ΚΟΥΙΖ

Ποιά είναι τα δύο φιλαράκια -ένας τοπικός παράγοντας κι ο άλλος από το παρασκήνιο, σήμερα μεγαλοmanager- από τα παλιά -τα είχαν σπάσει το 2006- που έχουν ξαναγίνει κολλητοί, υποσχόμενος ο δεύτερος ότι θα τον βοηθήσει να εκλεγεί στις δημοτικές εκλογές του 2014, ενώ ήδη του έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής, στέλνοντάς του τις πρώτες ενισχύσεις;
(280812)




Είπαν…

«Όταν ι Κώωτσης λέει δεσμεύομαι, γιατί τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, αλλά και τους δημοτικούς παράγοντες τους πιάνουν τα γέλια;»
(280812)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΠΟΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΘΑ ΑΡΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ;

Πέραν από την πολυσυζητημένη γνωμοδότηση Τσοβόλα για την ενεργοποίηση της οποίας οι πολιτικοί ταγοί δεν πράττουν τα δέοντα, η μεν πλειοψηφία σκόπιμα και ποιός ξέρει με ποιό αντάλλαγμα δεν διεκδικεί € 10.000.000(;), οι δε της αντιπολίτευσης, μερικοί εξ’ αυτών -λόγω και των σχέσεων τους με τους μεγαλοεπενδυτές ή εκπροσώπους της Club Hotel Casino S.A.- σαν κάτι να φοβούνται(;), μήπως κάποιος τους τραβήξει τα αυτιά… έχουν άλλο ένα καυτό θέμα που πρέπει να βάλουν τα δάχτυλα επί τον τύπο των ήλων.
Σε μια άδεια από πλευράς θεμάτων ημερήσιας διάταξης στη μεθαυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οι τοπικοί πολιτικοί ταγοί δεν θα πρέπει να αναζητήσουν να αποκαλυφθεί τι πραγματικά συμβαίνει με το υψηλότατης αξίας, αλλά και υποδομής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου(;) από την παράνομη λειτουργία του οποίου αναδεικνύεται αφενός η παραβατική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής του Κώωτση, αφετέρου η νοοτροπία και η έξις να παρανομεί σε μεγάλο φάσμα των δραστηριοτήτων της, καλύπτοντας νευραλγικά κι ευαίσθητα θέματα μ’ ένα θολό νέφος;..
Σκόπιμα, λοιπόν, η δημοτική αρχή του Κώωτση έχει σκεπάσει μ’ ένα θολό νέφος το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου με συνέπεια, κάποιοι να ωφελούνται σύμφωνα με συγκεκριμένες καταγγελίες στο loutraki-press κι ενδεχομένως οικονομικά, ενώ στο στόχαστρο της συνείδησης της πόλης έχουν μπει επιχειρηματίες. Ωστόσο, η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας καθ’ ότι υποστηρίζεται ότι λειτουργεί «κύκλωμα» με το αζημίωτο;..
Είναι τρομερό ο θεματοφύλακας των τοπικών θεσμών, ο δήμος, να ευλογεί και να ενθαρρύνει την παρανομία και την παράνομη λειτουργία ενός περιουσιακού στοιχείου που μπορεί να αποφέρει έσοδα και να οδηγήσει ακόμη και στην απόσβεση της επένδυσης που λίγο πολύ έφθασε τα € 5.000.000 και μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση του αθλητικού τουρισμού στο δήμο Λουτρακίου, αλλά να εξασφαλίσει και εισροή πόρων στα ταμεία τόσο άμεση, όσο κι έμμεση.
Επιχειρηματίες, υποστηρίζουν, ότι δέχονται οχλήσεις από την πελατεία τους, τα οργανωμένα τουριστικά γραφεία, που αιτούν ενημέρωση για το κόστος χρήσης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, αλλά αδυνατούν να ανταποκριθούν και να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Και τούτο, διότι δεν μπορούν να δώσουν μια σαφή και τεκμηριωμένη απάντηση που να επιδεικνύει ότι τα πάντα λειτουργούν υπό καθεστώς διαφάνειας κι όχι σκόπιμης αδιαφάνειας όπως γίνεται σήμερα, συνειδητά από την παρούσα δημοτική αρχή του Κώωτση, σχεδόν περισσότερο από ένα χρόνο.
Είναι απορίας άξιο, ένα χρόνο σχεδόν μετά την πρώτη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή του Κώωτση να μην έχει αναλάβει πρωτοβουλία να το αδειοδοτήσει, ενώ δαπανά χρήματα σε εργολάβο για τη συντήρηση και παράνομη λειτουργία του.
Αν, ο Θεός να βάλει το χέρι του, παρ’ ελπίδα προκληθεί ατύχημα κι όχι θάνατος, κάποιος χρήστης της πισίνας υποστεί μια μόνιμη ανικανότητα λόγω αναπηρίας, γιατί να καταδικασθεί ο δήμος Λουτρακίου στην ισόβια αποζημίωσή του; Σ’ αυτή τη δημοτική αρχή, δεν υπάρχει έστω κι ένας άνθρωπος που να διαθέτει στοιχειώδες νου;
Δεν θα πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να σταματήσουν οι παρανομίες του Κώωτση;
Μπορεί η Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση του Παύλου Παύλου υποκινούμενος και σ’ αυτό από τη σύμβουλό του νομικό Εβίτα Κούτμου, να προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για την παράνομη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, ωστόσο, γιατί ο Παύλος Παύλου δεν προσέφυγε και στην προϊσταμένη γραμματεία Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων; Γιατί, αν ο Παύλος Παύλου ασκούσε με την ενδεδειγμένη επάρκεια τα καθήκοντά του, θα έπρεπε να το είχε πράξει την ίδια χρονική στιγμή. Τι τον κρατάει λοιπόν, όπως και σύσσωμη την αντιπολίτευση;
Όπως τι κρατάει τον Παύλο Παύλου, την υπόλοιπη αντιπολίτευση, αλλά και δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας να μην προσφεύγουν τόσο στη Δικαιοσύνη, όσο και στην προϊσταμένη γραμματεία Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων, γιατί δεν διεκδικεί ι Κώωτσης τα περίπου € 10.000.000 της γνωμοδότησης Τσοβόλα από την Club Hotel Loutraki S.A.;
(280812)




ΒΥΘΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ
ΚΟΜΒΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Μία τουριστική πόλη, πρέπει κι επιβάλλεται να λάμπει όχι μόνον από καθαριότητα, αλλά και φωτοχυσίες, στο μέτρο του δυνατού εννοείται που να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα το περιβάλλον ή ακόμη να υπάρχει εναλλακτική λύση από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Αυτόν τον απλό προσανατολισμό θα τηρούσε σε πόλη αυτών των προϋποθέσεων οποιοσδήποτε δήμαρχος ήθελε να καταστήσει την πόλη του ελκυστική για την αύξηση του τουριστικού προϊόντος.
Απεναντίας, στο Λουτράκι, όπως διαπιστώνεται από την καθημερινή πρακτική, η δημοτική αρχή του Κώωτση, θέλει να βυθίσει στο σκοτάδι της τουριστική προοπτική του τόπου. Δεν εξηγείται αλλιώς, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου το Λουτράκι σε κομβικά σημεία του να είναι βυθισμένο στο σκοτάδι, γεγονός που έχει προκαλέσει ερωτήματα και στους αλλοδαπούς τουρίστες.
Δεν είναι δυνατόν μετά την κεντρική πλατεία του Λουτρακίου ο δημοτικός φωτισμός να μην λειτουργεί, καθώς επίσης και στο παραλιακό πάρκο. Επίσης αδικαιολόγητα είναι και το σκοτάδι στον Αγ. Γεώργιο στη συμβολή του κεντρικού με τον περιφερειακό δρόμο του Λουτρακίου. Μια διασταύρωση, στην οποία έχει συμβεί όχι μόνο τα βράδια, αλλά και την ημέρα μεγάλος αριθμός συγκρούσεων αυτοκινήτων, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημίες. Κάτι, που είναι γνωστό στον πάσα ένα, γεγονός που από μόνο του, δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μυαλό, συνηγορεί ότι η διασταύρωση πρέπει να είναι φωταγωγημένη.
Τέλος, με την είσοδο της πόλης η δημοτική αρχή του Κώωτση τι περιμένει; Μήπως το εργοστάσιο παραγωγής του χαλκού πετάει το δήμο Λουτρακίου έξω από τη σειρά προτεραιότητας, με συνέπεια να μην έχουν από πού να το προμηθευθούν το χάλκινο σύρμα μεταφοράς του ρεύματος και η είσοδος της πόλης στο πιο κρίσιμο κυκλοφοριακά σημείο να μένει βυθισμένη στο σκοτάδι;
Δεν θυμίζει λίγο με κοινώς λεγόμενο, κατάστημα από τη Βραζιλία περιμένεις να σου φέρουν τον καφέ, όταν καθυστερεί υπερβολικά ή αδικαιολόγητα;

Ανέκδοτο…
Οι φήμες θέλουν η δημοτική αρχή να κρατάει σκόπιμα σε συσκότιση το Λουτράκι, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των προς αντικατάσταση λαμπτήρων, έτσι ώστε να μπορέσουν να αξιώσουν καλύτερη τιμή προμήθειας, ενώ ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνουν και οικονομία με τη χαμηλότερη κατανάλωση δημοτικού ρεύματος.
(280812)
Return top