ΚΟΥΙΖ

Ποιός κορυφαίος αξιωματούχος του δήμου Λουτρακίου συνεπαρμένος από τον «οίστρο έργων» είπε: «Κάθε ημέρα που περνάει παλαβώνω όλο και περισσότερο, χτυπώντας το δεξί χέρι στο κούτελό του;»
Ε, τι έχουν να δουν και θα δουν τα μάτια μας και τι έχουν να ακούσουν και θα ακούσουν τ’ αυτιά μας;
(250812)




Είπαν…

«Ο Παύλος Παύλου με την πρώιμη κάθοδό του για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, θυμίζει το λαγό στις κούρσες μεγάλων αποστάσεων δρόμου των μίτινγκ που μπαίνει οδηγός της κούρσας, δίνει γρήγορο ρυθμό για να τραβήξει και τους άλλους δρομείς έτσι ώστε να βελτιώσουν την επίδοσή τους και στα τρία τέταρτα του αγώνα εγκαταλείπει, γιατί δεν αντέχουν άλλο τα πόδια του…»
(250812)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΣΟΒΟΛΑ, ΕΝΩ
ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ενόψει του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης, είναι ώρα να πέσουν οι μάσκες, να αποκαλυφθούν ποιοί έχουν σκοπό και ποιοί όχι να υπερασπισθούν τα συμφέροντα του δήμου Λουτρακίου;
Ο λόγος για την πολυσυζητημένη γνωμοδότηση Τσοβόλα για την οποία ι Κώωτσης με το επιτελείο του προφασίζονται διάφορες δικαιολογίες κι αστειότητες, ενώ η αντιπολίτευση δεν δείχνει το σθένος και τη διάθεση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, δηλαδή να διεκδικήσει υπέρ της Λουτράκι Α.Ε. τα νόμιμα από τους συνκοινοπρακτούντες στην Club Hotel Casino Loutraki (CHCL), φοβούμενη ενδεχομένως μήπως προκαλέσει κάποιες δυσαρέσκειες.
Δυσαρέσκειες που αν υπάρξουν, μπορεί να αποβούν καταλυτικές ή πιο ορθά καταστροφικές για όποιον υποψήφιο διεκδικήσει το χρίσμα του δημάρχου, ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2014, λαμβανομένου υπόψη ότι ο Παύλος Παύλου άνοιξε και σύρει τον προεκλογικό χορό.
Η στάση του Κώωτση αφενός που προκαλεί διαφόρων ειδών προβληματισμούς και σκέψεις, σε συνδυασμό με την προκλητική αδράνεια της αντιπολίτευσης αφετέρου, που λειτουργεί ως να υποτιμά τη νοημοσύνη της πόλης, προκαλούν τεράστια οικονομική βλάβη στη Λουτράκι Α.Ε. για την οποία φαίνεται ότι κανενός δεν ιδρώνει το αυτί, για τη συγκεκριμένη αιτία!..
Ευθύνη, πλέον δεν φέρει σύσσωμο μόνον το διοικητικό συμβούλιο της Λουτράκι Α.Ε., αλλά και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου, δεδομένου ότι αποτελεί τη γενική συνέλευση κι έχει εγκρίνει τους χειρισμούς του Κώωτση, ενώ κάποιες κορώνες που ακούσθηκαν χωρίς να συνοδεύονται από τις ανάλογες προσφυγές τόσο στη Δικαιοσύνη, όσο και στην προϊσταμένη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, ήταν τελικά για το θεαθήναι και τον εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης κι όχι για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.

Πώς «πνίγουν» την υπόθεση για να μην πάει στη Δικαιοσύνη
Ι Κώωτσης και οι περί αυτόν, πιπιλάνε την καραμέλα ότι η γνωμοδότηση Τσοβόλα είναι δυσνόητη κι ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί ο καθείς, γιατί ενδεχομένως, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα, δεν διαθέτουν τη βούληση και δεν έχουν πρόθεση να διεκδικήσουν όσα ανήκουν στον τόπο και να υπερασπιστούν τα συμφέροντά του.
Ι Κώωτσης, κατώτερος των περιστάσεων δεν έχει μπει καν στον κόπο να αναγνώσει και να κατανοήσει τι λέει επακριβώς η γνωμοδότηση Τσοβόλα, αλλά κινείται και κρύπτεται πίσω από διαφόρων ειδών εφευρήματα για να μην διεκδικήσει από τους συνκοινοπρακτούντες στην CHCL, όσα ανήκουν στον τόπο, όσα είναι του Λουτρακίου.
Ι Κώωτσης, αν είχε μπει στον κόπο να αναγνώσει τη γνωμοδότηση Τσοβόλα που είχε διαρρεύσει στην πόλη ως φέι βολάν, θα διαπίστωνε ότι ποινικά αναφέρεται σε συγκεκριμένα άτομα για τα οποία επιβάλλεται και πρέπει να γίνει έρευνα για το βαθμό εμπλοκής τους. Όσον αφορά τις αστικές αξιώσεις, είναι εύκολο με τη συνδρομή ενός ορκωτού λογιστή, ένας καλός δικηγόρος να φθάσει στα κονδύλια που ανήκουν στην Λουτράκι Α.Ε. μαζί με τους τόκους τους; Εξάλλου, στη γνωμοδότηση Τσοβόλα περιγράφονται διεξοδικά ποια είναι τα βήματα και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Μπορεί ι Κώωτσης συνειδητά, άλλως είναι με τη βούλα άνους, να τίναξε στον αέρα το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ωστόσο, τίποτα δεν έχει χαθεί και όλα τα κεφάλαια είναι διεκδικήσιμα αν κάποιοι θέλουν να προστατέψουν τα συμφέροντα του τόπου.
Η διαμόρφωση των τελικών κειμένων απαιτεί δουλειά για να υπερασπισθείς τα συμφέροντα του τόπου, αλλά στο Λουτράκι φαίνεται κανείς να μην συγκινείται με τον τρόπο που απεμπολούνται τα συμφέροντά του, ενώ η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει στην ασκούσα τον έλεγχο στη δημοτική αρχή, αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου.
Αν κάποιοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, καλόν θα είναι να πάνε σπίτι τους, γιατί εδώ με τους τόκους χαρίζονται ενδεχομένως και € 10.000.000 για τα οποία δεν είναι δυνατόν οι τακτικές αυτές να γίνονται ελαφρά τη καρδία…
Η υπόθεση αρχίζει όχι μόνον να μυρίζει, αλλά μάλλον βρωμάει σήψη και  καλόν θα είναι να αρχίσει επιτέλους να αντιδράει και η πόλη.
Το Λουτράκι, μια πόλη στολίδι προικισμένη με τα πάντα από τη φύση, δεν έφθασε τυχαία στο κατάντημα που βιώνει. Κάποιοι φέρουν ευθύνες και είναι πάρα πολύ μεγάλες.
(250812)
Return top