ΚΟΥΙΖ

Ποιό γραφείο εντός του δημαρχείου ονομάζεται καπνιστήριο και συνήθως εκεί μαζεύονται συγχωριανοί;

(151011)




Είπαν…

«Ι Κώωτσης διάλεξε τους έξυπνους για αντιπάλους του κι όλους τους κουτούς για συνεργάτες! Που πας ορέ Καρακώωτση
(151011)



ΣΕ ΑΝΕΛΕΗΤΟ «ΣΤΡΙΠΤΙΖ» ΥΠΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΚΩΩΤΣΗ ΓΙΑ
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Αυτό που τελικά που λείπει από τη σημερινή δημοτική αρχή και είναι πολύ εύκολο να δημιουργηθεί, χρηματοδοτούμενο από τη Λουτράκι Α.Ε. και δεν είναι άλλο από τη δημιουργία δραματικής σχολής.
Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στον Κώωτση ν’ αναπτύξει το κρυφό πάθος του που είναι η ηθοποιία, δεδομένου ότι κάθε φορά που έχει απέναντί του ακροατήριο, δίνει την αίσθηση ότι θέλει να πείσει ότι του ανήκει ο ρόλος του πρωταγωνιστή, στη θεατρική παράσταση που φαντάζεται ότι εκτυλίσσεται.
Η δραματική σχολή, ως πρώτους στη σειρά σπουδαστές, θα μπορεί να έχει τα μέλη της δημοτικής αρχής αναπτύσσοντας παράλληλα και τις γνώσεις τους στον πολιτισμό, λαμβανομένου υπόψη ότι πολιτισμός δεν είναι μόνο το τσάμικο, αλλά αυτή είναι η ουρά του.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, ι Κώωτσης είναι κάκιστος, ακόμη και για κομπάρσος! Επομένως, στη σχολή δεν θα έχει πρόοδο και θα απαιτηθούν ιδιαίτερα μαθήματα…
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επικεφαλής συνδυασμών και δημοτικοί σύμβουλοι, ισχυρίσθηκαν ότι ι Κώωτσης λέει ψέματα, ενώ το μικρόβιο φαίνεται να έχει περάσει και στους αντιδημάρχους, όπως αποκάλυψε τον Δημήτρη Δέδε ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Ανανεωτικής Παρέμβασης Πολιτών, Σπύρος Ράτης.
Αποκορύφωμα ήταν όταν ι Κώωτσης παρενέβη και είπε ότι δεν μπορεί να είναι ψεύτης ο πρώτος πολίτης κι εδώ έχουμε θέμα. Κανείς δεν έδωσε σημασία και η συνεδρίαση συνεχίσθηκε. Ωστόσο, κακώς, κάκιστα, δεδομένου ότι οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης μαζί με τους δημοτικούς τους συμβούλους, θα έπρεπε να είναι ετοιμοπόλεμοι κι εκείνη την ώρα να του παρουσιάσουν τι έχει πει στη μία συνεδρίαση και τι στην επομένη για το ίδιο θέμα.
Αφού ι Κώωτσης στην πρωτολογία του με την ερμηνεία που έκανε απογοήτευσε το ακροατήριο, Παύλος Παύλου, Γιώργος Γκιώνης κι Εβίτα Κούτμου, τον υπέβαλαν σ’ ένα άνευ προηγουμένου στριπτίζ που απεκάλυψαν με σαφήνεια ότι ι Κώωτσης το σύνθημα του «όλα στο φως και διαφάνεια» είναι για το θεαθήναι και για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο.

