ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, ποιός και με εντολή ποίου εμποδίζει την προώθηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου; Ποιοί ευνοούνται και ωφελούνται από το επικρατούν σκοπίμως θολό τοπίο;
(270812)




Είπαν…

«Είναι αδιανόητο να γίνεται στον τόπο σου ένα συνέδριο τόσο υψηλού επιπέδου για το πολυτιμότερό του αγαθό, το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου, εσύ να θες να επανεκλεγείς στο τιμόνι του τόπου, αλλά να λάμπεις δια της απουσίας σου. Αυτά τα πράγματα δεν συμβαδίζουν...»
(270812)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛΠ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Άκρως υψηλού επιστημονικού επιπέδου με την αυτονόητη τεκμηρίωση ήταν η ημερίδα που διοργανώθηκε καθ’ ολοκληρίαν από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Λουτρακίου Περαχώρας (ΔΕΥΑΛΠ), αφήνοντας τους πάντες ικανοποιημένους που παρέστησαν και παρακολούθησαν τις εργασίες της.
Όλοι οι ομιλητές παρουσίασαν ο καθένας από την πλευρά του πάρα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, αλλά σημαντικότερο όλων ήταν τα στοιχεία που παρέθεσε ο δρ. υδρογεωλόγος του ΙΓΜΕ Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, από τα οποία προκύπτει ότι το φυσικό μεταλλικό νερό Λουτρακίου, από τον μοναδικής ιδιότητας ορυκτών πετρωμάτων υδροφόρο ορίζοντά του είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου παγκοσμίως, ενώ οι μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το 1995, αποδεικνύουν ότι είναι απολύτως ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία καθ’ ότι σε καμία μέτρηση το ολικό χρώμιο όχι μόνον δεν έχει υπερβεί, αλλά ούτε αγγίζει το παγκοσμίως καθιερωμένο παραδεκτό κι αποδεκτό όριο των 50 μικρογραμμαρίων.
Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα χαστούκι στις αλητείες όλων αυτών που επί χρόνια κάνουν τα πάντα να το δυσφημίσουν, ιδιαιτέρως δε τους τελευταίους δέκα μήνες έχοντας βρει μια δημοτική αρχή πολύ κατώτερη των περιστάσεων, που δεν μπορεί να υπερασπισθεί ούτε το πολυτιμότερο αγαθό του τόπου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι για πρώτη φορά στη χώρα και από το Λουτράκι έχει ξεκινήσει η δημιουργία βάσης δεδομένων με στοιχεία μετρήσεων τριάντα περίπου ετών, αφού πρώτα αξιολογηθεί η επιστημονική αρτιότητα των πρώτων μετρήσεων.
Σκοπός της βάσης δεδομένων είναι η διαμόρφωση μαθηματικού μοντέλου που θα δείχνει τις επιπτώσεις στον υδροφόρο ορίζοντα από την κάθε είδους ανθρώπινη δραστηριότητα, ανάλογα με τη ν περιοχή.
Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΛΠ μηχανολόγος μηχανικός Τάσος Μαστραντωνάκης επεσήμανε τις προσπάθειες που έγιναν αναστροφής της υπεράντλησης και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη βελτίωση του ισοζυγίου με δράσεις και μέτρα και που λαμβάνει η εταιρεία.
Χαρακτηριστική, εξάλλου, χθες στο κλείσιμο των εργασιών ήταν και η μικροψυχία του Κώωτση, ο οποίος δεν είχε ένα καλό λόγο να πει για τους διοργανωτές της ΔΕΥΑΛΠ, οι οποίοι για πολλές ημέρες έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό για να επιτύχουν το αποτέλεσμα που τελικά επέτυχαν.
Χθες, οι άνθρωποι της ΔΕΥΑΛΠ, απέδειξαν ότι διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία, αλλά και την ενδεδειγμένη εμπειρία που πρέπει να κάνει το Λουτράκι υπερήφανο, εκτός φυσικά της μικρόψυχης κι ανύπαρκτης δημοτικής αρχής του Κώωτση.
Στο βήμα πρώτος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛΠ Χαράλαμπος Δοσσαράς που αναφέρθηκε στη σημασία διαφύλαξης και διεκδίκησης μαχητικά του κοινωνικού χαρακτήρα των ΔΕΥΑ.
Τον ακολούθησαν στο βήμα ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και στη συνέχεια ο Τάσος Μαστραντωνάκης. Κατόπιν στο βήμα ανέβηκε ο γεωλόγος - γεωτεχνικός ΝΑΜΑ Νικόλαος Σιδέρης με θέμα: «Τα υπόγεια υδατικά συστήματα του δήμου στο Σχέδιο Διαχείρισης Υδατικών Πόρων Υ.Δ. Αττικής».
Αξιοσημείωτη ήταν η ερευνητική εργασία που είχε κάνει και τα ιστορικά στοιχεία που παρέθεσε για το νερό η Παρή Ράπτη Λύρα με θέμα: «Νερό: Προνόμιο ζωής και ίασης».
Ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία με θέμα: «Παραγωγή πόσιμου νερού με αφαλάτωση» του μηχανολόγου μηχανικού γενικού διευθυντή της ΔΕΥΑ Σύρου Γ. Βακόντιου.
Τέλος, ο κύκλος των ομιλητών έκλεισε για τα συστήματα διαχείρισης υδατικών πόρων που παρουσίασε ο διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης & Τεχνικών Πωλήσεων της Pipelife Ελλάς Α.Ε. Γ. Παπουτσόγλου.
Στην ημερίδα παρέστησαν ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Κακκαβάς, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Νικολάου, ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία Γιώργος Πετρίτσης με το δημοτικό του σύμβουλο Παναγιώτη Φίλη, καθώς επίσης και ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Γιωτάκης ο οποίος ήταν και στο προεδρείο της ημερίδας, καθώς επίσης και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Μάρκελλος.
Αξιοσημείωτη ήταν η απουσία των «νερουλάδων», όλων αυτών δηλαδή που έχουν συμβάλλει στις παράνομες υδροδοτήσεις τόσο στο Λουτράκι, όσο και στους Αγ. Θεοδώρους και φέρουν μεγάλες ευθύνες που δεν μπορούν να υδροδοτηθούν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας, ενώ δημιουργούνται προβλήματα και στους άλλους…
Επίσης, έλαμψαν δια της απουσίας τους κι όλοι αυτοί που κατά καιρούς κόπτονται για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα και διαρρηγνύουν κάθε φορά τα ιμάτιά τους.
(270812)




ΧΑΘΗΚΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ 2013 ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Δυσοίωνα είναι τα δεδομένα για την πόλη του Λουτρακίου όσον αφορά την επόμενη τουριστική περίοδο του 2013, καθ’ ότι χάθηκε οριστικά κι αμετάκλητα άλλη μία χρονιά, λόγω της ανύπαρκτης δημοτικής αρχής του Κώωτση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki-press κανένα τουριστικό γραφείο, ούτε καν λόγος για τουριστικό οργανισμό, δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με τουριστική επιχείρηση του δήμου Λουτρακίου για το 2013. Ως γνωστόν, οι ξένοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί και τα ξένα τουριστικά γραφεία, υπογράφουν τα συμβόλαιά τους για την επόμενη τουριστική περίοδο το αργότερο και καθυστερημένα, μέχρι τέλους Ιουνίου της τρέχουσας χρονιάς.
Αξιοσημείωτο είναι ότι από την επόμενη χρονιά σταματούν τη συνεργασία τους και την αποστολή τουριστών στο Λουτράκι δύο γραφεία από τη Ρωσία. Πρόκειται για μία αγορά που έχει αρχίσει κι αυτή να φθίνει και σε λίγα χρόνια τους τουρίστες στο Λουτράκι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση τις δύο τελευταίες δεκαετίες, θα τους βλέπουμε με το κιάλι.
Αν δεν κάτσουν όλοι οι φορείς γύρω από ένα τραπέζι -με τον Κώωτση όμως δεν γίνεται- με τη συνδρομή ειδικών και εξειδικευμένων περί τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν, προκειμένου να αλλάξει η επικρατούσα αρνητικά εξελισσόμενη κατάσταση, δεν πρόκειται να σημειωθεί καμία αναστροφή και ο τόπος μοιραία και μαθηματικά θα οδηγηθεί σε μαρασμό.
(270812)
Return top