Είπαν…

«Είναι αλήθεια ότι απειλείται μα χαθεί η διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολις, καθ’ ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά κι όλοι περιμένουν πότε θα κινηθεί ι Κώωτσης
(091011)




ΣΕ KOΜΙΣΤΗ ΣΥΜΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ... ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΚΑΙ Η ΒΕΒΛΑΜΜΕΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ


Του Δημήτρη Καραπατά*

Θέτονται σοβαρές αμφιβολίες για το αν διαθέτει ίχνος ενδιαφέροντος για την πόλη που τον έχρισε δήμαρχο και αυτός αδιαφορεί. Κι αυτό, γιατί όταν εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας κατασυκοφάντησε την πόλη και το νερό της ο ίδιος και η διαλυμένη του ομάδα, επέδειξαν νεκρά αντανακλαστικά.
Κατόπιν εορτής κι αφού και σε αυτό το μείζονος σημασίας θέμα για το Λουτράκι σύρθηκε από τις εξελίξεις, προέβη σε μια κίνηση που θύμιζε αγγαρεία και λιγότερο δημάρχου που ήθελε να προστατέψει την πόλη του.
Δεν είδαμε να δείξει τα ίδια αντανακλαστικά και την ίδια μαχητικότητα που επέδειξε στο να μην εγκατασταθεί ανταγωνιστική βιομηχανία δίπλα στα διυλιστήρια.
Η πόλη με δήμαρχο τον Κώστα Λογοθέτη, βιώνει την απόλυτη υποβάθμιση που μακροχρόνια μπορεί να στοιχίσει την απαξίωση, ενδεχομένως μεθοδευμένη του κεντρικού Λουτρακίου.
Ο Περαχωρίτης δήμαρχος, δεν επέδειξε ίχνος σεβασμού και αδιαφόρησε επιδεικτικά για την ζημία που θα προκαλούσε το άκουσμα και μόνο της είδησης της μεταφοράς βοθρολυμάτων στην πόλη με το φημισμένο παγκοσμίως brand name Λουτράκι, καθώς με την ανάληψη των καθηκόντων του επεχείρησε την μεταφορά των βοθρολυμάτων της Βόχας στο Λουτράκι.
Παρά την γενική κατακραυγή και ξεσηκωμό, καμία αντίδραση από μεριάς Λογοθέτη δεν υπήρξε, όταν δύο ομογάλακτοι του βουλευτές, προώθησαν στο Κοινοβούλιο απόψεις που έρχονταν σε σύγκρουση με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες που είχαν προηγηθεί στον δήμο Λουτρακίου και εμβόλιζαν τα συμφέροντα του δήμου. Δίνοντας την εντύπωση, που έχει πολλάκις επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα, ότι η πόλη είναι ανυπεράσπιστη και όποιος θεσμικός ή εξωθεσμικός παράγων θελήσει μπορεί να πετύχει να βλάψει τα συμφέροντα της.
Οι καταχθόνιες και απεχθείς πολιτικές του δημάρχου, δεν έχουν τέλος, αφού με μια κατάπτυστη ανακοίνωση επιτίθεται σε πολίτες, σε φορείς και στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν ταχθεί υπέρ της έλευσης του προαστιακού το Λουτράκι.
Πρωτοστατεί σε παραβατικές πράξεις όπως το κλείσιμο δρόμων, γραμμών προαστιακού και λόγω της έλλειψης περιφρούρησης αυτών των ακραίων μορφών κινητοποιήσεων, ξυλοκοπήθηκαν άγρια αθώοι πολίτες.
Θύμα επίθεσης έπεσε ο αντιπεριφερειάρχης του νομού Γιώργος Δέδες κατά την είσοδο του στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου από άτομα της ομάδας του Λογοθέτη που είχαν μεταβεί στην Τρίπολη. Ενώ και ο περιφερειάρχης της Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, δέχτηκε φραστικές επιθέσεις από τους αντιδημάρχους του Λογοθέτη. Με όλα αυτά το Λουτράκι έχει διασυρθεί πανελλαδικά και αυτές οι συμπεριφορές θυμίζουν έντονα πραιτοριανούς.
Το κακοστημένο θέατρο του Κώστα Λογοθέτη με το υπέρ του δέοντος σπαραξικάρδιο ύφος και τις δημαγωγικές υποσχέσεις, δεν πείθουν πλέον κανέναν και αποτέλεσμα θα έχει ένα και μόνο: Η απόσυρση Λογοθέτη από το δημαρχιακό θώκο.
Είναι σίγουρο, ότι αυτός, η κουστωδία του και οι αμφισβητούμενες πολιτικές τους που ρίχνουν το συμφέρον του δήμου στα τάρταρα, δεν θα λείψουν σε κανέναν. Ενώ, αν συνεχιστούν με αυτό τον ρυθμό οι καταστροφικές πολιτικές του εκφάνσεις, είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να ανεγερθεί «μνημείο πεσόντων Λογοθέτη».

