ΚΟΥΙΖ

Τι να έχει συμβεί, τι να έχει αλλάξει και ι Κώωτσης έχει σιωπήσει απολύτως, όταν πριν λίγους μήνες κυκλοφορούσε απελπισμένος μέσα στην Ιάσωνος κι εκστόμιζε ότι βρίσκεται σ’ απόγνωση και δεν μπορεί να ανταποκριθεί των υποχρεώσεών του για τα δάνεια που έχει πάρει; Για ένα διάστημα σκεφτόταν να πουλήσει ακόμη και το πολυτελείας τζιπ του;
(230812)




Είπαν…

«Με όλα αυτά τα κατορθώματά του ι Κώωτσης, πώς μπορεί και κυκλοφορεί στον κόσμο και δεν ντρέπεται, όταν μάλιστα η μεγάλη αν όχι η συντριπτική πλειοψηφία του δήμου Λουτρακίου, σ’ ολόκληρη την επικράτειά του τον έχει απαξιωμένο; Ε, τι έχουν ακόμη να δουν τα μάτια μας και να ακούσουν τ’ αυτιά μας;»
(230812)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΔΥΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 9 - 15 ΕΤΩΝ ΣΤΟ
ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ι Κώωτσης έχει κάνει πάλι το θαύμα του και στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ) τραβάνε και πάλι τα μαλλιά τους μαζί του.
Αιτία δύο αγωνιστικές ιδιωτικές διοργανώσεις που θα διεξαχθούν Σεπτέμβριο και Οκτώβριο στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου με τη συμμετοχή παιδιών από 8 - 15 ετών.
Διοργανώσεις που θα διεξαχθούν σ’ ένα από τα καλύτερα κολυμβητήρια από πλευράς υποδομής στην Ευρώπη, αλλά δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας και καταλληλότητας, γιατί έτσι έχει επιλέξει ι Κώωτσης. Δηλαδή, για περισσότερο από δεκαπέντε μήνες να μην αναλαμβάνει πρωτοβουλία να πάρει την άδειά του και να λειτουργεί απολύτως νόμιμα από να το διαθέτει παράνομα, όπου δει, σε ιδιωτικά συμφέροντα, από τη χρήση του οποίου προσπορίζουν οικονομικό όφελος, χωρίς ο δήμος Λουτρακίου να απολαμβάνει ευρώ. Έστω κι αν έχει επενδύσει για το συγκεκριμένο έργο € 5.000.000!
Παράλληλα, με την τακτική που ακολουθεί ι Κώωτσης, δημιουργεί εντονότατο προβληματισμό, τουλάχιστον στους σκεπτόμενους, αλλά και τους υποψιασμένους πολίτες, «ποιά μπορεί να είναι η σχέση του Κώωτση με τον κάθε φορά επιχειρηματία;» όπως επισημαίνει στο loutraki-press πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας.
Από την παράνομη λειτουργία του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, αν συμβεί κάποιο ατύχημα, δεν είναι μόνον οι ποινικές ευθύνες που φέρει ι Κώωτσης και το δημοτικό συμβούλιο γιατί δεν ασκεί τα καθήκοντά του ως πρέπει, αλλά οι αστικές αποζημιώσεις που θα κληθεί να καταβάλλει ο δήμος Λουτρακίου σε παθόντα ή συγγενικά πρόσωπα θύματος.
Αυτά δείχνουν ότι το Λουτράκι διοικείται από μια δημοτική αρχή η οποία δεν έχει και δεν διαθέτει ίχνος σοβαρότητας κι εντιμότητας, αφού ως θεματοφύλακας θα έπρεπε να ήταν αυτή που θα εξασφάλιζε τη χρηστή και ηθική λειτουργία του δήμου και των φορέων του, υπογραμμίζει με ιδιαίτερη έμφαση ο πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας.
Είναι αναγκαίο να επισημανθεί και να γίνει γνωστό στην πόλη του Λουτρακίου ότι σύμφωνα με πηγές από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, ήθελαν να συμπεριλάβουν το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου σε επίσημες διοργανώσεις τη φετινή χρονιά, αλλά το εξαίρεσαν δεδομένου ότι δεν έχει και δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας.
Ο συγκεκριμένος πρώην κορυφαίος θεσμικός παράγοντας θέτει στον εμπνευστή όλου αυτού του «ανοσιουργήματος» ως προς τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου δύο ερωτήματα:
1 «Κώωτση, πώς γίνεται να εκμεταλλεύονται το Δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου ιδιωτικές επιχειρήσεις, να προσπορίζουν οικονομικό όφελος και ο δήμος Λουτρακίου να μην ωφελείται σε τίποτα;..»
2 «Κώωτση, ποιος είναι τελικά αυτός που ωφελείται από το περιουσιακό στοιχείο του δήμου Λουτρακίου κι ενδεχομένως να βάζει στην τσέπη και το κάτι τις του;»
(230812)




