ΚΟΥΙΖ

Ποιός αξιωματούχος του Κώωτση, την έχει κοπανήσει ήδη από το συνδυασμό του;
(200812)




Είπαν…

«Δυσαρεστημένος είναι ο Γιωργάκης και κάνει μούτρα του Κώωτση, γιατί νομίζει ότι μετά την επιτυχημένη του παρουσία στην αντιδημαρχεία, ο "αυτοκράτορας" όφειλε να τον κάνει και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Λουτράκι Α.Ε. Γιατί όλοι τους νομίζουν ότι η εταιρεία είναι μια ανώτερη "παιδική χαρά"; Μάλλον, κανείς τους, δεν έχει συναίσθηση ποια είναι η πραγματικότητα και που έχουν βουλιάξει το δήμο Λουτρακίου;»
(200812)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΑΧΩΡΑ

Σιγά - σιγά και με τον… αραμπά δεδομένου ότι ι Κώωτσης έχει βάλει το Λουτράκι σε πλήρη αδράνεια, το loutraki-press επιστρέφει στην αδήριτη πραγματικότητα να παρουσιάσει δύσκολα γεγονότα που δεν αγγίζονταν και δεν αγγίζονται γιατί ενοχλούν, απεναντίας δε «πνίγονται» για να διατηρούνται οι κακώς εννοούμενες «καλές σχέσεις» με τους τοπικούς παράγοντες για να απολαμβάνουν ασυλίας.
Παρά το γεγονός ότι ι Κώωτσης είναι κυριευμένος σε συνέχεια της χειμέριας νάρκης από τη θερινή ραστώνη, ωστόσο, έχει κάνει το… θαύμα του με συνέπεια να δημιουργήσουν ιδιαίτερη αίσθηση θέματα που θα αναδειχθούν το επόμενο διάστημα και η τοπική κοινωνία θα μείνει άφωνη. Απλά, αναμένεται το κατάλληλο timing και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πώς θα αντιδράσει το τοπικό πολιτικό προσωπικό.
Επανερχόμενο το loutraki-press στις επάλξεις αρχίζει μ’ ελαφρά θέματα κι όσα έλαβαν χώρα στην Περαχώρα τόσο στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας, όσο και στον εσπερινό και τη λιτάνευση της εικόνας της Μεγαλόχαρης την Τρίτη το βράδυ.
Αρχίζοντας από το δεύτερο θέμα ι Κώωτσης έκανε το πρωτοφανές και ξεχώρισε στην ιστορία του τόπου με την εκκωφαντική απουσία όχι μόνο του ιδίου, αλλά και σύσσωμης της δημοτικής από τον εσπερινό και την περιφορά της εικόνας της Μεγαλόχαρης στη γενέτειρά του την Περαχώρα. Μια στάση που επιδεικνύει με τον πιο προκλητικό τρόπο ότι έχει γυρίσει την πλάτη στους συγχωριανούς του όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και τα μέλη του συνδυασμού του που κατάγονται από το χωριό. Εξαίρεση μόνον ο Παναγιώτης Βαρελάς που ήταν παρών, αλλά διακριτικά. Πρέπει να σημειωθεί ότι στην περιφορά της εικόνας από το συνδυασμό της πλειοψηφίας πέραν του εντόπιου Παναγιώτη Βαρελά, ήταν μόνον ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κακούρος.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις συγχωριανών του, ι Κώωτσης φοβήθηκε να παραστεί για να μην αναδειχθεί η πολιτική γύμνια του, δεδομένου ότι δεν θα παρευρισκόταν κανείς να τον πλαισιώσει καθ’ ότι ο μόνιμος συνοδός του - οδηγός του αντιδήμαρχος Θανάσης Μουζάκης λόγω δικαιολογημένης υποχρέωσής του εκ των πραγμάτων θα απουσίαζε.
Το «ράπισμα» αυτό ι Κώωτσης το είχε εισπράξει μόλις πριν δύο ημέρες, την προπερασμένη Κυριακή, πάλι στη γενέτειρά του και πιο συγκεκριμένα στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Περαχώρας, όπου ήταν ολομόναχος.
Στην εν λόγω εκδήλωση παρευρισκόταν στα τελευταία καθίσματα ο Παναγιώτης Βαρελάς, ενώ σε κάποια άκρη και αρκετά πίσω ο δυσαρεστημένος με τον Κώωτση αντιδήμαρχος Γιώργος Δέδες. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην εν λόγω εκδήλωση αν και είχαν ζητηθεί στο δήμο Λουτρακίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Περαχώρας τριακόσια καθίσματα, για άγνωστο λόγο κι εντελώς ακατανόητα εστάλησαν μόνον διακόσια, με συνέπεια να ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ κόσμος από την ορθοστασία.
Στην εν λόγω εκδήλωση από την αντιπολίτευση είχαν παραστεί μόνον ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Γιώργος Γκιώνης με τους δημοτικούς του συμβούλους Μαρία Πρωτοπαππά και Σπύρο Ράτη.
Γιώργος Γκιώνης και Μαρία Πρωτοπαππά παρέστησαν και στη λιτάνευση της εικόνας της Μεγαλόχαρης την Τρίτη, όπου παρευρέθησαν ακόμη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παύλος Παύλου και Παναγιώτης Φίλης, καθώς επίσης και ο τέως δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γιαννούλης, μαζί με πλήθος πιστών.
(200812)




ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ι ΚΩΩΤΣΗΣ
ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;

