ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, γιατί δεν έχρισες σύμβουλο τον Γιωργάκη που στο ζητάει μετ’ επιτάσεως καθ’ ότι νομίζει ότι είναι ώριμος να διοικήσει και τη Λουτράκι Α.Ε. μετά την άκρως επιτυχημένη παρουσία του ως αντιδήμαρχος;
(020812)




Είπαν…

«Μοναδικό το έργο της δημοτικής αρχής με τη συνακόλουθη αξιοποίηση της δημοτικής αστυνομίας. Μάλλον στην παραλία θα πρέπει να απαγορευθεί ο περίπατος και ο πεζόδρομος να αποδοθεί για τραπεζοκαθίσματα και τους συμπαθείς έγχρωμους να πωλούν την πραμάτεια τους. Κατά τ’ άλλα ο εξωραϊσμός του Λουτρακίου άρχισε και τελείωσε στις ζαρντινιέρες του Δημήτρη Καραπατά
(020812)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ
ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Στους σχεδόν δύο μήνες που έχουν περάσει από την παραίτηση του «εξαδέλφου» -που τον απέρριπτε ο ίδιος- τέως αντιπροέδρου Δημήτρη Λογοθέτη, ι Κώωτσης δεν μπορούσε να βρει ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης ή πιο ορθά «yes man» που δεν θ’ αντιδράει και θα λέει «ναι σ’ όλα» στην επικίνδυνη και καταστροφική πορεία που οδηγεί με «δόλο και σκοπιμότητα»; τη Λουτράκι Α.Ε.
Δεν εξηγείται, αλλιώς, η απάντησή του στο ερώτημα του επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλου Παύλου που θα βρίσκει τα χρήματα και πώς θα πληρώνεται τους επόμενους μήνες η εργολήπτρια εταιρεία «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.»; Ι Κώωτσης, ανασήκωνε τους ώμους, χωρίς να έχει σχέδιο ή καλύτερα και πιο ορθά έχει την καταστροφή, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει και «θα δούμε»...
Η απάντηση αυτή ανάγκασε τα στελέχη της αντιπολίτευσης να σταθούν αρνητικά στις άκρως επικίνδυνες πρωτοβουλίες κι αποφάσεις του για το μέλλον και την προοπτική της εταιρείας.
Χαρακτηριστική του αδιεξόδου που έχει περιέλθει ι Κώωτσης από τη μέχρι τώρα παρουσία του στο τιμόνι του δήμου Λουτρακίου, η επιλογή του να κάνει πιο σφικτό τον κλοιό των συγγενών στη διοίκηση του δήμου και των φορέων του με την ανάδειξη του πρώτου εξαδέλφου - αιρετού δημοτικού συμβούλου, Κώστα Δόσχορη στη θέση του αντιπροέδρου της εταιρείας. Στην ουσία ο Κώστας Δόσχορης αναδεικνύεται στον άτυπο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, καθ’ ότι ο πρόεδρος είναι επιφορτισμένος με τη διοίκηση του δήμου. Εκτός, αν ι Κώωτσης επέλεξε αυτή τη λύση για να τον απομακρύνει και να του περιορίσει την καθημερινή παρουσία του στην Ιάσωνος, λαμβανομένου υπόψη ότι κάποιες φορές με τις παρεμβάσεις του έχει δημιουργήσει γκρίνιες στο προσωπικό. Πάντως, ι Κώωτσης, με την επιλογή του αυτή, αναδεικνύει ως «γκουρού» στην τοπική πολιτική σκηνή τον πρώτο του εξάδελφο, αφού μετά την αντιπροεδρεία στον πολιτισμό τον έχρισε και αντιπρόεδρο στην αμιγώς δημοτική εταιρεία που ελέγχει τα κυρίαρχα περιουσιακά στοιχεία του δήμου Λουτρακίου. Απ’ όλα αυτά προκύπτει, όπως επισημαίνει πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας ότι: «Ι Κώωτσης επιμένει και θέλει σώνει και καλά να ρίξει τη Λουτράκι Α.Ε. στο γκρεμό - αν και την απέτρεψε ο Παύλος Παύλου και να φέρει την καταστροφή στον τόπο!»
Πάντως, λόγω και των αντιδράσεων που είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται και να δημοσιοποιούνται πριν από μήνες, ι Κώωτσης δεν τόλμησε να προχωρήσει στην αντικατάσταση του ΣΟΛ με ιδιώτη ορκωτό λογιστή, απλά του περιέκοψε την αμοιβή.
Όλα τα προαναφερόμενα, αποτελούν και συγκροτούν το φαίνεσθαι της εταιρείας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, άτυπα προς το παρόν, το manager της Λουτράκι Α.Ε. θα κάνει ο μυστικοσύμβουλος του Κώωτση, λαμβανομένου υπόψη ότι ο Κώστας Δόσχορης δεν έχει γνώση κι εμπειρία από ανώνυμες εταιρείες, εκτός πλέον αν αναδειχθεί σε πολυτάλαντη και χαρισματική προσωπικότητα στην πολιτική σκηνή του τόπου.
Όσον αφορά την κενή θέση του πολίτη, αυτή συμπληρώθηκε από το νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ - Π Φάνη Σιτέ. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που δεν στέκεται απέναντι στον Κώωτση, αλλά δεν διστάζει να πει τη διαφορετική του άποψη, ενώ παράλληλα δεν σύρεται σε υπερψήφιση με κίνδυνο να εκτεθεί προσωπικά για το θεαθήναι της πλειοψηφίας. Από την πλευρά του ι Κώωτσης, ένεκα της στάσης του, προσπαθεί να δελεάσει και να πλησιάσει με κάθε τρόπο τον Φάνη Σιτέ. Δημοτικοί παρατηρητές, χωρίς να θέλουν σε καμία των περιπτώσεων να υποτιμήσουν το συμπαθή Φάνη Σιτέ, έλεγαν ότι: «Αυτή είναι η κατάντια και η γύμνια του Κώωτση, να μην ανταποκρίνεται θετικά στα κελεύσματά του ούτε ένα άτομο!»

