ΚΟΥΙΖ

Κώωτση, ξέρεις κάτι; Ποιός θα υποβάλλει παραίτηση, σήμερα; Στη συνέχεια στα χνάρια του «μεγάλου προέδρου» θα υποβάλλει κι αυτός την ανεξαρτητοποίησή του; Περίμενέ τη κι έρχεται… από τον Χ….. Ψ……!
Περονόσπορος έπεσε στο μεταλλαγμένο συνδυασμό «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω»;
(310812)




Είπαν…

«Κώωτση, βάλε πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον ξάδελφο σου τον Τσάνα. Μοίρασε φωτογραφίες του σ’ ολόκληρο το δήμο και τους φορείς του για να προλαβαίνει να τα διοικεί…»
(310812)




ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕ 2 ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ;
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ;




ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΣΩΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΚΑΒΑ

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Πολύ κλάμα έπεσε μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Γιώργου Κακαβά στο δεύτερο όροφο της Ιάσωνος, αλλά δεν έγινε γνωστό αν γέμισαν τον κουβά από τα δάκρυα…
Όλοι ήταν ή τέλος πάντων όσοι παραβρέθηκαν προβληματισμένοι και σκεπτικοί -αλήθεια πώς το έκαναν αυτό;- για την επόμενη ημέρα του μεταλλαγμένου συνδυασμού «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω».
Ο προβληματισμός δεν εστιάστηκε μόνον για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά το δέον γενέσθαι και με τον επικίνδυνο πλέον Κώωτση, που θα πρέπει να αντιληφθεί όχι μόνον αυτός, αλλά και ο μέντοράς του ότι πρέπει να παραιτηθεί και να εγκαταλείψουν τα μεγαλεία.
Τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση με αφορμή την αντιπαράθεση με την εταιρεία εμφιαλώσεως «Ν. Προβής Α.Ε.» για το νερό και τις θέσεις που ελάμβανε ι Κώωτσης, όλοι επιτέλους -με δεκαεννέα μήνες καθυστέρηση- αντελήφθησαν τι τους είχε πει σε εκείνη τη συγκεκριμένη συνεδρίαση των δημοτικών συμβούλων ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ-Π Χαράλαμπος Δοσσαράς, που οι αυλοκόλακες ζητούσαν εδώ και τώρα την κεφαλή του επί πίνακι και χθες δικαιώθηκε πλέον στα μάτια τους και με το παραπάνω.
Επί τόσους μήνες συνεπαρμένοι από τη μέθη της εξουσίας, συγκάλυπταν συνειδητά και είναι συνένοχοι στις παράνομες ενέργειες και παραβατικές συμπεριφορές του Κώωτση, άλλως αν δεν αντιλαμβανόντουσαν τι υπερψήφιζαν και σε τι συνηγορούσαν, τουλάχιστον συμπεριφερόντουσαν ως ανόητοι.
Κρινόμενοι εκ του αποτελέσματος κι εδώ που έχετε καταντήσει το δήμο Λουτρακίου σήμερα, αν πραγματικά αγαπάτε τον τόπο, όπως ισχυρίζεσθε, η μεγαλύτερη υπηρεσία που θα του προσφέρετε είναι να παραιτηθείτε από δημοτικοί σύμβουλοι όλοι μαζί.
Δεν υπάρχει χρόνος. Κάθε ημέρα που περνάει είναι πολύτιμη και είναι αρκετή η βλάβη που έχετε προκαλέσει μέχρι σήμερα. Δεν μπορείτε ούτε να διορθωθείτε, αλλά ούτε και να αλλάξετε τώρα πια στη ζωή σας νοοτροπία.
Δώστε ως ύστατο, την ευκαιρία στον τόπο να αξιοποιήσει τη διετία για να μπορέσει να καλύψει χαμένο έδαφος τόσο πίσω που τον έχετε πάει.
Ειλικρινά, θα είναι το μεγαλύτερο έργο σας!

