ΚΟΥΙΖ

Γιατί ο Παύλος Παύλου ως δήμαρχος είχε αφήσει να καταρρέει η παραδοσιακή περιοχή στις πηγές και τους καταρράκτες και ωθούσε την ανάπτυξη του Λουτρακίου προς Λιβαδάκι και casino, όπως υποστηρίζουν τοπικοί παράγοντες;
(300812)




Είπαν…

«Κώωτση, έχεις καταλάβει ότι είσαι περαστικός, άλλους εικοσιτέσσερις μήνες θα παραμείνεις στο τιμόνι του τόπου -την καρέκλα μπορείς να την πάρεις- και δεν είναι δυνατόν με την τόσο σύντομη παρουσία σου να αποδιοργανώσεις και να διαλύσεις εσύ τον τόπο;»
(300812)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ 20% ΑΠΟ ΤΗΝ
ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Σε μια υποτονική από πλευράς θεματολογίου συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου, το ενδιαφέρον θα προσανατολιστεί στα προ ημερησίας διάταξης θέματα.
Πέραν από μείζονα θέματα όπως η γνωμοδότηση Τσοβόλα που η πλειοψηφία ή πιο ορθά συνεργάτες του Κώωτση προσπαθούν να την υποτιμήσουν για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα αυτών που θίγονται με την αντιπολίτευση περί άλλων να τυρβάζει, το στημένο θολό τοπίο με τη συνειδητά παράνομη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, υπάρχει κι ένα τρίτο θέμα ηθικής πλέον τάξης, που αποτελεί άγνωστη λέξη για τον Κώωτση και την «ομερτά» που έχει στήσει.
Ενόψει μάλιστα της επόμενης Παρασκευής και της προσέλευσης καμαρωτού - καμαρωτού του Κώωτση στον ιερό ναό Παναγίας Γιάτρισσας στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων της Μεγαλόχαρης, τίθεται το ερώτημα, αν ο πρώτος πολίτης τηρεί το λόγο του, έχει λόγο και υλοποιεί τις προεκλογικές του δεσμεύσεις ή συνειδητά πλέον έχει εξαπατήσει την τοπική κοινωνία;
Αυτό θα φανεί, αν ι Κώωτσης την επόμενη Παρασκευή θα προσέλθει στον ιερό ναό για τον εορτασμό της Μεγαλόχαρης, κρατώντας από τη συμβολή του… υστερήματος της «πολιτικής ομερτάς» του μία επιταγή μ’ ένα σημαντικό ποσό που θα παραδώσει στον πάτερ Νικόλαο για το φιλόπτωχο ταμείο, έναντι των περίπου € 50.000 περίπου που έχουν συγκεντρωθεί -σύμφωνα με τη δέσμευσή τους για την κατάθεση του 20% της μηνιαίας αμοιβής τους- από την ανάληψη της θητείας τους.
Έχει πολύ μεγάλη σημασία ι Κώωτσης να ανακοινώσει αυτή την πρωτοβουλία, προκειμένου να επιδείξει στην τοπική κοινωνία ότι ο δήμαρχος της τηρεί τις υποσχέσεις του και ο λόγος του είναι συμβόλαιο και σε καμία των περιπτώσεων δεν υποστηρίζει τα ξένα προς το δήμο συμφέροντα σε βάρος του Λουτρακίου, όπως συχνά πυκνά αναφέρεται σε σχέση με τη γνωμοδότηση Τσοβόλα ή με τη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου ή άλλες δράσεις που ενδεχομένως να συμβαίνουν και πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας.
Αν ι Κώωτσης, προβεί σήμερα σε μια τέτοιου είδους εξαγγελία, θα ανατρέψει το όλο σε βάρος του κλίμα, θα διασκεδάσει τις αρνητικές γι’ αυτόν εντυπώσεις που έχουν διαμορφωθεί και θα μπορεί να επιδείξει ότι είναι ένας δήμαρχος που τηρεί το λόγο και τις δεσμεύσεις του έναντι των πολιτών του, αναδεικνύοντας ως κακοπροαίρετους όλους αυτούς που καταγράφουν όσα καταγράφουν…
Με αγωνία λοιπόν, θα περιμένουμε σήμερα, ι Κώωτσης, να μας αιφνιδιάσει ευχάριστα και να διαψεύσει όλους όσους έχουμε γράψει επί ένα εικοσάμηνο σε βάρος του…
Ακόμη, να διασκεδασθούν οι εντυπώσεις και για συγκεκριμένο αντιδήμαρχο που θεωρούσε προ μηνών πολύ μικρή την αμοιβή του έναντι του «τεράστιου» έργου που προσφέρει, κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση για τα χρήματα που θα δώσει υπέρ του φιλόπτωχου ταμείου.
(300812)




ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΥΨΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΜΠΟΡΙΑΣ
ΜΕΤΑΞΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ «Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε.»

