ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ




ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΒΑΣ

Δεκατρείς μήνες μετά την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε., η μέχρι πρότινος Νο 1 «ασπίδα» του Κώωτση Γιώργος Κακαβάς ξαναχτύπησε, αφήνοντας άφωνους τους πάντες και τα πάντα ή πιο ορθά πιάνοντας στην κυριολεξία στον ύπνο το δημοτικό συμβούλιο και ειδικότερα τα μέλη του μεταλλαγμένου συνδυασμού του «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω».
Επισημαίνεται ότι εκείνη την ώρα, αν και η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν προγραμματισμένη από την προηγούμενη Τετάρτη, ι Κώωτσης απουσίαζε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Υπεύθυνη στάση πρώτου πολίτη!..
Ο Γιώργος Κακαβάς ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση και ταυτόχρονα παραίτησή του από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, καθ’ ότι με τον «Καλλικράτη» επιβάλλεται ο αξιωματούχος να είναι μέλος του συνδυασμού της πλειοψηφίας.
Αν και ο Γιώργος Κακαβάς για άλλη μια φορά δεν προέβαλε τους λόγους που τον οδήγησαν σ’ αυτή του την απόφαση, όπως δεν έχει αναφερθεί τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στην παραίτηση από τη Λουτράκι Α.Ε. διευκολύνοντας τότε τον Κώωτση να προχωρήσει στην εξαθλίωση της εταιρείας κι εκχώρησης των συμφερόντων της στους οφειλέτες της, έτσι και τώρα δεν ανέφερε καν τους λόγους της παραίτησής του. Τουλάχιστον, ας ελπίσουμε να μην επιταχυνθεί η αποδιάρθρωση και διάλυση του δήμου Λουτρακίου μετά την αποχώρηση του τέως πλέον προέδρου.
Η παραίτηση του Γιώργου Κακαβά, είναι ένα καίριο πλήγμα για τον Κώωτση και την «πολιτική ομερτά του», γεγονός που υποδηλοί επίσημα πια την έναρξη της πολιτικής κατάρρευσης του κατά φαντασίαν λόγω μεγαλοϊδεατισμού «αυτοκράτορα», καθ’ ότι ο τέως πρόεδρος ήταν ο άνθρωπος που τον συγκρατούσε, προέβαλε έντονες αντιδράσεις και τον απέτρεπε με τη στάση του από τις προσφιλείς παραβατικές και παράνομες συμπεριφορές του.
Τώρα, ι Κώωτσης, μ’ όλους αυτούς που έχει μαζεμένους γύρω του, ενδεχομένως να βρεθεί πιο άσχημα μπλεγμένος μ’ ευθύνες που θα τον παραπέμπουν και στη Δικαιοσύνη. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν απρόβλεπτα γεγονότα, αλλά ας κρατούμε και μικρό καλάθι…
Με την επικρατούσα φημολογία και τους ανθρώπους που περιστοιχίζουν τον Κώωτση, ως επικρατέστερος, που άλλωστε στο παρελθόν του έχει δεσμευθεί, φέρεται να προταθεί προς το σώμα του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων Δημήτρης Δέδες.
Πάντως, αν το σχήμα διαμορφωθεί με τα δύο προαναφερόμενα πρόσωπα στις δύο κορυφαίες θεσμικές θέσεις του δήμου Λουτρακίου, τότε τα πράγματα παίρνουν επικίνδυνη κι επιταχυνόμενη ανεξέλεγκτη κατηφορική προοπτική και τίποτα πλέον δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίζεται ως αστείο για το δήμο Λουτρακίου.
(300812)
Return top