ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, θα πεις τελικά πότε έχεις σκοπό να συγκαλέσεις διοικητικό συμβούλιο στη Λουτράκι Α.Ε., γιατί την Τετάρτη κλείνουν τρεις μήνες από την τελευταία συνεδρίαση;
(251012)




Είπαν…

«Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίζεται δημοτικός παράγοντας με υπέρμετρη αλαζονεία κι αυταρχισμό, γεγονός που έχει αρχίσει ήδη να φοβίζει, ξυπνώντας μνήμες, ενώ λόγω της συμπεριφοράς του τον αποκαλούν Μέρκελ…»
(251012)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΣΟΒΟΛΑ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Στο κουίζ της χθεσινής ανάρτησης το loutraki-press είχε σκοπό να στείλει γράμμα στους ομοτράπεζους που παίζουν από την πλευρά του δήμου Λουτρακίου με την τύχη και τα συμφέροντα του τόπου.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του loutraki-press έχει ξεκινήσει συζήτηση διαπραγμάτευσης στην οποία οι πληροφορίες θέλουν να μην συμμετέχει ο ίδιος ι Κώωτσης με το μέντορά του, αλλά να έχει εξουσιοδοτήσει εν λευκώ δύο συμβούλους του κι έναν επώνυμο τοπικό παράγοντα.
Στο τραπέζι έχει μπει πλέον, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες, η Γνωμοδότηση Τσοβόλα, καθ’ ότι έχει αρχίσει να παίρνει το δρόμο της στη Δικαιοσύνη και πλέον όπως είναι φυσικό θα υπάρξουν αντιδράσεις, δεδομένου σ’ ότι αφορά το ποινικό της μέρος ενδεχομένως να ελεγχθούν ηχηρά ονόματα που θα προκαλέσουν αίσθηση και σε καμία των περιπτώσεων δεν θα ήθελαν να σύρονται για εξέταση.
Αυτό είναι κυρίαρχα το σκέλος που έχει φέρει τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα για αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης, έτσι ώστε να παύσουν οι αξιώσεις του δήμου Λουτρακίου, να πάρει κάποιο ποσό και να κλείσει οριστικά κι αμετάκλητα η υπόθεση.
Από χθες ο γράφων έχει προειδοποιήσει τον Κώωτση ότι για οποιαδήποτε συζήτηση σ’ αυτό το επίπεδο υπάρχει βάσει διαπραγμάτευσης. Υπάρχει οικονομική βάση που σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να αγνοηθεί, καθ’ ότι το εργαλείο για τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου, που υπάρχει σήμερα είναι η Γνωμοδότηση Τσοβόλα την οποία επιμελώς έκρυβαν οι σύμβουλοι του Κώωτση.
Ειλικρινά, ο γράφων δεν γνωρίζει σε τι έχουν πείσει τον Κώωτση και τι ανταλλάγματα του έχουν μεταφέρει. Η πραγματικότητα, για το συμφέρον του τόπου είναι ότι δεν πρέπει, είναι συνειδητά εγκληματικό σ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις να συμμετέχουν οι δύο σύμβουλοί του. Και τούτο, γιατί ο ένας αναφέρεται κι ο έτερος έχει απορρίψει για κάποιους δικούς του λόγους -χωρίς να γνωρίζει αναλυτικά κι επισταμένως την ουσία της υπόθεσης- τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα. Επίσης, απαράδεκτο, αντισυμβατικό, δεν περιποιεί τιμή να συμμετέχει κι ο εν λόγω τοπικός παράγοντας καθ’ ότι το όνομά του εμπλέκεται επίσης στη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, με συνέπεια, αυτό που επιτάσσει η ηθική είναι να καθίσει μακριά και να μην εμπλέκεται σ’ αυτές τις διαπραγματεύσεις.
Κατά την άποψη του γράφοντος, οι πλέον κατάλληλοι που ενδείκνυνται και ι Κώωτσης τους αποφεύγει για τους δικούς του επίσης λόγους, να διαπραγματευθούν τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα είναι οι συντάκτες της δικηγόροι που ξέρουν πλέον που πρέπει και τι να ψάξουν, ενώ θα πρέπει να συμμετάσχει κι ο έγκριτος νομικός Κορίνθου, ο οποίος έχει ανακαλύψει και νέα στοιχεία Περικλής Μπαλοδήμος.
Αν οι Λουτρακιώτες πιστεύουν και θέλουν η διαπραγμάτευση να έχει αίσιο τέλος και ο δήμος να πάρει σημαντικό μέρος από αυτό που του ανήκει και να μην χαρισθούν στους μεγαλοοφειλέτες του οι υποχρεώσεις τους, θα πρέπει να γίνουν τα προαναφερόμενα. Άλλως, μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας, όσο άκομψο κι αν διαβάζεται, θα στρουθοκαμηλίζει και δεν θα θέλει να δει την πραγματικότητα κατά πρόσωπο!
Αρκετή ζημιά έχει γίνει στον τόπο, που έχει χάσει πολλά τραίνα ανάπτυξής του…

