ΚΟΥΙΖ

Γιατί ο Παύλος Παύλου στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε. δεν είπε λέξη για το «ψητό» των περίπου € 10.000.000 μαζί με τους τόκους της Γνωμοδότησης Τσοβόλα που οφείλουν οι μεγαλομέτοχοι της Club Hotel Loutraki S.A. στην Λουτράκι Α.Ε.;
(311012)




Είπαν…

«Προβληματισμό και κλεφτές ματιές μεταξύ κάποιων συμβούλων της Λουτράκι Α.Ε. προκάλεσε η σιωπή του κατασκευαστή του Loutraki Thermal Spa Γιώργου Βλάχου, στον οποίο αν και οφείλονται τρεις δόσεις με την τρέχουσα από το διακανονισμό έναντι της οφειλής του, διαπνεόταν από απόλυτη ηρεμία!»
(311012)




ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΩΩΤΣΗ;

ΣΤΥΓΝΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ «ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ»

Κώωτση, εξαπάτησες μια κοινωνία ολόκληρη υποσχόμενος «όλα στο φως». Το Κίνημα Ενεργών Πολιτών Λουτρακίου συνεργασθήκαμε μαζί σου γιατί μία από τις αδιαπραγμάτευτες αρχές του είχε το πραγματικό όλα στο φως. Επειδή οι πολίτες πίστεψαν και σταυροδότησαν το Νίκο Λόη, υπάρχει η αδήριτη υποχρέωση να βγαίνουν όλα στο φως κι όχι να πνίγονται τα θέματα όπως νομίζεις εσύ ότι μπορείς να δουλεύεις μια κοινωνία ολόκληρη.
Κώωτση, ζητούμενο για σένα είναι γιατί αποκαλύπτονται ή γιατί κάνεις το ένα αίσχος μετά το άλλο;
(311012)




ΟΡΕ… ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ

ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΩΩΤΣΗΣ

Σε πολύ υψηλούς τόνους με χτυπήματα των χεριών πάνω στο τραπέζι και να πετάγονται όρθιοι συνεχίσθηκε η αντιπαράθεση Παύλου και Κώωτση από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου στο διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε., ενώ σε κάποια στιγμή ο Παύλος Παύλου επιτέθηκε εξυβρίζοντας και το σύμβουλο της πλειοψηφίας Σπύρο Νικολάου.
Ο Παύλος Παύλου σε πολύ έντονο και εξοργισμένο ύφος απευθυνόμενος στον Κώωτση του είπε : «Έχεις κάνει του κόσμου τις κακακίες δύο χρόνια και δεν σου μιλάμε. Δύο χρόνια σου λέγαμε να κάνεις αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην εταιρεία κι εσύ νόμιζες ότι ήταν παιχνιδάκι. Και δεν φθάνουν μόνον αυτά, έχεις παραποιήσει και πρακτικά!»
Παρά τους υψηλούς τόνους και την ένταση Παύλου, το όλο σκηνικό, όπως ακριβώς και στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπως μεταφέρθηκε και για τις δύο ημέρες στο loutraki-press, είχε κάτι που δεν έπειθε απόλυτα;..
Αυτό που είναι ζητούμενο για τον Παύλο Παύλου, μετά την καταγγελία της παραποίησης των πρακτικών συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, αν θα κάνει αναφορά στην περιφέρεια για παράβαση καθήκοντος, λαμβανομένου υπόψη ότι πρόκειται για ποινικό αδίκημα!
(311012)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΠΑΝΩ… ΣΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΚΩΩΤΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ΚΑΙ ΤΟ LOUTRAKI THERMAL SPA

