ΚΟΥΙΖ

«Ι Κώωτσης και οι άλλοι είχαν σκοπό να γίνουν πλουσιότεροι από την κατάληψη της εξουσίας κι όχι να προσφέρουν στον τόπο και τους συμπολίτες τους;»

(111011)




Είπαν…

«Μπαμ, έκανε ι Κώωτσης με την ομάδα του στο χθεσινό διαχειριστικό συμβούλιο στην CHCL ότι δεν τους ενδιέφερε η αξιοποίηση της γνωμοδότησης Τσοβόλα, αλλά άλλα πράγματα;..»

(111011)




ΣΦΑΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΩΩΤΣΗ
ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Τρέχει από τα μπατζάκια η Δημοκρατία στα μέλη του συνδυασμού Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω, όπως αποτυπώθηκε στη συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής.
Οι άνθρωποι έχουν πλάκα και προκαλούν το γέλωτα, χωρίς να είναι ικανοί να αντιληφθούν ποιες είναι οι συνέπειες από τα λεγόμενα και τις πρακτικές τους και που αυτές παραπέμπουν.
Η επιτυχία Κώωτση από τη λαοπρόβλητη πορεία του είναι ότι στη συγκέντρωση από τα εκατόν είκοσι μέλη του συνδυασμού παρίσταντο μόνο τριάντα, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία ήταν οι περισσότεροι της δημοτικής ομάδας κι όσοι έχουν βολευθεί ή και κάποιοι που ακόμη πιστεύουν ότι ι Κώωτσης θα τους βολέψει.
Αιτία της λειψανδρίας είναι ότι ι Κώωτσης είχε μοιράσει αφειδώς υποσχέσεις, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να τις ικανοποιήσει αν και το γνώριζε, με συνέπεια να τον έχουν αντιληφθεί και μ’ αυτό τον τρόπο να του επιδεικνύουν τη δυσαρέσκειά τους. Από την άλλη διαπιστώνουν, συγγενείς και κολλητοί φίλοι να βολεύονται και να τακτοποιούνται συμμετέχοντας κι απολαμβάνοντας από το δημοτικό -το στενό ή τον ευρύτερο- κορβανά.
Μεταξύ των εξαπτέρυγων του Κώωτση επικρατεί κυριολεκτική σφαγή, δεδομένου ότι εκδηλώνεται απροκάλυπτα και δεν κρατούνται πλέον ούτε τα προσχήματα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για λυσσαλέα κόντρα Χάρη Μαρίνη και Τάσου Φουντούκη, ενώ δημιουργούνται και στρατόπεδα, καθ’ ότι ι Κώωτσης εξυβρίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί για την παντελή ανικανότητά τους όπως ισχυρίζεται τους τρεις μισθοδοτούμενους ειδικούς συμβούλους του.
Αποκορύφωμα ήταν με παρόν το 1/3 περίπου των μελών του συνδυασμού ήθελαν να υπερψηφίσουν καταστατικό λειτουργίας του συνδυασμού, το οποίο μόνο για δημοκρατική φιλοσοφία δεν διακρινόταν, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τις αντιδράσεις των παρισταμένων.
Το πλαίσιο του καταστατικού το είχε εισηγηθεί ο αρχηγός της αυλής Χάρης Μαρίνης, προφανώς καθοδηγούμενος από το μέγα αυτοκράτορα, που το παρέδωσε υπογραμμισμένο «ως προτάσεις Χάρη Μαρίνη» στην επιτροπή αυλικών προκειμένου να κάνει κάποιες βελτιωτικές παρεμβάσεις, χωρίς να αλλάζει η ουσία του, αλλά αυτοί προκειμένου να τον υποσκελίσουν του έκαναν δραστικές αλλαγές.
Αποτέλεσμα ήταν να ξιφουλκούν με εντονότατο τρόπο οι εχθροί Χάρης Μαρίνης και Τάσος Φουντούκης με τον αυτοκράτορα να απολαμβάνει που τα κουρασμένα παλικάρια σφάζονταν στην ποδιά του.
Ο Χάρης Μαρίνης με το έτσι θέλω, επέμενε να αναγνωσθεί η αρχική του εισήγηση η οποία έβριθε φασιστικών ιδεών που θα τρόμαζε ακόμη και ο Στάλιν, για να εξασφαλίζει στον αυτοκράτορα το δικαίωμα να καρατομεί και να αποκεφαλίζει κατά το δοκούν και τα κέφια της στιγμής.
Η αντιπαράθεση έγινε πραγματικό τσίρκο κι όταν πια είχε ξεφύγει η κατάσταση κατάλαβε ι Κώωτσης ότι η κατάσταση ξέφευγε και παρενέβη να εκτονώσει την ένταση.
Μπράβο παιδιά και εις ανώτερα μέχρι να καταλύσετε εντελώς τους δημοκρατικούς θεσμούς που με θυσίες κι αίμα έχουν κατακτηθεί σ’ αυτή τη χώρα.

(111011)
Return top