ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, κατάλαβες από το γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑ Σύρου, ότι δεν πρέπει να συγκεντρώνεται μεγάλος όγκος αποβλήτων; Κατά συνέπεια Κώωτση, ξέχασε τη γιγαντιαία «σκαταποθήκη» που είναι το όραμα ζωής σου, «το καφέ σου όνειρο», γιατί δεν πρέπει για τις ενδεχόμενες ιδιοτελείς σκοπιμότητες κάποιων να προκληθεί καταστροφή στον τόπο μας. Ο δήμος Βόχας, ας λύσει το πρόβλημά του μαζί με το Κιάτο.
(290812)




Είπαν…

«Όλα αυτά τα "βαριά χαρτιά" που μαζεύει ο Παύλος Παύλου στην Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση, θα διαμορφώσουν ένα τεράστιο βαρίδι, το οποίο λόγω των πολλών ετών που συσσωρεύονται, δεν θα υπάρχει δύναμη όχι να τρέξει, αλλά ούτε να τσουλήσει μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2014 κι ας λένε ότι κουβαλάνε ψήφους. Θυμηθείτε τι έγινε το 2010 με την υπερσυγκέντρωση στο συνδυασμό της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών; Τώρα, η Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση με την καθοδική πορεία των ποσοστών της στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, επιτυχία θα είναι αν το εκλογικό της αποτέλεσμα έχει 2 μπροστά!..»
(290812)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ
ΚΩΩΤΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ-Π

Με καθυστέρηση δέκα ημερών ι Κώωτσης αντελήφθη κι έκανε αποδεκτή -αφού προηγήθηκε χθες, μέσω του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), για άλλη μια φορά η δυσφήμιση του τόπου- σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, την εισήγηση των «μισητών» του εχθρών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου Περαχώρας (ΔΕΥΑΛ-Π) Χαράλαμπου Δοσσαρά, προέδρου και Τάσου Μαστραντωνάκη, γενικού διευθυντού, έτσι ώστε να διακοπεί η υδροδότηση για εμπορία του Εμφιαλωτηρίου Νερού Λουτρακίου «Ν. Προβής Α.Ε.»
Αν ι Κώωτσης διέθετε νου και μπορούσε να αντιληφθεί τι του έλεγαν τα δύο κορυφαία στελέχη της ΔΕΥΑΛ-Π προ δεκαημέρου περίπου, θα είχε αποφευχθεί το νέο κακό σε βάρος του τόπου. Κι αυτό, γιατί το brand name του νερού ακούγεται κι όχι η Χ επιχείρηση.
Χθες, αφού η ζημιά πλέον είχε γίνει, ο δήμος Λουτρακίου βγήκε να ανακοινώσει ότι διακόπτεται η υδροδότηση. Το κατόπιν εορτής, αναγκαστικά μετά την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, άλλωστε αυτό προβλέπεται και από την κείμενη νομοθεσία, δεν έχει και τόσο νόημα γιατί το κακό έχει γίνει. Είναι υπέρ του δέοντος σίγουρο ότι ι Κώωτσης ούτε το ’χει καταλάβει, αλλά ούτε και μπορεί να αντιληφθεί γιατί είναι πολύ κατώτερος των περιστάσεων.
Αυτή την φορά στην αγνόηση των εισηγήσεων, δεν τον οδήγησαν μόνον οι εγνωσμένες αδυναμίες του να αντιληφθεί και να αξιολογήσει τι του έλεγαν για να λάβει -παρά τη διαπιστωμένη αδυναμία του- όχι μόνον την ενδεδειγμένη - αλλά γενικά μια απόφαση, καθώς και το μένος του εναντίον των δύο στελεχών, όπως άλλωστε φάνηκε η μικροψυχία του την περασμένη Κυριακή στην ημερίδα για το νερό που δεν βρήκε να πει ένα καλό για τη ΔΕΥΑΛ-Π που σχεδόν μόνη της διοργάνωσε το τετραήμερο νερού.

