ΚΟΥΙΖ

Ποιός είναι ο σύμβουλος του Κώωτση που έχει «φεσώσει» επαγγελματία με χιλιάδες ευρώ;
Τι γίνεται στο συνδυασμό σου ορέ Κώωτση; Που τους έχεις βρει; Ο ένας μετά τον άλλον αποκαλύπτονται;

(301011)




Είπαν…

«Αν οι συνιστώσες του νέου καλλικρατικού δήμου Λουτρακίου ήταν τρεις ή τέσσερις, ι Κώωτσης θα πήγαινε σ’ όλες τις παρελάσεις και θα γινόντουσαν ακόμη και υπό το φως των προβολέων ή θα αναβάλλονταν κάποια ή κάποιες και για την επόμενη ημέρα, για να δει και να θαυμάσει ο κόσμος τον αυτοκράτορα;»

(301011)




ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ» Ο ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΥΝΑΙΚΟΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ξεπούλημα των εισιτηρίων σε μια από τις πιο φημισμένες όπερες στον κόσμο, τον «Don Giovanni» του Wolfgang Amadeus Mozart. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι υπεύθυνοι των εισιτηρίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες του loutraki-press, αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν και να ανταποκριθούν στη ζήτηση που εκδηλώθηκε, με συνέπεια κόσμος να αποχωρεί χωρίς να μπορέσει να παρακολουθήσει έστω και τηλεοπτικά τη συγκεκριμένη παράσταση.
Στα θετικά του κύκλου των παραστάσεων που ανέλαβε η Λουτράκι Α.Ε. ήταν η ανταπόκριση του φιλόμουσου κοινού και από γειτονικούς νομούς, αλλά και από την ευρύτερη Κορινθία. Μεταξύ των οργανωμένων επισκεπτών, ήταν και το μουσικό σχολείο Άργους, ενώ ερώτημα προκαλεί η στάση του αντίστοιχου της Κορίνθου.
Η παράσταση, παρά το γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές της στο σύνολό τους αποτελούσαν το νέο αίμα της όπερας, ενθουσίασαν το κοινό το οποίο αν και παρακολουθούσε την παράσταση μέσω δορυφόρου, δεν δίστασε να υπερβάλλει και να εκδηλωθεί με θέρμη χειροκροτώντας τους πρωταγωνιστές όχι μία, αλλά πολλές φορές.
Στο δήμο Λουτρακίου, ειδικότερα τα πολιτικά πρόσωπα, άσχετα αν βρίσκονται στην αντιπολίτευση, θα πρέπει να στηρίζουν με κάθε τρόπο τις όποιες πρωτοβουλίες, παρά τη διαφωνία τους με τη δημοτική αρχή, προκειμένου να παράγεται έστω κι ελάχιστο θετικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι το αρνητικό αποτέλεσμα θα αποβεί σε βάρος του τόπου.
Αισθητή ήταν η απουσία για δεύτερη συνεχή φορά, των… ευαίσθητων με τον πολιτισμό και τις γιγάντιες χορηγίες, ανώτατων στελεχών της Club Hotel Casino Loutraki. Εκτός πλέον, αν πολιτισμός, είναι μόνον οι εκσκαφές και οι… πέτρες.
Πάντως, όπως εκτιμούσαν δημοτικοί παρατηρητές και διατύπωναν την άποψή τους στο loutraki-press, η στάση τους μάλλον μικροψυχία επιδεικνύει.

(301011)




ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΜΕΡΙΜΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ
ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ... Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Του Δημήτρη Καραπατά*

