ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, ποιός σου σύστησε τον δικηγόρο; Μήπως ο σύμβουλός σου που το όνομά του αναφέρεται στη Γνωμοδότηση Τσοβόλα; Ο δικηγόρος μήπως προέρχεται από γραφείο που είχε σχέση με την Club Hotel Casino Loutraki; Αν όλα αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, πόσο ηθικά είναι;
(261012)




Είπαν…

«Ο δήμος Λουτρακίου καθυστερεί να μας δώσει τις τσεκουρεμένες πλέον € 500.000 για το 2012, για να μπορέσει να λειτουργήσει ο "Προμηθέας". Μήπως τελικά, ι Κώωτσης έχει διάθεση να γκρεμίσει και τον Πολιτισμό, που τον κρατάει όρθιο με νύχια και με δόντια ο πρόεδρος;»
(261012)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΥΠΟΣΤΕΛΛΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ Η «Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε.»,
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ loutraki-press ΣΤΟΥΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ

Τη σημαία της υποστέλλει η «Ν. Προβής Α.Ε.», γιατί παρέμεινε επί δύο μήνες κλειστή κι απώλεσε μεγάλους πελάτες της.
Αυτό τονίσθηκε στο loutraki-press από τον πρόεδρο της εταιρείας Νικόλαο Προβή, αποδίδοντας ευθύνες στον Κώστα Λογοθέτη. Σε ερώτημα δε του loutraki-press, γιατί η προχθεσινή ανακοίνωση δεν υπογράφεται από τον πρόεδρο, ο Νίκος Προβής τόνισε ότι ήταν επιθυμία του παππού μου και ιδρυτή Νικόλαου Προβή, να είναι αυτός που θα πει τον τελευταίο λόγο, δεδομένου ότι έβαλε και το πρώτο λιθαράκι. Εξουσιοδοτήθηκε από το Δ.Σ. να εκφράσει ως ιδρυτής της, ο ίδιος της εταιρεία.
Όπως επισημάνθηκε από τον πρόεδρο της εταιρείας Νίκο Προβή, η συνέχεια του έργου θα παιχθεί στις δικαστικές αίθουσες και η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί και θα αναδειχθεί ποιος βρισκόταν εν δικαίω και ποιος εν αδίκω.
Αυτά ως προς την ειδησεογραφία.

Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια
Μ’ αφορμή τη χθεσινή ανάρτηση του loutraki-press, για το συγκεκριμένο θέμα διαβιβάσθηκαν στο γράφοντα σχόλια περί κωλοτούμπας, όσον αφορά τη στάση του σε σχέση πάντοτε με την αντιμετώπιση της κατάστασης από το δήμο Λουτρακίου της εταιρείας «Ν. Προβής Α.Ε.», καθώς επίσης ότι ο γράφων ήταν καυστικός με τη στάση του Παύλου Παύλου στο εν λόγω δημοτικό συμβούλιο, που κατά το γράφοντα δεν κρατούσε ούτε τα προσχήματα και τον σιώπησε ακόμη και ι Κώωτσης. (Τι να υπάρχει εδώ στο παρασκήνιο;)
Προς δικαιολόγηση και υποστήριξη των ισχυρισμών τους, έτσι ώστε να πείθουν και να έχουν απήχηση, προέβαλαν την παρουσία του γράφοντος στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Axion» -ως γνωστόν ανήκει στον πατέρα του προέδρου της εταιρείας Δημήτρη Προβή- και στην εκπομπή υποψηφίου δημοτικού συμβούλου στις εκλογές του 2010 της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Γιώργου Παπαγεωργίου.
Όπως προκύπτει από τη χθεσινή ανάρτηση, σε κανένα σημείο δεν υπάρχει υποστήριξη η δικαιολόγηση των ενεργειών της «Ν. Προβής Α.Ε.», αλλά εντονότατη κριτική για τους παιδαριώδης έως αστείους χειρισμούς των ανθρώπων που περιβάλλουν τον Κώωτση και κυριότερα βάζουν με την ανοησία και την αλαζονεία τους, σε κίνδυνο τη φήμη του νερού Λουτρακίου, το οποίο περισσότερο από ένα χρόνο βάλλεται κι όλοι μαζί… κοιτάζουν!