Ευθεία επίθεση κατά του δήμου Λουτρακίου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου - Περαχώρας (ΔΕΥΑΛ-Π), λεγόταν χθες το βράδυ, σε πολιτικό στέκι της κεντρικής λεωφόρου, ότι θα εξαπολύσει ο εκπρόσωπος της «Ν. ΠΡΟΒΗΣ Α.Ε.» στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφθασαν στο loutraki-press ο εκπρόσωπος της εταιρείας εμφιαλώσεως θα ισχυρισθεί ότι το πρόβλημα που παρουσιάσθηκε ήταν εξαιτίας της κακής ποιότητας που του διατίθεται. Θα ισχυρισθεί δε, ότι στην παραγωγική του μονάδα πληρούνται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις ασφαλείας που έχει θεσπίσει η πολιτεία, με συνέπεια για τη δυσφήμιση και της βλάβης που έχει υποστεί η εταιρεία από το παρεχόμενο προς εμπορία νερό του δήμου Λουτρακίου, να αναγκασθεί να προσφύγει με αστικές διεκδικήσεις στη Δικαιοσύνη.
Από την άλλη, οι ισχυρισμοί από τη ΔΕΥΑΛ-Π είναι ότι το νερό προς εμπορία που διατίθεται στην εν λόγω παραγωγική μονάδα είναι απολύτως κατάλληλο κι ασφαλές, με τα στελέχη να θέτουν το ερώτημα: «Γιατί τα άλλα δύο εργοστάσια δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, αφού λαμβάνουν από το ίδιο νερό;»
Προβλέπεται στη σημερινή συνεδρίαση με το συγκεκριμένο θέμα να εκτοξευθεί ο υδράργυρος στα ύψη, δεδομένου ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει ν’ αντιμετωπισθεί με κριτήριο και γνώμονα το όνομα και τη φήμη της πόλης.
(300812)




Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΕΧΕΙ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ;

