ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, η αχαριστία σου δεν κάνει διακρίσεις, αν ακόμη το πρόσωπο που διώκεις, αν και είσαι ωφελημένος απ’ αυτόν, είναι συνάδελφός σου μηχανολόγος;
(040812)




Είπαν…

«Τα "παπαγαλάκια - κονδυλοφόρους" έχει ξαμολήσει στην τοπική πολιτική πιάτσα ο επικεφαλής της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Παύλος Παύλου, να ισχυρίζονται ότι θα είναι ο επόμενος δήμαρχος. Η αμετροέπειά τους δε, φθάνει στο σημείο -εκτός αν θέλουν αυτοβούλως να του προσφέρουν καλές υπηρεσίες- να ισχυρίζονται ότι θα είναι δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή»!..
Τόσο αν συμβεί η πρώτη, όσο και η δεύτερη περίπτωση, τότε θα δούμε και τον ήλιο να ανατείλει από το φανάρι!..
(040812)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ
ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ

Η ανεπάρκεια και ανικανότητα του Κώωτση έχει διαπεράσει οριζόντια όλες τις διευθύνσεις και υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου με συνέπεια να κυριαρχεί, αυτό που βγάζει ο «αυτοκράτορας του μπάχαλου», το μπάχαλο και τίποτε να μην λειτουργεί αποτελεσματικά.
Φυσικά, όπως επισημαίνει στο loutraki-press στέλεχος της αντιπολίτευσης, το μεγάλο γέλιο θα πέσει όταν θα κληθεί να αναλάβει καθήκοντα η επόμενη δημοτική αρχή, όπου τότε θα διαπιστώσει την απόλυτη διάλυση στις υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου.
Χαρακτηριστικό είναι το περιεχόμενο αντιγράφου επιστολής πολίτη που αποδεικνύεται ότι οι υπηρεσίες του δήμου Λουτρακίου επί των ημερών του Κώωτση, έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τους πολίτες.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του πολίτη προς τη διεύθυνση Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Λουτρακίου τονίζεται η απαξίωσή του, καθ’ ότι αν κι έχουν περάσει δύο μήνες από την αποστολή των δύο πρώτων επιστολών του, κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να του απαντήσει, παραβαίνοντας κάθε έννοια νομιμότητας, λαμβανομένου υπόψη ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απάντηση πρέπει να έχει δοθεί εντός μηνός.
Ο πολίτης κατηγορεί την εν λόγω υπηρεσία του δήμου Λουτρακίου για παράβαση καθήκοντος, αλλά και πλημμελή άσκηση της αποστολής της, καθ’ ότι έχει «κλείσει τα μάτια» σε κατασκευαστικές παρανομίες, με συνέπεια να έχει υποστεί επιχειρηματική ζημία. Επισημαίνει δε, ότι η υπηρεσία αν δεν ανταποκριθεί υποχρεώσεων και καθηκόντων θα εγείρει αγωγή αποζημίωσης για την οικονομική βλάβη που έχει υποστεί κατά του δήμου Λουτρακίου, ζητώντας επίσης και τις ευθύνες ενός εκάστου των δημοτικών υπαλλήλων.
(040812)




ΚΑΤΙ «ΜΥΡΙΖΕΙ» ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
ΤΗ ΜΚΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CATERING

