ΚΟΥΙΖ

Πότε οι ταγοί του δήμου Λουτρακίου θα σεβασθούν και θα επικρατήσει ευνομία, ενώ θα αγαπήσουν πραγματικά τον τόπο τους και θα τον υπηρετήσουν με διαφάνεια και ανιδιοτέλεια, προσφέροντας στον τόπο και τους συμπολίτες τους;
(080812)




Είπαν…

«Με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Θανάση Μουζάκη - μόνιμο συνοδό του Κώωτση, τα είχαν οι κάτοικοι στο Σχίνο για την απρεπέστατη αντίδραση - συμπεριφορά του στα παράπονά τους, όταν μάλιστα πρόκειται και για γυναίκες προχωρημένης τρίτης ηλικίας.»
(080812)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ ΠΛΕΟΝ Ι ΚΩΩΤΣΗΣ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ
ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΣΧΙΝΟ

Τραγική φιγούρα, τραγική φυσιογνωμία, θύμιζε ι Κώωτσης στη συνέλευση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου στο Σχίνο την περασμένη Κυριακή.
Μακριά από τον παλιό καλό εαυτό του, του ηθοποιού που έπειθε το ακροατήριο, μπέρδευε τα λόγια του, δεν είχε ειρμό και ροή στη… σκέψη του, παρέστη έχοντας γνώση ότι άπαντες τον περίμεναν με ανοιχτές αγκάλες, καθ’ ότι οι περσινές του υποσχέσεις, είχαν αποδειχθεί φρούδες ελπίδες.
Εκστομίζοντας άλλη μια φορά τα χιλιοειπωμένα σενάρια «για όλα φταίει ο Καλλικράτης -λες και οι άλλοι δήμοι δεν προωθούν τα προγράμματά τους- και ο Γιώργος Γκιώνης που τον κληροδότησε με χρέη», αυτός αν και βρίσκεται στον εικοστό μήνα της θητείας του, δεν έχει βάλει μαζί με τα «εξαπτέρυγά» του ένα λιθαράκι στον τόπο, ενώ αντίθετα τον οδηγούν όλοι μαζί στην καταστροφή, χωρίς να αντιλαμβάνονται τι πράττουν!
Σαν σχολιαρόπαιδο ι Κώωτσης ζητούσε συγνώμη -τα είχε ακούσει προηγουμένως σε ήπιους τόνους- για τις παραλείψεις του και την πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της δημοτικής του αρχής, περιορίσθηκε σε διαπιστώσεις αντί να αναφέρεται σε έργο που έπρεπε να έχει παράξει, ενώ και πάλι δεσμευόταν -αλλά δεν έπειθε με τίποτε το ακροατήριο- ότι θα τα κάνει στο προσεχές διάστημα.
Ι Κώωτσης, δεν παρέλειψε να ζητήσει και τη συνδρομή των πολιτών -που δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι στο Σχίνο υπάρχει έντονη δραστηριοποίηση του εθελοντισμού- να βοηθήσουν και να συνδράμουν στο έργο της δημοτικής αρχής. Όπως σχολίαζαν παραθεριστές και μόνιμοι κάτοικοι του Σχίνου που παρευρίσκονταν στη συνέλευση, δεν υπάρχει έργο της δημοτικής αρχής για να συνδράμουμε, καθ’ ότι τα πάντα τα κάνουμε από μόνοι μας και δίνουμε τις λύσεις μόνοι μας. (Μήπως ι Κώωτσης εννοούσε έργο την εθελοντική προσφορά και δραστηριότητα, αυτό αποτελεί ζητούμενο;)
Τα κυρίαρχα προβλήματα για το Σχίνο είναι τα ακόλουθα:
- Κάτοικοι και παραθεριστές λένε το νερό - νεράκι, ενώ στις βρύσες τους αυτό που τρέχει όταν τρέχει είναι υφάλμυρο και μη κατάλληλο προς πόση. Παράλληλα, παίζεται ένα παιχνίδι με τις γεωτρήσεις και κάποιοι σαμποτάρουν ανοικτά το χωριό. Γνώστες, παλαιοί εμπειρικοί στο χωριό ισχυρίζονταν ότι μερική λύση θα μπορούσε να είχε δοθεί με υδρομάστευση από τις πηγές, αλλά εμφανίσθηκε ι Κώωτσης και διέταξε μελέτες με συνέπεια να διψάει ένα ολόκληρο χωριό. Όπως υποστήριζαν το κόστος δεν ήταν μεγάλο και από