ΚΟΥΙΖ

«Άμα αποκαλείς αυτόν γερμανοτσολιά, έχεις σκεφθεί Μπάμπη τι είσαι εσύ που αγκάλιαζες τον Κώωτση»;
ΜΑΝΕΛΙΑΣ…
(071012)




Είπαν…

«Μπάμπη Δοσσαρά, μπορεί το μαγικό τοπίο του Σχίνου να σας συνεπήρε και να τα ξαναβρήκες με τον Κώωτση και να τον αγκάλιαζες, όμως, να ξέρεις ότι την απόπειρα καρατόμησής σου, άσχετα αν γελοιοποιηθεί από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο δημοτικό συμβούλιο, δεν τη γλιτώνεις…»
(071012)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΣΧΙΝΟΥ!

Άλλη μια φορά ι Κώωτσης κινήθηκε ενάντια στην απλή, την κοινή λογική κι αντί να αμβλύνει ενέτεινε και διόγκωσε το φόβο και την ανησυχία κατοίκων, επαγγελματιών και παραθεριστών στο Σχίνο, σε σχέση με την ποιότητα και την καταλληλότητα για ανθρώπινη κατανάλωση του νερού υδροδότησης της ΔΕΥΑΛ-Π.
Κατά την προσφιλή του τακτική, ι Κώωτσης, να λέει την αλήθεια και να απαιτεί το ακροατήριο να τον πιστέψει, όπως άλλωστε είχε αναγγείλει ότι θα παρευρίσκοντο εκπρόσωπος του ΙΓΜΕ και καθηγητής χημείας του πανεπιστημίου, ειδικός για το συγκεκριμένο θέμα, που τελικά δεν παρευρέθη κανείς, έτσι και το κακόγουστο μονόπρακτό του κανείς δεν το πίστεψε, ενώ αμφισβητήθηκε ωμά και κατά πρόσωπο!
Σωσίβιο που ξεφούσκωσε για τον Κώωτση, ήταν έτερος επίσης καθηγητής χημείας του πανεπιστημίου, παραθεριστής του Σχίνου, ο οποίος προέβη και ο ίδιος στη λήψη δείγματος στη βρύση του σπιτιού του από το δίκτυο υδροδότησης, τη δημόσια βρύση πόσιμου νερού, αλλά και το πηγάδι εντός του περιβόλου της οικίας του. Τα δύο πρώτα δείγματα όπως τόνισε ο εν λόγω καθηγητής δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα, ενώ για το πηγάδι του αν κι απέκρυψε τη μέτρηση, ισχυριζόμενος ότι αυτή είναι ιδιωτική υπόθεση, ωστόσο το αποτέλεσμα της ανάλυσης ήταν γνωστό κι ακούσθηκε η τιμή της μέτρησης των 407 mgr.
Ο καθηγητής ας επιτρέψει στο loutraki-press να του επισημάνει ότι το υπέδαφος και ο καρσικός ορίζοντας δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, αλλά αφορά το σύνολο του χωριού, καθ’ ότι δεν είναι το μόνο πηγάδι που παρουσιάζει τόσο υψηλές τιμές, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα.
Τελικά, ενώπιον του αδιεξόδου του ι Κώωτσης, αφού δεν έπειθε κανέναν με τα λεγόμενά του, προέβη σε ελιγμό, αναγκαζόμενος να πει ότι θα πρέπει να γίνει συντονισμένη προσπάθεια, οι ειδικοί μαζί με επιστήμονες να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και να αναζητηθεί η ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ζητούμενο είναι γιατί αυτό ι Κώωτσης δεν το έλεγε πριν περίπου δυόμισι μήνες όταν ανέκυψε και πληροφορήθηκε το πρόβλημα, αλλά προτίμησε κι επιδόθηκε σε τρομοκρατία για άσκηση μηνύσεων και διώξεων;
Έχουν αντιληφθεί ι Κώωτσης και οι συν αυτώ με την επίδειξη ισχύος τι τελικά επέτυχαν;
Αντιλαμβάνονται πλέον ότι το πρόβλημα είναι αυτοί υπεύθυνοι που το έβγαλαν από τα στενά όρια του χωριού, από τα ευρύτερα όρια του δήμου Λουτρακίου και το έχουν καταστήσει πλέον πανελλαδικό πρόβλημα;
Το χειρότερο όλων δε είναι, η απόπειρα από μέλος της ακολουθίας του Κώωτση να ταυτισθεί ο υδροφόρος ορίζοντας του Σχίνου μ’ αυτόν του Λουτρακίου. Δηλαδή να προκληθεί σώνει και καλά, ολική καταστροφή στον τόπο!
Πάντως το κακόγουστο θεατράκι του Κώωτση δεν είχε προηγούμενο, όταν από τους παρευρισκομένους απευθύνθηκε μομφή σε βάρος του γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑΛ-Π Τάσου Μαστραντωνάκη, ι Κώωτσης ξεπερνώντας τα εσκαμμένα φωνασκούσε δεν θα το επιτρέψω αυτό -δεν θα το επιτρέψει ο άνθρωπος που ζητούσε την κεφαλή του επί πίνακι γιατί οι αποδοχές του είναι υψηλότερες αυτού- «καρφώνοντας - εκθέτοντας» παράλληλα και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ-Π Χαράλαμπο Δοσσαρά ότι δεν παρεμβαίνει να τον προστατέψει.
Όπως είχε αναφερθεί και προειδοποιούσε το loutraki-press, ο ασκός του Αιόλου που έπαιζε ι Κώωτσης για δυόμισι περίπου μήνες άνοιξε κι έπνιξε τον ίδιο και την ακολουθία του.

