ΚΟΥΙΖ

Τι στοίχημα μπορεί να έχουν βάλει και θέλουν να βυθίσουν στο σκοτάδι το κεντρικό Λουτράκι; Όταν είναι ανίκανοι να αποκαταστήσουν το φωτισμό, πώς να διοικήσουν ένα δήμο ολόκληρο;
Πολύ ορθή η επισήμανση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Λουτρακίου Γιώργου Γκιώνη.
(131012)




Είπαν…

«Αν ι Κώωτσης ήθελε πραγματικά να πάρουν το επίδομα οι εργαζόμενοι, θα ακολουθείτο εντελώς διαφορετική διαδικασία και θα γίνονταν άλλου είδους χειρισμοί. Τα θεατρινίστικα, τύπου πέστε μου τι θέλετε να κάνω, μόνον αφελείς είναι ικανά να πείσουν.»
Πολύ ορθά ο Παύλος Παύλου επέμενε να αποκαλυφθεί ποιος εισηγήθηκε το θέμα να εισαχθεί όπως εισήχθη στο δημοτικό συμβούλιο προς συζήτηση κι όπως αποκαλύφθηκε ο δράστης ήταν ι Κώωτσης. Άλλη μια φορά ι Κώωτσης έπεισε ότι δεν είναι ικανός για τίποτα.
(131012)




ΟΡΕ… ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ!

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΕΝΤΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ;

Δεν χρειάσθηκαν ούτε είκοσι τέσσερις ώρες να περάσουν για να «πνιγεί» ο σχεδιασμός του μέντορα στην ανικανότητα του Κώωτση και της δημοτικής αρχής του. Ο λόγος, για την υιοθέτηση από τα «βαλσαμωμένα πουλιά» της εντολής του μέντορα οι παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων στα προ ημερησίας συζήτησης θέματα να διαρκεί τρία το πολύ τέσσερα λεπτά.
Τα προ ημερησίας συζήτησης θέματα, λοιπόν, διήρκεσαν περισσότερο από τρεισήμισι ώρες και αξίζει να αναφερθεί ότι ο νέος πρόεδρος που απέφυγε να συμμορφωθεί με τη «Δημοκρατική» φίμωση, τα πήγε πολύ καλά ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, λαμβανομένου υπόψη ότι δεν χρειάσθηκε να μπει στην ουσία θεμάτων που να απαιτούν ενδελεχή γνώση κι ενημέρωση. Πάντως, καλή ήταν η αρχή για το Σπύρο Νικολάου, με μόνη εξαίρεση ότι αναγκάσθηκε -όπως άλλωστε προβλεπόταν, χωρίς να απαιτείται κάποιος να είναι ευφυής- λόγω ωραρίου του υπάλλήλου να διακόψει τη συνεδρίαση. Το θεματολόγιο ήταν αρκετά μεγάλο και είναι αδύνατον εκ των πραγμάτων να βγει σε μία και μόνη συνεδρίαση.
Πολύ ορθά επισημάνθηκε ότι στα προ ημερησίας συζήτησης θέματα καθορίζεται και διαπιστώνεται προς τα πού βαδίζει ο δήμος.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξυπνάδα να αντιληφθεί κάποιος ότι οι προσπάθειες των «βαλσαμωμένων πουλιών» περιορίζονται να τον κολλήσουν όσο πιο στέρεα γίνεται στο βυθό του Κορινθιακού κόλπου.
(131012)




ΒΟΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΔΕ ΚΑΤΑ ΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΓΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