τις απευθείας αναθέσεις με τα πολλά ερωτηματικά που κάνει η δημοτική αρχή του Κώωτση, θα μπορούσε να είχε δοθεί μερική λύση στο πρόβλημα. Η οριστική λύση θα επιτευχθεί, υποστήριζαν οι παλαιοί εμπειρικοί, αν διοχετευθεί νερό από τη λειτουργία της γεώτρησης που έβαλαν μπρος στα Πίσια ο μηχανολόγος του δήμου Λουτρακίου -σε συνεννόηση με τον Κώωτση- Γιώργος Ζόγκας και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πισίων - Σχίνου Γιάννης Γκίκας, σε συνδυασμό αν ρίξουν μέσα και την υπερχείλιση της Γκούρας.
- Έχουμε πνιγεί στο σκουπίδι και το χωριό βρωμάει απ’ άκρου εις άκρον έλεγαν τα μέλη του συλλόγου, δεδομένου ότι ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής δεν επαρκεί γιατί ο κόσμος υπερβαίνει τους δύο θερινούς μήνες τις πέντε χιλιάδες, με συνέπεια να μην επαρκούν και να είναι χαμηλότερη των αναγκών η αποκομιδή που πραγματοποιείται.
- Ο Σχίνος έχει πνιγεί στο σκοτάδι -εδώ έχει πνιγεί η είσοδος της πόλης του Λουτρακίου και κανείς τους δεν συγκινείται- γιατί δεν αλλάζουν τις λάμπες που καίγονται. Όσες λάμπες έχουν αλλαχθεί, αυτό έχει επιτευχθεί από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με προσωπική του ευθύνη ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πισίων - Σχίνου Γιάννης Γκίκας.
- Ο Σχίνος έχει αποκοπεί συγκοινωνιακά από το κέντρο του δήμου και οι κάτοικοι, ειδικότερα οι της μεγαλύτερης ηλικίας ζητούσαν κι επεδίωκαν την επαναλειτουργία της γραμμής και σύνδεσης του χωριού με το Λουτράκι.
- Μείζον θέμα η ασφάλεια, αφού οι κλέφτες έχουν ρημάξει το χωριό. Ήδη, έχει ανατεθεί σε εταιρεία security η φύλαξη μεγάλου μέρους του χωριού, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθεί ολόκληρη η επικράτειά του.
- Ζητήθηκε από τον Κώωτση το γραφείο της δημοτικής κοινότητας μια φορά την εβδομάδα να λειτουργεί στο Σχίνο, στο γραφείο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου.
- Τα πυροσβεστικά μέσα που έχουν διατεθεί και βρίσκονται προς το παρόν στο Σχίνο, να χρεωθούν και να είναι μόνιμα στο Σχίνο και κανείς να μην μπορεί να τα αποσύρει.
Με την ολοκλήρωση της συνέλευσης, ακολούθησαν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, λόγω της αποχώρησης - παραίτησης του τέως προέδρου Δημήτρη Δεσσύλα, ο οποίος κατήγγειλε ανοικτά την υπονόμευση που υπέστη.
Η αποχώρησή του, είναι πλήγμα για το Σχίνο και το σύλλογό του, ευτυχώς ο ίδιος δήλωσε ότι θα παραμείνει στρατευμένος εθελοντής, λαμβανομένου υπόψη ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στην κοινωνική προσφορά.
Έλαμψαν δια της απουσίας τους κι αυτό σχολιάσθηκε αρνητικά από τους παρισταμένους, ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου και της Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία Γιώργος Πετρίτσης, ενώ παρόν ήταν μόνον ο επικεφαλής της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος πήρε το λόγο, λαμβανομένου υπόψη ότι βρίσκεται συχνά πυκνό στο Σχίνο και βρίκσεται σ’ επαφή με το σύλλογο, όπως ισχυριζόντουσαν τα μέλη του.
(080812)




ΣΕ ΡΑΣΤΩΝΗ Ι ΚΩΩΤΣΗΣ, Ο ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ
ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

