ΚΟΥΙΖ

Ποιοί είναι οι τέσσερις αξιωματούχοι του δήμου Λουτρακίου που λένε καθημερινώς κι αδιαλείπτως «yes mam» για να μπορούν να βλέπουν τη φωτεινή πλευρά της ζωής;
(240812)




Είπαν…

«Ο Παύλος Παύλου νομίζει ότι είναι ο πιο πετυχημένος δήμαρχος και ο τόπος δεν θα έχει προοπτική χωρίς αυτόν; Κούρασε και κουράστηκε, όπως άλλωστε του έλεγε το 2006 ο Δημήτρης Πρωτονοτάριος. Είκοσι οχτώ χρόνια στα δημοτικά πράγματα είναι υπέρ αρκετά. Ότι ήταν να δώσει το έδωσε τότε που ήταν νέος και φρέσκος. Τώρα, τόπο στο νέο αίμα.»
(240812)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ ΓΙΑ
ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ, ΕΡΓΟ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Χαρές και πανηγύρια χθες για τη δημοτική αρχή που ως ένα μεγάλο έργο που έχει να επιδείξει, μετά την πινακίδα του Loutraki Thermal Spa, τις οικοδομικές εργασίες μικράς κλίμακας μ’ απευθείας ανάθεση εργολαβία στην Ιαματική Πηγή Λουτρακίου, που έχει εκχωρηθεί η χρήση της από την περιφέρεια Πελοποννήσου στο δήμο Λουτρακίου. Επισημαίνεται ότι για τη διεκδίκηση της Ιαματικής Πηγής είχαν γίνει ενέργειες από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη επί αντιδημαρχίας Λάμπρου Παπαθεοδώρου, χωρίς να είναι σε γνώση του γράφοντος αν ανάλογες ενέργειες είχαν γίνει και από τη δημαρχεία του Παύλου Παύλου.
Για την πόλη των νερών είναι ένα σημαντικό στοιχείο, όχι όμως ικανό να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και την αναγνώριση της αποτελεσματικότητας της παρούσας δημοτικής αρχής, που έχει πάει τον τόπο χρόνια πίσω, εξαιτίας του σπιθαμιαίου και πολιτικά νάνου ηγέτη της, Κώωτση.
Ωστόσο, δεν είναι μόνον ι Κώωτσης υπεύθυνος για το κατάντημα του τόπου, αλλά σύσσωμοι και οι αξιωματούχοι του που κλείνουν τα μάτια και περί άλλων τυρβάζουν στις ανομίες και παραβάσεις καθήκοντος που διαπράττει ανελλιπώς ο επικεφαλής τους, σε πολλές περιπτώσεις κάποιοι εξ’ αυτών για να τον καλύψουν, ενώ δραματική εξέλιξη για τον τόπο, αποτελεί η «ωσεί παρούσα» αντιπολίτευση.
Κάποιοι ή πιο ορθά κάποιος, όμως, που διαθέτει συνείδηση, προτίμησε να στρίψει από το μεταλλαγμένο συνδυασμό Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω δια της… εκπτώσεως, επιδιώκοντάς την αφενός και χωρίς ν’ αντιδράσει εκ των υστέρων αφετέρου…
Ως γνωστόν, η παρούσα δημοτική αρχή έχει μετατραπεί σε «σούργελο» και το τι γίνεται στους Αγ. Θεοδώρους δεν περιγράφεται… Αφενός έχει χάσει όλους τους ψηφοφόρους της κι αυτούς που θα έχει να παρουσιάσει στο τέλος είναι οι συγγενείς των υποψηφίων της, αφετέρου όλοι οι υπόλοιποι είναι μαζί ως ένα μέτωπο κι απέναντι ο συνήθης ύποπτος της αμαρτωλής ΔΗΚΕΠΑΘ -το μέγα κανόνι που θα σκάσει στο χωριό- αντιδήμαρχος και κολλητός του Κώωτση Δημήτρης Δέδες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, λέγεται ότι προχθές αρπάχθηκαν ο περί ου ο λόγος, με τον ομότιτλό του της πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρο Νικολάου για ένα οικόπεδο στο χωριό, με τον Δημήτρη Δέδε να του ζητάει να σταματήσει μην τους αντιληφθούν και το θέμα πάρει δημοσιότητα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σπύρος Νικολάου ήταν αυτός που είχε σηκώσει τη ρομφαία κατά Δημήτρη Δέδε και τον ακολουθούσαν οι υπόλοιποι με το τελεσίγραφο αν δεν αποπεμφθεί ο Δημήτρης Δέδες θα ανεξαρτητοποιηθούν όλοι οι υπόλοιποι, αλλά τελικά όλοι μαζί φαίνεται να πείσθηκαν εκ νέου με νέες υποσχέσεις από τον Κώωτση και το θέμα να το έκαναν γαργάρα…

Ι Κώωτσης άνοιξε την όρεξη για υποψήφιους δημάρχους…
Το θέαμα που παρουσιάζει ι Κώωτσης, με την ανοχή που του δείχνει για τους δικούς της λόγους σύσσωμη η αντιπολίτευση, η οποία σε διαφορετική περίπτωση αν συγκροτείτο από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους κι ενδιαφέρονται πρωτίστως για το μέλλον και την προοπτική του, θα έτριζαν τα πεζοδρόμια και θ’ άνοιγαν οι δρόμοι… έχει ανοίξει την όρεξη σε πάρα πολλούς, να θέλουν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι λέγοντας: «Αφού έγινε ι Κώωτσης, εγώ δεν θα γίνω;..»
Όλοι αυτοί, ωστόσο, παραβλέπουν και τους διαφεύγει ένα γεγονός. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ι Κώωτσης ήξερε να κρύβει τις παθογένειές του, με ευνοϊκή συγκυρία γι’ αυτόν να μην γνωρίζει η τοπική κοινωνία, να μην γνωρίζουν οι ψηφοφόροι τα κουσούρια του. Ι Κώωτσης, από την ώρα, αλλά και πριν εκλεγεί δήμαρχος φανταζόταν ότι θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της ζωής του, αλλά φαίνεται τελικά, ότι βρέθηκε προ εκπλήξεως… Μια έκπληξη που είχε μετατραπεί σε μια ακατάσχετη μουρμούρα περί του οικονομικού του αδιεξόδου και προ ολίγων μηνών ήταν το καθημερινό άκουσμα στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος. Τώρα, πάντως, αυτή η καθημερινή γκρίνια έχει σταματήσει πια και ι Κώωτσης φαίνεται άνετος! Λέτε, να βρήκε φλέβα χρυσού και να έλυσε το δια βίου οικονομικό του πρόβλημα; Ο καιρός θα δείξει…
Όσον αφορά τους υποψηφίους δημάρχους, αλλά και τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους θα πρέπει να γνωρίζουν, γιατί οι εποχές πλέον άλλαξαν ότι θα πρέπει να απολαμβάνουν της εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας και να είναι ευυπόληπτοι, χωρίς να έχουν δώσει αφορμές για αρνητικές συζητήσεις και σχόλια.
Το δεν βαριέσαι της κοινωνίας έχει πλέον αποθάνει κι όπως έδειξαν οι πρόσφατες βουλευτικές εκλογές κανείς δεν απολαμβάνει πλέον ασυλίας κι όλους τους εκθέτει πρώτο τραπέζι πίστα…
(240812)
Return top