Με απόφαση Δ.Σ. η διεκδίκηση των αξιώσεων στον Δημήτρη Τσοβόλα
Ξεγύμνωσαν τη μέχρι σήμερα πορεία του στη Λουτράκι Α.Ε., για την πλήρη ανακολουθία, ειδικότερα όσον αφορά τη γνωμοδότηση Τσοβόλα. Ο Παύλος Παύλου επεσήμανε ότι στη συνεδρίαση της 3ης Απριλίου 2011 μετά τη διαπίστωση αξιώσεων που προέκυπταν από τη μηνυτήρια αναφορά Μπαλοδήμου, αποφασίσθηκε να ορισθεί για τη διεκδίκηση όλων των αιτημάτων πληρεξούσιος δικηγόρος ο έγκριτος νομικός Δημήτρης Τσοβόλας και η υπόθεση να ανατεθεί στο δικηγορικό γραφείο του.
Ο αυτοκράτορας Κώωτσης, με το έτσι θέλω, λες και ήταν η επιχείρησή του τον καθαίρεσε για να αναθέσει την υπόθεση στο «συγγενή» - κουμπάρο του ο οποίος με το καλημέρα υπέγραψε σύμβαση € 10.000 για δύο καταστατικά, το ένα σχεδόν έτοιμο και το άλλο δεν θα αξιοποιείτο ποτέ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει νομιμοποίησή του! Mε τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω!
Ο Παύλος Παύλου με το που πήρε το λόγο του επεσήμανε ότι η συκοφαντία και η αχαριστία (όρα Παύλε Παύλου πως συμπεριφέρθηκε σε Δημήτρη Κοντό και Χαράλαμπο Δοσσαρά) δεν δίνει καλή πορεία για το μέλλον. Αδυνατεί να το αντιληφθεί, γιατί έχουν βουλιάξει κι αυτοί νομίζουν ότι βρέχει!
Ο Παύλος Παύλου τον προειδοποίησε ότι θα κινηθεί σε βάρος του δικαστικά, ενώ τον ρώτησε αν ο Δημήτρης Κονομόδης είχε τη σύμφωνη γνώμη του για αυτά που ισχυρίσθηκε στο διαχειριστικό συμβούλιο, αλλά και με ποια νομιμοποίηση βρισκόταν εκεί.
Απαράδεκτες οι ερωτήσεις Παύλου, γιατί κανείς δεν μπορεί να ορθώνει ανάστημα σ’ έναν αυτοκράτορα!..
Ο Παύλος Παύλου τον προειδοποίησε επίσης ότι με τα παιχνιδάκια του -παίζει ποτέ ένας αυτοκράτορας;- βάζει σε κίνδυνο το κοινοπρακτικό, ενώ για το πυροτέχνημα της αλλαγής διαχειριστή, του επεσήμαναν όλοι ότι έπρεπε να έχει απόφαση γενικής συνέλευσης, ξεκαθαρίζοντάς του ότι «όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της απειρίας σας, για να μην πω ασχετοσύνη σας, που θα το πω την επόμενη φορά».
Σε υψηλούς τόνους και με ιδιαίτερη ένταση στη φωνή του ο Γιώργος Γκιώνης σε τρεις διαφορετικές χρονικές στιγμές της παρέμβασής του, του είπε σταμάτα επιτέλους τα ψέματα, ενώ του ξεκαθάρισε ότι τη συγκεκριμένη υπόθεση θα την τραβήξει μέχρι το τέλος και δεν τον ενδιαφέρει ποιόν θα πάρει η μπάλα, ισχυριζόμενος ότι ο Γκιώνης δεν έχει πάρει μισό ευρώ κι ας ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί του ή όπου βρουν λογαριασμούς του.
Από την πλευρά της η σύμβουλος της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Εβίτα Κούτμου επεσήμανε στον Κώωτση ότι είπε ψέματα, υπογραμμίζοντάς του να σταματήσει τις εκθέσεις ιδεών κι όλα αυτά οφείλονται στην απειρία του. Kι όχι μόνο Εβίτα! Τα ψέματα έχουν αναδειχθεί. Τώρα σειρά έχει το άλλο. Υπομονή...