Υ.Γ.: Κώωτση, όπως ψευδώς ισχυρίζεσαι ότι με τον Γιώργο Μπάκο είμαστε συνεννοημένοι, σίγουρα θα σου γράψει τα χθεσινά σου αίσχη στη συζήτηση για το νερό.





ΠΟΙΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ι ΚΩΩΤΣΗΣ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΚΑΒΑ;

Του Πάνου Ηλιακόπουλου

Η παραίτηση από την προεδρεία του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου και στη συνέχεια η ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Κακαβά από το μεταλλαγμένο συνδυασμό «Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω», διαμορφώνει νέα δεδομένα στην τοπική πολιτική σκηνή, που αν κρίνει κανείς από την τύχη της Λουτράκι Α.Ε., επισπεύδεται η καταστροφή του τόπου.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, να αξιολογηθεί η στάση του Γιώργου Κακαβά, λαμβάνοντας υπόψη τι έχει γίνει στην πολύπαθη Λουτράκι Α.Ε. από την προ 13 μηνών αιφνιδιαστική παραίτησή του, να εκτιμηθεί ποια κακά μπορούν να βρουν το δήμο Λουτρακίου και που τελικά ανεξέλεγκτος ι Κώωτσης θα οδηγήσει τον τόπο.
Πρωτίστως, ο Γιώργος Κακαβάς έχει υποχρέωση, όχι μόνον προς το δημοτικό συμβούλιο, αλλά και προς όλους τους δημότες να εξηγήσει ποιοί ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν στις δύο παραιτήσεις τόσο από την Λουτράκι Α.Ε. πριν από 13 μήνες, όσο και από τη δεύτερη -δεσμεύθηκε ότι θα εξηγήσει τους λόγους με την ανεξαρτητοποίησή του- τη τάξει θεσμική θέση στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.
Από την προεκλογική περίοδο ο Γιώργος Κακαβάς εντάχθηκε στο στενό και κλειστό πυρήνα του Κώωτση, συνδιαμόρφωνε τις προεκλογικές κινήσεις, ενώ με την ανάληψη της εξουσίας λειτουργούσε ως φίλτρο ή καλύτερα όπου προλάβαινε στεκόταν εμπόδιο κι απέτρεπε τον Κώωτση από παράνομες και παραβατικές ενέργειες και συμπεριφορές.
Η επιλογή του -λόγω και της ένστολης σταδιοδρομίας του- να επιδιώκει την τήρηση και την εφαρμογή της νομιμότητας τον έθεσε πολύ σύντομα στη δυσμένεια του Κώωτση. Συνέπεια αυτού του γεγονότος, επί μακρόν χρονικό διάστημα οι δύο κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες να μην μπορούν να συνεργασθούν, ενώ από την πλευρά του ι Κώωτσης αναζητούσε τρόπους πώς θα τον αντικαταστήσει. Λέγεται δε και είναι ευρέως γνωστό, ότι για τη συγκεκριμένη θέση είχε συμφωνήσει και προωθούσε τον εκ προοιμίου έτοιμο να συνεργασθεί σε οτιδήποτε, χωρίς αντίρρηση, αντιδήμαρχο Αγ. Θεοδώρων Δημήτρη Δέδε.
Κάποια στιγμή, περίπου στην άνοιξη του 2011, οι… πάγοι έλιωσαν και ο τέως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου συνελήφθη να υπερβαίνει τα εσκαμμένα, φθάνοντας μάλιστα και σε παράβαση καθήκοντος, προκειμένου να καλύψει και να λειτουργήσει ως ασπίδα, άλλοτε στις παρανομίες κι άλλοτε στις παραβάσεις καθήκοντος του Κώωτση, που αν δεν είχε διαμορφωθεί προεκλογική συμμαχία που συνέβαλε να σφαλίζονται τα όμματα, θα είχαν ενδεχομένως κατατεθεί από την πλευρά του συνεργαζόμενου, ουκ έστιν αριθμός αναφορών για έκπτωση από το αξίωμα του.