Εκκωφαντική, αλλά κι εγκληματική είναι η συνειδητή απουσία του Κώωτση από συσκέψεις που γίνονται για ένα από τα ουσιαστικότερα έργα υποδομής για την τουριστική πρόοδο κι ανάπτυξη του δήμου Λουτρακίου, από το οποίο θα ωφεληθούν και οι πολίτες του.
Ο λόγος για την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου την οποία προκάτοχοι του Κώωτση είχαν φροντίσει να ναρκοθετήσουν με διάφορα τερτίπια και ο τόπος να στερείται σήμερα του πλέον σύγχρονου συγκοινωνιακού μέσου.
Όσον αφορά τον Κώωτση, αυτός ήταν που διερρήγνυε τα ιμάτιά του και προφασιζόταν προεκλογικά ότι ήταν ένα από τα τρία έργα αιχμής του συνδυασμού του, αλλά τόσο ο ίδιος, όσο και τα στελέχη του μποϋκοτάρουν το έργο όσο τίποτα άλλο. Ι Κώωτσης, πλέον δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα, προκαλώντας αίσθηση το γεγονός ότι ασχολούνται κι ενδιαφέρονται τρίτοι, με τον ίδιο περί άλλων να τυρβάζει.
Το δυστύχημα είναι, ότι έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση πλέον, το Λουτράκι πέραν από τις διανυκτερεύσεις έχει ανάγκη πλέον και την ημερήσια επισκεψιμότητα και τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνον ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Κάποιοι, όμως, ενδεχομένως για προσωπικούς τους λόγους και σκοπιμότητες, δεν θέλουν να δουν αυτή τη διάσταση, με συνέπεια να μην επιδεικνύεται και το ανάλογο ενδιαφέρον.
Αξιοσημείωτο είναι όταν δεν υπήρχε η Πρωτοβουλία Πολιτών για την έλευση του προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου και προσωπικά ο επικεφαλής της Δημήτρης Καραπατάς, το έργο θα ήταν για τους ρομαντικούς όνειρο θερινής νυκτός…

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον προαστιακό
Η Πρωτοβουλία Πολιτών για την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου (και τη σύνδεσή της με την Αθήνα, το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και τα λιμάνια του Πειραιά και της Πάτρας), ενημερώνει ότι: Όλες οι προτάσεις των έγκριτων συγκοινωνιολόγων προεξάρχοντος του Γιώργου Νάθενα που συνεργάζονται αφιλοκερδώς μαζί της, με το υπ’ αριθ. 27862-13/12/2011 οκτασέλιδο έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Λουτρακίου και με το υπ’ αριθ. 209554 έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ, έχουν υιοθετηθεί πλήρως από τις προαναφερόμενες υπηρεσίες και αποτελούν από τούδε και στο εξής τον εξάντα για την εκπόνηση των μελετών.
Επιπλέον, από τις προαναφερόμενες προτάσεις προέκυψαν νέες κατευθύνσεις στις προαπαιτούμενες μελέτες, οι οποίες είναι εναρμονισμένες πλήρως με την επικείμενη επέκταση του σχεδίου πόλης, πετυχαίνοντας να «συνθλίψουν» το αρχικό κόστος του έργου, που αρχικά είχε υπολογίσει η ΕΡΓΟΣΕ στα € 25 εκατ., με τον υπ’ αριθ. 197946 έγγραφό της, στα περίπου € 10 εκατ.
Ειρήσθω εν παρόδω, με την αγαστή συνεργασία της Πρωτοβουλίας Πολιτών με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου Λάμπρο Μπούκλη και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ, έχουν εξευρεθεί από τους αποθηκευτικούς χώρους του Οργανισμού, αρκετά από τα υλικά που απαιτούνται για την κανονικοποίηση και την ηλεκτροκίνησή της υφιστάμενης γραμμής Ισθμού - Λουτρακίου, με περαιτέρω θετικό αποτέλεσμα, τη συμπίεση του κόστους του έργου στα περίπου € 7 εκατ.
Σ’ όλη την προαναφερόμενη κοπιώδη προσπάθεια, δεσπόζει η απουσία και η αδιαφορία του δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος με πολιτικές επιλογές αμφιβόλου στόχευσης και σκοπιμότητας περί άλλων τυρβάζει, ενώ έχοντας διολισθήσει στο έσχατο όριο της υποχώρησης για ένα έργο που προεκλογικά είχε χαρακτηρίσει «στρατηγική του δέσμευση», τελεί υπό φρενίτιδα αντικοινωνικών επιλογών, ντυμένων με λόγια ραφιναρισμένα προς τέρψη του ακροατηρίου, παραβιάζοντας τα όρια της ωφέλιμης πολιτικής, ενώ καταντάνε ύβρη για την δημοκρατία και τους πολίτες.
Η προσπάθεια για να υλοποιηθεί η πανθομολογούμενη απαίτηση της τοπικής κοινωνίας θα συνεχιστεί από την Πρωτοβουλία Πολιτών, με αμείωτους ρυθμούς προς όλες τις κατευθύνσεις και με τελικό της στόχο την ένταξη του έργου στο παρόν ΕΣΠΑ, απ’ ευθείας ως μελετοκατασκευή. Η επόμενη κομβική συνάντηση για την τελική έκβαση του έργου, θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, παρουσία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, των υπηρεσιών της περιφέρειας και στελεχών του ΟΣΕ.
Ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης, έστω κι εκών άκον, θα παρευρεθεί;

Ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην πόλη του Λουτρακίου
Δημήτρης Καραπατάς
(200812)
Return top