Η έκπληξη - δώρο στον Κώωτση
Την έκπληξη - δώρο στον Κώωτση επεφύλαξε ο φίλα προσκείμενος του πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου «Τα Γεράνεια» Αλέξανδρος Κινδιλίδης, ο οποίος είχε απευθύνει πρόσκληση στον χημικό - Μsc βιοχημικό μηχανικό Θανάση Παντέλογλου, γνωστό από την υπόθεση της ρύπανσης του Ασωπού και το νομικό Αθηνών μηνυτών κι εναγόντων από την ίδια υπόθεση Λεωνίδα Χαμόδρακα.
Την εμπειρία τους και τη γνώση που έχουν αποκομίσει κι από άλλες περιπτώσεις κατέθεσαν και οι δύο προσκεκλημένοι του συλλόγου.
Ο Θανάσης Παντέλογλου πέραν των αναφορών στις τιμές των μετάλλων που είναι ανεκτές να εμπεριέχονται στο νερό για την ασφάλεια της υγείας των ανθρώπων, αυτό που επεσήμανε ήταν ότι όταν το χρησιμοποιείς το νερό στη λάτρα του σπιτιού και στεγνώσει, στη συνέχεια κάποια στοιχεία που εισπνέονται γίνονται ακόμη πιο επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Ο χημικός - Μsc βιοχημικός μηχανικός κάλεσε τον Κώωτση να συγκροτηθεί ομάδα ειδικών επιστημόνων και να τεθούν επί τάπητος όλα τα κρατικά στοιχεία που υπάρχουν και είναι πάρα πολλά, έτσι ώστε να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα κι από εκεί να αποφασισθεί τι θα γίνει!
Οι Ενεργοί Πολίτες Σχίνου από την πλευρά τους έχουν ξεκινήσει και προχωρούν τη διοργάνωση ημερίδας στο Σχίνο με θέμα «Καθαρό Νερό Τώρα» για την 21η Οκτωβρίου, όπου έχουν κληθεί να παρευρεθούν ειδικοί χημικοί επιστήμονες, ι Κώωτσης, οι επικεφαλής συνδυασμών του δημοτικού συμβουλίου, η ηγεσία της ΔΕΥΑΛ-Π, ενώ η ημερίδα θα είναι ανοικτή σ’ οποιονδήποτε επιθυμεί να την παρακολουθήσει για να ενημερωθεί από επιστήμονες για το νερό.
Από το πολιτικά πρόσωπα του Λουτρακίου παρέστη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος στην ολιγόλεπτη παρέμβασή του επεσήμανε την αναγκαιότητα να μην μεταδίδεται στον κόσμο πρόσθετη ανησυχία και φόβος, υπογραμμίζοντας ότι τόσο εξειδικευμένα επιστημονικά θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται μεταξύ ειδικών και τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται στους πολίτες με σαφήνεια, προκειμένου να αντιλαμβάνονται τι είναι ανεκτό και τι όχι για την ασφάλεια της υγείας τους. Ο Γιώργος Γκιώνης τόνισε κλείνοντας, ότι αυτό που διαπιστώνω σήμερα είναι ότι ως δήμος πετύχαμε να μπερδέψουμε, ακόμη περισσότερο τον κόσμο.
Ακόμη παρέστη και ο μόνιμος συνοδός του Κώωτση στις μετακινήσεις, αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Μουζάκης.
(071012)




ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΙΝΟ ΕΦΙΑΛΤΗ

- Μην καίτε ξερά χόρτα, κλαδιά ή σκουπίδια
- Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στο δάσος ή σε χώρους με ξερά χόρτα και κλαδιά
- Μην πετάτε αναμμένο τσιγάρο σε υπαίθριους χώρους
- Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος - κίνδυνος ανάφλεξης
- Αποφύγετε την οξυγονοκόλληση και τη χρήση ηλεκτρικού τροχού στην ύπαιθρο


Αν αντιληφθείτε φωτιά στο δάσος
- Τηλεφωνήστε αμέσως στην Πυροσβεστική Υπηρεσία - 199
- Δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το σημείο που βρίσκεσθε
- Προσδιορίστε την κατεύθυνση της φωτιάς
- Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται


Αν το σπίτι σας βρίσκεται σε δάσος ή δασική περιοχή
- Καθαρίστε τον χώρο γύρω από το σπίτι σας από τα ξερά χόρτα
- Κλαδέψτε τα δέντρα μέχρι ύψους 3μ. γύρω από αυτό
- Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού
- Τοποθετείστε κουφώματα από μη εύφλεκτα υλικά
- Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα εντός του σπιτιού
- Προμηθευτείτε κατάλληλους πυροσβεστήρες και σωλήνα νερού


Μην αδιαφορείτε - Ενημερωθείτε
Μην αμελείτε - Δραστηριοποιηθείτε
Η αμέλεια μπορεί να καταστρέψει ότι πολυτιμότερο
Η Φύση είναι το Σπίτι Όλων μας!


Χρήσιμα τηλέφωνα
Κέντρο Πυροσβεστικής υπηρεσίας 199
Πυροσβεστική υπηρεσία Κορίνθου 27410 24600
Πυροσβεστικό κλιμάκιο Περαχώρας 27440 79125
Κέντρο Άμεσης Δράσης 100
Αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου 27440 63000
Κέντρο Υγείας Λουτρακίου 27440 63444
Δήμος Λουτρακίου 27443 60110 ή 27443 60115
Return top