Τι λέει το «δια ταύτα» της γνωμοδότησης Τσοβόλα
Ενδιαφέρον έχει τι επισημαίνεται επ’ ακριβώς και ποιες δράσεις επιβάλλεται να αναληφθούν, αλλά η παραβατική συμπεριφορά του αυτοκράτορα Κώωτση που αλλάζει δικηγόρους σαν τα πουκάμισα, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα, μήπως θα πρέπει να ελεγχθεί για να προστατευθούν τα συμφέροντα της εταιρείας, δεδομένου ότι οι πρακτικές του είναι σαν να μη θέλει να τα προστατέψει, καθ’ ότι κυρίαρχο είναι το γεγονός ότι δεν επεδίωξε το συμβιβασμό άμεσα όπως του υποδεικνύεται παρακάτω, αλλά και ούτε άσκησε αγωγές για τα ποσά που επιβάλλεται να διεκδικήσει η Λουτράκι Α.Ε.
Αναλυτικά στο πλήρες κείμενο των τριών έγκριτων νομικών της Αθήνας μ’ επικεφαλής τον Δημήτρη Τσοβόλα, αναφέρονται τα ακόλουθα:
1 Άμεση συγκέντρωση των ελλειπόντων εγγράφων - στοιχείων και άμεσο ακριβή υπολογισμό και διεκδίκηση όλων των υπαρχόντων αστικών αξιώσεων, αρχικώς εξωδίκως και σε περίπτωση αρνήσεως του ετέρου κοινοπρακτούντος μέλους σε εξωδικαστική επίλυση των διαφορών, με άσκηση αγωγών.
2 Να απαιτηθεί από το έτερο κοινοπρακτούν μέλος, στο οποίο έχει ανατεθεί -ουσιαστικά ανέλεγκτα μέχρι σήμερα- η διαχείριση της Κοινοπραξίας και η σύνταξη των ισολογισμών να αναγνωρίσει εγγράφως ότι δεν υφίσταται πραγματική αξίωσή της σε βάρος της Κοινοπραξίας από μη καταβληθέντα προς αυτήν μερίσματα των μέχρι σήμερα χρήσεων, όπως εμφανίζεται στον ισολογισμό, αλλά η εν λόγω εγγραφή είναι μόνο λογιστική.
3 Να απαιτηθεί από το έτερο κοινοπρακτούν μέλος, στο οποίο έχει ανατεθεί -ουσιαστικά ανέλεγκτα μέχρι σήμερα- η διαχείριση της Κοινοπραξίας και η σύνταξη των ισολογισμών να αλλάξει εφεξής ο τρόπος σύνταξης του ισολογισμού της Κοινοπραξίας, ώστε να μην καταχωρούνται πλέον σ’ αυτόν ως δαπάνες που επηρεάζουν (μειώνουν) τα αποτελέσματα χρήσεως (κέρδη) της Κοινοπραξίας, ποσά δαπανών που σύμφωνα με τα εξ αρχής συμφωνηθέντα βαρύνουν το έτερο κοινοπρακτούν μέλος ατομικά (επενδυτικές δαπάνες, αποσβέσεις, πρόστιμα και λοιπές επιβαρύνσεις λόγω κακής διαχείρισης κλπ), σε περίπτωση δε που το έτερο κοινοπρακτούν μέλος αρνηθεί να πράξει τούτο προτείνονται τα εξής :
α) να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεκδίκησης αλλαγής διαχειριστού μέσω της δικαστικής οδού και -εφόσον κρίνετε ότι τούτο είναι εν τοις πράγμασι εφικτό- ανάληψης της διαχείρισης της Κοινοπραξίας από τη «ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ» ή
β) άλλως -δηλαδή στην περίπτωση που κρίνετε ότι η «ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ» δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει για τον εαυτό της και να ασκήσει η ίδια τη διαχείριση της Κοινοπραξίας- να απαιτηθεί από το έτερο κοινοπρακτούν μέλος (που θα συνεχίσει να ασκεί τη διαχείριση) να υπολογίζει εφεξής ορθά και να αποδίδει εμπρόθεσμα το δικαιούμενο ετησίως ποσοστό της «ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ», κατ’ απόλυτα πιστή τήρηση των όρων και προθεσμιών του Κοινοπρακτικού, και (το έτερο κοινοπρακτούν μέλος) να επιβαρύνεται εξ ολοκλήρου τόσο με τη δαπάνη εκτέλεσης του συνόλου του επενδυτικού προγράμματος που ανέλαβε (ανεξαρτήτως του χρόνου εκτέλεσής του και του χρόνου απόκτησης των παγίων στοιχείων) όσο και με το σύνολο της πρόσθετης φορολογικής ή οικονομικής εν γένει επιβάρυνσης που προκαλεί στην Κοινοπραξία η εκ μέρους της οικονομική διαχείριση και έκδοση αποτελεσμάτων χρήσεως. Στην περίπτωση αυτή, εξυπακούεται ότι θα πρέπει εφεξής τα αποτελέσματα εκάστης χρήσεως της Κοινοπραξίας να ελέγχονται σχολαστικά κάθε χρόνο τόσο από ορκωτό ελεγκτή όσο και από νομικό και να διεκδικείται άμεσα η αποκατάσταση κάθε τυχόν προκληθησόμενης ζημίας της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ στον υπολογισμό του καταβλητέου ετησίως μερίσματός της.
4 Όσον αφορά τη στάση που κατά την άποψή μας θα πρέπει να τηρήσει η ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ σε σχέση με την ποινική διαδικασία που ξεκίνησε με την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς του Περικλή Μπαλοδήμου, λεκτέα τα εξής:
Στο πλαίσιο της εν λόγω αναφοράς επισημαίνεται ο αντισυμβατικός τρόπος διαχείρισης της Κοινοπραξίας εκ μέρους της «CLUB HOTEL LOUTRAKI KAZINO ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» όσον αφορά τη χρηματοδότηση του όλου επενδυτικού προγράμματος, την καταχώριση των αποσβέσεων στα βιβλία της Κοινοπραξίας και του τρόπου σύνταξης των ισολογισμών, πλην όμως ουδεμία αναφορά γίνεται για διάπραξη συγκεκριμένων αδικημάτων από συγκεκριμένα πρόσωπα.