Με είκοσι δύο θέματα στην ημερήσια διάταξή του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει το μεγάλο θέμα, συνεδριάζει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου κι όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον θα είναι προσανατολισμένο στα κρίσιμα εκτός Η.Δ. θέματα. Πάντως, είναι απορίας άξιο, γιατί δεν υπάρχουν σοβαρά θέματα;
Ι Κώωτσης με την «πολιτική ομερτά του» έχουν λύσει όλα τα κρίσιμα θέματα του δήμου Λουτρακίου ή δεν πρέπει να αγγίζονται γιατί χαλάει το image του Κώωτση και πρέπει αυτό να προστατεύεται με κάθε τρόπο;
Ενδιαφέρον εκτιμάται ότι θα έχει ο απολογισμός πεπραγμένων που θα προβεί ο πρόεδρος του «Προμηθέα» Νίκος Λόης και προβλέπεται να δώσει τις δέουσες απαντήσεις σ’ όσους τον κατηγορούν.
1 Τροποποίηση συστατικής πράξης του ΝΠΔΔ "Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού - Περιβάλλοντος Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»" (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γλυκοφρύδης).
2 Τροποποίηση συστατικής πράξης του ΝΠΔΔ "Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης και Παιδείας δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων «ΜΕΡΙΜΝΑ»" (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γλυκοφρύδης).
3 Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης εσόδων - εξόδων δημοτικού προϋπολογισμού Β΄ τριμήνου 2012 (απόφαση Ο.E - εισηγητής ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γλυκοφρύδης).
4 Λήψη απόφασης για πρόσληψη νομικού με έμμισθη εντολή (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γλυκοφρύδης).
5 Διενέργεια κλήρωσης για συμμετοχή στο πανηγύρι της Π. Γιάτρισσας (7 & 8 Σεπτεμβρίου) στο Λουτράκι (εισήγηση γραφείου Εσόδων).
6 Διόρθωση της υπ’ αριθ. 42/2012 ΑΔΣ σχετικά με την ανανέωση αδειών πλανόδιου εμπορίου βάσει του Ν. 2323/95 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και του Π.Δ. 245/05 (εισήγηση γραφείου Εσόδων).
7 Τροποποίηση ή μη των όρων της από 29/6/2007 σύμβασης μίσθωσης αναψυκτηρίου στην πλατεία Κυρά - Βρύσης. (εισήγηση γραφείου Εσόδων).
8 Εξέταση αιτήματος Ροζαλίας Δαλμυρά Μούρτου, Γεωργίου Μούρτου & Στυλιανού Μούρτου για μείωση τελών νεκροταφείου, ετών 2007 - 2008 - 2009, στη δημοτική κοινότητα Ισθμίας (εισηγητής ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Σπανός).
9 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους ΤΑΠ μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων στη δημοτική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων (εισηγητής ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Ψυχογιός).
10 Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικό κατάλογο τέλους χρήσης πεζοδρομίων, οδών, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων και από βεβαιωτικό κατάλογο προστίμου αυθαίρετης χρήσης αυτών, για το έτος 2011, επ’ ονόματι Βασιλικής Λάμπρου, στη δημοτική κοινότητα Αγ. Θεοδώρων (εισηγητής ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Ψυχογιός).
11 Προσωρινή και μερική εκκαθάριση της υπ’ αριθ. 2/2009 Πράξης Αναλογισμού στο Κ.Χ. 125 του σχεδίου πόλης Λουτρακίου (εισήγηση γραφείου Εσόδων).
12 Μερική αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού τρέχοντος έτους (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γλυκοφρύδης).
13 Διάθεση πίστωσης για την ανάθεση παροχής υπηρεσίας φύλαξης - περιφρούρησης της εκδήλωσης για τον εορτασμό της Παναγίας Γιάτρισσας (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γλυκοφρύδης).
14 Αποδοχή ποσού € 66.300,00 προερχομένου από το υπουργείο Εσωτερικών (ΚΑΠ 2012) για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών, κατά τη σχολική περίοδο 2011 - 2012, και κατανομή αυτού (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γλυκοφρύδης).
15 Αποδοχή ποσού € 880,00 από τους ΚΑΠ προς υλοποίηση του Προγράμματος Εθελοντή Σχολικού Τροχονόμου στο δήμο μας, για το χρονικό διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2011 και κατανομή αυτού (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γλυκοφρύδης).
16  Έγκριση μερικής αναμόρφωσης προϋπολογισμού, έτους 2012, του ΝΠΔΔ "Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας δήμου Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων «ΜΕΡΙΜΝΑ»" (αποφάσεις Δ.Σ. ΝΠΔΔ - εισηγητής ο πρόεδρος Λουκάς Λούκας).
17  Έγκριση πίστωσης για επέκταση δημοτικού φωτισμού στην περιοχή «Σκάλωμα» Λουτρακίου. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού. (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Σπύρος Νικολάου).
18  Έγκριση πίστωσης για παραλλαγή δικτύου Χ.Τ. στην περιοχή «Μπαλκόνι του Κορινθιακού» Λουτρακίου. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων. Αναμόρφωση προϋπολογισμού. (εισηγητής ο αντιδήμαρχος Σπύρος Νικολάου).
19 Μετατόπιση ή μη μεταλλικής κολώνας φωτισμού, ευρισκομένης επί της οδού Ποσειδώνος 115 στο Λουτράκι (απόφαση Ε.Π.Ζ. - Εισηγητής ο αντιδήμαρχος Σπύρος Νικολάου).
20 Μετατόπιση ή μη μεταλλικής κολώνας φωτισμού, ευρισκομένης επί της οδού Πέιν 8 στο Λουτράκι (Απόφαση Ε.Π.Ζ. - εισηγητής ο αντιδήμαρχος Σπύρος Νικολάου).
21  Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: «Ανάπλαση Κ.Χ. στο Λουτράκι» (εισήγηση ΔΤΥ).
22  Έγκριση μετακινήσεων δημάρχου εκτός έδρας (Σεπτέμβριος 2012).
(300812)
Return top