Όπως λανθασμένα ανέγνωσαν -επειδή όπως προκύπτει δεν ξέρουν να διαβάζουν, εκτός αν μόνος γνώμονάς τους είναι η εκτίναξη λάσπης- σε κανένα σημείο το loutraki-press δεν έχει μεταβάλλει την αρχική του θέση το εμφιαλωτήριο να κλείσει, αν δεν είναι συμμορφωμένο με τους κανόνες και τους νόμους της πολιτείας που διέπουν την ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών. Αυτό θα πρέπει να είναι απαράβατος νόμος όχι μόνο για τη «Ν. Προβής Α.Ε.», αλλά και για όποιον σήμερα εμφιαλώνει νερό Λουτρακίου ή οποιονδήποτε άλλον αποφασίσει αύριο να στήσει μια νέα μονάδα. Παράλληλα, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν κι ο πρώτος που αδυνατεί να το κατανοήσει είναι ι Κώωτσης με τους εγκληματικούς χειρισμούς του στην προστασία του, είναι ότι όσοι εμπλέκουν το νερό του Λουτρακίου, παράλληλα παίζουν και με τη φήμη αυτού του τόπου.
Είναι προφανές ότι κάποιοι θέλουν να εξυπηρετήσουν μόνο προσωπικά τους συμφέροντα και ιδιοτελείς σκοπιμότητες και προκειμένου να επωφεληθούν δημιουργούν όλον αυτόν τον αποπροσανατολισμό.
Επιπρόσθετα, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας και η ανικανότητα κάποιων, που φέρουν τεράστιες ευθύνες που η δυσφήμιση του νερού Λουτρακίου, έχει πάρει από την αδράνεια κι ανικανότητά τους, επικίνδυνες διαστάσεις.

Υ.Γ.: Ειλημμένες επαγγελματικές κι άκρως πιεστικές υποχρεώσεις, δεν επέτρεψαν να απαντήσω από νωρίς το πρωί στους κρυπτόμενους πίσω από την ανωνυμία λασπολόγους.
(261012)




ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΠΟΛΛΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο κόσμος, που διαθέτει στοιχειώδες νου, μαθαίνει και γίνεται ωριμότερος μέσα από τα λάθη του. Η δημοτική αρχή Κώωτση καθίσταται προφανές ότι δεν ενδιαφέρεται και δεν δίνει δεκάρα για να μάθει…
Ο λόγος για το μεγάλο αριθμό των θεμάτων της ημερήσια διάταξης του δημοτικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα στις 18:00 κι όπως είναι φυσικό δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση εντός μιας ημέρας, εκτός πλέον αν απαγορεύσει το προεδρείο ή πιο ορθά ο μέντορας του Κώωτση επιβάλλει την απαγόρευση της συζήτησης θεμάτων προ ημερήσιας διάταξης. Επίσης, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας η απόφαση των «βαλσαμωμένων πουλιών» της διαταραγμένης και μεταλλαγμένης δημοτικής αρχής «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω» για τη Δημοκρατία της «φίμωσης» που τους επέβαλε ο μέντορας του Κώωτση, έτσι ώστε οι δημοτικοί σύμβουλοι και ιδιαίτερα οι της αντιπολίτευσης, να μην ομιλούν πολύ χρόνο στα προ ημερησίας συζήτησης θέματα.
Από τα θέματα ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζει το πρώτο θέμα των ευαίσθητων οικολόγων της δημοτικής αρχής για τη λήψη ψηφίσματος να μην εγκατασταθούν πυρηνικοί αντιδραστήρες στην Τουρκία. Εδώ κορόιδευαν την κοινωνία με την «Soussaki Logistics», η χάρη τους, πιο ορθά η δήθεν ευαισθησία τους θέλουν να φθάσει μέχρι την Τουρκία.