ΠΑΥΛΕ ΠΑΥΛΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΡΙΝΕΣΘΕ
ΩΣ Ο ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;

Γράφει ο conpater*

Ονόματα πολλά κυκλοφορούν στην πιάτσα για τυχόν κάθοδό τους στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Από ονόματα, άλλο τίποτα. Θυμίζουν τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων το καλοκαίρι, αφού μη έχοντας τι άλλο να γράψουν, «κατεβάζουν» ολόκληρες ενδεκάδες σαν υποψήφιες μετεγγραφές για την ομάδα που αντιπροσωπεύουν.
Εγώ θα κάνω μία στάση στο όνομα του Παύλου Παύλου, αφού όλα δείχνουν ότι έχει πάρει ζεστά το θέμα της νέας υποψηφιότητάς του.
Τρεις τετραετίες έχει στο ενεργητικό του ως δήμαρχος και δύο καθόδους στις οποίες απέτυχε να εκλεγεί, ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει κι οκτώ χρόνια δημοτικός σύμβουλος. Κατά συνέπεια, διαθέτει εμπειρία ζηλευτή, προσβάσεις, το αντικείμενο το γνωρίζει, γιατί λοιπόν να μην «ξανακατέβει»;
Αυτό που με ξενίζει, εμένα προσωπικά, είναι ότι παράλληλα με τις φήμες περί καθόδου, κυκλοφορούν και οι αντίστοιχες περί μάζωξης παλαιών συμβούλων του επί δωδεκαετίας, οι οποίοι στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, είχαν αποχωρήσει από το συνδυασμό του. Η αλήθεια είναι, πως κάποιοι από αυτούς δεν έφυγαν κι αθόρυβα. Έβγαλαν κι ανακοινώσεις, επιθετικές για το πρόσωπο του Παύλου Παύλου, για τον εγωκεντρισμό του, τον αυταρχισμό του και, γενικά δεν άφηναν περιθώριο για να τα ξαναβρούν στο μέλλον. Κάποιοι από αυτούς, μετακόμισαν στο συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, οι οποίοι με τους σταυρούς που «κουβαλούσαν», τον έβγαλαν δήμαρχο. Κάτι που στοίχισε την επανεκλογή του Παύλου Παύλου, αφού ο κόσμος βαρέθηκε και πλέον δυσανασχετεί να βλέπει «επαγγελματίες» δημοτικούς συμβούλους, πότε με τον έναν συνδυασμό και πότε με τον άλλον.
Πληροφορηθήκαμε, πως έδωσαν τα χέρια ο Παύλος Παύλου με τον Δημήτρη Πρωτονοτάριο. Να θυμίσουμε πως ο δεύτερος, είχε «κατεβεί» το 2006 με δικό του συνδυασμό απευθυνόμενος στην εκλογική πελατεία του Παύλου Παύλου, ενώ τη δεύτερη Κυριακή είχε συνεργασθεί ανοικτά και είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Γιώργου Γκιωνη κόντρα στον μέχρι πρότινος αρχηγό του. Ήταν αυτός που πάνω στην εξέδρα της νίκης, πανηγύριζε την «αποκαθήλωση» του αυταρχικού και «μονο-κουμάντου» Παύλου Παυλου. Αποκορύφωμα δε, στις εκλογές του 2010, να ενταχθεί απευθείας στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών.
Όλοι θυμόμαστε τις δηλώσεις του Χαράλαμπου Γεωργίου, ο οποίος είχε τόσα πολλά να πει για το δημαρχιακό χαρακτήρα του Παύλου Παύλου, ώστε τα είχε γράψει για να μην ξεχάσει τίποτα;
Θυμόμαστε, επίσης, τα λόγια της Μαρίας Πρωτοπαππά, που έκανε λόγο για ασφυκτικές πιέσεις κι αντιδημοκρατικές διαδικασίες στη δημοτική ομάδα της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης.
Τον μία και μοναδική φορά εκλεγέντα Γιώργο Φάνη που είχε απηυδήσει από τη συμπεριφορά του Παύλου Παύλου και στις πρώτες μήνες της θητείας του ως δημοτικός σύμβουλος είχε προσχωρήσει σιωπηλώς στο συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, συμμετέχοντας ακόμη και στις συνεδριάσεις της δημοτικής ομάδας του, καθ’ ότι η τότε νομοθεσία, δεν το επέτρεπε.