Όλα τα λεφτά κι άκρως απολαυστικός ήταν ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αγ. Θεοδώρων Δημήτρης Δέδες, ο οποίος παίρνοντας το λόγο να ευχαριστήσει τον Κώωτση για τα νέα καθήκοντα που του εμπιστεύθηκε, επετέθη στον προκάτοχό του Σπύρο Νικολάου λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι βρήκε σχεδόν διαλυμένη την Πολεοδομία και ανύπαρκτο το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
Τώρα, άρχισαν πλέον να σφάζονται και δημόσια… με τον ένα να αποκαλύπτει την ανικανότητα του άλλου.
(131012)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΣΤΡΙΠΤΙΖ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ
ΣΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ ΑΝΕΒΑΖΟΝΤΑΣ… ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Με φειδώ και στρατηγική ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακαβάς, υπέβαλε στη βασανιστική διαδικασία του απόλυτου στριπτίζ τον πρώτο πολίτη του τόπου κι επικεφαλής του διαταραγμένου και μεταλλαγμένου πλέον συνδυασμού «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω» Κώωτση.
Ενός Κώωτση, που διακρίθηκε για την επίδειξη του απύθμενου θράσους του, προκειμένου να αντιμετωπίσει το καταγγέλλω του Γιώργου Κακαβά, το οποίο στη συνέχεια ήλθε να θρυμματίσει στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λουτρακίου Γιώργος Μπάκος, ο οποίος επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του τέως προέδρου, διαψεύδοντας ευθέως τον Κώωτση, ο οποίος πλέον δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, μετά και τη δευτερολογία - απάντηση Κακαβά στον Κώωτση.
Την ώρα που ο Γιώργος Κακαβάς ανέπτυσσε τους λόγους ανεξαρτητοποίησής του τα «βαλσαμωμένα πουλιά» του συνδυασμού είχαν κατεβασμένα τα κεφάλια, ενώ ο πλέον θρασύτατος αυτών και αξιωματούχος, όχι και τόσο καθαρός, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή του στο θώκο και να συνεχίσει να εισπράττει το μηνιαίο μισθό παρά τη διαπιστωμένη ανεπάρκειά του, έκανε κάποιες ειρωνικές γκριμάτσες.
Ξεκινώντας την παρέμβασή του ο Γιώργος Κακαβάς αναφέρθηκε στο ακατάσχετο υβρεολόγιο που δέχθηκε μετά την υποβολή της παραίτησής του, από την άτακτη διμοιρία του Κώωτση, καθώς επίσης και τα πρασινοκόκκινα «χμερ» της Ιάσωνος, για το οποίο είχε αναφερθεί και το loutraki-press, λαμβανομένου υπόψη ότι όλοι εκείνοι που τον έβριζαν, μέχρι πριν λίγες ημέρες προσέτρεχαν για τη βοήθειά του να τους δώσει διέξοδο στα αδιέξοδα που αντιμετώπιζαν καθημερινά από τον Κώωτση.
Πραγματικά, με όλους αυτούς είναι να γελά κανείς μ’ όσα κατηγορούσαν τον Γιώργο Κακαβά, δεδομένου το προεκλογικό μπουλούκι ξαφνικά νόμιζε ότι απέκτησε υπόσταση κι όλοι μαζί καβάλησαν ο καθένας το καλάμι του, μη αναγνωρίζοντας την τόσο μεγάλη και σημαντική συμβολή του Γιώργου Κακαβά στη συνοχή του συνδυασμού. Η πραγματικότητα είναι, ότι αν δεν υπήρχε ο Γιώργος Κακαβάς, αυτή η άτακτη διμοιρία θα είχε διαλυθεί από το πρώτο εξάμηνο, καθ’ ότι ι Κώωτσης είναι λόγω της ανεπάρκειας και ανικανότητάς του, διαλυτικό στοιχείο.

