενήντα δένδρα.
Η δενδροφύτευση στους κάθετους δρόμους από την οδό Ιάσωνος μέχρι και την Τομπάζη θα πραγματοποιηθεί στη θέση όσων προϋπήρχαν, τα οποία ξηλώνονται όλα ανεξαιρέτως, άσχετα αν μεταξύ αυτών υπήρχαν κάποια τα οποία κατεστράφησαν από τη θαλάσσια αλμύρα, γεγονός που οδήγησε στην εν λόγω παραγγελία.
Αυτό που έχει ενδιαφέρον, είναι να πληροφορηθεί το δημοτικό συμβούλιο πόσα δένδρα θα εξαγορασθούν και προς πόσο η τιμή ενός εκάστου, ενώ θα πρέπει να γίνει και μία έρευνα αγοράς, για να διαπιστωθεί αν πληρώνεται ο κούκος αϊδόνι ή όλα έχουν καλώς;
(231012)




ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ
ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με το ξεκίνημα του Κώωτση στην Ιάσωνος, έχοντας αντιληφθεί το loutraki-press τη νοοτροπία που τον διέπει, του επεσήμαινε ότι πρέπει να είναι αυτός που θα διαμορφώνει τις εξελίξεις και όλοι θ’ ακολουθούν, άλλως θα κινδυνεύσει να βρεθεί συρόμενος πίσω από γεγονότα κι εξελίξεις, ασθμαίνοντας να τρέχει να προλάβει να ανταπεξέλθει, χωρίς αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές.
Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο λόγω ανικανότητας κι αναποτελεσματικότητας δεν αδυνατούσε να πορευθεί με το αυτονόητο και το φυσιολογικό. Μοιραία, βρέθηκε στη δεύτερη περίπτωση, ουραγός των εξελίξεων.
Ο λόγος και πάλι για τη σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, για θέμα που αφορά υπηρεσιακή διαδικασία, αλλά όπως καταγγέλλεται στο loutraki-press «τα πάντα στο δήμο Λουτρακίου έχουν βαρέσει διάλυση…»
Άποψη που εκφράζεται όχι μόνο από στελέχη της αντιπολίτευσης, αλλά και από το ίδιο το προσωπικό του δήμου Λουτρακίου, μεταξύ των οποίων οι παλαιότεροι ισχυρίζονται ότι: «Είναι η χειρότερη περίοδός του». Υπογραμμίζουν δε, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς προς τον Κώωτση, ότι: «Δεν φταίει ο "Καλλικράτης", αλλά η κατώτερη των περιστάσεων κι απαιτήσεων δημοτική αρχή».
Έτσι, καλούνται σήμερα σ’ έκτακτη συνεδρίαση τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης περί μεταβολών ή μη σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Λουτρακίου, για το σχολικό έτος 2013-2014, καθότι μέχρι τις 26/10/2012 το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να γνωστοποιήσει την απόφασή του στις διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. του νομού Κορινθίας.
(231012)




ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ’40

Συναυλία με το έργο «Καταχνιά» των Χρήστου Λεοντή και Κώστα Βίρβου, διοργανώνει το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου, για να τιμήσει την 72η επέτειο του έπους του 1940.
Η συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. στο «Αλεξάνδρειο» Συνεδριακό κέντρο και θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.
Επίτιμος προσκεκλημένος θα είναι ο μεγάλος συνθέτης Χρήστος Λεοντής που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια προσφοράς στο ελληνικό τραγούδι.
Η Καταχνιά, ήταν ο πρώτος μεγάλος δίσκος του Χρήστου Λεοντή. Οι στίχοι ήταν του Κώστα Βίρβου και τα κείμενα του Νικηφόρου Βρεττάκου. Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι μεγάλοι ερμηνευτές μας Στέλιος Καζαντζίδης και Μαρινέλλα.

Το who is who του μεγάλου συνθέτη Χρήστου Λεοντή
Είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Δημιουργός μιας πλούσιας δισκογραφίας, έχει επίσης γράψει μουσική για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και κυρίως για το θέατρο.
Ξεκίνησε με μουσικές για τον «Ιππόλυτο» του Ευριπίδη και τους «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου.
Το 1963 κυκλοφόρησε, σε δισκάκια των 45 στροφών, τραγούδια σε στίχους του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου (Φέρτε τη θάλασσα), του Μάνου Ελευθερίου (Το σπίτι γέμισε με λύπη) κ.ά.
Την ίδια χρονιά κάνει πρεμιέρα η «Μαγική πόλις». Ήταν η περίφημη μουσικοθεατρική παράσταση του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, όπου ο Χρήστος Λεοντής με τον Μάνο Λοΐζο συμμετείχαν με τα πρώτα τους τραγούδια διευθύνοντάς τα στο ιντερμέτζο, μεταξύ των δυο μερών της παράστασης.
Από το 1973 μέχρι το 1982 συνεργάστηκε με τον Κάρολο Κουν, ενώ με το Θέατρο Τέχνης η συνεργασία του συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Από το 1972, η μουσική του Χρήστου Λεοντή ακούγεται σε όλα σχεδόν τα φεστιβάλ της Ελλάδας, με κυριότερα το φεστιβάλ της Επιδαύρου και το φεστιβάλ των Αθηνών.
Από τις 16 Απριλίου του 2007 και με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης, είναι επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Μουσικοσυνθετών - Στιχουργών Ελλάδος (ΕΜΣΕ).
Για την μετακίνηση των μαθητών και όσων δεν έχουν μεταφορικό μέσο, το τουριστικό γραφείο «ΗΡΑΙΟΝ» προσφέρει δωρεάν μεταφορά από την πλατεία ΟΣΕ στις 17:50.
(231012)
Return top