Γράφει ο conpater*

Όταν κάποιος ζητάει μάγειρα, τον ζητάει για κάποιο συγκεκριμένο λόγο.
Όταν ζητάει και δεύτερο μάγειρα ή βοηθό, θα υπάρχει ακόμα πιο συγκεκριμένος λόγος. Πόσο μάλλον όταν ζητάει και τραπεζοκόμους η κάποιους γενικών καθηκόντων που θα απασχοληθούν όλοι μαζί σε κάποιο τμήμα που έχει να κάνει με σίτιση. Μέχρι εδώ όλα καλά...
Από την Δευτέρα το πρωί, στα έγκατα του «Αλεξάνδρειου» Συνεδριακού Κέντρου που βρίσκονται τα μαγειρεία, πάνω από είκοσι άτομα που προσλήφθησαν μέσω της Ουνέσκο, στο πλαίσιο της κοινωνικής απασχόλησης, έχουν επιδοθεί σ’ έναν αγώνα δρόμου να καθαριστεί ότι δεν είχε καθαριστεί από κατασκευής του «Αλεξάνδρειου». Εκεί θα φτιάχνονται τα φαγητά που θα σιτίζουν τον κόσμο που έχει ανάγκες. Και εκεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα λειτουργεί το κοινωνικό εστιατόριο. Και πάλι, μέχρι εδώ, όλα καλά...
Επειδή, όμως, όποιος γυρίζει, μυρίζει που λέει και μια παλιά παροιμία στα νησιά της Πολυνησίας, έμαθα πως ένα ραντεβουδάκι το είχαν η ΜΚΟ και μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση, η μεγαλύτερη θα ’λεγα της πόλης!.. Σκοπός, το μπάσιμο της επιχείρησης σαν catering, με το αζημίωτο, φυσικά στο όλο πρόγραμμα. Αν συμφωνήθηκε κάτι δεν μου "μύρισε" ακόμα, αλλά και μόνο το ραντεβουδάκι φθάνει για ν’ αρχίσει να μπαίνει σε υποψίες ο κόσμος. Όλοι αυτοί που προσλήφθησαν με τις παραπάνω ειδικότητες τι θα κάνουν; Θα απασχοληθούν αλλού; Όπως και έγινε, με κάποιους άλλους που θα εργασθούν στην πρώην κρατική ιαματική πηγή, η στο Spa; Ασχέτως, αν στην προκήρυξη δεν υπήρχε καμία αναφορά ούτε για το ένα ούτε για το άλλο;
Αυτό που έκανε πάντως χείριστη εντύπωση, ήταν η αναφορά κάποιων αρμοδίων, ενώ οι θέσεις ορίζονταν ρητά από την προκήρυξη, πως κάποιοι από τους εργαζόμενους θα απασχολούνται κι αλλού με σκοπό το "τρέξιμο" του προγράμματος.
Και ήδη έχουν αρχίσει τα προεόρτια, γιατί εμμέσως πλην σαφώς, ζητήθηκε από τους αρμοδίους, η συγκατάβαση και η φιλοτιμία των εργαζομένων όσον αφορά τις παραπάνω ώρες που ίσως χρειαστεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Η σύμβαση γράφει ρητά και κατηγορηματικά, για 8 ώρες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα. Το αν έχει δουλειά ή όχι για να απασχοληθεί ο εργαζόμενος για να συμπληρωθεί το οκτάωρο, είναι δουλειά των αρμοδίων κι όχι των εργαζομένων.
Για να μην κάνουμε αναφορά τώρα, ίσως γίνει αργότερα, για τα Σάββατα και τις Κυριακές.
Οι μουρμούρες έχουν αρχίσει και αν δεν ξεκαθαριστεί τώρα το τοπίο, βλέπω το πρόγραμμα να τινάζεται στον αέρα.
Εδώ δεν γράφουμε για να περνάει η ώρα. Και κάποια στιγμή, αυτό το ερμαφρόδιτο σύστημα που θέλει τις ασάφειες και θα τα δούμε, πρέπει να εκλείψει δια παντός. Δεν κάνει κανένα hobby κανένας εργαζόμενος, ούτε το φιλότιμο περισσεύει πλέον στον Έλληνα. Αυτά τα παραμύθια της Χαλιμάς περί εθελοντισμού τελειώσανε. Άμα θέλει ο άλλος να βοηθήσει το συνάνθρωπο του, θα το κάνει με τον τρόπο που θέλει αυτός κι όχι όπως του υποδεικνύουν οι διάφορες ΜΚΟ...
Αυτά για σήμερα. Θα επανέλθουμε όμως, αφού διασταυρώσουμε αυτό που μάθαμε, που είναι εξίσου σοβαρό τις επόμενες ημέρες, που έχει σχέση με το συγκεκριμένο πρόγραμμα και τις θέσεις απασχόλησης.
Να ξέρετε, κύριοι αρμόδιοι, πως το καζάνι πολύ γρήγορα άρχισε να βράζει...

* Ο conpater, είναι φίλος αναγνώστης του loutraki-press.
(040812)
Return top