Οι άνανδρες καταγγελίες εν τη απουσία του
Όπως κατήγγειλε στο δημοτικό συμβούλιο, η άτακτη διμοιρία εν τη απουσία του -πράγμα που δείχνει την έλλειψη ανδρισμού- τον χαρακτήρισε «ανέντιμο, προδότη της παράταξης (ποιάς παράταξης; τρεις κι ο κούκος έχουν μείνει), ενήργησε με ομάδα τύπου φράξια - σέχτα, ήταν ο χειρότερος πρόεδρος, δεν παρήγαγε έργο, απροετοίμαστα τα θέματα εισήγοντο στο δημοτικό συμβούλιο, πολιτικά βάραινε την παράταξη» και ουκ έστιν αριθμός ανοησιών και ανυπόστατων δικαιολογιών, στην ουσία για να μπορέσουν να βαυκαλισθούν, νομίζοντας ότι κάτι κάνουν…
Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι ότι ο στρατηγός γνωρίζει ένας προς έναν τι έχει πει άνανδρα πίσω από την πλάτη του, με το αστείο να πηγαίνουν χθες στο περιθώριο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου να του μιλήσουν.
Οι πληροφορίες από τον κύκλο του Γιώργου Κακαβά θέλουν, ο στρατηγός να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αλλά απλά χθες έδωσε μια πρόγευση του τι πρόκειται να ακολουθήσει… Το αστείο της υπόθεσης ήταν, ότι αντί ι Κώωτσης να μη μιλήσει τον προκάλεσε κιόλας, οπότε πρέπει λογικά να αναμένεται νέο στριπτίζ στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Ο Γιώργος Κακαβάς επεσήμανε στον Κώωτση τη ρήση Θουκυδίδη ότι «προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά κι αυτός που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει».
Ο Γιώργος Κακαβάς χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σημασία, όπως άλλωστε και το τόνισε στην άτακτη διμοιρία του Κώωτση, τους απάντησε, επιστρέφοντας στην ουσία τους χαρακτηρισμούς που του προσήψαν, τόσο στην καταγγελία του ανέντιμος διερωτώμενος μήπως συμμετείχε σε οποιαδήποτε διαπλοκή ή μήπως δεν κατέβαλε το 20% στο Ταμείο Κοινωνικής Συμπαράστασης όπως είχαμε δεσμευθεί στους πολίτες που προεκλογικά μας εμπιστεύθηκαν, όσο και στην καταγγελία του προδότης της παράταξης διερωτώμενος μήπως πρόδωσε κάποια εξαγγελία που αποτελούσε δέσμευση κι εντολή των πολιτών;

Καταπέλτης στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του
Την εμφανή έλλειψη οργάνωσης, την αναποφασιστικότητα και την αναποτελεσματικότητα που καθημερινά απογοήτευε και τον πιο αισιόδοξο πολίτη, κατήγγειλε ο Γιώργος Κακαβάς, αναγιγνώσκοντας την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, υποστηρίζοντας ότι αυτό οφειλόταν στην αδυναμία του Κώωτση να αναδειχθεί σε ηγέτη (πώς να το κάνει αυτό άραγε όταν ο μέντορας τον σύρει από τη μύτη, καθώς επίσης φανεροί και μυστικοί σύμβουλοι τον πάνε σύμφωνα με τις εντολές που λαμβάνουν) παρά το γεγονός ότι ήταν ο δήμαρχος της πόλης και ο επικεφαλής του συνδυασμού της πλειοψηφίας.
Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε ο Γιώργος Κακαβάς απογοητεύσαμε τους συμπολίτες μας στα θάματα καθημερινότητας όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, οι μικροεπισκευές οδοστρωμάτων, η διαχείριση ύδρευσης οικισμών στους Αγ. Θεοδώρους και τόσα άλλα θέματα.
Ο Γιώργος Κακαβάς απαντώντας και πάλι στην άτακτη διμοιρία του Κώωτση, επιγραμματικά αναφέρθηκε στη σύντομη παραμονή του στο διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε., υποστηρίζοντας ότι για να μη διαταράξει τη συνοχή του συνδυασμού, προφασίσθηκε προσωπικούς λόγους που δεν υπήρχαν για να παραιτηθεί από την εταιρεία, δεδομένου ότι δεν προωθήθηκε, σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, η Γνωμοδότηση Τσοβόλα, με συνέπεια η μέχρι σήμερα παρατεταμένη διαιώνισή της, που οφείλεται στην αδυναμία της διοίκησης της εταιρείας από τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, να οδηγεί με βεβαιότητα στη χρεοκοπία της Λουτράκι Α.Ε. και συνεπώς στην οικονομική κατάρρευση το δήμο Λουτρακίου!
Ο Γιώργος Κακαβάς αναφέρθηκε και στο άλλο αμαρτωλό σε βαθμό κακουργήματος -όπως η Γνωμοδότηση Τσοβόλα - θέμα του δήμου Λουτρακίου, το τεράστιο σκάνδαλο της ΔΗΚΕΠΑΘ, η «λύση;» της οποίας έχει αφήσει πίσω της πολλά εύλογα ερωτήματα. Χαρακτηριστικά επισημάνθηκαν οι αναφορές του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στις οποίες αναγκάστηκε να συμφωνήσει εγγράφως κι ο δήμος, αλλά αυτό αποκρύπτεται και είναι αναγκαίο να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο.
Κλείνοντας πολιτικά την ανεξαρτητοποίησή του ο Γιώργος Κακαβάς επεσήμανε ότι μετά τα μεγάλα οικονομικά κυρίως, αλλά και κοινωνικά καθώς και θεσμικά προβλήματα που δημιούργησαν στο δήμο μας οι δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές, εξ’ αιτίας των οποίων σήμερα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, ο συνδυασμός μας τελικά αν και υπερψηφίσθηκε σήμερα μόνον κατ’ ευφημισμόν υπάρχει η ονομασία «Με τους πολίτες μπροστά».