Η οριζόντια αντιμετώπιση των προβλημάτων ως ώρας από τη δημοτική αρχή Λογοθέτη, πρέπει για κάθε εχέφρονα να εκλαμβάνεται μάλλον ως προμήνυμα δυσάρεστων εξελίξεων. Ταυτόχρονα αυτού του είδους η αντιμετώπιση των προβλημάτων από την παρούσα αρχή, εκλαμβάνεται ως να επικρατούν συνθήκες αμεριμνησίας, ενώ έχει μετατρέψει τους ίδιους σε μηχανή παραγωγής πολιτικής ανεπάρκειας αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς με άλυτα προβλήματα του τόπου που εκκρεμούν και χρίζουν βέλτιστων λύσεων.
Η υπερχείλιση των αδιέξοδων πολιτικών της δημοτικής αρχής, δεν ενέχουν στοιχεία ανακούφισης για τους πολίτες, αφού σμπαραλιάζουν τον κοινωνικό ιστό, και η κοινωνική αγωνία να είναι το αποτέλεσμα τους. Ο τρόπος που επιλέγει να πορευτεί είναι η διολίσθηση και δεν παραπέμπει σε θεσμικό φορέα, ενώ δείχνει να βρίσκονται όχι μόνο σε βαθιά πολιτική κρίση, αλλά ακόμη και πολιτισμική κρίση. Στοιχεία που γιγαντώνουν την ανάγκη για κούρεμα αυτών των χρεοκοπημένων πολιτικών.
Αναρίθμητα τρωτά τους σημεία καταδεικνύουν ότι δεν διαθέτουν δημοκρατικό υπόβαθρο (φίμωση πολιτών, καταπάτηση αποφάσεων δημοτικού συμβουλίου, απαγόρευση πολιτικής κριτικής) και απαιτείται η επιστροφή τους στον εκδημοκρατισμό.
Η μέχρι τώρα στάση του Κώστα Λογοθέτη τον έχει αναγάγει σε ψευδεπίγραφο δημοκράτη δήμαρχο, στάση που αντενδείκνυται για πρώτο πολίτη δήμου και που όσο καλλιεργεί τέτοιες πολιτικές το αυγό του φιδιού επωάζεται στα χέρια του. Καθώς, είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι ανοίγει τον δρόμο του δήμου προς τον εκφασισμό του. Φυσικά, με ολέθρια αποτελέσματα και για τον ίδιο.
Η εικόνα ακυβερνησίας του δήμου που επικρατεί πιστώνεται και στα πολιτικά κολαούζα του Κώστα Λογοθέτη. Κολαούζα, που τον κάνουν να μοιάζει με δήμαρχο άνευ χαρτοφυλακίου, καθώς αδυνατούν να λύνουν τα περισσότερα προβλήματα της αρμοδιότητάς τους, ενώ βρίσκονται σύσσωμοι σε αναντιστοιχία με το φρόνημα του πολίτη. Είναι κάτι παραπάνω από διακριτό ότι δεν ακολουθείται η πεπατημένη οδός για την επίλυση προβλημάτων και οι επιλογές τους έχουν ολέθρια αποτελέσματα.
Αρνούνται να χαράξουν μια πορεία προόδου για το δήμο και τον οδηγούν σε αχαρτογράφητα νερά.
Το καρδιογράφημα του Κώστα Λογοθέτη και της δημοτικής του αρχής, βρίσκεται πάντα σε ισοηλεκτρική γραμμή και ωκεάνια παράλυση όταν πρόκειται για το συμφέρον του πολίτη.
Εκ των λόγων αυτών τεκμαίρεται αβίαστα το συμπέρασμα πως οι στερεότυπες απαντήσεις του δημάρχου δεν πρέπει να πείθουν κανέναν. Η προσωπική διπλωματία του Κ. Λογοθέτη με τις κρυφοσυντεχνιακές συναντήσεις, πιθανόν να προσδοκούν βραχυπρόθεσμα μικροπολιτικά οφέλη, δεν προάγουν διαφάνεια και οδηγούν στην πλήρη αποδυνάμωση του πολίτη, εγκλωβίζοντας τον στην διαδικασία της αναζήτησης του πραγματικού αφέντη του δήμου.
Το ανεπίδεκτο πάσης παρερμηνείας μήνυμα που εκπέμπει η δημοτική αρχή, είναι ότι δεν την ενδιαφέρει ο δήμος και οι πολίτες, μιας και δεν θέλουν οι ανησυχούντες εξ επαγγέλματος να γίνονται κινήσεις προόδου για τον τόπο, κυοφορώντας το ερώτημα: «Που το πάτε κύριοι;»
Με τη στάση τους δηλώνουν αδυναμία να αντιληφθούν ότι έντιμοι, μακροχρόνιοι και επίπονοι αγώνες δεν μπορούν να συκοφαντηθούν από τους ίδιους θύλακες -πειθήνια όργανα της εκάστοτε δημοτικής αρχής που δρουν σε αγαστή συνεργασία με τέτοιες δημοτικές αρχές και πάντα ενάντια στα συμφέροντα των πολιτών- προσφέροντας κάλυψη σε αβελτηρίες και εγκληματικές πολιτικές προσπαθώντας (ευτυχώς ανεπιτυχώς τις περισσότερες φορές) να τις καθαγιάσουν στα μάτια των πολιτών και πάντα για δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς.
Ως επίλογο κρατάμε ότι οι πολιτικές που υπηρετούν διοίκηση δήμου, δεν μπορούν να είναι χαμηλής ηθικής και εκδιδόμενες. Πάντα πρέπει να συνοψίζονται στο κατά πόσο αφορούν το όφελος του δημότη ή εμπλέκουν τον δήμο σε διενέξεις που δημιουργούν επισφαλείς καταστάσεις. Τα εξωφρενικά χρήσιμα και τα αυτονόητα ωφέλημα δεν μπορεί να ψηλαφίζονται και να δαιμονοποιούνται όταν συμβαίνει αυτό, όλοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει…

Υ.Γ.: Χαμένες μάχες είναι οι μάχες που δεν δόθηκαν ποτέ.

* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

(301011)




Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΙΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ
ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ


Άλλη μια φορά ο δήμος Λουτρακίου λόγω της σημερινής δημοτικής του αρχής, γίνεται πρώτο θέμα μέσω διαδικτύου πανελλαδικά, αλλά και στην ομογένεια.
Η εικόνα με τον τελευταίο ουλαμό της προχθεσινής παρέλασης να σταματά μπροστά στην εξέδρα των επισήμων, να κλείνει επ’ αριστερά, να κάνει βήμα σημειωτόν, στη συνέχεια να κλείνει επί δεξιά και να αποχωρεί, έχει κάνει το γύρο του κόσμου.
Ι Κώωτσης διατείνεται ότι θέλει να τ’ αλλάξει όλα. Αλλά με ποιους; Μ’ αυτούς που έχει μαζέψει γύρω του και είναι ότι χειρότερο μπορούσε να βρει; Αυτός είναι ο λόγος που έφηβοι και νεάνιδες τους γύρισαν τα οπίσθια τους.

Ούτε κανείς μπορεί να κατηγορήσει τους νεαρούς μαθητές και τις νεαρές μαθήτριες ότι δεν σέβονται τους θεσμούς και τη Δημοκρατία, όταν πρώτοι και καλύτεροι αυτοί που τους υπηρετούν τους τσαλακώνουν και τους τσαλαπατούν.
Πάντως ι Κώωτσης και η δημοτική αρχή θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι παρελαύνοντες δεν επέδειξαν τα οπίσθιά τους στην εξοντωτική κυβερνητική πολιτική για τους απλούς εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά προς τους ίδιους. Τη σημερινή δημοτική αρχή. Το συνδυασμό της πλειοψηφίας Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω.

(301011)
Return top