Στον αέρα, όπου φυσάει ο καιρός, χωρίς σχεδιασμό και πρόγραμμα, υπηρετώντας τους εντολείς του κι αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλεί στη Λουτράκι Α.Ε. και κατ’ επέκταση το δήμο Λουτρακίου, ι Κώωτσης απλά προεδρεύει  της εταιρείας που ελέγχει τα ακριβότερα περιουσιακά στοιχεία του τόπου.
Το loutraki-press και ο γράφων δεν θα σταματήσουν να καταγράφουν ότι μόνη ελπίδα σωτηρίας για τη Λουτράκι Α.Ε. τον τόπο είναι η πραγματική και ουσιαστική διεκδίκηση των περίπου € 10.000.000 που οφείλουν οι μεγαλοεπενδυτές της Club Hotel Loutraki S.A. στην Λουτράκι Α.Ε.
Αν και είναι γνωστό ότι στο παρασκήνιο οι σύμβουλοι του Κώωτση έχουν ξεκινήσει τις συζητήσεις και συνομιλούν με την απέναντι πλευρά, ωστόσο χθες και κατά εντελώς περίεργο τρόπο δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στο θέμα. Πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας που πληροφορήθηκε ενδελεχώς τι συζητήθηκε χθες στο Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε., επεσήμανε στο loutraki-press ότι: «Να δείτε που έχουν συμφωνήσει προκειμένου να πάρουν χρήματα με το πρόσχημα να σωθεί η Λουτράκι Α.Ε., να έχουν συναινέσει στο ξεπούλημα των συμφερόντων του τόπου με τη μετατροπή της κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki σε ανώνυμη εταιρεία και τα χρήματα - ψιχία που θα εισπράξουν να συμπεριλαμβάνουν και τις απαιτήσεις της Γνωμοδότησης Τσοβόλα. Πρόκειται για "τυφλό" ξεπούλημα κι αφού δεν αντιστέκονται τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, θα πρέπει να ξεσηκώσουμε τον κόσμο!»

Διακανονισμός χωρίς να υπάρχουν τα χρήματα!..
Στα θέματα ημερήσιας διάταξης το κυρίαρχο ήταν το δέον γενέσθαι με τη Λουτράκι Α.Ε., για την οποία ι Κώωτσης δεν είχε απολύτως τίποτα να πει επί της ουσίας ή γιατί βρίσκεται αλλού γι’ αλλού ή γιατί οι σύμβουλοί του έτσι τον καθοδηγούν για να εξυπηρετηθούν τα άνομα σε βάρος του Λουτρακίου, συμφέροντα των εργοδοτών τους.
Έτσι το συγκεκριμένο θέμα παραπέμφθηκε στο διηνεκές, ενώ το άλλο κυρίαρχο ήταν πώς θα εξοφληθεί η κατασκευάστρια εταιρεία «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» στον οποία το χρέος πρέπει να φθάνει ή και να υπερβαίνει μαζί με τους τόκους τα € 5.000.000. Όπως έλεγε ι Κώωτσης έχει συμφωνήσει (γιατί η αντιπολίτευση τον αφήνει και κάνει τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις;) να εξοφληθεί η εταιρεία σε διάστημα πέντε ετών. Επιπρόσθετα έχει συμφωνηθεί για τις καθυστερήσεις και μέχρι την αποπληρωμή του κεφαλαίου να καταβληθούν τόκοι περίπου € 600.000.
Αξιοσημείωτο είναι ότι χρήματα δεν υπάρχουν κι ούτε φαίνονται στον ορίζοντα να εισρέουν στο ταμείο της Λουτράκι Α.Ε., με συνέπεια να αναπτύσσεται ένας προβληματισμός αν ι Κώωτσης εμπαίζει και πάλι τον Γιώργο Βλάχο για να κερδίσει χρόνο, δεδομένου ότι από τον καινούργιο χρόνο δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί;
Επιπρόσθετα, έχει συμφωνηθεί μόλις στην εταιρεία εισρεύσει ένα κονδύλι περίπου € 800.000 που αναμένεται από το υπουργείο Οικονομικών, εξ’ αυτών € 500.000 να καταβληθούν άμεσα στην κατασκευάστρια εταιρεία. Ο εκπρόσωπος της «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» Γιώργος Βλάχος, παρέστη στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και σε πλήρη νηφαλιότητα, παρά τον εμπαιγμό που έχει υποστεί από τον Κώωτση για περισσότερους από δεκατέσσερις μήνες, ξeκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό και πρόθεση να κάνει ζημία στο δήμο Λουτρακίου, ούτε να προβεί σε κατασχέσεις περιουσιακών του στοιχείων ή ακόμη και του ίδιου του Loutraki Thermal Spa (LTS).
Ο Γιώργος Βλάχος είπε ευθαρσώς προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε., ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να εισπράξει με κάποιον διακανονισμό τα χρήματα που του οφείλονται.