Υ.Γ.: Ι Κώωτσης κι όλοι οι άλλοι από την πλευρά του δήμου Λουτρακίου, θα πρέπει να έχουν κατά νου, ότι αν συνεχίσουν τι διαπραγματεύσεις κι ο τόπος αναδειχθεί ο χαμένος, η υπόθεση θα ανοίξει εκ νέου κι όσοι έχουν θα επωμισθούν πέραν από τις αστικές και τις ποινικές τους ευθύνες.
(251012)





ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ
ΑΡΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΗ «Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε.»

Μαύρες εποχές του ελληνικού έθνους που το πήγαν χρόνια πίσω και το καθυστέρησαν από την πρόοδο που συντελούνταν σ’ ολόκληρη την Ευρώπη μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θυμίζει η στάση του δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη, απέναντι στην εταιρεία «Ν. Προβής Α.Ε.», με τους «Όρους μετάνοιας και υποταγής» -όπως τους χαρακτηρίζει- που απαίτησε από την εταιρεία να υπογράψει.
Σε χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ν. Προβής Α.Ε.», επισημαίνει ότι το λόγο θα έχει και θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη στην άρνηση του δημάρχου να επανασυνδέσει το νερό της εταιρείας για να προβεί στους απαραίτητους δοκιμαστικούς ελέγχους, όπως άλλωστε υποδεικνύεται και από τον εντεταλμένο της πολιτείας φορέα.
Από τις απαιτήσεις του δημάρχου, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της εταιρείας, μπορεί να φαίνεται ότι υπερασπίζεται το συμφέρον του τόπου, ωστόσο, ο τρόπος που το κάνει είναι τουλάχιστον παιδαριώδης κι αυτό οφείλεται σε κάποιους όχι άπειρους, αλλά άκρως ανόητους κι επικίνδυνους συμβούλους που έχει μαζέψει γύρω του κι επιδεινώνουν έτι περαιτέρω την ήδη για τον ίδιο βεβαρημένη πολιτική κατάστασή του.
Ο Κώστας Λογοθέτης μ’ όσα του υποδεικνύουν οι σύμβουλοί του έχει διανοηθεί σε τι περιπέτειες μπορεί να βάλει το δήμο Λουτρακίου, αν παρ’ ελπίδα δικαιωθεί στα δικαστήρια η εταιρεία με τις απαιτήσεις που θα αξιώσει;
Γιατί τα ανεύθυνα άτομα τον εξωθούν στην άσκηση τέτοιων εγκληματικών πολιτικών και τελικά ποίων τα συμφέροντα εξυπηρετούν να καθηλωθεί ο δήμος Λουτρακίου;
Κώστα Λογοθέτη, μ’ κάποιους ηλιθίους που έχεις μαζέψει γύρω σου, θα πρέπει να αντιληφθείς ότι ο χειρότερος συμβιβασμός είναι η καλύτερη δικαστική απόφαση. Ακόμη, θα πρέπει να καταλάβεις ότι το γινάτι βγάζει μάτι και οι ανεκδιήγητοι σύμβουλοί σου σε εξωθούν σε εκδικητική και εμπαθή πρωτοβουλία κατά της εταιρείας και εγκληματική κατά των συμφερόντων του δήμου Λουτρακίου.