Αίσθηση, προξένησε και η αποχώρηση του Αθανάσιου Γεωργίου, καθώς επίσης και του Δημήτρη Στέφα, ο οποίος ομολογουμένως κράτησε την πιο αξιοπρεπή στάση, μην δίνοντας λαβές για σχόλια, αφού σαν έμπειρος που είναι, γνώριζε και γνωρίζει πως συζητήσεις που γίνονται μεταξύ ανδρών, μένουν μεταξύ τους.
Δεν θα μπω στη λογική της ανάλυσης και, της προτίμησης όσον αφορά τις υποψηφιότητες. Άλλωστε, όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα τους. Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Μ’ εκπλήσσει, όμως, αυτή η φημολογία, της επανένταξης δίπλα στον Παύλο Παύλου, κάποιων εκ των προαναφερομένων ονομάτων.
- Τί ελπίζει ο Παύλος Παύλου να κερδίσει, παίρνοντας δίπλα του, όλους αυτούς που κάποτε τον εγκατέλειψαν για συγκεκριμένους λόγους;
- Τί θα κερδίσουν όλοι οι άλλοι, αν λάβουμε υπ’ όψη μας, πως στις τελευταίες εκλογές ευρισκόμενοι στο «πλευρό» του Γιώργου Γκιώνη, απέτυχαν να επανεκλεγούν ως πρώτος δημοτικός συνδυασμός;
Θεωρώ, πως η λογική του ψηφίζουμε Γιωτάκη για να φύγει ο Πρωτοπαππάς, ψηφίζουμε Παύλου για να φύγει ο Γιωτάκης, ψηφίζουμε Γκιώνη για να φύγει ο Παύλου, ψηφίζουμε Λογοθέτη για να φύγει ο Γκιώνης, έχει έλθει η στιγμή και πρέπει να τελειώσει. Εν έτει 2012, δεν μπορεί να σκεφτόμαστε όπως στη δεκαετία του ’80 του προηγούμενου αιώνα!..
Να επανέλθω, όμως, στον Παύλο Παύλου, που έδωσε τα χέρια με τον Δημήτρη Πρωτονοτάριο. Εκτός από τους σταυρούς του και, οι οποίοι ζήτημα είναι αν θα τον ακολουθήσουν όσοι τον στήριξαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, τί άλλο έχετε να κερδίσετε Παύλε Παύλου;
Πώς θα συνεργαστείτε τώρα, όταν λίγα χρόνια πριν, δεν μπορούσε ο ένας να βλέπει τη μούρη του άλλου; Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τ’ άλλα ονόματα που γράψαμε παραπάνω.
Τι άλλαξε, στο χαρακτήρα του καθενός, για να μπορέσει να υπάρξει μια αγαστή συνεργασία μεταξύ σας;
Ή θα το «ρίξουμε» στα κλισέ τύπου «για το καλό της πόλης»...; Όπως έλεγε και ο φίλος μου ο αρτοποιός «για το καλό της ομάδος»!..
Δεν υπάρχουν φρέσκα και καινούργια πρόσωπα να βάλετε στο συνδυασμό σας Παύλε Παύλου;
Μην θέτετε υποψηφιότητα τότε. Είναι τόσο απλά τα πράγματα!
- Γιατί θα πρέπει να εκθέσετε τον εαυτόν σας και την υστεροφημία σας, τη στιγμή που από τα αποτελέσματα της θητείας του κρίνεται ο κάθε δήμαρχος;
- Νομίζετε ότι κρίνεσθε ως ο πιο επιτυχημένος;
- Αυτήν την απορία θα μου τη λύσετε η όχι;
Θυμάμαι τι μου είχε πει ο «παππούς» (ένας ήταν ο παππούς...), όταν τον ρώτησα για ποιό λόγο έβαλε ο Παύλος Παύλου στο συνδυασμό τον Κ....; Η απάντηση ήταν κάθετη: «Εμείς θέλουμε τους σταυρούς του, μακάρι να μην βγει!..»
Σκοπός μου δεν είναι να θίξω κανέναν. Ούτε να σας υποδείξω ποιούς θα συμπεριλάβετε στο ψηφοδέλτιο σας. Δικό σας είναι, ότι θέλετε το κάνετε.
Αλλά δεν μπορώ να μην προβληματιστώ, όταν ακούω «δηλωμένους» εχθρούς, να ξανασμίγουν για το... «καλό της ομάδος»!.. Όπως, δεν μπορώ να καταλάβω και τη σιγουριά των υποψηφίων συμβούλων στο ότι θα τους ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι τους, όταν μεταπηδούν από τον έναν συνδυασμό στον άλλον, τη στιγμή που πρόσφατα φάνηκε πως το φαινόμενο έχει αρχίσει και φθάνει στο τέλος του.

* Ο conpater, είναι φίλος αναγνώστης του loutraki-press.
(230812)
Return top