Ενδιαφέρον έχει ο τρόπος οριστικής αντιμετώπισης της λειψυδρίας σε πόσιμο νερό στις κοινότητες Πισσίων και Σχίνου. Πρόκειται για θέμα, το οποίο βρίσκεται σε ιδιαίτερη έξαρση, έχει πάρει διαστάσεις ξεφεύγοντας λόγω ανακολουθιών του ελέγχου κι απειλείται τώρα να δυσφημισθεί συλλήβδην ο τόπος.
Ακόμη για γέλια και για κλάματα είναι η εισαγωγή των θεμάτων τροποποίησης πινάκων για ηλεκτροδότηση περιοχών, όταν έχουν ήδη πνίξει στο σκοτάδι σε μεγάλο μέρος της την πρωτεύουσα του δήμου, το Λουτράκι.
Αναλυτικά, τα θέματα ημερήσιας διάταξης, έχουν ως ακολούθως:
1 Λήψη απόφασης για έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την εγκατάσταση πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ακουγιού της Τουρκίας (εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.).
2 Υποβολή αιτήματος έντεκα (11) δημοτικών συμβούλων για εξέταση του θέματος «Διαχείριση και εκκαθάριση της υπό εκκαθάριση Κοινωφελούς Επιχείρησης υπό την επωνυμία "Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αγ. Θεοδώρων (ΔΗΚΕΠΑΘ)"» (εισηγητές: Αιτούντες σύμβουλοι).
3 Λήψη απόφασης περί ενεργειών αντιμετώπισης ζητημάτων υδροδότησης περιοχής Σχίνου - Τ.Κ. Πισίων (Εισηγητής: Χαράλαμπος Δοσσαράς, πρόεδρος ΔΕΥΑΛΠ).
4 Εξέταση αιτήματος Ευθύμιου Μαλουσάρη για χορήγηση άδειας εκσκαφής για ανεύρεση κρυμμένου θησαυρού στην περιοχή «Κόκκινη Σπηλιά» της δημοτικής κοινότητας Αγ. Θεοδώρων (εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.)
5 Γνωμοδότηση περί μεταβολών ή μη σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου μας, για το σχολικό έτος 2013-2014 (Εισηγητής: Γιάννης Κακούρος, αντιδήμαρχος).
6 Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 185/2012 απόφασης δημοτικού συμβουλίου, περί καταβολής ή μη από τον δήμο, οφειλών προς τρίτους της λυθείσας και υπό εκκαθάριση Δημοτικής Επιχείρησης Κατασκευής Έργων Λουτρακίου - Περαχώρας (ΔΕΚΕΛΠ) (εισηγητής: Γιώργος Γλυκοφρύδης, αντιδήμαρχος).
7 Αποδοχή φοιτητή ΣΙΩΚΟΥ Παναγιώτη Σιώκου του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου Πατρών, για άσκηση δίμηνης πρακτικής άσκησης στον δήμο (εισηγητής: Γιώργος Γλυκοφρύδης, αντιδήμαρχος).
8 Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους (εισηγητής: Γιώργος Γλυκοφρύδης, αντιδήμαρχος).
9 Έγκριση μερικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού, έτους 2012, του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"» (εισηγητής: Νίκος Λόης, πρόεδρος ΝΠΔΔ).
10 Αποδοχή και κατανομή εσόδων του άρθρου 27 του ν. 3756/2009 από οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου (μέρος δ΄ δόσης). Αναμόρφωση προϋπολογισμού (εισηγητής: Γιώργος Γλυκοφρύδης, αντιδήμαρχος).
11 Δέσμευση για εγγραφή πιστώσεων στον προϋπολογισμό έτους 2013 για την εκτέλεση:
α) της υπηρεσίας «Συντήρηση - επισκευή οχημάτων του Δήμου για το έτος 2013 και προμήθεια ανταλλακτικών».
β) της προμήθειας «Προμήθεια καυσίμων - λιπαντικών για κίνηση μεταφορικών μέσων και πετρελαίου θέρμανσης, έτους 2013» (εισηγητής: Θανάσης Μουζάκης, αντιδήμαρχος).
12 Έγκριση πιστώσεων για επεκτάσεις δημοτικού φωτισμού στην περιοχή «Γαλότα» Ισθμίας. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού (εισηγητής: Παναγιώτης Σπανός, πρόεδρος Δ.Κ.)