Υ.Γ.: Πρόεδρε Γιώργο Κακαβά, το loutraki-press αποκαλούσε το μεταλλαγμένο συνδυασμό σας «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω»!
(131012)




Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΑΠΟ ΓΙΩΡΓΟ
ΚΑΚΑΒΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΩΤΣΗ

Ι Κώωτσης με την ανακολουθία του, τα ψέματά του, την ανικανότητά του, την αποτελεσματικότητά του και το ξοφλημένο στιλ του ηθοποιού που πλέον δεν υπάρχει κανείς να τον πιστεύει, γίνεται ο ίδιος από μόνος του βορρά, δε κάθε είδους ορέξεις.
Όπως φαίνεται ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Γκιώνης, χθες δεν είχε διάθεση να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στη δημοτική αρχή, αλλά να εντείνει τη γελοιοποίηση τους, αφού προηγουμένως ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου τους είχε στείλει όλους μαζί αδιάβαστους…
Ο Γιώργος Γκιώνης παίρνοντας το λόγο μετά τον Γιώργο Κακαβά ρώτησε τον Κώωτση αν έχει σκοπό να απαντήσει στο εικοσάλεπτο πλήρως απαξιωτικό καταγγέλλω από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο του προέδρου της ΔΕΥΑΛ-Π Χαράλαμπου Δοσσαρά, κατά του ιδίου και του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σπύρου Νικολάου.
Υπενθυμίζεται ότι σχεδιασμός του μέντορα είναι να μην απαντάει ι Κώωτσης κι εκτίθεται ακόμη περισσότερο.
Σε σώου έχει μεταβληθεί τελικά ο προεκλογικός εμπαιγμός της τοπικής κοινωνίας με τη διάθεση του 20% από τις αποδοχές των αμειβομένων υπέρ του φιλόπτωχου ταμείου της εκκλησίας. Πάρα πολύ ορθά το έθεσε το θέμα ο Γιώργος Γκιώνης, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι αμειβόμενοι επιδίδονταν σε μορφασμούς.
Ο Γιώργος Γκιώνης αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του δήμου Λουτρακίου στο 1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου, χαρακτηρίζοντας ορθή την πρωτοβουλία, διερωτώμενος, ωστόσο, με ποια απόφαση δημοτικού συμβουλίου προέβη σ’ αυτή την επιλογή.
Όπως προκύπτει, από τις πρακτικές τους, μέντορας και Κώωτσης θεωρούν ότι ο δήμος Λουτρακίου είναι η επιχείρησή τους και τη διοικούν κατά το δοκούν.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου επεσήμανε στον Κώωτση ότι του έχει ξεφύγει η κατάσταση με τη δυσφήμιση του νερού -γιατί, τι έχει αφήσει όρθιο;- λαμβάνοντας ανησυχητικές διαστάσεις. Ο Παύλος Παύλου, για το ίδιο θέμα αναφέρθηκε τόσο στην εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στο Σχίνο, όσο και στην έλλειψη που προβαλλόταν για το νερό στα Πίσσια.
Κι εδώ το σώου του Κώωτση για το νερό, ήταν ένα κακόγουστο μονόπρακτο, αποδεικνύοντας και πόσο ξοφλημένος σαν ηθοποιός είναι.
(131012)
Return top