«Εισβολή» του προσωπικού στη συνεδρίαση
Η χθεσινή συνεδρίαση ξεκίνησε με την «εισβολή» του προσωπικού της Λουτράκι Α.Ε. στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Αιτία η έντονη φημολογία για την πρόθεση του Κώωτση αφενός να μειώσει τους μηνιαίους μισθούς, αφετέρου γιατί ακόμη δεν έχει καταβληθεί το επίδομα άδειας των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι ήθελαν να παραμείνουν στη συνεδρίαση, αλλά ι Κώωτσης τους έκλεισε συνάντηση για την προσεχή Δευτέρα στις 09:00 να τους αναλύσει την πολιτική του και τι σκέπτεται να κάνει. Αλήθεια, άραγε; Ποια πολιτική του; Όταν ο ίδιος δεν ξέρει που πάει και τι κάνει η εταιρεία κι όταν ερωτάται ανασηκώνει τους ώμους; Αυτός, είναι δυστυχώς για τον τόπο, το μέλλον, την προοπτική του και την προστασία του πλούτου του, ο πρώτος πολίτης του, που μόνος του καθημερινά με τις ακολουθούμενες πρακτικές του επιβεβαιώνει πόσο επικίνδυνος είναι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων συντονίζονται από στέλεχος του Loutraki Thermal Spa και από έναν εργαζόμενο.
(020812)




ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΘΜΙΑ

Συναυλία με αρχαιοελληνική μουσική από το διεθνές μουσικό σύνολο «Λύραυλος» θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στις 21:00 στα Ίσθμια, έξω από τα γραφεία της Διώρυγας.
Μέσα από ιστορικές πηγές γίνεται φανερό ότι η μουσική στην αρχαία Ελλάδα διαδραμάτιζε ένα ρόλο πιο σύνθετο και ουσιαστικό σε σύγκριση με την σημερινή εποχή.
Περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες στο www.lyravlos.gr
(020812)




ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΕ ΔΕΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Κοινωνικό φροντιστήριο με σκοπό να βοηθήσει τους οικονομικά αδύναμους μαθητές του δήμου που δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα σε οποιοδήποτε ιδιωτικό φροντιστήριο, διοργανώνει ο δήμος Λουτρακίου, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας  θα λειτουργήσει.
Το κοινωνικό φροντιστήριο απευθύνεται σε μετεξεταστέους μαθητές, σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και ενήλικες.
Τα μαθήματα που έχουν επιλεγεί για την βοήθεια κι ενίσχυση των μαθητών είναι:
Μαθηματικά, φυσική, χημεία, γερμανικά, αρχαία ελληνικά, νέα ελληνικά, ζωγραφική, βιολογία, μουσική και χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, Κολοκοτρώνη 17, από τις 10 ως τις 2 και από τις 16:00 ως τις 20:00.
Τα μαθήματα  θα αρχίσουν στις 6 Αυγούστου στην λέσχη Φιλίας του Δήμου (Μπολέτη και Υψηλάντου) και θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2012.
Πληροφορίες στο τηλ. 2744067000 και στο φαξ. 2744067001
(020812)




ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Την προσεχή Τρίτη 7η Αυγούστου στις 20:00 θα συνεδριάσει η τοπική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξή της, τα οποία είναι τ’ ακόλουθα:
1 Λήψη απόφασης περί:
   Α) Ανώτατου αριθμού αδειών, κατά κατηγορία επαγγελμάτων, που πρόκειται να χορηγηθούν το έτος 2013 και προσδιορισμό ισάριθμων, συγκεκριμένων θέσεων για την άσκηση των υπαίθριων στάσιμων εμπορικών δραστηριοτήτων.
   Β) Ανώτατου αριθμού των αδειών υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου τύπου Β΄, για το έτος 2013.
   Γ) Ανώτατου αριθμού των αδειών υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου τύπου Α΄, για το έτος 2013.
2 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους ΤΑΠ μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.
3 Διαγραφή ή μη οφειλών από Βεβαιωτικούς καταλόγους τελών χρήσης πεζοδρομίων, οδών, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2011.
(020812)
Return top