Τα σχέδια επί της πισίνας του Loutraki Thermal Spa
Το άλλο σοβαρό θέμα ήταν η τύχη του Loutraki Thermal Spa, καθ’ ότι επ’ αυτού οι πειραματισμοί χωρίς να υπάρχει σχέδιο, στόχος και σκοπός δεν έχουν αρχή μέση και τέλος.
Μετά το ναυάγιο της ενοικίασής του, που χάλασε την ανεμελιά του Κώωτση, με οριζόντιο τσεκούρεμα της μισθοδοσίας του προσωπικού, προσπαθούν να μειώσουν τις δαπάνες του λειτουργικού του κόστους. Έτσι η εισήγηση της πλειοψηφίας για το προσωπικό της Λουτράκι Α.Ε. ήταν να πέσει χαράτσι στους μισθούς κατά 20%, ενώ στα τρία υψηλά αμειβόμενα στελέχη της, οι περικοπές να ανέλθουν στο 40%.
Εκεί παρενέβη ο Παύλος Παύλου και ρώτησε τον Κώωτση αν έχει έλθει σε κάποια επικοινωνία με το προσωπικό και ι Κώωτσης, απάντησε όχι. Εκεί ο Παύλος Παύλου του ξαναείπε τι είναι αυτά που κάνεις;
Να σημειωθεί ότι στο προσωπικό που απασχολείται αποκλειστικά στο LTS, η μείωση στη μισθοδοσία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη , δεδομένου ότι επεξεργάζονται πρόγραμμα λειτουργίας τετραημέρου και το προσωπικό να λαμβάνει ένα πρόσθετο ρεπό, με συνέπεια να μειώνεται κι άλλο ο μισθός τους.
Σύμφωνα λοιπόν με την πρόταση που συζητούν είναι, το LTS να λειτουργεί την Πέμπτη και Παρασκευή για οκτώ ώρες, το Σάββατο δώδεκα ώρες και την Κυριακή εννέα ώρες.
(311012)




ΒΟΎΤΗΞΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΘΥ
ΩΚΕΑΝΟ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΖΉΤΗΤΩΝ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Λυδία λίθος που κρίνει την αξία ή την απαξία ενός ταγού, δεν είναι μόνο τι πράττει αλλά και για πιο σκοπό το πράττει. Αυτό φυσικά ισχύει και για αυτό που μορφοποιήθηκε ως δημοτική αρχή Λογοθέτη και τελικά αποδείχθηκε ένα φύραμα πολιτικών, που την ονομασία τους την πήραν από «νονούς» της εξωτερικής πολιτικής.
Τα πεπραγμένα, αλλά και οι παραλήψεις της διοίκησης του πομφολυγοποιού Κώστα Λογοθέτη, του δημάρχου των ατελείωτων βατταρισμών, των αχυρωδών εκφράσεων, των βδεσματικών αναλύσεων, αλλά και των βδελυκτών μηνυμάτων που δεν μπορούν να κρύψουν την ύπαρξη αβυσσαλέων σκοπιμοτήτων. Παραδείγματα, όπως η μαρίνα, η ΔΗΚΕΠΑΘ, ο προαστιακός, η Λουτράκι Α.Ε., η μεταφορά του ΚΤΕΛ στην μέση του πουθενά, η μεθοδευμένη υποβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη, αλλά και η συνεχής απαξίωση της ιστορικής μας λουτρόπολης, η εντέχνως βαλτωμένη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, οι ατελέσφορες δικαστικές διεκδικήσεις του δήμου, η σκανδαλώδης παραχώρηση του δημοτικού κολυμβητηρίου σε ιδιώτη, η μεταφορά των βοθρολυμάτων της Βόχας στην πόλη μας, οι χειρισμοί που παραπέμπουν σε ενδεχόμενη διαφαινόμενη διαπλοκή με συγκεκριμένη χημική βιομηχανία και τόσα άλλα παραδείγματα κάνουν ορατό την ύπαρξη ενός καταχθόνιου σχεδίου για τον κατακερματισμό του τόπου από την συγκεκριμένη κάστα εξουσίας του Λογοθέτη.
Μια κάστα, που άλλοτε θυμίζει δικτατορία ανεύθυνων και άλλοτε τιτοϊκούς τοπάρχες, που τσαλαπατούν με τις πολιτικές τους ερπύστριες τις ελπίδες των πολιτών.
Επιπλέον, όλα τα παραπάνω φανερώνουν πως αμφότεροι οι προαναφερόμενοι, αμέσως μετά την υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών και την ανάληψη της εξουσίας, ο προεκλογικός ιδεολογικός τους πλούτος στέγνωσε και υποτάχθηκαν αυτόβουλα στην αλλοτρίωση, η οποία τους μετέτρεψε σταδιακά σε υποπόδια εξωθεσμικών συμφερόντων, παραβιάζοντας δικαιώματα και αθετώντας συμφωνίες.
Μέχρι στιγμής, η μοναδική πρόοδος που σημειώθηκε, είναι στο πεδίο της οπισθοδρόμησης και η οποία καλύπτεται με το πολιτικό πέπλο της δήθεν επιτακτικής ανάγκης για να ωφεληθεί ο τόπος. Πάντα με τάσεις ηγεμονικές και καταπιεστικές, που αγγίζουν το ακραίο όριο του πολιτικού αμοραλισμού και που κάνει όχι μόνο τους δημότες, αλλά και πρώην συνεργάτες του Λογοθέτη να δυστροπούν.
Η οιμωγή του δισυπόστατου Κώστα Λογοθέτη που κατ’ ευφημισμόν αποκαλείται δήμαρχος, δεν μπορεί να κρύψει ότι κάτω από την στιλβωμένη επιφάνεια, κρύβεται συχνά ο βούρκος του πολιτικού του πυθμένα. Κατά καιρούς, προκαθορισμένοι και κατευθυνόμενοι ευθυμογράφοι - «γελοιογράφοι», με διανοητικά κενά, δίκην ερίγδουπου αναλυτή, που δεν ανέχονται την αυτοβουλία και την πρωτοβουλία πολιτών και την θεωρούν ανταρσία, πλουτίζουν τον παραλογισμό και την πολιτική αχρειότητα με λέξεις και φράσεις δολώματα. Προσπάθησαν να μας πείσουν πως η δημοτική αρχή Λογοθέτη είναι το πολιτικό μας κισμέτ. Όμως, το μόνο που κατάφεραν ήταν, να παράξουν τον γέλωτα.
Συλλήβδην οι προαναφερόμενοι, πάσχουν από ατροφία των νοητικών τους ικανοτήτων και δεν κατανοούν το γνωστό λεχθέν: «Το να πεθάνει κάνεις για ένα ιδανικό είναι η ασφαλέστερη ζωή. Το να μάχεσαι όμως εναντία σε ένα ιδανικό είναι ο ασφαλέστερος θάνατος».
Ο συνειδητός πολίτης πρέπει να προάγει τις τάσεις της αποστασίας από τα παραπάνω και να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας (veto), ώστε να κάνει σφόδρα πιθανό το δίκαιο της πυγμής του.
Οι πολίτες δεν πρέπει να αποκτήσουν λόγω πολιτικής επιμειξίας και κοινά πολιτικά χαρακτηριστικά με την δημοτική αρχή Λογοθέτη ενώ σε όλο τον δήμο δεν θα πρέπει να αντηχήσει ο ύμνος στην ειρήνη του Τρυγαίου.
Η δημοτική αρχή που ποτέ δεν συνετίστηκε και δεν έβαλε μυαλό στο κεφάλι της, είναι σίγουρο πως θα το χάσει. Ενώ ότι θα απομείνει από αυτούς, θα είναι απλά ένα «δορυφόρημα σοφίας» που αυτό συνιστά ταυτόχρονα έλλειψη σοφίας κι αυτό είναι για αυτούς μια δυσάρεστη διαπίστωση αλλά καθόλου ανερεισματική.
Υ.Γ.: Ο άνθρωπος είναι ο αρχιτέκτονας της μοίρας του και δεν αρκεί απλά να προσεύχεται αλλά και να αγωνίζεται.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.
(311012)
Return top