Το ραντεβού τους για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στην περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη, ανανέωσαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Αθήνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με το διοικητή του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, προκειμένου να επισπευσθούν οι χρόνοι για την κατασκευή σιδηροδρομικών έργων στην Πελοπόννησο, για ένταξη και χρηματοδότησή τους μέσω του ΕΣΠΑ.
Αιχμή του ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σιδηροδρομικού προγράμματος της περιφέρεις Πελοποννήσου που παρουσίασε ο Πέτρος Τατούλης στη χθεσινή συνάντηση εργασίας παρόντων του νέου διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ Γρηγόρη Σαμπατακάκη (γνωστός στο Λουτράκι και πρέπει να γνωρίζει ότι άπαντες γνωρίζουμε τον «εκτροχιασμό» του έργου και ποιοι ευθύνονται με ονοματεπώνυμο, άσχετα αν παρουσιάζονται ως «μετανοούσα Μαγδαληνή» έχοντας στερήσει στον τόπο το πλέον σύγχρονο συγκοινωνιακό μέσο) και του γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου της περιφέρειας Πελοποννήσου Λάμπρου Μπούκλη, ήταν η κατασκευή κι επέκταση της παρακαμπτήριας τερματικής γραμμής μέσα από δίκτυο κανονικού εύρους και με ηλεκτροκίνηση, του προαστιακού σιδηροδρόμου από τον Ισθμό στην πόλη του Λουτρακίου και συγκεκριμένα την οδό Αιγαίου.
Αν και πρόκειται για ένα έργο υποδομής πρώτης προτεραιότητας για την ανάπτυξη του Λουτρακίου ο δήμαρχος του Λουτρακίου Κώωτσης, όχι μόνον δεν είχε ιδέα ότι άλλοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τόπου που διοικεί, αλλά… αγρόν ηγόραζε!
Στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του Πέτρου Τατούλη περιλαμβάνονται ακόμη η δυνατότητα αξιοποίησης και επαναλειτουργίας δρομολογίων στις γραμμές Κόρινθος - Μυκήνες - Άργος - Ναύπλιο, Καλαμάτα - Μεσσήνη, Αχλαδόκαμπος - Παραδείσια.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έριξε στο τραπέζι την ιδέα του για την εξέταση της δυνατότητας πρόσκλησης ενδιαφέροντος για σιδηροδρομική, αλλά και παράλληλη αξιοποίηση των υφισταμένων σιδηροδρομικών γραμμών, με τρενοποδήλατα, ανακαίνιση και αξιοποίηση των σιδηροδρομικών σταθμών, ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων κατά μήκος τους, χωρίς ωστόσο να αλλοιωθεί το δίκτυο.
Ο Πέτρος Τατούλης στη χθεσινή συνάντηση έβαλε στο τραπέζι και το μεγάλο αναπτυξιακό έργο επέκτασης του δικτύου του προαστιακού σιδηροδρόμου από το Κιάτο μέχρι και το Ρίο, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
(080812)




ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ Ο ΔΟΚΟΠΑΠ

Τις υπηρεσίες του με την ένταξη τριών ατόμων για πέντε μήνες εμπλούτισε ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΔΟΚΟΠΑΠ) στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ομίλου Unesco νομού Πειραιώς και νήσων.
Συγκεκριμένα στη χθεσινή ανακοπίνωση του ΔΟΚΟΠΑΠ, αναφέρονται τα ακόλουθα:
Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας γνωστοποιεί ότι σε συνεργασία με το Δήμο Λουτρακίου και τον όμιλο Unesco νομού Πειραιώς και νήσων, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα Δημοτικά Ιατρεία:
1 Κοινωνική Λειτουργός για θέματα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, εφήβων, ευπαθών ομάδων κ.α.
2 Ψυχολόγος για θέματα εξαρτημένων ατόμων, προβλημάτων 3ης ηλικίας, συμπεριφοράς παιδιών κ.α.
3 Φυσικοθεραπεύτρια για θέματα φυσικοθεραπείας, αποκατάστασης και κινητοποίησης ατόμων με κινητικά προβλήματα κ.α.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται τις εργάσιμες μέρες και ώρες στα γραφεία του Νομικού Προσώπου, στη διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου 4 στο Λουτράκι και στο τηλέφωνο 27440 62000.
(080812)
Return top