Νερό υψηλής ποιότητας, υγιεινό κι ασφάλειας
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την υψηλότατη ποιότητα και καθαρότητα του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Λουτρακίου, πέραν των κακόβουλων και των εκβιαστών, όπως άλλωστε προκύπτει από τα αποτελέσματα των πολύ πυκνών σε συχνότητα -πέραν της κείμενης νομοθεσίας προβλέψεων- μετρήσεων, που πραγματοποιεί με τους ενδεδειγμένους επιστημονικούς όρους ασφάλειας και υγιεινής η ΔΕΥΑΛ-Π.
Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα άλλα δύο εμφιαλωτήρια που λειτουργούν δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ενώ το πρόβλημα συναντήθηκε για τρίτη φορά στην ίδια εταιρεία. Όπως προκύπτει και από την απόφαση του ΕΦΕΤ, αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία της επιχείρησης, γεγονός που υποδηλοί ότι θα πρέπει να εντοπίσει το πρόβλημα, να το αντιμετωπίσει κι αν φυσικά πληρούνται οι όροι να της επιτραπεί εκ νέου η συνέχιση της παραγωγικής της δραστηριότητας.
Σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΥΑΛ-Π το νερό προς εμπορία που φθάνει στην «Ν. Προβής Α.Ε.» είναι απολύτως κατάλληλο προς εμφιάλωση, σύμφωνα πάντοτε και με τους διαθέσιμους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται.

Τι πρέπει να γίνει από τούδε και στο εξής
Το loutraki-press που έχει κατακρίνει την αδράνεια λόγω ανικανότητας του Κώωτση στις επιθέσεις και στα δυσφημιστικά σχόλια που υπέστη το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Λουτρακίου από αυθαίρετους αερολόγους, χωρίς να βασίζονται σε καμία επιστημονική τεκμηρίωση, θεωρεί ότι θα πρέπει να επεκταθεί το φάσμα των δραστηριοτήτων ελέγχων και πρόληψης για την προστασία του πολύτιμου αγαθού που διαθέτει αυτός ο προικισμένος τόπος.
Έτσι, πέραν των πυκνών ελέγχων -πολύ περισσότερων της κείμενης νομοθεσίας- που διενεργεί η ΔΕΥΑΛ-Π για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών στα σημεία υδροδότησης, τις δραστηριότητές της θα πρέπει να τις επεκτείνει και στις επιχειρήσεις εμφιάλωσης του προϊόντος. Όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις που τηρούν τους όρους ασφάλειας και υγιεινής που προβλέπονται, δεν θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού το νερό θα φθάνει στον τελικό καταναλωτή όπως επιβάλλεται να είναι. Μ’ αυτό τον τρόπο αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή αστοχία υλικού, το πρόβλημα θα μένει εν οίκω, θα αντιμετωπίζεται και δεν θα δυσφημείται ο τόπος.
Ωστόσο, πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους, ότι το εμφιαλωμένο νερό Λουτρακίου είναι πρέσβης διαφήμισης του τόπου. Υπό αυτή την έννοια για να εξασφαλίζονται τα θετικά σχόλια για τον τόπο και να αποτελεί κίνητρο επίσκεψής του, το κάθε μπουκάλι θα πρέπει να φθάνει απολύτως ασφαλές για την υγεία του κάθε καταναλωτή.
Να είναι αυτό το περιστατικό το τελευταίο ατυχές, να αλλάξει πάραυτα η νοοτροπία και οι παραγωγικές επιχειρήσεις πέραν του οικονομικού οφέλους, να αντιληφθούν ότι κάνουν κι ένα πρόσθετο έργο για τη διαφήμιση του τόπου, μέσα από το τυποποιημένο προϊόν που διακινούν κι εμπορεύονται.
(290812)




ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΑΝΕΙΩΝ ΤΟ ΟΧΙ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Δικαιωμένα για τον αγώνα τους που έχει σκοπό τη διάσωση των Γερανείων, νιώθουν τα μέλη της «Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στη Βιομηχανία Παραγωγής Αιολικής Ενέργειας στα Γεράνεια», μετά το ομόφωνο Όχι του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου στην προχθεσινή του συνεδρίαση, στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που θα άνοιγε το δρόμο δημιουργίας Αιολικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) 123MW.
Όπως τονίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα η απόφαση αυτή δίνει δύναμη στα μέλη για τη συνέχιση των προσπαθειών αποτροπής εγκατάστασης της εν λόγω βιομηχανίας, με αποκλειστικό και μόνο γνώμονα τη διάσωση των Γερανείων. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν, να συνταχθούν και να συστρατευθούν στο συγκεκριμένο αγώνα, ότι η εγκατάσταση μιας τέτοιας βιομηχανίας θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή στο κατ’ εξοχήν ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους όρους των Γερανείων, όταν μάλιστα έχει χαρακτηρισθεί κι ως περιοχή Natura.
Η ενδιαφερόμενη βιομηχανία, αλλά και όλοι στο δήμο Λουτρακίου θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αν ενδιαφέρονται για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), υπάρχει ο υδροφόρος ορίζοντας των 24.000 στρεμμάτων, όπου κάλλιστα μπορούν να τοποθετηθούν πάνελ φωτοβολταϊκών συστημάτων, αφού λαμβάνεται πρώτιστα υπόψη η προστασία κι όχι η αλλοίωση του περιβάλλοντος.
Η Επιτροπή Αγώνα το ομόφωνο Όχι το αποδίδει αφενός στην τεκμηριωμένη εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Λάκη Παπαφωτίου, όσο και την προσεκτική τοποθέτηση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο οποίος δεσμεύτηκε να παρακολουθεί στενά το θέμα στο αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η οριστική απόρριψη της εν λόγω ΜΠΕ.
Πέτρος Τατούλης και Λάκης Παπαφωτίου τόνισαν ιδιαίτερα την περιβαλλοντική αλλά και αισθητική σημασία των Γερανείων και κατέληξαν στο ότι η υπό συζήτηση ΜΠΕ δεν μπορεί να προστατεύσει τα Γεράνεια και το εν λόγω έργο θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή στο σπάνιο και πολύτιμο αυτό οικοσύστημα.
Επισημαίνεται ότι στο ίδιο πνεύμα με τους δύο προαναφερόμενους, ήταν οι παρεμβάσεις των συμβούλων απ’ όλες τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.
Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου παρέστησαν αντιπρόσωποι συλλόγων που συγκροτούν την Επιτροπή Αγώνα, ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Νικολάου, ο αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων Δημήτρης Δέδες, ο πρόεδρος του Προμηθέα Νίκος Λόης, ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου και ο επικεφαλής της «Συνένωση Προόδου - Νέα Πορεία» Γιώργος Πετρίτσης.
Κώστας Λογοθέτης, Γιώργος Πετρίτσης και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα που πήραν το λόγο τόνισαν ιδιαίτερα τη συσπείρωση που παρατηρείται από τη μεγάλη πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας κι ευχαρίστησαν τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου για την ομόφωνη αρνητική απόφασή τους.
Η «Επιτροπή Αγώνα Ενάντια στη Βιομηχανία Παραγωγής Αιολικής Ενέργειας στα Γεράνεια» ευχαριστεί τον περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους τόσο για τη σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση του θέματος, όσο για τη θερμή φιλοξενία.
Επιπρόσθετα, ευχαριστίες εκφράζονται στους αντιπεριφερειάρχες και συμβούλους του νομού Κορινθίας που πλαισίωσαν και στάθηκαν στο πλευρό της «Επιτροπής Αγώνα Ενάντια στη Βιομηχανία Παραγωγής Αιολικής Ενέργειας στα Γεράνεια».
(290812)
Return top