Η ανακοίνωση κόλαφος κατά Κώστα Λογοθέτη
Η εταιρεία «Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε.» αισθάνεται την ανάγκη να ενημερώσει το επί σειρά δεκαετιών καταναλωτικό της κοινό αλλά και την κοινή γνώμη του Λουτρακίου για τις εξελίξεις σχετικά με την λειτουργία του εμφιαλωτηρίου αλλά και τα «παιχνίδια» του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη με κυρίαρχο θύμα την φήμη του νερού Λουτρακίου.
Σε έλεγχο διαπιστώθηκε προβληματική παρτίδα στη Κύπρο ,την οποία και αποσύραμε αμέσως. Εξάλλου οι διαδικασίες σε ανάλογες περιπτώσεις -με προβληματικές παρτίδες- είναι γνωστές και ακολουθούνται από όλες τις μονάδες εμφιάλωσης τόσο στο Λουτράκι όσο και στην υπόλοιπη χώρα, κάθε φορά που προκύπτει κάποιο πρόβλημα.
Η εταιρεία αφού ακολούθησε τις υποδείξεις του ΕΦΕΤ, πήρε το «πράσινο φως» από τον ΕΦΕΤ για να πραγματοποιήσει τρεις διαδοχικές δοκιμαστικές παραγωγές προκειμένου να ληφθούν νέα δείγματα. Εφ’ όσον αυτά πληρούσαν τα απαραίτητα ποιοτικά κριτήρια, τότε το εργοστάσιο θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει.
Η εταιρεία εδώ και δύο μήνες περίπου παραμένει κλειστή εξ αιτίας της αδικαιολόγητης, ανεξήγητης και «περίεργης» άρνησης του δήμου να επιτρέψει την παροχή νερού -μόλις για τρεις ημέρες- έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες δειγματοληψίες για νέους ελέγχους.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι υπάρχει και σχετική αλληλογραφία του ΕΦΕΤ προς το δήμο για επιτραπεί η ολιγοήμερη λειτουργία της επιχείρησης, την οποία και επιβεβαίωσε σε όχλησή μας ο ίδιος ο πρόεδρος του φορέα Γιάννης Μίχας. Με λίγα λόγια ο δήμος όχι μόνο αρνείται  πεισματικά και ανεξήγητα τη λειτουργία μιας τοπικής επιχείρησης που απασχολεί εργαζόμενους αλλά αγνοεί επιδεικτικά και τις υποδείξεις του ΕΦΕΤ.
Στη προσπάθεια μας για το αυτονόητο δικαίωμα του επανελέγχου, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη ζητώντας προσωρινή διαταγή.
Λίγο πριν την εκδίκαση της συζήτησης, ο δήμαρχος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων Κώστας Λογοθέτης, μέσω δικηγόρου του δήμου και σε συνάντηση που έγινε στις 23-10-12 και στις 18.00 μ. μ, στο γραφείο της ΔΕΥΑΛ-Π με την παρουσία του διευθυντή της Τάσου Μαστραντωνάκη και του νομικού μας Περικλή Μπαλοδήμου, ζήτησε να υπογράψουμε «Όρους μετάνοιας και υποταγής» για να επιτρέψει την επανασύνδεση του νερού.
Οι όροι Λογοθέτη που ετέθησαν -εκτός από κάποια ζητήματα πυρόσβεσης και πολεοδομίας- ερμηνεύονται μόνο ως απέλπιδα προσπάθεια του δημάρχου να καλύψει τα εγκληματικά λάθη στην πολιτική διαχείρισης του νερού.
Για το λόγο αυτό ζητάμε:
Αναγνώριση από μέρους της «Ν. Προβής Α.Ε.» ότι το νερό δεν είχε ποτέ μέχρι σήμερα προβλήματα υγειονομικά. (Η Εταιρεία έχει στην διάθεση της μια σειρά από δειγματοληψίες και έγγραφα, ακόμα και από κρατικό φορέα που αποδεικνύουν το αντίθετο).
Να δηλώσουμε ότι τα προβλήματα σε Κύπρο - ΕΦΕΤ δεν συνδέονται με την ποιότητα του παρεχομένου νερού από το δήμο προς το εργοστάσιό μας.
Και κυρίως να δηλώσουμε ότι παραιτούμεθα από παντός είδους ένδικα μέσα κατά του δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων. (Γιατί τι φοβούνται εφόσον όλα είναι καλά; Φοβούνται αγωγές αποζημίωσης;)
Κατόπιν όλων αυτών η «Ν. Προβής Α.Ε.» αρνείται να δεχθεί και να υπογράψει τέτοιους εκβιαστικούς όρους.
Το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη στην οποία και προσφεύγουμε. Ο δήμαρχος ας αναλάβει και αυτός τις ευθύνες του για τις περιπέτειες στις οποίες θέτει το διαμάντι του Λουτρακίου, το νερό του.
(251012)
Return top