Όπως μας δηλώθηκε, η εν λόγω μηνυτήρια αναφορά βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Συνεπώς, δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα ασκηθεί ποινική δίωξη, εναντίον ποίων και για ποια αδικήματα.
Στο παρόν στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης δεν υπάρχει η δυνατότητα δηλώσεως παράστασης πολιτικής αγωγής, καθόσον στο στάδιο αυτό δεν υπάρχουν διάδικοι (άποψη που υποστηρίζεται και από τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτιο Μακρή στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 2α/17-3-2010 Διάταξής του, Πράξη & Λόγος του Ποινικού Δικαίου, έτους 2010, σελ. 288).
Εφόσον συνεπεία της ανωτέρω αναφοράς ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα διαπραχθέντα είτε σε βάρος της Κοινοπραξίας είτε σε βάρος της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ (και όχι μόνο σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, οπότε η ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ δεν έχει δικαίωμα παράστασης ως πολιτική αγωγή), η ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ θα πρέπει άμεσα, με υποβολή σχετικού υπομνήματος, να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, ώστε να συμμετάσχει στην ποινική διαδικασία, να μπορεί να ελέγχει την πορεία της, λαμβάνοντας γνώση των περαιτέρω ενεργειών, και να συνδράμει στην απόδειξη της κατηγορίας με τα έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στην κατοχή της.
5 Κρίνουμε όμως σκόπιμο ότι η «ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ» δεν θα πρέπει να αναμένει την έκβαση της παραπάνω προκαταρκτικής εξέτασης, αλλά θα πρέπει άμεσα, αφού συγκεντρωθούν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, να υποβάλει αυτοτελή μήνυση για τα παραπάνω αδικήματα με μηνυόμενους τα προαναφερόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ και του Διαχειριστικού Συμβουλίου της Κοινοπραξίας και, αν δεν έχει ολοκληρωθεί η προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε συνεπεία της μηνυτήριας αναφορά Μπαλοδήμου, να ζητηθεί η συσχέτιση των σχετικών δικογραφιών.
Βέβαια, η έκβαση όλων των αστικών και ποινικών διαδικασιών και δικών θα εξαρτηθεί από τα αποδεικτικά μέσα (έγγραφα, μάρτυρες κλπ) που θα επικαλεστούν και θα προσκομίσουν οι διάδικοι ενώπιον των δικαστικών Αρχών.
Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η λήψη απόφασης από το νυν Δ.Σ. της «ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ» για διεκδίκηση των ανωτέρω αστικών αξιώσεων και υποβολή των ανωτέρω μηνύσεων είναι επιβεβλημένη τόσο εκ του νόμου όσο και εκ της θέσεώς του ως όργανο διοίκησης μιας ανώνυμης εταιρίας ΟΤΑ, τα συμφέροντα της οποίας οφείλει να διαφυλάττει και να προασπίζεται, ιδιαίτερα τα οικονομικά και ιδιαίτερα σήμερα που τα έσοδα της εταιρίας περιορίζονται διαρκώς συνεπεία της γενικότερης οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Σε αντίθετη περίπτωση, κάθε μέλος του ΔΣ της εταιρείας ευθύνεται και το ίδιο έναντι της εταιρείας και των μετόχων της (ουσιαστικά του Δήμου) τόσο νομικά, για την οικονομική ζημία που θα υποστεί από την παραγραφή των ανωτέρω αξιώσεων και την απώλεια των αντίστοιχων εσόδων, σύμφωνα και με το άρθρο 22α που προστέθηκε με το άρθρο 30 του Ν. 3604/2007 (ΦΕΚ Α 189/8.8.2007) στον αρχικό νόμο 2190/1920 περί ανωνύμων εταιριών, όσο και ηθικά και πολιτικά, καθόσον η εν λόγω στάση του θα μπορούσε να εκληφθεί από το επόμενο Δ.Σ. -που κάποια στιγμή θα το διαδεχθεί- ως συγκάλυψη ένοχων συμπεριφορών και πρακτικών.

Κώωτση, δώσε την υπόθεση στον έγκριτο νομικό Δημήτρη Τσοβόλα
Κώωτση, άσε τους πειραματισμούς με τους δικηγόρους, δεν το καταφέρνεις το σπορ, κάλεσε πάλι τον Δημήτρη Τσοβόλα με τους συνεργάτες του να διαπραγματευθούν την υπόθεση με την CHL S.A. κι αν δεν βρεθεί κοινός τόπος να ασκηθούν αγωγές και μηνύσεις ως υποδεικνύεται.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε Κώωτση, ότι ο Παύλος Παύλου σου είπε για τις ενέργειές σου ότι είναι επικίνδυνες σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών και της πόλης.
Άλλαξε τα όλα με τους ανεγκέφαλους συμβούλους σου στην Ιάσωνος, γιατί ο τόπος και οι πολίτες του δεν σας φταίνε σε τίποτε, λόγω της ανικανότητάς σας.

(151011)
Return top