ΚΟΥΙΖ

Ποιό τοπικό παράγοντα πολίτες τον θεωρούν τον πιο εκδικητικό και τον πιο εμπαθή;
(260812)




Είπαν…

«Για μας δεν υπάρχει αργία. Αυτή η δημοτική αρχή δουλεύει ασταμάτητα…»
Κώωτση και τα ρολόγια ασταμάτητα δουλεύουν, αλλά μόνο την ώρα δείχνουν…
(260812)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ,
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Η παντελής ανυπαρξία της δημοτικής αρχής του Κώωτση, με την πλήρη εγκατάλειψη των Αγ. Θεοδώρων, σε συνδυασμό με την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου από τον Παύλο Παύλου, έχει προκαλέσει την ανάλογη κινητικότητα κι έχει προκαλέσει τον ανάλογο προβληματισμό για τα πρόσωπα της τοπικής πολιτικής σκηνής των Αγ. Θεοδώρων.
Παρά την καλοκαιρινή περίοδο, δεν σταμάτησαν να συναντώνται και να προβληματίζονται για το δέον γενέσθαι στο χωριό στις δημοτικές εκλογές του 2014. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press ο κύβος έχει ριφθεί με τους Αγ. Θεοδώρους να κατεβάζουν το δικό τους ψηφοδέλτιο στον ενιαίο δήμο Λουτρακίου, καθ’ ότι έχουν γνωρίσει την πλήρη απαξίωση στο εικοσάμηνο του Κώωτση, παρά τα παχιές κενές περιεχομένου υποσχέσεις, όπως αποδεικνύεται από το μέχρι τώρα αποτέλεσμα.
Οι ίδιες πληροφορίες του loutraki-press θέλουν το πολιτικό προσωπικό των Αγ. Θεοδώρων να έχει καταλήξει και στο πρόσωπο που θα εκφράσει αυτή την κίνηση, ενώ ο ίδιος είναι αρκετά επιφυλακτικός, λαμβανομένου υπόψη ότι βρισκόταν στη γειτονική Ιταλία για διακοπές κι επρόκειτο να επιστρέψει χθες.
Ο ίδιος, δεν απορρίπτει αυτή την πρόταση, τη μελετάει, δείχνει να τον ενδιαφέρει ως προοπτική, αλλά φαίνεται να θέλει να εξετάσει πιο ενδελεχώς πιθανότητες και προοπτικές, έτσι ώστε το εγχείρημα να συνοδευθεί κι από θετικό αποτέλεσμα.
Ο περί ου ο λόγος, προέρχεται από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο του Παύλου Παύλου, οπότε το χτύπημα θα είναι δυσαναπλήρωτο για τον επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης και την εκλογική απήχηση του συνδυασμού του, καθ’ ότι ενδεχόμενη υποψηφιότητα του πρώτου θα έχει σημαντική εκλογική απήχηση λόγω συγγενειών και στο κεντρικό Λουτράκι, ψήφοι που χάνονται από το συνδυασμό του Παύλου Παύλου.
(260812)




Η ΤΡΙΚΟΛΟΡ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ
ΑΡΧΙΣΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ...