Η παραίτηση από την Λουτράκι Α.Ε.
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Κακαβάς που είχε τοποθετηθεί λόγω του κύρους του τον Ιανουάριο του 2011 και μέλος της Λουτράκι Α.Ε., μετά τη γενική συνέλευση της εταιρείας στο τέλος Ιουνίου του 2011, ανακοινώνει εντελώς αιφνιδιαστικά στις 19 Ιουλίου 2011 την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας και συνακόλουθα κι από εκπρόσωπος της εταιρείας ως μέλος στο διαχειριστικό συμβούλιο της Club Hotel Casino Loutraki (CHCL).
Η παραίτηση αυτή ανάβει πράσινο φως στον Κώωτση να προχωρήσει ανεξέλεγκτα στις εκτρωματικές ενέργειές του σε βάρος των συμφερόντων της εταιρείας και κατ’ επέκταση των συμφερόντων του τόπου.
Έτσι, δεκαπέντε ημέρες αργότερα, ι Κώωτσης, κατευθυνόμενος από το μέντορά του παραιτεί - αποπέμπει τον μονίμως απειλόντα να παραιτηθεί λόγω… κούρασης αναπληρωτή του αντιδήμαρχο Γιώργο Γλυκοφρύδη, ενώ καρατομεί τους -δύο ευεργέτες του, που σ’ αυτούς οφείλει σχεδόν τα πάντα που εξελέγη δήμαρχος, αλλά ο άνθρωπος είναι αχάριστος κι αγνώμων- αντιπρόεδρο της εταιρείας Δημήτρη Κοντό και το μέλος του Δ.Σ. Χαράλαμπο Δοσσαρά, οι οποίοι επίσης ήταν εκπρόσωποι της εταιρείας στο διαχειριστικό συμβούλιο.
Ι Κώωτσης, προωθεί στο Δ.Σ. της εταιρείας τους δικούς του - yes man ανθρώπους του, ενώ πλαισιώνεται από συμβούλους πολύ κατώτερους των περιστάσεων που οδηγούν όλοι μαζί την εταιρεία συνειδητά και με σκοπιμότητα στον Καιάδα -αναγκάσθηκε να παραιτηθεί μέχρι και ο φοροτεχνικός «εξάδελφός του» κατά τον Κώωτση- προς όφελος των συμφερόντων των οφειλετών της, «πνίγοντας» στην κυριολεξία τη γνωμοδότηση Τσοβόλα, που μπορεί να ενίσχυε τα ταμεία της εταιρείας μέχρι και του ποσού των € 10.000.000!
Μια συνειδητή πράξη κι ακολουθία, που ισοδυναμεί με προδοσία των συμφερόντων της εταιρείας.
Όλα αυτά έχουν επιτευχθεί, γιατί ο Γιώργος Κακαβάς παραιτήθηκε και ι Κώωτσης δρούσε ανεξέλεγκτα σε βάρος των συμφερόντων της εταιρείας.
Μεγάλα τα ποσά, ποιος μπορεί να γνωρίζει τι έχει συμβεί;