13 Έγκριση πίστωσης για επέκταση δημοτικού φωτισμού στην περιοχή «Άνω Καρμπουνάρι» Λουτρακίου. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού (εισηγητής: Γιώργος Μπάκος, πρόεδρος Δ.Κ.).
14 Έγκριση πίστωσης για επέκταση δημοτικού φωτισμού στην περιοχή «Κατουνίστρα» Λουτρακίου. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού (εισηγητής: Άρης Μαρίνης, αντιπρόεδρος Δ.Κ.).
15 Έγκριση πίστωσης για επέκταση δημοτικού φωτισμού στην περιοχή «Σκάρπα – Δροσιά» Λουτρακίου. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού (εισηγητής: Γιώργος Μπάκος, πρόεδρος Δ.Κ.).
16 Έγκριση πίστωσης για επέκταση δημοτικού φωτισμού στην περιοχή «Σουσάκι» Αγ. Θεοδώρων. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού (εισηγήτρια: Θεοδώρα Βλαστάρη Δέδε, πρόεδρος Δ.Κ.).
17 Έγκριση πίστωσης για επέκταση δημοτικού φωτισμού στην περιοχή «Σέσι» Αγ. Θεοδώρων. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού (εισηγήτρια: Θεοδώρα Βλαστάρη Δέδε, πρόεδρος Δ.Κ.).
18 Έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του ΝΠΔΔ «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"» (εισηγητής: Νίκος Λόης, πρόεδρος ΝΠΔΔ).
19 Έγκριση συμμετοχής του δήμου στην τουριστική έκθεση Seniormesse 2012 (Βιέννη Αυστρίας). Διάθεση πίστωσης (Εισηγητής: Γιάννης Κακούρος, αντιδήμαρχος).
20 Λήψη aπόφασης για εκποίηση άχρηστων κινητών πραγμάτων του dήμου ((εισηγητής: Θανάσης Μουζάκης, αντιδήμαρχος).
21.Αντικατάσταση ΔΕΔΕ Γεωργίου Δέδε από μέλος & πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων», λόγω παραίτησης  (εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.)
22 Χορήγηση ή μη άδειας λαϊκής αγοράς σε παραγωγό, άνευ θέσης (εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Σ.).
23 Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: «Ανακαίνιση δημοτικού κτιρίου Λουτρακίου» (αρ. μελ. 1/2009).
24 Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) έργου: «Ανακαίνιση δημοτικού κτιρίου επί των οδών Οικονόμου & Τομπάζη (δημιουργία βιβλιοθήκης)» (αρ. μελ. 93/2009).
25 Εξέταση αιτήματος Αντωνίου Μουρκίδη για διαγραφή ποσού από βεβαιωτικούς καταλόγους προστίμων του ΚΟΚ επ’ ονόματι Μαρίας Μουρκίδου.
26 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους προστίμων του ΚΟΚ, έτους 2008, στη δημοτική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων.
27 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους Τελών Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.), ετών 1998 - 2008 στη Δημοτική Κοινότητα Ισθμίας.
28 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών νεκροταφείου, ετών 2000 - 2010 στη δημοτική κοινότητα Ισθμίας.
29 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών καθαριότητας νεκροταφείου & δικαιώματος χρήσης τάφων τετραετούς ταφής στη δημοτική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων .
30 Εξέταση αιτήματος Άγγελου & Ελευθερίας Μαργέτη για διαγραφή οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους τελών ύδρευσης, επ’ ονόματι Κων/νου Μαργέτη.
31 Εξέταση αιτήματος Αναστασίας Νικολοπούλου για διαγραφή οφειλής της από βεβαιωτικό κατάλογο τελών ύδρευσης στη δημοτική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων.
32 Απαλλαγή & μεταβίβαση ή μη οφειλών από τέλη ύδρευσης.
33 Εξέταση αιτημάτων για επιστροφή ποσών από τέλη ύδρευσης & ΤΑΠ μη ηλεκτροδοτούμενων χώρων στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.
34 Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου εκτός έδρας (Νοέμβριος 2012).
(261012)
Return top