ΚΟΥΙΖ

Γιατί ι Κώωτσης δεν βάζει τον νταή Δημήτρη Δέδε να καθαρίσει την υπόθεση δυσφήμισης του τόπου με τις δύο τοξικές βόμβες σε Λουτράκι και Αγ. Θεοδώρους καθ’ ότι στη δεύτερη ήταν και είναι ο πολιτικός προϊστάμενος;

(221011)




Είπαν…

«Κάθε ημέρα θα αλλάζει σύμβουλο ι Κώωτσης και θα καίει αυτόν της προηγούμενης ημέρας…»

(221011)




ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ Η ΧΑΒΟΥΖΑ
ΤΩΝ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ο διασυρμός του δήμου Λουτρακίου σε πανελλήνιο επίπεδο δεν θα περάσει αναίμακτα και ούτε η υπόθεση θα κλείσει από την πλευρά της περιφέρειας Πελοποννήσου ειδικότερα και της πολιτείας γενικότερα.
Προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση, ως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, στο Λουτράκι θα επιφορτισθούν γεγονότα δυσβάσταχτα, για τα οποία οι κρατούντες την τύχη του τόπου με την πλάτη στον τοίχο δεν θα μπορούν να αντιδράσουν, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που δημιούργησαν.
Έτσι η προστασία του τόπου και η διάσωσή του από δυσβάσταχτες επιπτώσεις, θα περάσει στα χέρια των δημοτών του και ειδικότερα από τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν και τον τρόπο αντίδρασής τους.
Ένα από τα πιο δυσβάσταχτα γεγονότα για να πέσουν πάνω στο δήμο Λουτρακίου και τη φημισμένη παγκοσμίως πόλη του, είναι η μετατροπή της σε (συγνώμη για την έκφραση) «σκαταποθήκη» της Βόρειας - Βορειανατολικής Πελοποννήσου με την επέκταση του βιολογικού της καθαρισμού, γιατί κάποιοι ετοιμάζουν -σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press- κι ενδιαφέρονται μόνον για μίζες και λαδώματα, ενώ δεν ενδιαφέρονται και δεν δίνουν καμία απολύτως σημασία στην υγεία των κατοίκων και την προστασία της ευρύτερης περιοχής.
Προωθείται από συγκεκριμένους κύκλους, σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πληροφορίες του loutraki-press, τυφλά και ανεξέλεγκτα με προφανή στόχο ενδεχομένως τη «μπίζνα», η γιγάντωση του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού του δήμου Λουτρακίου, προκειμένου να επεξεργάζεται τα βοθρολύματα της Βορειοανατολικής Κορινθίας και κοινοτήτων του Σαρωνικού.
Εδώ λοιπόν οι σχεδιάζοντες αυτού του είδους τα έργα, ενδεχομένως για να εξυπηρετήσουν άλλου είδους καταστάσεις κι όχι το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής και των τοπικών κοινωνιών, αδιαφορούν πλήρως και προκλητικά για το σημερινό επικρατούν καθεστώς, ενώ λείπει από την προσωπικότητά τους το όραμα και η στοιχειώδης σκέψη για την αποφυγή ενός ατυχήματος που κανείς δεν είναι Θεός για να αποκλείσει.

Γιατί είναι λανθασμένη η επέκταση του βιολογικού Λουτρακίου
Κατ’ αρχήν αυτό που είναι επιβεβλημένο και πρέπει να προωθηθεί προς ένταξη για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος εργοστασίου του βιολογικού καθαρισμού Λουτρακίου, που ι Κώωτσης έχει βρει τα πάντα έτοιμα από τη δημοτική αρχή Γκιώνη και δεν τα προωθεί!
Όσον αφορά την αναγκαιότητα για επεξεργασία των βοθρολυμάτων του Βοχαϊκού και των αυξημένων αναγκών που προφασίζεται η Κορινθία, θα πρέπει να γίνει άλλος ένας βιολογικός καθαρισμός από την πλευρά του Βοχαϊκού και να υπάρξει διασύνδεση. Ο κάθε βιολογικός καθαρισμός σε Λουτράκι και Βοχαϊκό να λειτουργεί αυτόνομα, αλλά σε περίπτωση βλάβης του ενός από τους δύο να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των συγκεκριμένων αναγκών.
Όσον αφορά τη «χαβούζα», όπως αποκάλεσαν τον υπό κατασκευή βιολογικό καθαρισμό των Αγ. Θεοδώρων, θα πρέπει κι επιβάλλεται -επειδή για λόγους που μόνο η προηγούμενη δημοτική αρχή γνωρίζει- λόγω της πολύ μεγάλης δυναμικότητάς του για να λειτουργεί με αποτελεσματικότητα, θα πρέπει να διασυνδεθεί με τις κοινότητες του Σαρωνικού που ανήκουν στο δήμο Κορινθίων, τα Ίσθμια, το Καλαμάκι, καθώς επίσης και την Κινέτα, η οποία χρήζει ανάγκης βιολογικού καθαρισμού.
Κι αυτός ο βιολογικός καθαρισμός θα μπορεί να διασυνδεθεί με τους άλλους δύο, οπότε θα υπάρχει ένα πλέγμα που θα μπορεί να αποτρέψει την οποιαδήποτε εκτεταμένη ρύπανση σ’ ενδεχόμενο ατύχημα, αφού θα περιορίζεται μόνο στον όγκο βοθρολυμάτων που θα επεξεργάζεται τη συγκεκριμένη στιγμή.