Η επόμενη ημέρα στο δήμο Λουτρακίου
Η ανθρωπογεωγραφία της δημοτικής αρχής θα εξαρτηθεί από το πρόσωπο που θα επιλεγεί ως νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και τι χρονικό ορίζοντα θα έχει από τον Κώωτση η επιλογή του εν λόγω προσώπου.
Ως γνωστόν, πρόθεση κι επιδίωξη του Κώωτση κατά περιόδους ήταν να χρήσει πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου τον αντιδήμαρχο Αγ. Θεοδώρων Δημήτρη Δέδε. Ενδεχόμενη επιλογή του, όπως είναι φυσικό θα προκαλέσει καραμπόλες, καθ’ ότι θα πρέπει να πληρωθεί και το δικό του κενό που θα δημιουργηθεί.
Όπως επισημαίνει δημοτικός παράγοντας, «το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί ο αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων ο "mr. αμαρτωλή ΔΗΚΕΠΑΘ" -όπως τον ανέφερε χαρακτηριστικά- Δημήτρης Δέδες στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και να αποτελέσουν με τον Κώωτση το δίδυμο στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του δήμου Λουτρακίου, θα είναι η πιο άσχημη προοπτική και οτιδήποτε πλέον αρνητικό θα μπορεί να συμβεί. Μπορεί να μην το αντιληφθούμε σήμερα», επισημαίνει ο δημοτικός παράγοντας, «αλλά μπορεί να το δούμε να αποκαλύπτεται με την επόμενη δημοτική αρχή». «Αρκεί μόνο», υπογραμμίζει, «να προβληματισθείτε πόσο δαιδαλώδες και μπερδεμένο είναι για να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της ΔΗΚΕΠΑΘ, αλλά θέλει υπομονή και θα αποκαλυφθεί».
Πάντως, το πρόσωπο που θα επιλέξει ι Κώωτσης θα πρέπει να μην φέρνει καμία απολύτως αντίρρηση, όχι μόνον στον ίδιο, αλλά και το μέντορά του που κατευθύνει αυτόν κι άλλους τρεις αντιδημάρχους. Στην ουσία, από τούδε και στο εξής, ο δήμος Λουτρακίου, η διοίκηση του δήμου Λουτρακίου, θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον από το μέντορα του Κώωτση.

Ερωτήματα στον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο
Όπως προαναφέρθηκε, με την παραίτηση του Γιώργου Κακαβά από τη Λουτράκι Α.Ε. η εταιρεία βρέθηκε σε μια ανεξέλεγκτη κατηφορική πορεία που δεν φαίνεται για κάποια ενδεχομένως ανταλλάγματα να υπάρχει διάθεση και βούληση να εισρεύσουν πόροι στα ταμεία της για να διασωθούν μαζί της τα περιουσιακά στοιχεία του τόπου.
Το loutraki-press μπορεί να έχει ασκήσει κριτική, πολλές φορές και σκληρή στον τέως πρόεδρο, αλλά και ο ίδιος γνωρίζει, αν και κάποιες φορές έχει εκνευρισθεί, ότι δεν είναι κακοπροαίρετη, υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός στο πρόσωπό του και γίνεται στο πλαίσιο του κοινού συμφέροντος, του συμφέροντος του τόπου κι όχι ιδιοτελών σκοπιμοτήτων.
1 Γιατί ο Γιώργος Κακαβάς δεν μπήκε στον κόπο να ανακοινώσει τους λόγους παραίτησής του από τη Λουτράκι Α.Ε.;
2 Ο Γιώργος Κακαβάς θεωρεί ότι με την πρώτη παραίτησή του έπραξε το ορθόν ή διευκόλυνε τον Κώωτση να επιφέρει και να επισπεύσει την καταστροφή στη Λουτράκι Α.Ε.;
3 Έχει σκεφθεί ο Γιώργος Κακαβάς μήπως ήταν προτιμότερο να παραμένει στις θέσεις του κι όταν δεν συμμορφώνεται ι Κώωτσης να τον καταγγέλλει δημόσια, αναγκάζοντάς τον εκ των πραγμάτων να επανέρχεται στην τάξη και τη νομιμότητα;
Ας ελπίσουμε, το οφείλει άλλωστε στους ψηφοφόρους του που τον τίμησαν, αλλά και την τοπική κοινωνία για το καλό και μόνον του δήμου Λουτρακίου ο Γιώργος Κακαβάς να βγει και να μιλήσει δημόσια και να πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Όχι μόνον για την παραίτησή του από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αλλά όπως προαναφέρθηκε και για την παραίτησή του από τη Λουτράκι Α.Ε.

Υ.Γ.: Πρόεδρε η πρώτη παραίτηση πονάει, ενώ σήμερα διαπιστώνεις ότι σκόπιμα τα πάντα τα κάνουν ίσωμα! Πρόεδρε, αν είχες παραμείνει στη θέση σου η εταιρεία θα είχε διασωθεί και δεν θα κινδύνευαν να χαθούν τα περιουσιακά στοιχεία του τόπου. 
(310812)
Return top