Του Δημήτρη Καραπατά*

Πιο άρρητη και από το σκοτάδι, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο, αλλά με αποφάσεις βγαλμένες από συλημένους θαλάμους, η καθ’ υπερβολήν και μόνο για τον προσδιορισμό, κυβέρνηση των Ελλήνων, παρέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της 24 Αυγούστου μαθήματα δημοκρατικής κατάπτωσης και μέγιστης θεσμικής απρέπειας, που θα ζήλευαν όχι μόνο οι νοσταλγοί του Μανιαδάκη και του Μεταξά, αλλά και ο ίδιος ο στρατάρχης Παπάγος.
Κι αυτό, γιατί χωρίς καμία ενημέρωση ή διαβούλευση με την τοπική κοινωνία της Κορινθίας και τους θεσμικούς της εκπροσώπους, ορισμένα στελέχη της άφραστης αυτής εξουσίας, που ενδύονται τον μανδύα του δήθεν δημοκράτη, αποφάσισαν και διέταξαν εν κρυπτώ και υπό την κάλυψη του σκότους, την παραχώρηση Ελληνικού εδάφους σε ορδές αδιευκρίνιστης εθνικότητας ποικιλώνυμων παρανόμων στην Κόρινθο ενισχύοντας την πολιτική τους αθλιότητα και προκαλώντας την δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων.
Η ολιγοφρενής αυτή απόφαση που έρχεται να ξεθεμελιώσει την κοινωνική συνοχή, μετατρέπει το στρατόπεδο της Κορίνθου -το οποίο βρίσκεται 400 μόνο μέτρα από το κέντρο της πόλης και γειτνιάζει με μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ βρίσκεται εντός πυκνοδομημένου αστικού ιστού- σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών που συνελήφθησαν όχι από περιοχές της Κορινθίας, του Λουτρακίου ή του υπολοίπου νομού, αλλά μεταφέρθηκαν από την Αθήνα. Κι όλα αυτά, χωρίς προηγούμενα να έχουν ληφθεί πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, όπως έγινε στην Αμυγδαλέζα για την αποτροπή μαζικών αποδράσεων.
Αξίζει να σημειωθεί, πως το στρατόπεδο ήτανε και είναι ακόμη επανδρωμένο και έμφορτο από στρατιωτικά υλικά και οπλισμό. Όσον αφορά τη φύλαξη των λαθρομεταναστών, επωμίζεται η ήδη υποστελεχωμένη αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας, κάτι που σημαίνει, πως ο πολίτης αφήνεται πλέον βορά στην ανεξέλεγκτη και διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα.
Την ώρα που η Ελληνική κοινωνία χειμάζεται με 1,5 εκ. Έλληνες να βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και την πραγματική ανεργία να καλπάζει πολύ πάνω από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του 24% περίπου, η κυβέρνηση με τις επαμφοτερίζουσες θέσεις, διασαλεύει το κοινό περί δίκαιο αίσθημα των πολιτών σιτίζοντας τους εισβολείς στην πατρίδας μας, αφήνοντας την ίδια ώρα τους Έλληνες πολίτες αβοήθητους και στην τύχη τους.
Το στρατόπεδο της Κορίνθου θα μπορούσε να είχε περάσει στην τοπική κοινωνία εύκολα επί υπουργίας Πάνου Μπεγλίτη και να είχε στεγάσει υπηρεσίες όπως η αστυνομία, η πυροσβεστική ή άλλες διοικητικές υπηρεσίες, ώστε αφενός να είχε αποτραπεί αυτή η δυσμενέστατη εξέλιξη και αφετέρου το Ελληνικό δημόσιο και ο φορολογούμενος πολίτης να είχαν απαλλαγεί από την υποχρέωση καταβολής μισθωμάτων για την στέγαση των προαναφερόμενων υπηρεσιών.
Το μείζον αυτό πρόβλημα, φυσικά, αφορά και την πόλη μας, το Λουτράκι, που είναι και η πιο τουριστική πόλη του νομού, αφού είναι σχεδόν σίγουρο πως με την πάροδο του χρόνου, τα όποια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στο στρατόπεδο της Κορίνθου, θα ατονήσουν, καθιστώντας έτσι εύκολη τη μαζική απόδραση λαθρομεταναστών, πλημμυρίζοντας όχι μόνον την πόλη της Κορίνθου, αλλά και το σε απόσταση μόλις οκτώ χιλιομέτρων, Λουτράκι.
Αυτονόητο είναι, ότι θα καταγραφούν φαινόμενα εγκληματικότητας, τα οποία θα δημιουργήσουν ανασφάλεια και φόβο στους συμπολίτες μας, ενώ άμεσος είναι ο κίνδυνος αρρωστιών. Φυσικά, ούτε λόγος για την υποβάθμιση που θα υποστεί ο τόπος μας, όπως ακριβώς έγινε πριν χρόνια στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα. Τότε, πάρα πολλοί κάτοικοι, αναγκάστηκαν να πουλήσουν όσο όσο τα σπίτια τους και να αποχωρήσουν, ενώ τα ξένα τουριστικά πρακτορεία έδιναν οδηγίες στους τουρίστες να αποφεύγουν να πλησιάσουν περιοχές, που είχαν μετατραπεί σε γκέτο.
Δυστυχώς, για ολόκληρο τον δήμο Λουτρακίου  σε αυτήν την κομβική χρονική στιγμή που διαδραματίζονται τόσο σοβαρές εξελίξεις οι οποίες θα επηρεάσουν το μέλλον του τόπου, ο δήμος Λουτρακίου είχε την ατυχία να βρίσκεται στο τιμόνι του, να είναι δήμαρχος, ο άκρως ανεπαρκής κι επικίνδυνος Κώστας Λογοθέτης, που αδυνατεί να αντιληφθεί τα αυτονόητα και πώς έπρεπε να ήταν από τους πρώτους που θα είχε σπεύσει για να συσταθεί η ποθητή διαδημοτική αντίσταση σε αυτές τις κατάπτυστες αποφάσεις που φαλκιδεύουν την λαϊκή κυριαρχία και βάζουν τον τόπο σε περιπέτειες.
Αλλά, μάλλον, ο Κώστας Λογοθέτης και τα πολιτικά πτώματα που συναγελάζονται μαζί του, ως γνήσιοι ψευδεπίγραφοι δημοκράτες, δια της λαλούμενης σιωπής συντάσσονται συλλήβδην με τα πραξικοπήματα της ανθελληνικής κυβέρνησης των τοκογλύφων.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς είναι επιχειρηματίας.
(260812)
Return top