* Ο Δημήτρης Καραπατάς είναι επιχειρηματίας.

(091011)




ΣΤΟ ΑΜΜΟΝΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ...

Ρήγματα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, όπου συνθλίβονται βασικά και αναφαίρετα δικαιώματα των πολιτών, δημιουργεί και προκαλεί η απροσάρμοστη προς το συμφέρον του δημότη δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη.
Η ανάγκη να κατασκευασθεί δίχτυ προστασίας και ασφάλειας για τους πολίτες φαντάζει πιο επιτακτική από ποτέ.
Αυτός ο δήμαρχος και ο πολιτικός του περίγυρος, με τις «αξιακές» θέσεις και τις επαίσχυντες πράξεις δεν δίνουν σταράτες απαντήσεις σε σοβαρά θέματα που απασχολούν τον πολίτη.
Αποτέλεσμα είναι η αύξηση, η επιδείνωση και η συσσώρευση προβλημάτων. Δεν λαμβάνουν υπόψιν τους το σοφό δόγμα-το προλαμβάνειν και όχι το θεραπεύειν.
Το γεγονός ότι ο ίδιος ο δήμαρχος παρά τα κύματα αντιδράσεων που προκαλεί τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του δεν επανέρχονται στην τάξη, φανερώνει το εξής:
Συνειδητά, επιλέγουν αυτόν το δρόμο της πολιτικής κατρακύλας, της πολιτικής φτώχειας, να μην πω πολιτικής ξεφτίλας.
Ο ίδιος ο δήμαρχος με το να μην τηρεί τις υποσχέσεις του καθιστά τον λόγο του, «πουκάμισο αδειανό».
Αρνούνται πεισματικά να συνομολογήσουν το αδιέξοδα που προκαλούν οι πολιτικές τους επιλογές τους, να ζητήσουν συγνώμη και να αλλάξουν άρδην κατεύθυνση.
Κενοί σοβαρών πολιτικών προτάσεων, φαντάζουν πλέον από τούδε και στο εξής με πολιτικά κουφάρια, με διοίκηση που είναι της ντροπής.
Αμετανόητοι εξουσιομανείς και «εξουσιοκάπηλοι», σε διαδοχικές και συνειρμικές έννοιες εφαρμόζουν τις ενδόμυχες επιθυμίες τους, όπως είναι η περιφρόνηση και των πλέον στοιχειωδών αιτημάτων των δημοτών ή το ξήλωμα των πυλώνων της Δημοκρατίας.
Πρόσφατα, ο ψευτοδημοκράτης δήμαρχος, αφαίρεσε το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών, να μιλούν στα δημοτικά συμβούλια, ζητά να κλείνουν οι κάμερες κατά την ώρα των συνεδριάσεων, απαγορεύει σε δημοσιογράφο την πολιτική κριτική, ενώ δεν εκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
Το επόμενο βήμα, ίσως, είναι οι συνεδριάσεις του σώματος κεκλεισμένων των θυρών.
Έτσι, αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία των κοινωνιών που διαφήμιζε προεκλογικά στο πρόγραμμα του ο Λογο-δεν-θέτει, που εύστοχα κάποιος του έγραψε σε blog;
Απορία του γράφοντος: Αν ο Κώστας Λογοθέτης, δεν πίστευε στην Δημοκρατία τι θα έκανε; Θα έβγαζε τα τανκ;
Τέτοιες πολιτικές δεν μπορεί να είναι θεσμικά αποδεκτές και νομικά ασφαλείς. Καταδεικνύουν ότι τα με υπόληψη κοιτάσματα αυτής της δημοτικής αρχής, έχουν ήδη εξαντληθεί, δημιουργώντας συμπληγάδες που συνθλίβουν το ωφέλιμο του πολίτη.
Είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσουν κυκεώνα σοβαρών εξελίξεων και οι δημότες δεν μπορούν για δεύτερη φορά να εξαπατηθούν.
Θα απαντήσουν με την γνωστή ρήση: πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται.
Δημήτρης Καραπατάς
(091011)
Return top