Τι γίνεται με το βιολογικό καθαρισμό των Αγ. Θεοδώρων
Η «χαβούζα», όπως αποκλήθηκε ο υπό κατασκευή βιολογικός καθαρισμός των Αγ. Θεοδώρων, σίγουρα, όπως έχει διαπιστωθεί παράνομα, δεν υπάρχει γνώση στο loutraki-press αν γίνεται με το αζημίωτο, δέχεται απόβλητα τα οποία μένουν στάσιμα εκεί.
Επειδή η εξέλιξη ολοκλήρωσης του έργου έχει «παγώσει» και οι υποδομές του μηχανολογικές και υποδομής είναι ανενεργές, υπόκεινται βλάβες οι οποίες θα έχουν και κόστος αποκατάστασης.
Επισημαίνεται ότι από την προηγούμενη δημοτική αρχή των Αγ. Θεοδώρων υπάρχει ρήτρα € 1,5 - 2 εκατ., ενώ αρμόδιος ως αντιδήμαρχος ήταν το πρωτοπαλίκαρο του Κώωτση, Δημήτρης Δέδες.
Η ΔΕΥΑΛ-Π στην παρούσα φάση και με το υπάρχον καθεστώς που επικρατεί στο βιολογικό καθαρισμό των Αγ. Θεοδώρων, σε καμία των περιπτώσεων δεν προτίθεται να τον παραλάβει για να μην υποστεί βλάβη.

(221011)




ΚΩΩΤΣΗ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ!


Το Λουτράκι ή πιο ορθά η δημοτική αρχή του Κώωτση ποιεί την νήσσαν ή κατά το κοινώς λεγόμενο «κάνει την πάπια» για τα δύο από τα τρία μεγάλα έργα που προεκλογικά περισπούδαστα εξήγγειλε και βρίσκεται σήμερα υποκαθιστάμενος από το γείτονα δήμαρχο Κορίνθου Αλέκο Πνευματικό να προπαγανδίζει την αναγκαιότητα κατασκευής της μαρίνας Λουτρακίου, γιατί ο άνθρωπος διαθέτοντας την απαιτούμενη νόηση, αντιλαμβάνεται ότι θα ωφεληθεί και η πόλη του, από τους υψηλοτάτου οικονομικού επιπέδου επισκέπτες που θα δένουν τις θαλαμηγούς τους.
Ο Αλέκος Πνευματικός, στη χθεσινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη μεταξύ άλλων του επεσήμανε και προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος του, εξαιτίας της παντελούς και προκλητικότατης αδιαφορίας του δήμου Λουτρακίου, για περιοχές και μνημεία της επικράτειάς του.
Πιο συγκεκριμένα ο Αλέκος Πνευματικός υπογράμμισε στον Φώτη Κουβέλη, ότι το νότιο τμήμα του δήμου Λουτρακίου από την πλευρά της Ποσειδωνίας μετά τη Διώρυγα, έχει εγκαταληφθεί στην τύχη του, με συνέπεια ο εξωραϊσμός του να επιβαρύνει το δήμο Κορινθίων στην προσπάθεια που καταβάλλεται ανάπλασης ολόκληρου του παραλιακού μετώπου. (Το ξέρει ι Κώωτσης ότι ανήκει στο Λουτράκι η συγκεκριμένη περιοχή; Αλέκο του το είπες;)
Στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς ο δήμαρχος Κορινθίων αποκάλυψε και την αμαρτωλή ιστορία με τον Αρχαίο Δίολκο, ο οποίος επίσης έχει εγκαταληφθεί στην τύχη του από το υπουργείο Πολιτισμού και το δήμο Λουτρακίου κι έχει καταρρεύσει, ενώ στην ουσία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην υλοποιηθούν συμβατικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων προς το κράτος. Και για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, είπε ο Αλέκος Πνευματικός, μιλάμε για την υποχρέωση να κατασκευασθεί μαρίνα από το καζίνο Λουτρακίου.
Κώωτση εσύ στους δέκα μήνες έχεις ζητήσει από κανέναν την κατασκευή της μαρίνας Λουτρακίου; Γιατί το έργο το προπαγάνδιζες, όπως και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, όπως και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Επικράτειας του δήμου Λουτρακίου.
Έτσι Κώωτση όπως το πας, μην δούμε σε λίγο διάστημα και δικαιολογημένα, τον Αλέκο Πνευματικό να έχει επεκταθεί και στο Λουτράκι, προσπαθώντας για την αναμόρφωση του εγκαταλελειμμένου από την εποχή Γιωτάκη, παραλιακού μετώπου.

(221011)




ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΛΟΥΚΑ

Τη στήριξη των απόρων και των ανέργων του δήμου Λουτρακίου, οι οποίοι καθημερινά πολλαπλασιάζονται και δεν έχουν ούτε καν τα βασικά αγαθά επιβίωσης, προωθεί ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας «Μέριμνα».
Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της «Μέριμνα» Λουκάς Λούκας, έχει αναλάβει μία φιλόδοξη πρωτοβουλία ενεργοποίησης των πολιτών που έχουν τη δυνατότητα, για την ανάπτυξη ενός προγράμματος παροχής «Δωρεάν Κουπονιών Απόρων».
Στο πλαίσιο αυτό ζητά τη συμμετοχή για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού των πολυκαταστημάτων τόσο σε Λουτράκι, όσο και σε Αγ. Θεοδώρους, έτσι ώστε μ’ αυτό τον τρόπο οι άπορες οικογένειες να μπορούν να προμηθεύονται τα απαραίτητα προϊόντα που οι επιχειρήσεις θα αποφασίσουν να τους προσφέρουν.
Συγκεκριμένα θα επιλεχθούν οικογένειες με χαμηλό ή χωρίς κανένα εισόδημα που αντιμετωπίζουν και άλλα κοινωνικά προβλήματα όπως ανεργία, ύπαρξη στην οικογένεια ατόμου με ειδικές ανάγκες ή με πρόβλημα υγείας και πολύτεκνες οικογένειες.
(221011)
Return top